M@R$$ Posted November 29 Share Posted November 29 Just now, Māšuks teica: Putu savācis , ja zinātu ka met ārā. Kaut kas vēl ir CD formātā, kad būs brīvs brīdis, iziešu cauri. Droši varēsi savākt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted November 29 Share Posted November 29 pirms 2 stundām , Legacy Sat teica: Raidstacijas negrib tikt ierobežotas ar kvotām. Man šķiet, ka vidējais Skonto, SWH Gold vai SWH Rock klausītājs, kurš dabū dzirdēt latviešus hmmm cik tur sanāk, kāds viens vai daži procenti šobrīd, nejustos ne apbēdināts ne aizskarts, ja būtu tie 20 vai 25. SWH parastais, nezinu jo neklausos, bet arī taču reizēm spēlē latviešu gabalus, ne? Vidējais EHR klausītājs arī gan jau sagremotu 20% piešprici no LR5 repertuāra. Tā pretestība visticamāk ir no mediju grupām (ē, visām?), kurām ir "krievu" stacijas, jo skaidrs, ka šo staciju auditorija var nebūt sajūsmā. Tomēr, tā kā runa ir par Latvijā radītu mūziku, ja kvotu ieviesīs, tak saies arī viņiem, sakasīs Белые Розы, Скользкие Улицы utjpr + kādus instrumentālus gabalus + jaunu instrumentālu AI slopu, ja ne citādi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 29 Share Posted November 29 No komercstacijām latviešu mūziku šķiet visvairāk atskaņo Star FM un Skonto. Protams, mazākajā devās dzirdama arī iekš SWH, TEV un varbūt kaut kur vēl. Es personīgi esmu pasācis sestdienās klausīties LR2. Laikam vecums. Ā, tagad laikam visos svētkos Star FM atskaņo tikai LV mūziku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 29 Share Posted November 29 Vairāki ASV filmu kanāli nosvinējuši pateicības dienu, tagad pārslēgušies uz ziemassvētku filmu sezonu. Tas tiek darīt, lai viņu auditorija varētu pēc lielās tītaru ēšanas sākt gaidīt nākamos svētkus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@R$$ Posted November 29 Share Posted November 29 1 stundu atpakaļ, base7 teica: No komercstacijām latviešu mūziku šķiet visvairāk atskaņo Star FM un Skonto. Protams, mazākajā devās dzirdama arī iekš SWH, TEV un varbūt kaut kur vēl. Es personīgi esmu pasācis sestdienās klausīties LR2. Laikam vecums. Ā, tagad laikam visos svētkos Star FM atskaņo tikai LV mūziku. Muzikālā banka. Vienreiz pat sanāca visu raidījumu noklausīties. Tīri aktuāla mūzika. Pieciniekā arī šis tas latvisks griežās. Bet ja nopietni, kā var klausīties EHR grupas radio pa dienu, es nesaprotu. ~2 dziesmas 10 reklāmas. Es apbrīnoju EHR vadību, kā viņi pārdod reklāmas radio, jo man liekas tajā putrā reāli pazūd viss saturs. Skonto... viņi ir tikuši ārā no 90tiem vai vēl nē? RadioTev ar 300 dziesmu flešu kaut kā pietur to auditoriju, apbrīnoju. SWH? Kāds vēl klausās? Kopš vienreiz izdzirdēju tos divus "talantus" Dejus un Breidaku, cenšos turēties pa gabalu. Pa retam Roku uzslēdzu... Stars arī neganti pārbāzts ar reklāmām, diezgan neklausāms. SWH LV? Fredis ar Ufo tomēr jāsūta pensijā, viņu joki ar viņiem pašiem ir iestrēguši tajos pašos 90tos. Diemžēl. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivix95 Posted November 29 Share Posted November 29 Pirms 23 minūtēm , M@R$$ teica: Muzikālā banka. Vienreiz pat sanāca visu raidījumu noklausīties. Tīri aktuāla mūzika. Pieciniekā arī šis tas latvisks griežās. Bet ja nopietni, kā var klausīties EHR grupas radio pa dienu, es nesaprotu. ~2 dziesmas 10 reklāmas. Es apbrīnoju EHR vadību, kā viņi pārdod reklāmas radio, jo man liekas tajā putrā reāli pazūd viss saturs. Skonto... viņi ir tikuši ārā no 90tiem vai vēl nē? RadioTev ar 300 dziesmu flešu kaut kā pietur to auditoriju, apbrīnoju. SWH? Kāds vēl klausās? Kopš vienreiz izdzirdēju tos divus "talantus" Dejus un Breidaku, cenšos turēties pa gabalu. Pa retam Roku uzslēdzu... Stars arī neganti pārbāzts ar reklāmām, diezgan neklausāms. SWH LV? Fredis ar Ufo tomēr jāsūta pensijā, viņu joki ar viņiem pašiem ir iestrēguši tajos pašos 