138 Posted July 19 Share Posted July 19 Kungi, ir viedoklis par produktu “flīžu šuvju atjaunotājs”? Man 20 gadus vecas, vairs ne tik baltas šuves (nav epoksīda) vajag dabūt atkal baltas, gribēju drusku pakasīt un uzsmērēt virsū jaunu šuvotāju - esmu tā darījis, sanāca - bet skatos, eksistē šāds: https://buvniecibas-abc.lv/lv/veikals/flizes-un-flizesanas-materiali/flizesanas-materiali/izsuvosanas-maisijumi/mapei-fuga-fresca-nr-100-flizu-suvju-atjaunotajs-142863 Nav pilnīga hu1ņa? 🤷🏻♂️ Rezultāts būs labāks vai sliktāks nekā ar vienkārši šuvotāju? Tā kā viņš būtībā ir krāsa - kā viņam ar adhēziju? Nevar sākt lobīties? Flīzes atrodas uz sienas blakus vannai, un arī horizontālā plaknē ap vannu, kura ir iebūvēta. Nav baseins, bet ūdens tām virsū tecēs. Citēt Neizmantot uz virsmām ārpus telpām vai uz virsmām, kas ilgstoši atrodas ūdenī (ūdens rezervuāros, baseinos utt.). Varbūt arī kāds ieteikums par šuvotājiem parastajiem? Roboti saka, ka Ceresit CE40 un Mapei Ultracolor Plus pa lielam ir vienlīdz legit. Tā ir? Epoksīda brīnumi šobrīd nav aktuāli, jo 1) ir lasīts ka viņus ir jātne iestrādāt, un 2) šaubos vai var smērēt virsū uz vecā, bet pilnīgi kasīt ārā veco ir nulle vēlmes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Posted July 19 Share Posted July 19 Pirms 24 minūtēm , 138 teica: vajag dabūt atkal baltas, gribēju drusku pakasīt un uzsmērēt virsū jaunu šuvotāju Eh, mums tavas problēmas?😉Lūk, ja vajadzētu otrādi, tad būtu kā ar brūno cukuru: izber balto cukuru uz grīdas, saslauki un iegūsti brūno cukuru.😀 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Posted July 19 Share Posted July 19 10.07.2026. , 22:26, jacobs teica: Ja tev vēl masku vajag, A40 laba tajā ziņā, ka ir maināma baterija. Lētajām baterija ir iebūvēta. Kād tā pēc dažiem gadiem tā izbeidzas, tad arī maskas mūžs izbeidzas. Baterija ir domāta dežūrrežīma uzturēšanai. Kad metina, tad no elektriska loka starojuma darbojas gaismas elementi. Ja visu laiku darbojas ar TIG, kuram loks ir mazāks, baterija var izbeigties ātrāk. Es emu plēsis ADF korpusus vaļā. Vislabāk ir nopirkt baterijas turētāju un pielikt ārēju bateriju. Parasti visgrūtāk ir atrast kādu vāciņu lai to piesegtu. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted July 19 Author Share Posted July 19 pirms 8 stundām , 138 teica: Kungi, ir viedoklis par produktu “flīžu šuvju atjaunotājs”? Vannas istabā grīdas, sienas nošuvoju ar Mapei Ultracolor Plus. Rezultāts nepatika, gribēju uz sienām tumšākas šuves. Nopirku to pašu "fuga fresca", nokrāsoju, ir OK. Pie reizes šuves vēl kaut kādu nebūt ūdensnoturību dabūja. It kā jau tas Ultracolor Plus skaitās "ar ūdens atgrūšanas un pretpelējuma efektiem", bet es laikam neprotu šuvot, nekādu ūdens atgrūšanas efektu "tīrām" (ar fuga fresca neapstrādātajām) šuvēm neredzu. Protams, YMMV. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted July 19 Share Posted July 19 Pirms 2 minūtēm , binary teica: nekādu ūdens atgrūšanas efektu "tīrām" (ar fuga fresca neapstrādātajām) šuvēm neredzu Mārketinga daļai kaut kā maizīte jāpelna. Varbūt tas “efekts” skaitās tas, ka viņš neuzsūc; nav teikts, ka neslapinās. Šoreiz nolēmu ka gribu pazīstamu -> prognozējamu procesu un rezultātu un paķēru no plaukta CE40 (viņu, jo esot gludāks par Supercolor, tā robots teica). Bet tālāk darba kārtībā man ir arī grīdas šuves, tās (un flīzes) ir tumšas, tur varētu arī paākstīties ar Fuga Fresca. Paldies par iedvesmojošo pieredzi! A kā viņš dzīvē izskatās? Nav nejēgā spīdīgs, neizskatās acīmredzami pēc krāsas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted July 19 Author Share Posted July 19 (edited) 1 stundu atpakaļ, 138 teica: A kā viņš dzīvē izskatās? Nav nejēgā spīdīgs, neizskatās acīmredzami pēc krāsas? Ikdienā netiek pētīts no tāda attāluma, lai izskatītos vai neizskatītos pēc krāsas vai nekrāsas. Par spīdīgu grūti nosaukt, vismaz manējo toni. Flīzes ir daudz spīdīgākas. Bildes klikojamas. Tā švamme pudeles galā, ar kuru paredzēts uzklāt/izsmērēt to "krāsu", gan ir diezgan nelietojama (gan jau vienkārši rokas līkas). Edited July 19 by binary 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted July 19 Share Posted July 19 Ahā! Izskatās pēc šuvēm kā jau šuvēm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Tuesday at 07:57 AM Author Share Posted Tuesday at 07:57 AM (edited) Negaidīts atradums - https://www.ksenukai.lv/p/pagarinatajs-brennenstuhl-comfort-line-3-x-1-5-mm-2-m-6-ligzdas-ar-sledzi/8x0r Nevarēju nenopirkt Forši, ka 90° dakšām tagad vadi vērsti uz leju, nevis 45° leņķī Un konkrētā pagarinātāja korpusā ir 3 caurumi - var normāli pieskrūvēt pie galda sāna arī tad, ja nav pieejams 3D printeris DIY stiprinājumu drukāšanai. Pilnai laimei pietrūkst plakanas apakšas, tā ir izliekta. Būtu plakana, varētu skrūvēšanas vietā ērti piestiprināt ar 3M Dual Lock. Edited Tuesday at 07:58 AM by binary 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Tuesday at 08:29 AM Share Posted Tuesday at 08:29 AM 45 grādu lenķī ganjau tapēc ka tā lētāk/vienkāršāk. Var 2 paralēlas sliedes kontakrtiem ielikt. Ja 90 grādos tad nesanāk, tad tur kautkāds cits risinājums. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Tuesday at 08:34 AM Share Posted Tuesday at 08:34 AM Visādi citi Brennenstuhl, kuriem gadījies pieskarties, bijuši kvalitatīvi, gan jau šis arī. 45 grādu pamatojums esot, lai var resnus barošanas blokus iespraust, kuri 90 grādos bloķētu blakus caurumus. Tiesa, dzīvē viņi arī 45 grādos bieži tos bloķē. Pirms 3 minūtēm , AndrisBB teica: Var 2 paralēlas sliedes kontakrtiem ielikt. Ja 90 grādos tad nesanāk Tas arī. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Tuesday at 09:15 AM Author Share Posted Tuesday at 09:15 AM Kad gadās kāds gruntīgāks barošanas bloks, tad "parastajā" pagarinātājā 45 grādos nereti bloķē pat ne tikai vienu, bet divas blakus esošās ligzdas. Ja vēl gadās pagarinātājs ar papildus plānajām "bez zemējuma" ligzdām (kaut kādām galda lampām un tml), tad tās arī paliek nelietojamas. Tikko pamēģināju kaut kādu AMIGO 9V 500mA monstru iespraust vecajā "parstajā" pagarinātājā - vienu blakus ligzdu pilnībā nosedz, otrai uziet virsū gana daudz, lai parastu 90° barošanas kabeli nevarētu normāli iespraust. Turpretim tai jaunajā pagarinātājā netraucē pilnīgi nekam. Tur arī katrai ligzdai atvēlēts vairāk vietas - vecajam pagarinātājam bija 43mm uz ligzdu, jaunajam 52mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted Tuesday at 10:09 AM Share Posted Tuesday at 10:09 AM @binary, vienīgā "nelaime" ka tagad problēma ar šāda tipa Spoiler barošanas blokiem, tagad tikai normāli lietojams malējā ligzdā. p.s. nelaimes nekādas, protams, nav, problēma atrisinās ar šādu tipa Spoiler sadalītāju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Tuesday at 11:13 AM Author Share Posted Tuesday at 11:13 AM Lietot jau var ne tikai malējā, bet arī citās ligzdās, bet jā, ne gluži "normāli" - sanāks piesegt blakus ligzdu. Minētais sadalītājs uz grīdas turpat pie galda mētājas gadījumiem, kad ar pagarinātāja ligzdām nepietiek Sienas rozetē ir arī kompaktāks sadalītājs, tur arī tādu barošanas bloku varētu pieslēgt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 10:49 AM Share Posted Wednesday at 10:49 AM Varbūt te kādam ir zināms veikals, kas tirgo Schneider Sedna sēriju un kam varētu būt šādas zemapmetuma rozetes uz vietas? https://www.elektrika.lv/lv/elektribas-instalacija/sledzi-un-kontaktligzdas/kontaktligzdas-rozetes/schneider-electric-sedna-design--elements-vienvietiga-sdd111036 Depo online tādu nav (a varbūt dabā ir), vēl Schneider tirgo LASD, varbūt tur, bet varbūt vēl kādas idejas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Wednesday at 11:02 AM Author Share Posted Wednesday at 11:02 AM Bez zemējuma? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted Wednesday at 11:16 AM Share Posted Wednesday at 11:16 AM Kontaktligzda Schneider Electric Sedna Design 1-vietīga, ar zemējumu, balta Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted Wednesday at 11:24 AM Share Posted Wednesday at 11:24 AM Ar zemējumu daudzviet atrodama, ja vajag bez, tad izskatās problemātiskāk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaads Posted Wednesday at 11:56 AM Share Posted Wednesday at 11:56 AM izsknieb ārā to zemi https://www.ksenukai.lv/p/kontaktligzda-schneider-electric-sedna-design-sdd111022-iezemeta-rozete-balts-kras/l2x9?mtd=searchPage&src=lupasearch 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 01:02 PM Share Posted Wednesday at 01:02 PM pirms 1 stundas , binary teica: Bez zemējuma? Jā. Neiedomājos uzsvērt tekstā priekš īpaši vērīgiem lasītājiem, bet vajag kā linkā - tieši bez zemējuma. Nu vai arī kaut ko citu šajā cenu segmentā varētu skatīties, kas nav pilnīgs Ķīnas štrunts, lai gan tas man pabojā ballīti, no Sednas man daži slēdži un rāmīši jau nopirkti. Kas tur, lietuviešu Vilma vai kas tāds. Bet baigi tomēr gribētos Sednu atrast. Nevajag simtu. Kādas piecas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted Wednesday at 01:20 PM Share Posted Wednesday at 01:20 PM 1 stundu atpakaļ, kaads teica: izknieb ārā to zemi knaibļu nav. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Wednesday at 03:26 PM Author Share Posted Wednesday at 03:26 PM pirms 3 stundām , kaads teica: izsknieb ārā to zemi Nesen vienai gadus 50 vecai kontaktdakšai nācās "kniebt" nost sānus, jo nevarēja iespraust normālā rozetē Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 03:29 PM Share Posted Wednesday at 03:29 PM pirms 3 stundām , kaads teica: izsknieb to zemi Aha, tad es varēšu dziedāt nevis Es Izjāju Prūšu Zemi, bet Es Izkniebu Vācu Zemi 🥸 pirms 2 stundām , Jainit teica: knaibļu nav. Ir, dzeltenas, no Vupertāles caur lidlu pa 2.99, baigi labās. Labi, beidziet zirgoties, man šoreiz vajag tieši to ko rakstīju, vai sliktākajā gadījumā salīdzināmu aizvietotāju. Ir idejas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 03:39 PM Share Posted Wednesday at 03:39 PM Pirms 3 minūtēm , binary teica: Nesen vienai gadus 50 vecai kontaktdakšai nācās "kniebt" nost sānus, jo nevarēja iespraust normālā rozetē Es esmu tādām dakšām ✅ mīkstajām - griezis nost sānus ar nazi ✅ mīkstajām - griezis nost sānus ar skārda šķērēm ✅ mīkstajām - kniebis nost sānus ar knaiblēm ✅ cietajām - piefleksējis sānus ar fleksi ✅ un arī otrādi - okupācijas režīma b/z rozetēm vāciņiem pārurbis caurumus ar 5mm urbi, lai tur var iespraust ščhükõ. Bet šoreiz vajag džentlmenisku risinājumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaads Posted Wednesday at 03:58 PM Share Posted Wednesday at 03:58 PM Pirms 22 minūtēm , 138 teica: Labi, beidziet zirgoties, man šoreiz vajag tieši to ko rakstīju, vai sliktākajā gadījumā salīdzināmu aizvietotāju. Ir idejas? ņem asfora sēriju , drusku kantaināka, tik vads ar skrūvi jāpievelk, nav atsperīšu princips Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Wednesday at 07:05 PM Share Posted Wednesday at 07:05 PM pirms 2 stundām , kaads teica: asfora O! Kāpēc man vienmēr bija licies, ka viņa ir kaut kāda dārga? Pie buldozera kucēm kuršos neiepērkos, bet ir arī depo, ksenukajā un abc, tik tiešām! Ja nu galīgi nekur neatradīšu Sednu. Kantainums un skrūves nav problēma, vienkārši kaut kas no Sednas man jau ir nopirkts, kur tad to lai liek. pirms 8 stundām , 138 teica: Depo online tādu nav (a varbūt dabā ir) Dabā arī nebija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts