Anreel Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Mani tas samērā lielā mērā ietekmē negatīvi. Stulbākais ir tas, ka Etsy nevar norādīt valstis, no kurām nesaņemt pasūtījumus, un man tie turpina nākt no amerikāņiem. Es kā optimists ceru, ka Latvijas Pasts šo lietu atrisinās, bet ja līdz nedēļas beigām nekas nenoskaidrosies, būs jāsāk kancelēt pasūtījumi. Vai kādu šeit vēl tas ietekmē? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikonkulis Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 jā Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 pirms 6 stundām , Anreel teica: ceru, ka Latvijas Pasts šo lietu atrisinās Pilnīgi nereāli, Latvijas Pasts darbojas tikai Latvijā, bet šajā gadījumā ir nepieciešams muitas brokeris iekš ASV, atceļot esošās pastu priekšrocības. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anreel Posted August 26, 2025 Author Share Posted August 26, 2025 13 minutes ago, hehe said: Pilnīgi nereāli, Latvijas Pasts darbojas tikai Latvijā, bet šajā gadījumā ir nepieciešams muitas brokeris iekš ASV, atceļot esošās pastu priekšrocības. Latvijas Pasts izsūtīja šo tekstu visiem: Sadarbībā ar starptautiskām pasta organizācijām – PostEurop, IPC un UPU – meklējam risinājumus, lai pēc iespējas operatīvāk atjaunojot sūtījumu piegādes uz ASV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Sūti uz turieni kur nav problēmas un tad lai sūta tālāk uz ASV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Pirms 12 minūtēm , Anreel teica: Sadarbībā ar starptautiskām pasta organizācijām Pasta! Vēsturiski pasts pēc būtības piegādā drukātu informāciju, vēstules sūtīt taču nav nekādu izmaiņu. Gan jau ka atjaunos piegādes, ja pieprasījums joprojām būs, bet bez nodokļa jārēķinās ka tā ir arī dārga tā administrēšana. Pasts labi konkurēja ar citiem komersantiem, jo pastam ir priekšrocības izmantojot šīs pasta organizācijas un konvenciju. Kā izskatās uz ASV pasts tās pazaudē. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Pirms 38 minūtēm , AndrisBB teica: Sūti uz turieni kur nav problēmas un tad lai sūta tālāk uz ASV. Problēma nav nosūtīšanā, problēma ir jaunajā nodoklī, kā saprast kad nosūtītās zeķes ir tiešām dāvana, nevis komerciāla prece, kas ASV tagad laikam apliekas jebkurai vērtībai. Lielajiem kantoriem DHL, Fedex Latvia ir muitas brokeri tur un problēmām nevajadzētu būt. Jautājums tikai cik tām zeķēm beigās sanāk gala cena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 (edited) Kādas tev tur dāvanas no Etsy? Tā vienmēr komerciāla prece. Ukn kāda starpība kāda cena sanāk tām zeķēm, ja gala piecējs maksā? Bet nu cik saprotams ASV tagad iekasēs $80 bakšus par katru 'sīko' paku, neatkarīgi no vērtības. Problēma droši vien ka Etsy nedz atļauj 'ignorēt' ASV klientus, nedz pielikt viņiem papildus $80 pie cenas, kamēr Pasts neatrisina problēmu. Edited August 26, 2025 by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Etsy ir tikai virtuāla tirdzniecības platforma, ne viņi sūta, ne saņem. Katrai precei ir kaut kādi griesti un to vairs nepērk, ne jau tāpēc ka nav tik daudz naudas, bet tāpēc ka tās cena ir augstāka nekā to preci vairs vajag. Vai vienkārši citur ir lētāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Nu tak, kad redzēs papildus $80 tak tak nepirks, nejau tur problēma. Naudu viņi ieksē, ganjau ar laiku pieliks opciju arī automātisku muitu izrēķināt. Vismaz UK viņi tāpat kā eBay vai citi automātiski arī atļauj nopirkt pasta, kurjeru utt 'šiping labelus', sarēķināt muitas nodokļus (kas sūta piemēram uz ES) utt. Pieks arī priekš US. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Pirms 27 minūtēm , AndrisBB teica: Nu tak, kad redzēs papildus $80 tak tak nepirks, nejau tur problēma. Kur tad ir problēma? Sūta ar UPS, Fedex un nav nekādu problēmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 pirms 14 stundām , Anreel teica: Mani tas samērā lielā mērā ietekmē negatīvi. Stulbākais ir tas, ka Etsy nevar norādīt valstis, no kurām nesaņemt pasūtījumus, un man tie turpina nākt no amerikāņiem. Es kā optimists ceru, ka Latvijas Pasts šo lietu atrisinās, bet ja līdz nedēļas beigām nekas nenoskaidrosies, būs jāsāk kancelēt pasūtījumi. Vai kādu šeit vēl tas ietekmē? Negribi palielīties ar saviem darinājumiem ? Man interesē , ko tautieši pamanās uztaisīt. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Posted August 26, 2025 Share Posted August 26, 2025 Varbūt sazinies ar šiem - it kā ņem arī sīkpakas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anreel Posted August 27, 2025 Author Share Posted August 27, 2025 8 hours ago, zeds said: Negribi palielīties ar saviem darinājumiem ? Man interesē , ko tautieši pamanās uztaisīt. 🙂 Es ražoju zīmogus un tirgoju ar to saistītās preces. Mans tēvs iesāka 90to sākumā. Ziedu laikos bija birojs Rīgas centrā ar darbinieku komandu. 8 hours ago, raiviic said: Varbūt sazinies ar šiem - it kā ņem arī sīkpakas. O paldies 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted August 27, 2025 Share Posted August 27, 2025 Ja pakas vienā reizē savācās padaudz (atmaksājās muitot), tad var kombinēti sūtīt uz USA ar DHL un tālāk lokālo pastu. Būs ātrāk, bet protams dārgāk, kā ar gliemežpastu. Redzēs kas tur vispār notiks, jo pagaidām ir panika un nesaprašana, iespējams, jau viss sakārtosies un atgriezīsies normālākās sliedēs. Bet citādi ir iestaigāta taciņa, ja ir interese un citur neizdodas uzraksti privāti, varbūt varam ko sabīdīt Jāsaprot skaits, svars utt. lai būtu abpusēji interesanti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anreel Posted August 27, 2025 Author Share Posted August 27, 2025 46 minutes ago, maize said: Ja pakas vienā reizē savācās padaudz (atmaksājās muitot), tad var kombinēti sūtīt uz USA ar DHL un tālāk lokālo pastu. Būs ātrāk, bet protams dārgāk, kā ar gliemežpastu. Redzēs kas tur vispār notiks, jo pagaidām ir panika un nesaprašana, iespējams, jau viss sakārtosies un atgriezīsies normālākās sliedēs. Bet citādi ir iestaigāta taciņa, ja ir interese un citur neizdodas uzraksti privāti, varbūt varam ko sabīdīt Jāsaprot skaits, svars utt. lai būtu abpusēji interesanti. Man parasti uz USA ir viena līdz dažas dienā un daži desmiti mēnesī. Varbūt tādā veidā varētu sūtīt vienreiz nedēļā. Man pakas ir mazas un vieglas, visbiežāk ir ~35g mazajā mikstajā aploksnē 11/A. Reizēm ir koka zīmogs ar tintes spilvenu un tad pakas svars ir ap 100g līdz 200g un lielākā aploksnē 14/D. Es Latvijas Pastā parasti maksāju ap 6 eiro par vienu paku uz USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted September 5, 2025 Share Posted September 5, 2025 27.08.2025. , 13:38, Anreel teica: Man parasti uz USA ir viena līdz dažas dienā un daži desmiti mēnesī. Varbūt tādā veidā varētu sūtīt vienreiz nedēļā. Man pakas ir mazas un vieglas, visbiežāk ir ~35g mazajā mikstajā aploksnē 11/A. Reizēm ir koka zīmogs ar tintes spilvenu un tad pakas svars ir ap 100g līdz 200g un lielākā aploksnē 14/D. Es Latvijas Pastā parasti maksāju ap 6 eiro par vienu paku uz USA. Nu jā standarta sīkpaciņas, +/- ko varētu piedāvāt ir 10eur par paciņu un jāpiegādā uz Rīgu konkrētu vietu 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts