martinno Posted February 26 Share Posted February 26 (edited) Labdien! Varbūt kāds plāno "apgreidoties" un grib pārdot Mikrotik hAP ax³ Bez tehniskiem trūkumiem un vizuāli labā stāvoklī būtu gatavs par 80€ iegādāties. Edited March 3 by martinno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilx Posted February 26 Share Posted February 26 Tīri bumpam, kas varētu būt upgrade no šī? Man tāds ir, bet uz ko taisīt upgrade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Posted February 26 Author Share Posted February 26 Es nezinu Varbūt kāds alkst pēc kāda ultra-super-duper "gaming" rūtera par pāris simtiem Euro... Vai šis nenodrošina pārklājumu un grib uz kādu Mesh aiziet... Iespējas ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted February 26 Share Posted February 26 Ja nu variants, Lab! veikalā ir čupa ar visādiem citiem Mikrotik un Cisco AP pa lēto, konkrēti air cap2702i e k9 par 10€ un tie pārējie arī kaut kā tā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Posted February 27 Author Share Posted February 27 @138 - ļoti šaubos, ka tur būs kaut kas mūsdienīgs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted February 27 Share Posted February 27 pirms 18 stundām , Vilx teica: Tīri bumpam, kas varētu būt upgrade no šī? Man tāds ir, bet uz ko taisīt upgrade? HAP be3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Posted February 27 Author Share Posted February 27 Pirms 26 minūtēm , maize teica: be3 Hmmm, varbūt man nemaz nevajag to ax3, bet jāņem šis... Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTRASERVERNET Posted February 27 Share Posted February 27 kada jega apgreisot uz ax3 neko dizi neiegusi? Be3 noteikti butu leciens lidzi atbilstosi laikam lidzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Posted February 27 Share Posted February 27 39 minutes ago, martinno said: Hmmm, varbūt man nemaz nevajag to ax3, bet jāņem šis... Man pašlaik AC3, es gaidu tieši MikroTik hAP be3 AX3 tomēr pavecs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted February 27 Share Posted February 27 visu potenciālo darījumu sačakarēju, nē nu, ja nevajag papildus ekstras. jaunāko wifi standartu un negribas 2x vairāk maksāt kā bija budžets var palikt pie ax3 meklēšanas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted February 27 Share Posted February 27 pirms 4 stundām , martinno teica: ļoti šaubos, ka tur būs kaut kas mūsdienīgs... Nezinu, kādas ir tavas prasības, bet tādas lietas viņi galīgi aizvēsturiskas netirgo, mēdz gadīties arī kaut kas jaunāks nekā manis minētais 14. gada produkts, piemēram viens Cisco rack svičs kādus 5 gadus vecs bija. Piezvani pajautā kas šobrīd ir, pārdevējs arī nav blondīne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted February 27 Share Posted February 27 26.02.2026. , 13:13, Vilx teica: Tīri bumpam, kas varētu būt upgrade no šī? Man tāds ir, bet uz ko taisīt upgrade? Varbūt ne gluži upgrade, bet dažiem mēdz rasties vajadzība pēc rūtera nomaiņas uz ko tādu, kas strādā arī bez vadiem (satelīts, mobilais). Link to comment Share on other sites More sharing options...
biomass979 Posted February 27 Share Posted February 27 26.02.2026. , 12:35, martinno teica: Labdien! Varbūt kāds plāno "apgreidoties" un grib pārdot Mikrotik hAP ax³ Bez tehniskiem trūkumiem un vizuāli labā stāvoklī būtu gatavs par 80€ iegādāties. PM vai 28 30 30 60 A kas šim vainas .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
janni Posted February 28 Share Posted February 28 Paskatījos to be^3, nu figzin. Ja kādam parastam jūzerim iesācējam ir vajadzīgs tas matter vai media serveris, tad varbūt, bet citadi, lietotājam, kam tas ir vajadzīgs, jau viss ir salikts no cita veida dzelžiem. Un maz ticams vai kāds/a esošos risinājumus pārcels uz mikrotiku, kas nav tik elastīgs menedžēšanā. Lietoju ax^3, dzelzis labs, tikai sāku domāt, moš jāapgreidojas uz kādu līdzvērtīgu, tikai ar sfp ligzu un izmest ārā provaidera optikas kasti no tīkla. Tikai neesmu saņēmies izpētīt, vai Bite (bijušais Baltcom) dod konfigurāciju ne "savām kastēm". Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustavs_v Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) Palūrēju šajā rakstā, izskatās, ka nēesmu vienīgais, kuram interesē izmest ISP kasti. Kuru SFP moduli domā lietot? Vienīgais sakarīgais, kuru es atradu ir šis, no Ubiquiti: https://eu.store.ui.com/eu/en/category/fiber-gpon/products/uf-instant Edited March 1 by gustavs_v Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted March 2 Share Posted March 2 Pavisam jauns verķis no Mikrotik A42GO-HbeP kam gpon gribas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guncha Posted March 3 Share Posted March 3 Kā Jūs taisaties "piekodēt" to SFP moduli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted March 3 Share Posted March 3 (edited) Pilnīgi muļķīgs jautājums, bet kas tieši SFP modulim ir jakodē? Saprastu vēl ka rūtera firmwārē speciāli 'pieprogrammēts', lai atbalsta tikai konkrētus modeļus. (kā mums dažiem produktie ir, lai var rebrandot SFP moduļus un tirgotu 3x dārgāk) Edited March 3 by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lcs006 Posted March 3 Share Posted March 3 pirms 13 stundām , maize teica: Pavisam jauns verķis no Mikrotik A42GO-HbeP kam gpon gribas Bet vai tets atbalstīs.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Posted March 3 Author Share Posted March 3 Tā kā neviens man rūteri nepiedāvā, minēto budžetu esmu iztērējis "nebulaizerā" bērnam. Tēmu neslēgšu, turpiniet diskutēt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted March 3 Share Posted March 3 1 stundu atpakaļ, martinno teica: iztērējis "nebulaizerā" Padomāju - kas tas, kaut kas robloksam līdzīgs? bet laikam mazliet labāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted March 3 Share Posted March 3 Pirms 2 minūtēm , 138 teica: kaut kas robloksam līdzīgs? Nē, pat ne tuvu tam - https://en.wikipedia.org/wiki/Nebulizer Lai nu kā, interesanta alternatīva rūtera pirkšanai… Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Posted Wednesday at 03:15 PM Author Share Posted Wednesday at 03:15 PM pirms 18 stundām , binary teica: interesanta alternatīva rūtera pirkšana Pēc rūtera galīgi neizskatās? Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Wednesday at 03:20 PM Share Posted Wednesday at 03:20 PM Nu mazliet jau izskatās, jā. Un pat ar virzienantenu kabeļa galā. Tik tagad sēžu un domāju, vai manu komentāru no malas var uztvert tā, kā bija domāts Tāds divdomīgs sanācis. Domāts nevis "nopirkts alternatīvs (ne mikrotik) rūteris", bet "alternatīvs pirkums - rūtera vietā kas pilnīgi cits". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts