Jump to content

LTK BUJS :) Jautājumi par Ultra DSL


Guest
 Share

Recommended Posts

http://www.lattelekom.lv/ltk/content/?cat=308

 

 

Kā iespējams sasniegt tik lielu datu plūsmas ātrumu, izmantojot divdzīslu vara kabeli?

Maksimālais lejupielādes ātrums (līdz 8 Mbit/s) sasniedzams, pateicoties DSL (Digital Subscriber Line) tehnoloģijai, kas dod iespēju vara vadā pārraidīt plašāka frekvenču spektra signālus. Ar atdalītājierīces palīdzību datu pārraides frekvenču josla (100 kHz – 1 MHz) tiek atdalīta no balss frekvenču joslas (0,3 – 4 kHz). Tādējādi balss signāls nonāk publiskajā tālruņa tīklā, bet datu pārraides signāls – jaunajā Lattelekom maģistrālajā datu pārraides tīklā.

 

Kāpēc datu pārraides ātrums tīkla virzienā ir mazāks par datu ielādes ātrumu no tīkla?

 

ADSL tehnoloģija tika radīta interneta lietotāju, attālinātu datortīklu lietotāju, video un audio lietojumprogrammu lietotāju, u.c. vajadzībām, t.i. lietotājiem, kuru darbā galvenā informācijas plūsma ir virzienā no tīkla uz lietotāju un salīdzinoši neliela – no lietotāja uz tīklu (komandu apstiprināšana, paroles, ID ievadīšana utt.) Tomēr jāpiemin, ka Ultra DSL pārraides ātrums tīkla virzienā (līdz 768 Kbit/s) ir pietiekams pat tīkla servera darbības nodrošināšanai.

 

Vai Ultra DSL ierīkošanai nepieciešama papildu tālruņa līnija?

 

Nē. DSL tehnoloģija izmanto frekvences, kas atrodas virs tālruņa kanāla frekvenču joslas, tas ļauj līniju vienlaicīgi izmantot gan balss (telefakss, tālrunis), gan datu pārraidei. Tādējādi tālruņa un faksa sakari netiek traucēti, jūs izmantojat vienu tālruņa līniju dažādu pakalpojumu saņemšanai. Papildu līnija jāierīko tikai tādā gadījumā, ja tālruņa līnija ir bojāta un datu pārraides ātrums ir neapmierinošs.

 

 

Kādēļ man būtu jāizvēlas Ultra DSL, nevis kabeļu TV piedāvātos interneta risinājumus?

 

Kabeļu TV modemu tīkla datu plūsmas ātrums ir atkarīgs no tīkla lietotāju skaita, tādēļ, jo vairāk lietotāju ir pieslēgušies tīklam, jo mazāks ir ātrums. Bez tam svārstības datu pārraidē ir neprognozējamas. Atšķirībā no kabeļu tīkla risinājuma, Ultra DSL tīkla lietotājiem nav pieejami citu lietotāju dati, kas ir būtiski privāto un komerciālo darījumu aizsargāšanai.

 

 

Vai vienai Ultra DSL līnijai iespējams pieslēgt lokālo tīklu ar vairākiem datoriem?

 

Jā. Lokālā tīkla izveide ir Ultra DSL papildpakalpojums, kam ir atsevišķa ierīkošanas maksa. Vēlamais papildpakalpojums jāatzīmē Ultra DSL pieteikuma formā.

 

Vai iespējams ierīkot Ultra DSL, ja tiek izmantota analogā tālruņa līnija?

 

Jā. Ultra DSL ierīkošanas princips analogās līnijas gadījumā neatšķiras no ciparu līnijas pārveides.

 

Vai iespējams ierīkot Ultra DSL, ja tiek izmantota ISDN līnija?

 

Jā. DSL tehnoloģija nodrošina gan ISDN funkcionalitāti, gan Ultra DSL pakalpojumus vienlaicīgi. Ultra DSL ierīkošanas princips ISDN līnijas gadījumā atšķiras no ciparu tālruņa līnijas pārveides, tādēļ, ja jums ir ISDN tālruņa līnija, to vēlams atzīmēt pieteikuma anketā.

 

Vai ir iespējams palielināt Ultra DSL pieslēguma ātrumu, ja ir jau ierīkots Ultra DSL pieslēgums ar ātrumu 1 Mbit/s?

 

Jā. Pakalpojuma ierīkošanas laikā jūsu līnija tiks pārbaudīta, lai noteiktu maksimāli iespējamo ātrumu (tas ir atkarīgs no līnijas garuma). DSL tehnoloģijai attīstoties, Lattelekom piedāvās iespēju palielināt pieslēgumu ātrumu.

 

 

Vai, lietojot Ultra DSL, atsevišķi no abonēšanas jāveic arī interneta datu plūsmas apmaksa?

Jā. Ultra DSL fiksētā abonēšanas mēneša maksa neietver interneta pakalpojumus. Iegādājoties Ultra DSL, jums jāizvēlas interneta pakalpojumu sniedzējs, ar ko tiek slēgts līgums par interneta datu plūsmas apmaksu.

Link to comment
Share on other sites

Guest HX

good yob, Gint!!! Tavi BUJ kaa naglai uz galvas! :wink:

btw, jau ir mineets ISDN , tad vareetu par vinju arii, ne?! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...