Jump to content

Par Bite Latvija, trešo GSM operatoru


Guest yoji
 Share

Recommended Posts

Izskatās, ka bites vēlas taisīt biznesu pēc labākajām tradīcijām - tev ir manta? - dalies!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.nozare.lv/inf/_telecom/item.asp...603B&Phase=bite

 

Neatkarīgā: BITE sāpīgi dzels konkurentiem

 

Jaspers T. Eriksens: Kad ienāksim mēs, LMT un Tele2 vairs nekad neuzrādīs tik lielu rentabilitāti kā tagad!

 

Latvijas telekomunikāciju tirgus dzīvo GSM tīkla trešā operatora gaidās. Par to, ko trešais operators piedāvās Latvijas sabiedrībai un biznesam, BJ jautāja BITE valdes priekšsēdētājam Jasperam Teilam Eriksenam.

 

– Ar ko Lietuvas BITE pārsteigs Latvijas mobilā telefona lietotājus?

 

– BITE darbojas Lietuvas tirgū jau 10 gadus, pa šo laiku esam iekarojuši lielu tirgus daļu. Šogad aprīlī mūsu klientu skaits pārsniedza maģisko skaitli viens miljons. Šī gada pirmajā ceturksnī mūsu ienākumi bija 30,6 miljoni eiro, bet tirgus daļa Lietuvā pēc ienākumiem – 27,3%, bet pēc abonentu skaita – 26,9%. Mūsu GSM tīkls nosedz 99% Lietuvas teritorijas, bet datu pārraides EDGE tīkls pārklāj 13 lielākās Lietuvas pilsētas un ir pieejams 40% Lietuvas iedzīvotāju.

 

BITE pieder TDC grupai, kura ir mātesuzņēmums, atrodas Dānijā un kurai pieder mobilo operatoru bizness deviņās Eiropas valstīs – Lielbritānijā, Vācijā Nīderlandē, Austrijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā. Nīderlandē un Lielbritānijā TDC grupa darbojas arī interneta pakalpojumu biznesā. Bez biznesa Eiropā TDC grupai pieder mobilais bizness Omānā. TDC grupai ir partnerattiecības ar Vodafone un ekskluzīvs viesabonēšanas līgums ar Vodafone. Tas nozīmē 197 viesabonēšanas līgumus, nosedzot visu pasauli. Starptautiskais pieslēgums ir ļoti vienkāršs. Pasaule sadalīta četrās zonās: Eiropa, NVS, ASV kopā ar Kanādu un pārējā pasaule. Ir vienkārši saprast, cik maksās zvans svešas valsts tīklā, – SIM karte ir noregulēta tā, ka tā automātiski savienojas nevis ar jebkuru operatoru, bet ar to operatoru, ar kuru ir visizdevīgākais tarifs BITE partneru tīklā. Tiem, kas daudz ceļo, ir ļoti viegli kontrolēt savus rēķinus.

 

Lietuvā ir sīva konkurence. Tirgū darbojas trīs tīklu operatori un četri pakalpojumu sniedzēji. Mobilo pakalpojumu cenas ir visai līdzīgas, un, salīdzinot ar Latviju, tās ir visai zemas visiem operatoriem. Tāpēc Lietuvas tirgū patērētāji izvēlas pēc tā, kam ir labāka kvalitāte, un šāda konkurence ir stimuls uzlabot kvalitāti. Lielu stimulu konkurences uzlabošanā Lietuvā deva numura saglabāšanas pakalpojums – abonents var saglabāt savu numuru, mainot operatoru. Tieši numura saglabāšanas pakalpojums ļāva BITE palielināt Lietuvas tirgus daļu starp biznesa klientiem no 26,3% 2003. gada ceturtajā ceturksnī līdz 37,5% šogad. Tie ir Lietuvas telekomunikāciju regulatora oficiālie aprēķini.

