Jump to content

Kniedētājs (un spams par instrumentiem, darbnīcām, darba kultūru un tml)

binary
 Share

Recommended Posts

binary
Posted (edited)

Nu tā laikam sanāk, jā. Vai arī kniežu galvas plānas :D 

Te, starp citu, bilde, kur tos viņa "žokļus" var redzēt, kopā 3 gabali:

61xy4ChuoeL._AC_SL1500_.jpg

Bilde no kaut kāda "Maintenance Kit".

Edited by binary

ahoi, kur vatr dabūt normālas skrūvspīles? vecās labās :D sencis savas izmeta, jo neizmantoja  sen ...tagad skatos veikalos tik čaina brīnumi, ok nopirku ar atlaidi vienas...bet nez cik ilgi vilks. diez vecās cccp ir vēl kaut kur krāmu tirgos ?

• Patīk 1

Droši vien jāsāk ar to, kāda veida un kāda izmēra skrūvspīles interesē - stacionārās (lielas vai maza) vai  "rokas" (lielas vai mazas, skrūvējamās vai "quick clamp").

Es gan laikam labas tāpat nevarēšu ieteikt - stacionārās lietošanā ir kaut kādas senās, par kurām neesmu sajūsmā, savukārt sīkās ik pēc dažiem gadiem sanāk piepirkt vai nomainīt.

Virtuves ražotāja meistari kaut kādas bija ieteikuši (šiem jau labas vajag, vienīgi lietošanas apstākļi salīdzinoši sterili), bet toreiz nenopirku, tagad vairs bildes nevaru atrast.

stacionārās. pie galda likšu, apm 100-150m + lai laktiņa ir :D
ok sapratu ideju. 

Jurkins
Pirms 43 minūtēm , osscar teica:

ahoi, kur vatr dabūt normālas skrūvspīles?

Laika mašīnu vajag.🤣 Pa laikam ss kādas uzpeld.

Pirms 4 minūtēm , kaads teica:

Man ir kaut kas no šīs sērijas. Luftes visās malās, variet uzskatīt "kādreiz zāle bija zaļāka" 🤣.

Pirms 2 minūtēm , osscar teica:

lai laktiņa ir

Kā laktiņa der.👍

Jurkins
4.07.2026. , 19:51, binary teica:

Te, starp citu, bilde

Jā, esmu jaucis un licis kopā ne reizi vien. 

Rapidam ir 2 žokļi un skaitās universālas 3...4.8. Baigi grūti noregulēt tā lai varētu:

1. normāli, viegli ielikt kniedi

2. labi vilktu

3. nepārkniebtu kātiņu

4. izriet no 1. - lai izlietotais kātiņš viegli izkristu

No sērijas - kas der visam, neder nekam.

• Patīk 2

1 stundu atpakaļ, osscar teica:

diez vecās cccp ir vēl kaut kur krāmu tirgos

Man ilgi vajadzētu sist pa galvu, lai es vēl kādreiz atgrieztos pie krievu tā laika čuguna brīnumiem.😏

Skrūvspīles sākās, teiksim, ar šādām https://ecommerce.sanistal.lv/lv/product/instrumenti-un-iekartas-rokas-instrumenti-skruvspiles/skruvspiles-100mm-format--3000501300

• Patīk 1

Man baigā vajadzība nav bijusi, lai gan bija vienas, tādas maz mazītiņas, kādsas 5cm platas. Ar tām iztiku. Tagad nopirku lielākas, no Parkside nesen. Manām vajadzībām noteikti pietiks.

Ja tiešām grbi PSRS, tad jāmeklē tajā pašā ss-ā, kādās facebūka grupās, kur kādus krāmus tirgo vai tml.

Nez, cik atceros, tās, kas bija skolā, bija tīri OK tām PSRS izstrādājumiem. 

nē nav tā ka gribu psrs, vienkārši domāju vai modernās pašas nesavērpsies :D 

versatile
Pirms 24 minūtēm , ju teica:

lielākas, no Parkside

Man bija škrobe, ka tajā nedēļā nebiju Latvijā. Arī kaut kad domāju, ka vajag skrūvspīles, paskatījos piedāvājumu depo un līdzīgos un sapratu, ka lolnauwerc.

Parkside vismaz ir godīgi instrumenti un savu naudu ir vērti. Protams, neko diži vairāk nevajag gaidīt.

Tās, ko te lika @jacobs noteikti ir visās dimensijās labākas, bet nu negribu es instrumentam, kuru nemaz tik bieži neizmantošu, izmest vairāk par kādiem 40-60 eur. Psiholoģiski. Ja man būtu lielāka vieta darbnīcai, droši vien lietotu biežāk un būtu vērts. 

Edited by versatile
  • Atbalstu 1

tas no Lidla cik saprotu ? 

Jurkins
Pirms 37 minūtēm , jacobs teica:

Man ilgi vajadzētu sist pa galvu, lai es vēl kādreiz atgrieztos pie krievu tā laika čuguna brīnumiem

@jacobs, mani darbības ar skruvspīlēm mērogi milzīgi tālu atpaliek no tavējiem, bet pieredze ir tāda, kāda ir. Vēl padomju norieta laikā pirktās 100mm skrūvspīles bija krietni labākas kā apmēram par 60 latiem pirktās. Iespējams, ka jāizskata 

Pirms 40 minūtēm , jacobs teica:

variants. 

p.s. vecās vienkārši veicot nedaudz garāžā "pārinstalāciju" naturāli nokrita zemē un nolūza stiprinājuma pie galda auss.

Pirms 2 minūtēm , Jurkins teica:

bet pieredze ir tāda, kāda ir.

Redzi, labām skrūvspīlēm tu vari, ar vienu pirkstu tās pievelkot, stabili iestiprināt kādu detaļiņu vai tās izmantot kā presi lielai slodzei.😀 Man Ridgid 200/150 kalpo ~30gadus. Vēlreiz atkārtoju, ka jebkura darbnīca sākās ar labām skrūvspīlēm uz stabila galda, galdiņa ar labu apgaismojumu.Tikai tālāk nāk viss pārējais.😉

• Patīk 1

versatile
Pirms 19 minūtēm , jacobs teica:

Redzi, labām skrūvspīlēm tu vari, ar vienu pirkstu tās pievelkot, stabili iestiprināt kādu detaļiņu

protams. Un tas ir no svara, ja to stiprināšanu dara n-tās reizes dienā. Domāju, ka tie, kam ir labas skrūvspīles, to nenožēlo. Bet ne visiem tas ir vajadzīgs. Darbnīca ar OK zāģi un OK skrūvspīlēm būs funkcionālāka, nekā darbnīca, kurā ir tikai skrūvspīles, bet toties - vislabākās.

1 stundu atpakaļ, versatile teica:

Parkside vismaz ir godīgi instrumenti un savu naudu ir vērti. 

Man šķiet visumā godīgāki par džasperu, bet variē. Dzeltenās elektriķu knaibles no Vupertāles noteikti ir vairāk nekā savu 2.99 vērtas. Skrūvgriežu gali, lētie, laikam 2.99 par ~20 gab, nu tie ir no plastilīna, bet nenoliegšu, ka ir savu ~15 centu par gabalu vērti. “Pro līnijas” skrūvgriežu galu komplekts, pie dešuka bija, tas pagaidām sevi pierādījis kā adekvāts. Lielās ~200mm otas “maklavicas”, hz kā latviski ir tas vārds ko neviens nelieto, ļoti labas likās priekš saviem pāris eiro. Fuksīšu komplekts trīs gab par tipa piecīti nebija sliktāks kā kkas depiņā par piecīti gabalā. Elektroinstrumentu man neviena viņu nav, bet cik esmu saskāries, nu nav briesmīgi. 

pirms 3 stundām , osscar teica:

diez vecās cccp ir vēl kaut kur krāmu tirgos ?

Biķerniekos noteikti atradīsi.

Senlietu kolekcionāru un restauratoru saiets Biķernieki 18.-19. jūlijs

Pirms 27 minūtēm , 138 teica:

Lielās ~200mm otas “maklavicas”, hz kā latviski ir tas vārds ko neviens nelieto

sarene, tā ir, ka amatieru līgā darbojies :) 

versatile
pirms 2 stundām , 138 teica:

variē

Nu baigi jau nē, kā izklausās:

noteikti ir vairāk nekā savu 2.99 vērtas (..) ir savu ~15 centu par gabalu vērti (..) tas pagaidām sevi pierādījis kā adekvāts (..) ļoti labas likās priekš saviem pāris eiro (..) trīs gab par tipa piecīti nebija sliktāks kā kkas depiņā par piecīti gabalā (..) nav briesmīgi

• Haha 1

Pirms 45 minūtēm , versatile teica:

kā izklausās

Bet

nu tie ir no plastilīna

pirms 2 stundām , kaads teica:

sarene, tā ir, ka amatieru līgā darbojies :) 

Pasaki vēl, ka tu krāso ar veltnīti?

versatile
Pirms 20 minūtēm , 138 teica:

nu tie ir no plastilīna

Nu bet tāpēc jau es saku, ka parkside ir godīgi instrumenti. Savas cenas vērti.

Tāpat kā decathlon - praktiski visām lietām tur galā ir cipari 100, 500 vai 900. Teiksim, lietus bikses, ko trekingā velk pa virsu parastajām. 100nieces un 500/900nieces lietu turēs identiski. Bet 100nieces ir ar tizlāku fasonu, švakāku aizdari un pāri lielākiem apaviem nevarēs uzvilkt. 500nieces iet pāri 48. izmēra trekinga zābakiem un izskatās ok. Cenas atšķirība, kad pirku, bija, laikam, 15 pret 45 eur. Tu dabū precīzi to, par ko samaksā.

Edited by versatile

Pirms 41 minūtēm , alusbundza teica:

manas paštaisītās skrūvspīles

Pareizi, ja jau sīkos varam uztaisīt, tad kāpēc ne skrūvspīles?😀

• Haha 4

alusbundza

Pamanījāt, ka ručka skrūvspīlēm ir riteņa pedāļa kāts

Kādus atgriezumus dzelžu čupā atradu, no tādiem uztaisīju

• Patīk 1
  • Love 2

Pirms 13 minūtēm , alusbundza teica:

ručka skrūvspīlēm ir riteņa

*klanis 💁🏻‍♂️

Jurkins
pirms 9 stundām , jacobs teica:

, ar vienu pirkstu tās pievelkot, stabili iestiprināt kādu detaļiņu

Vot, redzi, tās padumjā ražojuma, kas man bija tieši tā arī viegli griezās. Un, piemēram, rokturis slīdēja no viena gala līdz otram pa to caurumu (kuš izvirtuļi) kā smērēts. Skaidrs, ka nebija mikronu precizitāte u.t.t., bet šīs, kas ir tagad ir tālu no tā. Vienkārši toreiz vecās salūza un vajadzēja ātri, no sliktākajām izvēlējos labākās. Bet nu, manām vajadzībām it kā pietiek. Diemžēl patīk labi instrumenti.

Pa 500 gan jau nepirktu, vuenkārši manām vajadzībām nejustu šķirbu, bet uz trim cipariem gan jau būs jāiziet.

• Atbalstu 1

Pirms 46 minūtēm , Jurkins teica:

bet uz trim cipariem gan jau būs jāiziet.

Šīs arī labas, ir lietotas un cena tādām, domāju, pieņemama https://www.amazon.de/-/en/Brockhaus-Heuer-100-Bench-Vice/dp/B000VCZPR0/257-6056712-7475568  €142.26

https://www.amazon.de/-/en/Durlach-Magnat-Classic-3040000120-Vice/dp/B00KG4IDZO  €127.09

Edited by jacobs
  • Patīk 1

Jurkins

@jacobs, Tu vecais velns! Izskatās, ka padarīju mani par 142... eiro nabagāku 🤣

Nu ja jau... vajag metināšanas masku. Jā, esmu svētdienas metinātājs un metināt nemāku (bet, suka, metinu), bet acis nav loterijā vinnētas. 

edit: par 183... nopirku 120mm

Edited by Jurkins
  • Patīk 1
  • Haha 1

Pirms 30 minūtēm , Jurkins teica:

Nu ja jau... vajag metināšanas masku.

Ja tev vēl masku vajag, tad klasika, pārbaudīta😉 vērtība.https://www.rdveikals.lv/products/lv/2347/855685/sort/5/filter/0_0_0_0/Savage-A40-Welding-Helmet-Black-Metināšanas-ierīce.html 118.99 €

Varu izpildīt visas vēlmes, bet par tavu naudu.😃

• Patīk 2
  • Haha 1

Jurkins

Tā Tu mani bankrotā iedzīsi 🤣.

p.s. vairāk neko neprasīšu.🤣... šovakar.

• Haha 1

Vajadzētu vienai āra rozetei pielikt fīču - ieslēgšanās/izslēgšanās intervālus. Teiksim, ik pēc 40 minūtēm ieslēgt uz 10 sekundēm. Rozete atrodas ārā, zem vāka - lietus nepiekļūs, bet temperatūra var būt no -30 vai cik nu tur ziemā var būt līdz +, nezinu, 50 (neliels plastmasas bundulis saulainā vietā).

Kādi varianti?

Cik paskatījos kaut kādus taimerus, tad tiem vai nu intervāli ir pa minūtēm (man vajag, lai strādā ne ilgāk kā 10 sekundes), vai arī paredzēti lietošanai telpās. Likt taimeri sadalnē nevaru, jo konkrētā kabeļa galā ir arī citas roztes, kam taimeri nevajag.

Jurkins
16.07.2026. , 00:14, binary teica:

tad tiem vai nu intervāli ir pa minūtēm

Ej nu ej. Man ražotnē ka pietirsts ar sekunžu taimeriem.

Šovakar slinkums meklēt, šis ir on-delay, Tev vajag nedaudz citu, bet pievērs uzmanību intervālam.https://lasma.eu/lv/produkts/9ab7Tanf/laika-relejstaimeris-1-funkcija-on-delay-005-sek-10-st-5a-24-240vacdc-zrae0011-schrack-technik

Edited by Jurkins

"Kaimiņu forumā" ieteica paskatīties Shelly piedāvātos risinājumus. Jāmēģina nedēļas nogalē pa vakariem kaut ko saprast un pasūtīt, bet ne šovakar - šobrīd man priekšā ir izjaukts Google Pixel 7a ar veiksmīgi atlipinātu aizmugurējo vāku un veiksmīgi izravētu defektīvo bateriju.

• Haha 1

Jurkins

Pirms 30 minūtēm , binary teica:

ieteica paskatīties Shelly

iesaku paskatīties Sonoff. Jau piecas ziemas/vasaras ārā IP65 kastēs stāv šamējo wi-fi/RF releji, neviens nav nosprādzis. Nezinot kāds Tev tur tas pielietojums, pat pilnīgi iespējams gala ierīcē iespējams iemontēt MINIR4 wifi . Aplikācijā ir inching funkcija ar 0.5s intervālu ,t.i. pēc lietotāja norādītā laika ierīce tiek iestatīta pretējā stāvoklī. Taisam scēnu, ka noteiktos laikos ieslēdzas ierīce , ierīcei iestatām 10s inčing (vvz, kā tas latviski) un uiss.