90tos. Diemžēl. Nabags. Kas tevi tā sagruzījis? Šefs aldziņu neizmaksāja laikā? pirms 1 stundas , base7 teica: Es personīgi esmu pasācis sestdienās klausīties LR2. Mūzikai jau nav ne vainas, bet to tantuku klepošanu apsveikumu stundās klausīties ir mazliet drausmīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@R$$ Posted November 29 Share Posted November 29 Pirms 4 minūtēm , raivix95 teica: Nabags. Kas tevi tā sagruzījis? Šefs aldziņu neizmaksāja laikā? Mūzikai jau nav ne vainas, bet to tantuku klepošanu apsveikumu stundās klausīties ir mazliet drausmīgi. Pārdomas nekas vairāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 29 Share Posted November 29 Pirms 17 minūtēm , M@R$$ teica: Bet ja nopietni, kā var klausīties EHR grupas radio pa dienu, es nesaprotu. ~2 dziesmas 10 reklāmas. Es apbrīnoju EHR vadību, kā viņi pārdod reklāmas radio, jo man liekas tajā putrā reāli pazūd viss saturs. Tas ir viens, bet viņi nopērkot ir sačakarējuši arī Retro FM. Tam nabagam arī tagad reklāmu blāķi. Būtu labāk pārdevies kādai citai grupai 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted November 29 Share Posted November 29 pirms 4 stundām , M@R$$ teica: Bet ja nopietni, kā var klausīties EHR grupas radio pa dienu, es nesaprotu. ~2 dziesmas 10 reklāmas. Es arī. Bet redzu cilvēkus, kas to spēj. pirms 4 stundām , raivix95 teica: to tantuku klepošanu apsveikumu stundās klausīties ir mazliet drausmīgi Caur radio nelīp. pirms 3 stundām , base7 teica: sačakarējuši arī Retro FM. Tam nabagam arī tagad reklāmu blāķi. Tas nabags ir tikpat trešdaļkrievisks kā pirms tam, vai kas tajā mainījies? Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Jaunumi saistibā ar LR4. Latgalē frekvences tiks saglabātas priekš Latvijas Radio. Savukārt no pārējām plānots atteikties un piedāvās iegūt citiem medijiem komerciālā kārtībā. Tātad laikam konkurss. Domājiet, uz to FM100.0 bija liels pretendentu skaits? Redzēs cik pieteiksies uz to jaudīgo FM107.7. Ja tā 100.0 skaitījās zelta frekvence, tad 107.7 būs dimanta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Te būs audio. https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/26.11.2025-neplp-vaditajs-ari-pec-latvijas-radio-4-slegsanas-krievu-valodas-saturs-medijos-bus-liela-apjoma.a623836/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Latgalē krieviski skan Alise+, abas Rēzeknes stacijas, EHR+, Retro FM, SWH+ un Topradio (ētera cilvēki). Laikam Divu Krastu Radio ru mūzika vairs netiek atskaņota (neesmu gan 100% pārliecināts). Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Uz Hotbird satelīta pēc ilgāka pārtraukuma ir atgriezusies krievvalodīgie telekanāli "Just TV", "TVrus" un "TVrus+". Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Krievijas telekanāls "STS Love" atcēlis par godu savai 11.dzimšanas dienai veltīto ātro randiņu iepazīšanās šovu, jo kā izrādās, liela daļa potenciālo kavalieru devušies uz Ukrainu. Rezultātā neesot izdevies savākt vajadzīgo dalibnieku skaitu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Lounge FM (FM99.5) pēdējā laikā sācis atskaņot lēnās Ziemassvētku melodijas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Tet (un droši vien arī citi) operators sācis izsūtīt paziņojumus par MTV kanālu slēgšanu. Nostalģijai, šeit būs MTV programma, kura ievietota Lauku (tagad Latvijas) avīzē, 1999.gadā. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 Šodien tik daudz ziņas saliku. Jums būs visu nākamo nedēļu ko lasīt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
guntis1234 Posted November 30 Share Posted November 30 pirms 5 stundām , base7 teica: Divu Krastu Radio ru mūzika vairs netiek atskaņota (neesmu gan 100% pārliecināts). ir ir vēl..tikko biju ieslēdzis -skanēja "sedaja noch" (J.Šatunovs) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guntis1234 Posted November 30 Share Posted November 30 pirms 6 stundām , base7 teica: Jaunumi saistibā ar LR4. Latgalē frekvences tiks saglabātas priekš Latvijas Radio. Savukārt no pārējām plānots atteikties un piedāvās iegūt citiem medijiem komerciālā kārtībā. Tātad laikam konkurss. Domājiet, uz to FM100.0 bija liels pretendentu skaits? Redzēs cik pieteiksies uz to jaudīgo FM107.7. Ja tā 100.0 skaitījās zelta frekvence, tad 107.7 būs dimanta. LR4 Aizpurvē (Viļakas nov,Krievijas pierobeža) ir 100.0 FM frekvence, ja nepaliktu viņiem SWH LV varētu pieteikts arī tur..bet ja skatās LR frekvenču kartēs, tad LR2 tieši pie Aizpurves nav pārklājumu būtu kā reiz,ko klausīties vietējiem (nu vai arī klasiku vai 5to) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexs Posted November 30 Share Posted November 30 Vai tad Piečukam to pašu Alūksni / Viesīti atdot nevarēja? Dīvaina stratēģija no LR. 107.7 Rīgai būs gan hot konkurss, kurā gan jau vinnēs Skonto grupa ar kādu savu latviešu mūzikas klonu, tas tagad cieņā tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted November 30 Share Posted November 30 (edited) 1 stundu atpakaļ, Dexs teica: kurā gan jau vinnēs Skonto grupa ar kādu savu latviešu mūzikas klonu, tas tagad cieņā tak. Viņiem vispirms jāizlemj, ko darīt ar to FM99.0 brīnumu. Tur arī var vēl palaist lv mūziku. Droši vien konkursa piedalīsies tie paši kas pretendēja uz 100to frekvenci. Piemēram TV3 grupa ar savu Radio3. Edited November 30 by base7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted December 1 Share Posted December 1 pirms 18 stundām , base7 teica: Krievijas telekanāls "STS Love" Lielisks kanāla nosaukums! Tādai mīlestībai, ko tie trīs burti latviski nozīmē, Krievijā izplatība ir tiešām varena! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pukinens Posted December 2 Share Posted December 2 29.11.2025. , 14:20, M@R$$ teica: Skonto... viņi ir tikuši ārā no 90tiem vai vēl nē? Nokaut vistu kas dēj zelta olas? Es katreiz, kad šeit ieliek radio reitingus, nobrīnos, ka vienīgie kas viņus spēj "izpogāt" ir LR2. Pats radio klausos tikai mašīnā, bet jāatzīst, ka galvenokārt tas ir "stāriņš" vai skonto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Wednesday at 07:08 AM Share Posted Wednesday at 07:08 AM Luksemburgā no decembra oficiāli sācis darboties DAB+ tīkls. Pirmā DAB+ multipleksa testa apraides Luksemburgā notiek jau aptuveni mēnesi. Visi trīs pirmajā fāzē plānotie raidītāji tagad ir gatavi regulārai apraidei. Kā RTL Radio paziņo savā tīmekļa vietnē, oficiālā digitālā radio virszemes apraide sāksies 2025. gada 1. decembrī, pirmdien, un tajā būs iekļautas 12 radiostacijas. Tās ir: 100.7, Opus 100.7, RTL.lu, RTL Radio, Essentiel, ARA, Eldoradio, Latina LU, RTLToday, Nosta Lux, Lor’FM un Crooner. Iepriekš visas radiostacijas Luksemburgā bija izkliedētas atsevišķās frekvencēs, un, lai tās uztvertu, bija jāzina katras stacijas parametri. DAB+ standarts neprasa tik plašas zināšanas; pietiek ar vienkāršu radio uztvērēja skenēšanu, kas automātiski noteiks multipleksu un parādīs visas stacijas sarakstā pēc nosaukuma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Wednesday at 09:23 AM Share Posted Wednesday at 09:23 AM Ja kādu interesē, "EHR+" (FM96.2) raida apmēram ar 2kW jaudu (tā ir arī maksimālā atļautā). Salīdzinājumam, "Mix FM" (FM102.7) ir 17kW. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexs Posted Wednesday at 09:58 AM Share Posted Wednesday at 09:58 AM Ja uz 102.8 Jēkabpilī neskanētu Kristīgais, un Valgā uz 102.8 nebūtu Star FM (Igauņu), tad es domāju MIX FM tuci mierīgi bez problēmām varētu klausīties arī tur pēc "oglīšu uzmešanas" vasaras beigās, tagad ir kā ir - iet šur tur virsū vietējais signāls. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 10:19 AM Share Posted Wednesday at 10:19 AM Pirms 54 minūtēm , base7 teica: Ja kādu interesē, "EHR+" (FM96.2) raida apmēram ar 2kW jaudu (tā ir arī maksimālā atļautā). Salīdzinājumam, "Mix FM" (FM102.7) ir 17kW. Ar cik raida SWH Gold? 100W, spriežot pēc uztveramības? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted Wednesday at 10:41 AM Share Posted Wednesday at 10:41 AM Sakrāj kādus 20 Eur un nopērc labāku radio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 11:09 AM Share Posted Wednesday at 11:09 AM Vai par 20 eiro var nopirkt jaunu brendīgu radio? Jā, var, piemēram Panasonic RF-P50D. Bet vai tas mācēs Rīgas centrā uztvert SWH Gold bez traucējumiem? 🫠 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted Wednesday at 11:14 AM Share Posted Wednesday at 11:14 AM Nu lūk, kad sakrāsi tos 20 Eur, vari cept tēmu "radio iegāde" un tur ar zinošajiem un ieinteresētajiem biedriem iztirzāt tevi interesējošos jautājumus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 11:23 AM Share Posted Wednesday at 11:23 AM Paldies par noderīgo padomu. Man ir dārgāks. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Wednesday at 12:13 PM Share Posted Wednesday at 12:13 PM 1 stundu atpakaļ, 138 teica: Rīgas centrā uztvert SWH Gold bez traucējumiem? Tak centrā ar naglu var uztvert Goldu. Varbūt vienīgi ja stāvi Āgeskalnā zem tā torņa, tad varētu būt nelieli traucējumi, bet arī mazticams. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Wednesday at 02:08 PM Share Posted Wednesday at 02:08 PM Uz Hotbird satelīta parādījusies ASV kanāla "CNBC" HD versija. Parametri: 11179, 27500, HD, 3/4, FTA Mājaslapa: https://www.cnbc.com/world/?region=world Arī uz Astras (19.2) tas pats parādījies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Thursday at 10:44 AM Share Posted Thursday at 10:44 AM Drīzumā savu darbību Latvijā un Igaunijā pārtrauks televīzijas kanāls "Nickelodeon". Pie mums viņš gan darbosies mazliet ilgāk platformā Go3 (kontrakta dēļ), bet tāpat tiks slēgts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Thursday at 11:05 AM Share Posted Thursday at 11:05 AM Decembra 12.datumā tiks atklāts labdarības maratons Dod pieci. Kā katru gadu, arī šogad Doma laukuma mājiņā tiks ieslēgti Jānis Pētersons, Linda Samsonova un visu mūsu mīlulis Toms Grēviņš. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@R$$ Posted Thursday at 11:19 AM Share Posted Thursday at 11:19 AM Pirms 13 minūtēm , base7 teica: Decembra 12.datumā tiks atklāts labdarības maratons Dod pieci. Kā katru gadu, arī šogad Doma laukuma mājiņā tiks ieslēgti Jānis Pētersons, Linda Samsonova un visu mūsu mīlulis Toms Grēviņš. Būs laikam kāds eirorubulis jāiemet kopējā katlā. Starp citu, kamēr iet maratons, var dzirdēt daudz mazāk dzirdētas/jaunas mūzikas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Thursday at 11:33 AM Share Posted Thursday at 11:33 AM Pirms 11 minūtēm , M@R$$ teica: kamēr iet maratons, var dzirdēt daudz mazāk dzirdētas/jaunas mūzikas. Citus gadus esmu dzirdējis raidījumu "dziesmas, par ko bija saziedots maratonā, un kuras nepaspējām atskaņot", vai tik tas nebija naktīs? Tur bija viss kas tiešām tik dīvains, ko praimtaimā tač nespēlēs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Thursday at 12:13 PM Share Posted Thursday at 12:13 PM Pirms 38 minūtēm , 138 teica: vai tik tas nebija naktīs? Nē, arī dienas laikā spēlēja. Atceros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted Friday at 09:53 AM Share Posted Friday at 09:53 AM Pēc ilgāka pārtraukuma uz Astra (19.2E) satelīta ir atgriezies nekodētais Vācijas kanāls "Lilo TV". Parametri: 11244, 22000, H, 5/6, FTA (StarParadies TV vietā). Mājaslapa: https://www.lilotv.de/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
base7 Posted yesterday at 11:33 AM Share Posted yesterday at 11:33 AM Latvijas Radio 4 (LR4) savu darbību pārtrauks 1.janvārī. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts