Jump to content

Firefox var sākt komercializēt lietotāju datus.

_dunduks_
 Share

Recommended Posts

_dunduks_

Kurš gan lasa visus tos termos and conditions katru reizi, kad izstrādātāji kaut ko pamainai, bet iespējams tiem, kam  tas bija akutāli, tad Firefox uzliek ķepu uz lietotāja datiem.

Viss juridiskā valodā, ko katrs var interpretēt kā vajag atkarībā no apstākļiem, bet:

https://appuals.com/firefox-removes-no-data-sales-promise/

• Bēdīgs 1

es jau kādu laiku uz win iekārtām  no firefox esmu atteicies...šķiet uz linux kastes tik šad tad izmantoju...

nezinu man chrome der...firefox kaut kāds "atpalicis" pēdējā laikā..es pat par to datu vākšanu nesatrauktos..

Pirms 47 minūtēm , INTRASERVERNET teica:

Un ko tad vieta lieto, nechrome bazes un kur strada firefox sync?

Ir jau lērums lapsas dakšu, bet tām, izskatās, ir tendence pēc kāda laika tikt pamestām. Jā, un vai kādai no tām ir sync?

Kas chrome vainas, lai būtu tāds sūds kā firefox jālieto?

AndrisBB

Ar nesaprotu kas Chromam vainas. Strādā uz visa un lieliski sinhronizējas starp visu. 

raiviic

Chrome uz manas kastes ir noturējies labi ja kādas pāris dienas. Vai nu tīru Chromium (to kā galveno lietoju uz Linux), vai FF, Opera, Edge - tikai ne Google spyware, tfu, Chrome.

pirms 1 stundas , e = d teica:

sūds kā firefox

pirms 2 stundām , osscar teica:

firefox kaut kāds "atpalicis"

Nu kas tad tur ir ar to firefoxu TĀDS, ka ir tik slikti?

neatceros, kaut kadi plugini nestrādāja vai nebija pieejami jaunajas versijas..kaut ka ta

man Firefox pietrūkst tabu grupēšana, kāda chrome ir jau sen.. pašam pēc vairākiem pārlūkiem prasās, jo vienā vienas lietas, otrā otras :) un ir labi, ja katra tipa sava programma. tad nu lietoju chrome un Chromium :)

• Patīk 1

Müller

pedejo reizi kad lietoju firefox pirms vairakiem gadiem, bija daudz prastaks neka chrome tiesi web izstradei, chrome dev toolji par galvas tiesu paraki ar vairak iespejam reallaika datus verot utt

Firefox ir vienīgais pareizais pārlūks. Chrome UI ir mazliet overdesigned. Paskaties kāds ir Firefox bookmarks sidebar un kāds ir Chrome, kurš ir praktiskāks. Chromam sidebar ir nospraust minimālais platums, kas ir nepraktiski. Firefox var brīvi pielāgot toolbar, pārbīdīt pogas. Vai Chrimam ir iespēja mainīt krāsas lapām, piemēram balts teksts uz melna fona? Kā ir ar adblokeriem, vai ir kas līdzīgs UBlock?

INTRASERVERNET

Nelietoju Chrome, Chromium parlukus un ari nevelos pariet uz kadu no tiem. Ka ar gadiem lietoju Netscape, Mozilla, Firefox, ta ari paliksu pie shi parluka. Firefox plugini strada daudz labak un +/- ir loti pietiekosha dazhadiba. Man primaram vajadzibam ir ublock origin, sponsorblock, Absolute Copy & Paste, 1Password. Viss vairak ari neko nevajag. Nu kas jums tur uz Chrome paliks no pluginiem Manifest v3 parejot?

INTRASERVERNET

Delj manifest v3 Chrome, Chromium parlukiem ieviesanas tiek nogriezta pluginu darbibai tieshi, kas saistits ar adblock.

AndrisBB

Nu tad jau tiem kas nelieto nekādus adblokus, nekādas starpības arī nebūs.

Plus nebūs jau arī tā ka pēkšņi adbloki pilnībā vairs nedarbosies.

INTRASERVERNET

Nu darboties, itka darbosies, bet nu ka to darbiba mainisies un ja, man pajat jo Android Chrome parluka vispar nav reklamu bloketajs. Pat Safari lauj uz iOS lietot kautka +/- reklamu bloketaju.

AndrisBB
Pirms 29 minūtēm , INTRASERVERNET teica:

Nu darboties, itka darbosies

Kad nedarbosies, tad domās 😂

Ko tur tagad daudz uztraukties kamēr darbojas?

AndrisBB

Pamēģināsim Vivaldi kādu laiku. Izskatās ka visamaz paroles, bookmārkus utt importēja bez problēmām no Chroma.

Workspeisi varētu būt lietderīgi, bet vairāk interesē tabu grupēšana.

Pagaidām gan izskatās ka negrupē kā gribētos. Man parasti kādi 50 tabi stāv atvērti, lietderīgi ka sagrupē pa domēniem, bet labāk būtu ja sagrupētu un tad piedāvātu drop-down katram domēnam. Tagad izskatās ka vienkārši piemet vēlvienu rindu, kas nav tik labi.

Ja pārslēdzas starp tabiem kas ir grupēti un kas nav, tad viss UI pabīdas par rindu uz augšu/leju. 

AndrisBB

A, nē, ņemu vārdus atpakaļ, ir pāris opcijas kā grupēt tabus.

image.png.bb3c795ea9945c1c8ded675f3a601115.png

AndrisBB

onShape gan diezgan gļukaini strādā uz Vivaldi. Praktiski nelietojams, vismaz priekš tā jāpaliek ar Chromu.