Jump to content

Dell Latitude E5420 pārkarst cpu


StrangerZ
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Novērojumi no “dzimšanas”(?) …

Šī brīža specifikācija – i5-2520M, tikai iebūvētā video, A14 (pēdējais BIOS), pasta mainīta 2x un dažāda, viss tīrs. Griežas Windows 7 – temperatūra neko nedarot svārstās no 54 līdz 65…70 grādiem. Youtube 720p - ~80. Ar Aida64 cpu sterss test – 96…100. Pie šī stress testa, ja pārbauda ar pirkstu dzesētāja trubu, tad pirkstu var mierīgi turēt no radiatora līdz cpu dzelzim, pie cpu dzelža viss baigi karsts, arī truba, kas tajā rajonā. Varētu secināt, ka dzesēšana strādā, vismaz līdz cpu dzelzim, bet kāpēc pārkarst, kas vainīgs vai bojāts nav skaidrs.

Agrāk, oriģinālais, bija i3-2310M, tad likās viss bija normas robežās. Pabijis ir arī kāds no i5-2410M vai i5-2430M – tas arī karsa, bet nedaudz mazāk par i5-2520M.

Saprotu, ka var sākt ar trubas nomaiņu, līdz pilnīgai izjaukšanai, lai paliek tikai MB+CPU+RAM, un tad skatīties. Bet šobrīd nav tādas iespējas.

Var būt kādam jau ir pieredze ar šo modeli? Ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz ar esmu portablī studējis niknākus procesorus, bet karsa nejēgā. Dzeses sistēmas gan jau paredzētas tādas, kādas tās nepieciešamas, līdz ar to arī attiecīga problēma.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...