 

Savukārt tehnoloģiski mēs esam atrisinājuši vairākus jaunievedumus. Vispirms tā ir stāvvietas apmaksa ar SMS, kura darbojas Kauņā. Maksāšanas forma ir ļoti vienkārša. Mēs pirmie attīstījām mobilo TV. Ja abonents nav pie televizora, tad viņam ir iespējas 30 minūtes pēc ziņu pārraides noskatīties TV ziņas mobilajā telefonā, secīgi ielādējot 1 megabaitu lielus ziņu klipus. Mēs neplānojam, ka cilvēki mobilajā skatīsies filmas vai sarunu šovus, taču svarīgākie jaunumi tagad ir pieejami arī ārpus mājas.

 

– Kā sāksiet organizēt savu biznesu Latvijā?

 

– BITE būs integrēts Latvijas un Lietuvas uzņēmums, un jāsaka, ka 6. jūnijā jau tika noslēgts pirmais darba līgums. Latvijai tiks saglabāts Lietuvas brends BITE.

 

Latvijā mēs piedāvāsim faktiski visus servisus, kuri tagad pieejami Lietuvā, – gan datu pārraidi, gan priekšapmaksas kartes. Un, protams, mēs gatavojam arī kaut ko īpašu, ar ko pārsteigt mūsu konkurentus un nākamos klientus.

 

Par cenām varat nejautāt, tās es pagaidām neminēšu, jo cenu nosaukšana būs vislabākā informācija konkurentiem. Pagaidām konkurence Latvijas tirgū ir vāja, un reāla konkurence telekomunikācijās Latvijā sāksies tikai ar BITE ienākšanu.

 

– LMT īpašnieka TeliaSonera vecākais viceprezidents Eriks Halbergs BJ izteicās pret to, ka BITE varētu izmantot LMT tīklu: "Palielinot slodzi, mēs riskējam ar pakalpojuma drošību. Mums nav liekas kapacitātes, lai to pārdotu citam. Mēs rūpnīcu būvējam sev, un mēs nekad un nekur nebūvējam rūpnīcu konkurentu vajadzībām. Kā jūs domājat iegūt pieeju LMT un Tele2 tīklam?

 

– Es nedrīkstu oficiāli šādus izteikumus nosaukt par muļķībām. Taču jebkurš inženieris izskaidros, cik vienkārši pie jau esošā torņa ir palielināt jaudu. Ja citi mobilie operatori to neprot, mēs esam gatavi dalīties pieredzē pat ar saviem konkurentiem. Protams, palielināt kapacitāti kaut ko maksā, bet ienākumi no vietējās viesabonēšanas neapšaubāmi būs lielāki nekā izdevumi kapacitātes palielināšanai.

 

Ir ES direktīva, kura nosaka, ka jāveicina konkurence un dominējošam uzņēmumam ir jāpiedāvā jaunienācējam viesabonēšanas režīms. Pērkot licenci, mēs vadījāmies no pārliecības, ka Latvijas varas iestādes, valdība, regulators respektēs ES prasības un noteikumus. Protams, ja vadās pēc likuma burta, tad regulatoram būtu jāveic izpēte, lai noskaidrotu, kuram operatoram – LMT vai Tele2– ir dominējošā ietekme. Var tērēt nodokļu maksātāju naudu ilgai izpētei, bet, manuprāt, Latvijā nav jābūt ilgām debatēm, lai būtu skaidrs, kurš ir dominējošais mobilais operators. Tā ka vietējā viesabonēšana ir tikai laika jautājums. Tā var mūs nedaudz aizkavēt, bet, vilcinot laiku, nav iespējams novērst konkurences ienākšanu. Turklāt Zviedrijā gan Telia, gan Tele2 ir pieredze, ko nozīmē sniegt nacionālo viesabonēšanu.

 

– Jums ir viesabonēšanas līgums, kas noslēgts starp Lietuvas BITE un Latvijas operatoriem. Vai drīkstat lietot šo līgumu? Varbūt jūs varat sākt pārdot Latvijā savas Lietuvas priekšapmaksas kartes jau tagad?

 

– Starptautiskais viesabonēšanas līgums mums patiešām ir, taču uz šādiem principiem balstīti savienojumi ir ievērojami dārgāki nekā viesabonēšanas maksas vienā valstī. Lietuvas SIM kartes ir ar Lietuvas numuriem. Tās nav domātas Latvijas tirgum. Šāda sistēma nefunkcionēs.

 

Neatkarīgi, kad mēs iegūsim vietējo viesabonēšanu, mēs attīstīsim savu tīklu tā, kā to paredz licences nosacījumi. Pirmajā fāzē mēs pārklāsim lielākos autoceļus, lielākās pilsētas un visu Rīgas apkārtni. Tikai nejautājiet datumus un termiņus, jo tas lielā mērā būs atkarīgs no tā, kā noritēs sarunas par vietējo viesabonēšanu.

 

Taču tās nav vienīgās problēmas, ar ko mēs saskaramies Latvijā. Nav līdz galam pabeigta numura saglabāšanas iespēja. Tā ir iestrēgusi. Mums ir iedalīts nepietiekams numuru skaits – tikai 40 000, bet jau pirmajā gadā mums būs nepieciešami vismaz 200 000. Nezinot numurus, mēs nevaram pasūtīt SIM kartes. Mani pārsteidz formalitāšu apjoms Latvijā. Lai būvētu bāzes stacijas, vienai stacijai ir nepieciešami 26 paraksti. Lietuvā, lai uzliktu antenu uz mājas jumta, pietiek ar diviem parakstiem. Taču mēs ievērosim visas Latvijas likumdošanas prasības.

 

Mums vēl jānoslēdz līgumi ar citiem operatoriem par starpsavienojumiem. Protams, esošie operatori var apspriest līgumus kaut vai līdz bezgalībai, un būtu svarīgi, lai regulators noteiktu kaut kādus termiņus, cik ilgi mūsu konkurenti drīkst domāt par savstarpējiem līgumiem.

 

 

Juris PAIDERS

Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai

 

13.06.2005

Link to comment
Share on other sites

kaulainais

njaaa... man kaa klientam jau ir izdeviigi, ka ir konkurence, jaa... bet - gribu redzeet kaa vinji buus speejiigi konkureet tad, ja balstiisies uz LMT (nu kaut vai TELE2) tiiklu... palielinaas kapacitaati, nu labi, bet tiikla iipashnieks uzliks savu briinumciparu par tiikla izmantoshanu un tad vari konkureet cik gribi, bet zem taa cipara nepaliidiisi...

taa kaa 200 000 pirmajaa gadaa, manupraat, ir muljkjiibas. Kad buus savs tiikls, tad arii buus konkurence a taa - amigo2 bezmaz... nu jaa, un veel - numura saglabaashana kameer nebuus tikmeer ar... shvaki...

 

cerams, ka es maldos :D

gribu leetaakas sarunas nevis 35 M peljnjas...

 

tajaa likumaa tak nav teikts, ka tas domineejoshais operators piedaavaa jaunpienaaceejam savu tiiklu pa pashizmaksu vai tuvu tai... ?! :D ja taa buutu, tad driiz es taisu augshaa Kaulainaa Mobilo Tiiklu... :D

hmmm... licensi pa 6 M es gan nevaru nopirkt, tapeec balstiishos uz Triatel 450 Mhz... tur laikam bija 100 Ls license :D tajaa frekvencee Triatel's tak domineejoshais...

 

uuu... atvainojos.. labots - nevis 35M, bet gan 54,6M... nez no kuras tenkas biju izraavis to 35...

Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

Tas jau saakumaa....jo visu tak nebuus taa ka izmantos tikai LMT un TELE2 tiiklus...bet es ar nepacietiibu gaidu , kad varees nopirkt "Sveikas" , lai gan vairaak interesee vecaa numura saglabaashana

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu tad beidzot

No ceturtdienas darbu Latvijā sāk trešais mobilo sakaru operators

 

Rīga, 13.sept., LETA. No ceturtdienas, 15.septembra, sakaru pakalpojumus Latvijā sāks nodrošināt trešais mobilo sakaru GSM tīkla operators "Bite Latvija".

 

Darbības sākumā "Bite" piedāvās mobilo sakaru priekšapmaksas kartes "Toxic", žurnālistus informēja "Bite Latvija" valdes priekšsēdētājs Jespers Tērs Eriksens.

 

"Bite" klienti varēs zvanīt uz visu pārējo telekomunikāciju operatoru tīkliem, savukārt zvani no abu lielāko mobilo sakaru operatoru "Tele2" un "Latvijas mobilais telefons" (LMT) tīkla uz "Bite" tīklu nebūs iespējami, jo uzņēmumi vēl nav vienojušies par starpsavienojumiem.

 

Kā ziņots, "Bite Latvija" starpsavienojumu ar "Tele2" un LMT iecerējis izveidot, izmantojot "Lattelekom", kam ir noslēgti starpsavienojuma pakalpojumu līgumi gan ar "Bite Latvija", gan ar abiem pārējiem GSM operatoriem.

 

"Bite Latvija" savus pirmos starpsavienojuma līgumus parakstīja ar "Lattelekom", kā arī ar "Telekom Baltija", kas sniedz mobilo telekomunikāciju pakalpojumus ar zīmolu "Triatel". Līgums parakstīts arī ar SIA "Telekomunikāciju grupa".

 

Kā ziņots, Dānijas "TDC Group" pārvaldītā "Bite" Lietuvā sāka darboties 1995.gadā. "Bite Latvija" marta beigās uzvarēja izsolē par trešo UMTS/GSM mobilo sakaru licenci.

 

 

 

LETA

 

13.09.2005

Copyright LETA-EPI

 

Saite: http://www.nozare.lv/item.asp?NewsID=20050...BA80B8D80B13847

Link to comment
Share on other sites

Teiksim taa.

Bitei bus interesanti tarifu plani, no dazhiem aspektiem - pat ljoti pievilcigi. Mans subjektivais videoklis. Un es te nerunaju par cenam, drizak par uzskaites metodem.

 

ceturtdien pashi varesiet palasities, ka uz Bites uzvaru izsole reagjeja LMT un Tele2; ar kadam metodem centas kavet ienakshanu tirgu...

 

vienigais minuss, ka ar visu shito bitoshanos bija tik daudz darba pedejas dienas, ka laikam shodien to eksi nenoliku :(

Link to comment
Share on other sites

Bitei no jauna (peec Latvijas kompanijas izveides) tagad bus vismaz 4 jauni vebsaiti...

www.toxic.lv ir tikai viens. bus vel paritis :)

Link to comment
Share on other sites

ceturtdien pashi varesiet palasities, ka uz Bites uzvaru izsole reagjeja LMT un Tele2; ar kadam metodem centas kavet ienakshanu tirgu...

webā, avīzēs, BOOT forumā? Negribētos laist garām šādu rakstu...

 

P.S. Kādā amatā esi - IT vadītājs vai tml?

Link to comment
Share on other sites

teksts bus ieksh viena no bites saitiem. neatceros vairs kura, slinkums pa beta versijam rakties.

 

anyway, raksts jau nebus garsh. tikai isuma par LMT tele2 attieksmi uz sarunam. Nez kapec Trieatelis un LTK parakstija atri.

 

nee, neesmu vaditajs. Nestradaju Bite, bet kompanija, kas taisa vinjiem IT risinajumus. Lietuvaa :)

Link to comment
Share on other sites

apollo.lv

No ceturtdienas, 15. septembra, sakaru pakalpojumus Latvijā sāks nodrošināt trešais mobilo sakaru operators «Bite Latvija».  

