Jump to content

Kuriem Laptopiem ir Labākās Klaviatūras?

www.MistersPimpausis.lv
 Share

Recommended Posts

www.MistersPimpausis.lv

Pēdējos 15 gadus esmu lietojis Thinkpadus tikai, bet gribas beidzot kautko ar labāku ekrānu/skaļruņiem.

Cik esmu citus laptopus pamēģinājis, tad visiem tās klaviatūras ir drausmīgas salīdzinot ar thinkpadiem :(

Ir kautkas vel cits pieejams kam ir labas Klaviatūras?

Būšu pateicīgs par konkrētiem modeļiem.

www.MistersPimpausis.lv
Posted (edited)
Pirms 5 minūtēm , e = d teica:

Macbukiem. Tikai nebūs ar numpadu.

Par Numpad poh, bet...

Man kkur mētājās 2019 Macbook Pro , Klaviatūra viņam ir pati Drausmīgākā kāda ir iedomājama.

Macbook = Nekad mūžā...Mac OS pats arī drausmīgs mēsls.

Edited by www.MistersPimpausis.lv

Nu lūk ar vienu postu pietika, lai saprastu ,ka jautājums par klaviatūras taktilo sajūtu ir subjektīvs.. kas patīk citam, nepatiks tev. Slāj tik uz veikalu ar plašu piedāvājumu un spaidi klaviatūras pats. 

Pirms 49 minūtēm , www.MistersPimpausis.lv teica:

Cik esmu citus laptopus pamēģinājis, tad visiem tās klaviatūras ir drausmīgas salīdzinot ar thinkpadiem :(

Es pēdējā laikā ar kaut kādu 16" thinkpadu strādāju, klaviatūra - nu tā, ne pārāk. Pogas spiežas kaut kādu pusmilimtru-milimetru par dziļu, līdz ar to nevar normāli piespiest ctrl+shift ar vienu pirkstu (piemēram, ctrl+shift+tab) - it kā piespiežas, bet ir sajūta, ka spiež nevis uz pogām, bet uz plāno korpusa plastmasu, kas ir starp pogām. Funkciju taustiņu izvietojums kaut kāds neierasts, "ar nobīdi", regulāri trāpu pa blakus taustiņiem (F3 vietā F4, F4 vietā F5 utt). Mazliet traucē, ka pogu daļa ir tā kā "iegremdēta", pāris mm dziļāk nekā "palm rest" daļa - it īpaši, kad ctrl spiež ar plaukstas sānu, nevis ar pirkstu. Matētā thinkpada virsma, kur balstās plaukstu pamatne, ir uz tausti pavisam nepatīkama.

Kas tai thinkpada klavierei forši - Ctrl ir savā vietā (citiem stūrī ir Fn, bet to varbūt var BIOSā samainīt), ir Home un End pogas (mājas laptopam End nav, koda rakstīšanā dikti pietrūkst), kaut kāda Menu poga arī ir (lai arī apvienota ar kaut kādi copilotu; jāspiež kā Fn+Menu; HP vispār Menu pogas nebija). Nu un, protams, visādi shift, enter, slashi un tml ir "pareizajā" formā un "pareizajās" vietās (priekš manis "pareizais" laikam skaitās US layouts, ar garo enter pa vienu rindu un garo kreiso shift).

Tīri pēc sajūtām Asus ROG GL702VM klaviere patīk, bet nu viņai jau teju 10 gadi, tagadējiem asusiem varētu būt citādāka.

Edited by binary

AndrisBB
1 stundu atpakaļ, www.MistersPimpausis.lv teica:

Man kkur mētājās 2019 Macbook Pro , Klaviatūra viņam ir pati Drausmīgākā kāda ir iedomājama.

Toties skaļruņi pavisam no citas līgas

AndrisBB
1 stundu atpakaļ, e = d teica:

Macbukiem. Tikai nebūs ar numpadu.

Thinkpadiem P/T 1/14 jau ar nav. Tikai P/T 16. Kas atkal diezgan lieli kluči.

Nemaz ne tik lieli, mierīgi ielien vecā 15" somā :D Es pat teiktu, ērtākam darbam prasītos lielāks.

Bet nu katram savs.

www.MistersPimpausis.lv
Pirms 35 minūtēm , AndrisBB teica:

Toties skaļruņi pavisam no citas līgas

Protams, Baterija un Ekrans ari 10/10.

Tikai Mac OS ir tik liels suds ka nekas neatsver to + klaviatura protams ari vienkarsi nelietojama

AndrisBB
Pirms 8 minūtēm , binary teica:

Nemaz ne tik lieli, mierīgi ielien vecā 15" somā :D Es pat teiktu, ērtākam darbam prasītos lielāks.

Bet nu katram savs.

Nenu es jau ar tagad kādu laiku lietoju 16''.

Thinkpad P1 kā Linux kasti.

MBP gan samainiju no 16 uz 14. Paskatīsies kā tas iet. Air 15 laikam sweet spots izmēru ziņā. 

bet nu es reti 'strādāju' uz laptopa, parasti jau tāpat piesprausts pie monitora/klaviatūras. Mītingiem ērtāks 14''·

Pirms 3 minūtēm , www.MistersPimpausis.lv teica:

Tikai Mac OS ir tik liels suds ka nekas neatsver to + klaviatura protams ari vienkarsi nelietojama

Nezinu kas tev tur nav lietojams, klaviatūra kā klaviatūra.

OS ar visdrīzāk neesi jēdzīgi lietojis. IMHO krietni labāka par Win.

Edited by AndrisBB
  • Haha 1

Pirms 31 minūtēm , AndrisBB teica:

bet nu es reti 'strādāju' uz laptopa, parasti jau tāpat piesprausts pie monitora/klaviatūras. Mītingiem ērtāks 14''·

Man otrādi - gadus 20 "strādāju" uz laptopa. Bija gan darbos laika posmi, kad slēdzu pie ārējiem monitoriem (vai vispār bija kaut kāds hp elitedesk mini stacionārais), bet ja ir iespēja strādāt pilnībā vai daļēji no mājām, tad ērtāk/ierastāk ar "normāla" izmēra laptopa ekrānu, kurš "visur vienāds" (vienalga, ofisā vai mājās, pie galda vai gultā, telpās vai ārā).

Pamazām apsveru domu iepirkt "poratīvo ārējo monitoru", kaut kādu Arzopa Z1RC vai ko tml, bet pagaidām pietiek ar 1 ekrānu.

Pirms 35 minūtēm , AndrisBB teica:

OS ar visdrīzāk neesi jēdzīgi lietojis. IMHO krietni labāka par Win.

Līdzīgi kā ar klaviatūrām - katram savs :D 

AndrisBB
Pirms 1 minūtes , binary teica:

Līdzīgi kā ar klaviatūrām - katram savs :D 

Parasti jau tas arguments it no tiem, kas nemaz nav lietojuši tolkam. 1 dienu pamēģinaja un automātiski sūc 😂

Pirms 3 minūtēm , binary teica:

tad ērtāk/ierastāk ar "normāla" izmēra laptopa ekrānu

Man kautkā 'dabram' vairs nekas nav lietojams, kas mazāks par 27'' 😂

(vēlams ultraplats un vismaz 38''). 

Savādāk nezinu kā uz laptopa izņemot plezīra web brauzēšanu var parakstīt kodu vai ko citu. 🤷‍♂️

www.MistersPimpausis.lv
Posted (edited)
Pirms 25 minūtēm , AndrisBB teica:

Parasti jau tas arguments it no tiem, kas nemaz nav lietojuši tolkam. 1 dienu pamēģinaja un automātiski sūc 😂

Palietoju viņu ap mēnesi ikdienā  - Nu Sūds Pilnīgākais, viss ir greizi tur, nav ntās funkcijas, lai kautko izdarītu vienmēr extra 2-3 soļi bezjedzīgi..

Varbūt labs priekš kādas Vecāsmātes kura tikai Chrome Lieto un neko nedara citu ar viņu..

Ja vajag lietot priekš kāda reāla darba = nošauties gribas...

Tas pats OS arī liekas lēns salīdzinot ar Windows.

Uzinstalēju Windows uz viņa, bet nu tāpat.. Klaviatūra ir drausmīga, un no portiem viņam ir TIKAI 2 X Type-C Porti no kura vienu vajag priekš lādētāja

WTF...

Priekš reāla darba neviens normāls strādātājs Windows uz Mac neinstalē. Te drīzāk izskatās vienkārši pēc neprasmes izmantot jaudīgu riku vai arī pieredze bijusi ar smagi novecojušu aparātu.

raivix95

X220/T420 tastatūras vēl bij tiešām labas. Nākamajām paaudzēm vairs ne tik. Plāns laptops un laba tastatūra ir nesavienojami jēdzieni. Tur ir jābūt kārtīgam pogas gājienam. Bez scissors-type taustiņiem nekā tur laba nebūs...

Edited by raivix95

www.MistersPimpausis.lv
Posted (edited)
pirms 3 stundām , e = d teica:

Priekš reāla darba neviens normāls strādātājs Windows uz Mac neinstalē. Te drīzāk izskatās vienkārši pēc neprasmes izmantot jaudīgu riku vai arī pieredze bijusi ar smagi novecojušu aparātu.

kāpēc? :D

Windows uz Tā Mac iet ātrāk/gludāk nekā tas pats MacOS.

Neredzēju nekādu problēmu Lietojot Windows uz Viņa...

AlCohol

kā jau e = d teica, pieredze ar smagi novecojušu aparātu.

INTRASERVERNET

MacBook Pro ne veca klaviatura, ne jauna nu nekadi neiet pie sirds. Jauna ir nedaudz labaka par veco, bet iepaliek no Thinkpad. 

Pedejais Thinkpad kuru lietoju bija P14s Gen1, klaviatura bija joprojam manai lietosanai labaka uz portativa datora. Sobrid ir Dell nu dalitas sajutas. Nelielai rakstisanai ir loti ok, bet ja kas jaraksta un vairakam lapam, tad es nav ta ertaka klaviatura.

www.MistersPimpausis.lv
Posted (edited)
pirms 9 stundām , AlCohol teica:

kā jau e = d teica, pieredze ar smagi novecojušu aparātu.

Smagi novecojušu? Beidz d1rst :D Man viņam vel ir 32gb ram un 1TB SSD.

Vins izskatās 99% tāpat kā šī gada un ir jaunākais Mac OS vinam virsū..

INTRASERVERNET

Nu laptop ar DDR3 ari var iegut 32Gb RAM. Ne jau RAM daudzums un ssd lielums ir noteicosais labpropa vecuma zina.

AndrisBB

Pa lielam jau Intel Maki īsti vairs nav 'aktuāli' RAM parametru ziņā.

Ja paskatās RAM ātrumus, tad pēdējākie Intel Maki nāca ar LPDDR4X, kas ir ap 58GB/s ātrumu.

Aktuālie top inteļi nāk ar LPDDR5X - 154GB/s

Aktuālie M sērijas Maki:

- m5: 154 GB/s

- m5 pro: 307 GB/s

- m5 max: 614 GB/s

INTRASERVERNET

Intel Mac bija parcenoti un specifikacija nebija nekadi labakie. Un joprojam Mac ir loti parcenoti ar visiem M chipiem.

versatile
Pirms 8 minūtēm , INTRASERVERNET teica:

Un joprojam Mac ir loti parcenoti

Mja? Kur es par 600 eur varu nopirkt stacionāro datoru, ar kuru var palaist lightroom eksportu un fonā skatīties youtube uz hd bez raustīšanās?

Nekad nav patikuši mac, joprojām nepatīk macos, ipados un ienīstu ios - bet dzelžu spēku noliegt nevaru un jau pusotru gadu privātām vajadzībām lietoju mac un divus gadus - ipad. PC ir bijis vajadzīgs dažas reizes, datu atjaunošanai no ārējiem nesējiem.

Edited by versatile

AndrisBB
Pirms 5 minūtēm , INTRASERVERNET teica:

Un joprojam Mac ir loti parcenoti ar visiem M chipiem.

Lētāki un krietni jaudīgāki kā Dell/Lenovo piedāvājumi

Paskaties cik maksā Thinkpad P1 ar 'labāko' Inteli, vai Dell pro max 14/16 premium ar 'labāko' speceni.

Tad apskaties cik maksā Maks ar krietni labāku CPU un 4x ātrāku RAM un 2x ātrāku SSD.

Edited by AndrisBB
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1

versatile
Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica:

4x ātrāku RAM un 2x ātrāku SSD

Un šo ļoti, ļoti jūt ikdienā.

AndrisBB

MacOS jau arī ir diezgan 'agressīvs' RAM kompresēšanā. Tiklīdz sāk palielināties izmantotā RAM apjoms, tā viņi uzreiz kompresē un ja vajag swapo ārā uz SSD. Tākā tam viņiem ir speciāli bloki iekš CPU, tad tas notiek ļoti ātri.

Tākā Ābols kontrolē abus CPU/OS, tad viņi to procesu ir super optimizējuši.

Tapēc arī Maks ar 16/24 GB RAM iet jūtami raitāk kā Intels ar 32GB.

Labi var redzēt kompilējot lielus C++ projektus, kas izmanto ļooti daudz RAM. Man Intel Thinkpads ar 48GB bieži vien krešo dēļ tā ka izbeidzas RAM. Pat bāzes Macbook Air m4 ar 24GB tiek ar to galā bez problēmām un bezmaizvai 2x ātrāk kā 'labākais' Intel laptopu CPU.

versatile

Nu, tagad gan mazo laptopu tirgū ir arī šņabdragons, kad taisīja mb neo testus, atstāja ļoti labu iespaidu tiekši veiktspējas/cenas/baterijas patēriņa balansa ziņā.

AndrisBB

Snapdragonas jau tieši tā pati problēma salidzinot ar Āboliem. Lai snāktu kautkas labs, tad kā minimums 3 atsevišķam komponentēm/kompānijām jābūt veiksmīgā izpildījumā - CPU, laptopa.PC ražotājam un OS. Protams realitātē tur vairāk kā 3 puses iesaistītas.

AndrisBB

nu MBP 14 pa 3200 sanāk ar M5 Pro, 48RAM, 2TB SDD. Šodien kā reiz man vajadzētu tādu saņemt.

Kā teicu Dells/Leneoveo ar līdzīgiem parametriem būs virs 4k un būs jūtami lēnāks.

INTRASERVERNET

Labrit, nesen vel runajam saja foruma M4 Max 36Gb URAM 1tb nvme. Protams tagad ir jau M5x... Tikko saliku Dell Pro Max 14. Izmaksu zina sanaca GBP3102.

Edited by INTRASERVERNET

AndrisBB

Nu tad sanāk vēl lētāk

Jā, bet tavs M4 vairs nav aktuāls, tad būtu jāsalīdzina ar iepriekšējām Dell paaudzēm.

Tagad var salīdzināt tikai ar to ko var nopirkt, attiecīgi M5 sēriju.

Paskaties cik tam Dell CPU papagiļi un cik M5 Pro. Bet tas tikai pus stāsts, ikdienā kautko komilējot tas M ir 2x ātrāks. Nemaz nrunājot par single-core operācijām.

Īsumā ja saliek jēdzīgu aparātu 3 - 4k segmentā, tad visi premium Inteļa varianti būs pa 500 - 1000 dārgāki un lēnāki. 

Edited by AndrisBB

Mums ar gandrīz visi senior developeri ar Maciem strādā. Tieši dēļ performance prasībām.

AlCohol
pirms 16 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

Smagi novecojušu? Beidz d1rst :D Man viņam vel ir 32gb ram un 1TB SSD.

Vins izskatās 99% tāpat kā šī gada un ir jaunākais Mac OS vinam virsū..

ak nē, man vel ikdienas darbiem ir 8700k ar 32gb ram un 2tb samsung pro ssd. 2018. komplektēts. ķip skaitās, tavā izpratnē, odziņa vel? priekš youtube un muļķībām jau pietiek, bet noliec to savu pamoiku blakus dzelzim, kurš šogad ražots. tad arī pirmo reizi dzīvē ieraudzīsi to starpību starp 3.14mpi un pirkstu.

INTRASERVERNET

Joprojam +/- sakot ar 6 paaudzes vai pat vecaku (bet nevajag iet cita galejiba, parak sena vesture kaut vai to pashu teikt ka C2D dara ari visu samera ok) Intel CPU var izdarit to pasu ko ar peedeejaas paaudzes procesoru. Nu labi tavs uzdevums atrak izpildisies ar jaunaku CPU, bet ne rakstisana dokumentos vai interneta.

Edited by INTRASERVERNET

versatile

Runājam par top līmeņa darbstacijām, bet kā veicamo uzdevumu benchmarku - word dokumentus.

Nē, nu jā...

INTRASERVERNET

Nu bet visi saja foruma nav programmetaji. Tak tev visu laiku nevajag CPU, RAM usage 100%.

Domaju ka 90% no foruma biedriem datora sezh, uzspelet kadu speli, ieiet youtube, filmu utml. 10% kas ikdiena kode un darbojas ar video foto montazhu. Seit jau ir talu aizgajis no temas virziena. Tk skaidrs ka autora pamatjautajums kuriem laptopiem ir labaka klaviatura. 

Edited by INTRASERVERNET

versatile

Man ir kaut kāds jau krietni vecs dators ar i7 un 16 GB rama, tak tā ir tāda bremze visā tevis nosauktajā.

Es ikdienā sēžu pie 2017. gadā pirkta laptopa ar i7-7700HQ un 24GB RAM, daru uz viņa pa lielam visu, ko ikdienā vajag, reizēm arī pa kādai VM palaižu, kaut ko nokompilēju. Nu neteiktu, ka ikdienā būtu novērojama kaut kāda bremzēšana.

Ja jāstabilizē un/vai jākonvertē video, tad jā, prasītos kaut kas reizes 10 ātrāks.

AndrisBB

Viss jau atkarīgs cik lielus projektus kompilē.

Piemēram relatīvi sīks GStreamer projekts.

- uz  i7-13700H ar 48GB RAM

real    4m3.319s
user    0m2.014s
sys    0m0.395s

- uz bāzes M4 laižot iekš Dokera (attiecīgi iekš Linux VM) un 12GB iedotā RAM

real	1m9.349s
user	0m0.829s
sys	0m0.344s

Faktiski 3 - 4 reizes ātrāk. Ja nepārtraukti jāpārkompilē rakstot kodu, tad tās 4 minūtes gaidīšana ir bezgala ilga.

Pilns Linuxa rebuilds:

Ar  i7-13700H nedaudz virs 4 stundām

Ar M4 - 80 min.

Vakarā būs jāsakomfigurē M5 Pro. Redzēs cik tas ātrāks par M4.

Edited by AndrisBB