Jump to content

Vai printeri var piedabūt strādāt, ja ir atvienots skaneris?

Anreel
 Share

Recommended Posts

Es nopirku ss-ā lietotu tintes printeri (canon pixma mg5150). Ieslēdzot bija drausmīgi skaļš troksnis, izrādījās ka skanerim rotors/zobrats ir beigts. Es atvienoju skaneri no printera mātesplates, bet printeris negrib normāli slēgties iekšā - katru reizi rādās error 5012. Nospiežot start+cancel taustiņu kombināciju printeris ieslēdzas normāli un rādās online, bet tiklīdz mēģina printēt parādās 'printer not responding'. Pašam printerim viss ir kārtībā - es ieliku jaunus kārtridžus un tie detektējās un rādās kā pilni. No paša printera var drukāt testa lapas, tikai no Windows 10 nevar printēt - varbūt ir kāds triks kā piedabūt printēt?

Pirms atvienoji, darbojās?  5012 nozīmē skanera problēmu (loģiski, neatrod jo atvienots). Mehāniski atvienot laikam nevar, ja nu vienīgi softiski atslēgt. Ja nē - nu tad soļo uz šejieni .

Edited by raiviic

error 5012 jau ir jebkāda mehāniska/elektroniska problēma.

Drivers nolasa erroru un neļauj darīt neko. Pats printers ganjau mazliet 'piedodošāks' un atļauj priintēt testa lapu.

Edited by AndrisBB

Atvieno tikai motoru vai noņem zobratu/siksniņu. Printers joprojām domās ka skaners darbojas, tik nedarīs neko.

Kautkāds pozīcijas sensors ganjau ar tur ir, tapēc tīri ar motora atvienošanu iespējams netiksi cauri.

Edited by AndrisBB

30 par printeri un 10 par jaunu kārtridžu komplektu.

Kapēc tinteniekus grēks? Piemēram Epson Ecotank ir ļoti izdevīgi. Man Vairākus gadus nokalpoja - salej tinti par 10 eiro un drukā pus gadu diendienā. Šim canon mg5150 arī ir ekonomiski - lēti un samērā ietilpīgi kārtridži, ja tikai strādātu printeris. Tinteniekiem var pats pirkt tintes lēti un pildīt kārtridžus.