 

 

Kā šodien žurnālistus informēja «Bites Latvija» valdes priekšsēdētājs Jespers Tērs Eriksens, darbības sākumā «Bite» piedāvās mobilo sakaru priekšapmaksas kartes «Toxic».  

 

«Bites» klienti varēs zvanīt uz visu pārējo sakaru operatoru tīkliem, savukārt zvani no «Tele2» un «LMT» tīkla uz «Bites» tīklu nebūs iespējami, jo uzņēmumi vēl nav vienojušies par starpsavienojumiem.  

 

Pakalpojuma «Toxic» lietotājiem maksa par zvanu cits citam būs tikai 5 santīmi minūtē, par SMS sūtīšanu — tikai 1 santīms; zvani uz citu operatoru tīkliem Latvijā maksās 15 santīmus minūtē, SMS sūtīšana — 5 santīmus.  

 

Ikviens, kam patīk pavadīt brīvo laiku, izmantojot mobilo sakaru tehnoloģijas, kam patīk ekstrēmas izjūtas un neprātīgs gars, tiek aicināts ienirt interneta dzīlēs ar «Biti Plus» — maksa par pakalpojuma izmantošu ir tikai 30 santīmu par diennakti. Lai izmantotu pakalpojumu bez ierobežojumiem mēneša garumā, lietotājam jāmaksā tikai 3 lati.  

 

Pēc Eriksena teiktā, mobilā interneta pakalpojumi, ko piedāvā «Toxic», viegli aizraus un «inficēs» visus moderni domājošus cilvēkus, kam patīk brīvi izvēlēties savu sazināšanās, atpūtas un izklaides veidu. «Īpaši vienkārša lietošana, nekādas maksas par megabaitiem, iespēja izvēlēties maksu par savienojumu un ērti pieejama informācija klientiem ar «Bites Plus» interneta un wap mājas lapu starpniecību — viss nosauktais veido karsto piedāvājumu Latvijas mobilo sakaru tirgū,» stāsta «Bites Latvija» valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors. Viņaprāt, pakalpojuma iespējas palīdzēs izveidot augošu «Toxic» pakalpojuma lietotāju kopienu.

 

webaa atsauce http://www.apollo.lv/portal/articles/55987

Link to comment
Share on other sites

pa swh iet kaut kāda pasākuma reklāma ar nosaukumu "vendetta". [nezinātājiem: vendetaa=asinsatriebība]

Bitei priekšapmaksas karti sauc "toxic"

Pilnam komplektam biznesa klientu pieslēguma nosaukumam būtu jābūt "harakiri". :lol:

Link to comment
Share on other sites

Vecie buki, tobiš LMelnāTele un Bullis1, vēl negrib vienoties par savstarpējiem sakariem ar Biti...

 

BTW, tam toxic kāds tarifiņš?

Link to comment
Share on other sites

hmmmz nu ko atlicis tikai noskaidrot kaads ir tarifikaacijas solis

ja 1sec - tad jaasaak leenaam kravaaties un chaapot bites virzienaa ...

nu uzzini uzzini :( shaubos vai no sajusmas lekasi...

Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

Nu jaa taa ir taisniiba par taam sms pa 1santiimu un 5santiimiem...tad nu man veel lielaaaks prieks, kaa nekaa meneesi aptuveni 300sms nosuutu :)

 

Nez kad taas kartes varees iegaataties...

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

mani visvairāk interesē tas viņu gprs flat rate par 3 Ls mēnesī un kur būs tieši gprs pārklājums, jo izskatās, ka pat visa rīga parastajam gsm nebūs līdz gada beigām

Link to comment
Share on other sites

Maksā konstantu mēneša maksu - lieto bez apjoma uzskates. To sauc par flat rate.

Link to comment
Share on other sites

Kādēļ ņemt pusbaumas, ja var lasīt preses relīzes?

 

"BITE Latvija" ienāk Latvijas mobilo sakaru tirgū ar priekšapmaksas pakalpojumu "TOXIC"

 

2005.gada 13.septembris.

 

Informāciju sagatavoja sabiedrisko attiecību kompānija "Hill and Knowlton".

 

Telekomunikāciju uzņēmums SIA "BITE Latvija" uzsāks komerciālo pakalpojumu sniegšanu Latvijā šā gada 15. septembrī, ieviešot priekšapmaksas pakalpojumu TOXIC. Izveidots, lai apmierinātu ikviena mobilo sakaru lietotāja vajadzības, TOXIC aizsāk jaunu konkurences standartu Latvijas mobilo sakaru tirgū: pakalpojums atšķiras ar labu cenu, vienkāršu lietošanu un plašām iespējām izmantot mobilā interneta pakalpojumus.

 

"TOXIC ietver sevī labas izvēles iespējas vietējo un starptautisko zvanu veikšanai, SMS un MMS pakalpojumu lietošanai, kā arī "BITE Plus" portāla izmantošanai, kas paver jaunu dimensiju interneta izmantošanai mobilajā tālrunī," stāsta "BITE Latvija" valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Jespers Teils Eriksens (Jesper Theill Eriksen).

 

Pakalpojuma TOXIC lietotājiem maksa par zvanu cits citam būs tikai 0,05 Ls (5 santīmi) minūtē, par SMS sūtīšanu – tikai 0,01 Ls (1 santīms); zvani uz citu operatoru tīkliem Latvijā maksās 0,15 Ls (15 santīmus) minūtē, SMS sūtīšana – 0,05 Ls (5 santīmus). Ikviens, kam patīk pavadīt brīvo laiku, izmantojot mobilo sakaru tehnoloģijas, kam patīk ekstrēmas izjūtas un neprātīgs gars, tiek aicināts ienirt Interneta dzīlēs ar "BITE Plus" – maksa par pakalpojuma izmantošu ir tikai 0,30 Ls (30 santīmi) par diennakti. Lai izmantotu pakalpojumu bez ierobežojumiem mēneša garumā, lietotājam izmaksās tikai 3,00 Ls (3 latus).

 

Pēc J.T. Eriksena teiktā, mobilā interneta pakalpojumi, ko piedāvā TOXIC, viegli aizraus un "inficēs" visus moderni domājošus cilvēkus, kam patīk brīvi izvēlēties savu sazināšanās, atpūtas un izklaides veidu. "Ipaši vienkārša lietošana, nekādas maksas par megabaitiem, iespēja izvēlēties maksu par savienojumu un ērti pieejama informācija klientiem ar "BITE Plus" interneta un wap mājas lapu palīdzību, – viss nosauktais veido karsto piedāvājumu Latvijas mobilo sakaru tirgū," stāsta "BITE Latvija" valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors. Viņaprāt, pakalpojuma iespējas palīdzēs izveidot augošu TOXIC pakalpojuma lietotāju kopienu.

 

"BITE Plus" atšķiras no citiem līdzīgiem pakalpojumiem valstī ar iespēju mobilajā tālrunī pārlūkot populāro interneta portālu DELFI, kā arī piedāvā izvēlēties spēles no 300 mobilo spēļu klāsta. Pakalpojums piedāvā plašu ikdienā nepieciešamās informācijas avotu klāstu gan latviešu, gan krievu valodās. Tāpat tas ir vienīgais oficiālais true-sound latviešu mūzikas zvana melodiju resurss MP3 formātā. "BITE Latvija" nodrošinās vienkāršu "BITE Plus" pakalpojumu lietošanu - TOXIC lietotājiem ar SMS starpniecību automātiski tiks nosūtīti "BITE Plus" tālruņa iestatījumi. Visi TOXIC lietotāji bez maksas varēs izmēģināt "BITE Plus" pakalpojumu lietošanu vienas dienas garumā.

 

TOXIC sākumkomplektā ietilpst informācija par pakalpojumu latviešu, krievu un angļu valodās. Interneta mājas lapa www.toxic.lv sāks darbu no 15. septembra.

 

Lai saņemtu papildu informāciju, lūdzam kontaktēties ar: Aukse Armonaite, „BITE" uzņēmumu grupas preses sekretāri GSM: +370 699 23 707, tālr. +370 5 239 03 24 E-pasts: public.relations@bite.lv

 

 

Preses relīze

LETA

 

13.09.2005

 

Avots: http://www.nozare.lv/inf/_telecom/item.asp...EA54A7968B45683

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

nu nelasu nozari, vienk. tās pusbaumas nejauši iekrita acīs

bet šitas gan LOL :

"BITE Plus" atšķiras no citiem līdzīgiem pakalpojumiem valstī ar iespēju mobilajā tālrunī pārlūkot populāro interneta portālu DELFI
Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

Domaajat 15.septembrii es jau no riita kaa iieieshu veikalaa taa nopirkshu?

Cits kliedz, ka jau redzams LV 247 05 :)

 

Reku no news.good.lv rakstiem:

Tīklu piederība:

 

247-01 SIA "Latvijas Mobilais Telefons"

247-02 SIA "TELE2"

247-03 AS "Telekom Baltija"

247-04 SIA "Beta Telecom"

247-05 SIA "Bite Mobile"

247-06 SIA "Bite Mobile"

 

247 06??

Link to comment
Share on other sites

P.S. diemzeel esmu LMT kunde ar kopeejo reekinu summu 4530.27 lati - pietiks ....

nez kaa var uzzinaat cik es pa shiem gadiem kopaa esmu samaksaajis ... buutu interesanti uzzinaat un vienaa mirklii nosirmot :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ļoti vienkārši - paceļam čupiņu ar bankas maksājumu uzdevumiem un saskaitām. Tu taču uzglabā maksājumu dokumentus, vai ne?

 

Aņuks: divi dzērāji sarunājas: eh, ja man tagad būtu tā nauda, ko savā mūžā esmu nodzēris... Tad sanāktu tāda drope.

Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

pag pag..te par BITE GSM. Iegaaju savaa Narvesenaa, tur tik skaistaas paardeveejas izbriinijaas, ka pirmo reizi dzirdot

Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

Nu es jau vinjai jautaaju, vai es riit vareeshu nopirkt... Vinja saka, ka pirmo reizi dzirdot par taadaam. Nezinot vai buus.. Negribu braukt uz Valmieru pakalj..

Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

Man rādās divi jautājumi:

 

Cik maksā sākumkomplekts, jo mājaslapā tādas infomācijas nav?

Kāds ir sarunu uzskaites solis? sekundes vai minūtes?piedodiet, sheit ar sekundēm aprēķina

Link to comment
Share on other sites

Guest yoji

tad tas pats variants kas hallo kartei??tad dēļ sarunām nav izdevīgi, jo vienīgais dēl tā gprs flat rate 40mb pa 3ls uz mēnesi.

Link to comment
Share on other sites

tad tas pats variants kas hallo kartei??tad dēļ sarunām nav izdevīgi' date=' jo vienīgais dēl tā gprs flat rate 40mb pa 3ls uz mēnesi

 

...kā???! Vai tad trafiks tomēr ir ierobežots??? :?

Link to comment
Share on other sites

Gaidījāt medus maizi. :)

 

Velkot ATI katalistu, nāksies vien aktīvi rezumēšanu izmantot...

Link to comment
Share on other sites

Guest kirils

Izmantojot „BITE plus” pakalpojumu, nav jāmaksā par pārraidītās informācijas daudzumu vai par laiku. Samaksājot vienreiz, bez ierobežojumiem varēsiet to izmantot visu dienu, nedēļu vai mēnesi.

gan jau kaads taupiigs latvietis vinjus aatri par shito teikumu izdraaziis un kaut kas uzlabosies. kaa parasti.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...