Jump to content

Dell Latitude E5570 viltus pārkaršana


erikonkulis
 Share

Recommended Posts

Labdien. Ir tāda lieta, ka Latitude E5570 itkā retu reizi pārkarst un izslēdzas. Event viewerī uzrādās, ka Intel Thermal frameworks ir izslēdzis kompi. Ieslēdzu iekšā, aiziet līdz Windows Esiet sveicināts un atkal notiek datora izslēgšana. Tiku iekš safe modes, atslēdzu caur device manager visus thermal frameworkus. Ieslēdzās atkal normāli, uzliku hwmonitor, tur rādās idle 40-70grādi. Un atkal izslēdzas, šoreiz to izdara BIOS, jo windows ir iemācīts to nedarīt. Ieslēdzu atpakaļ iekšā un uzvedas tā kā nekas nebūtu bijis. Palaidu CPU stress testu, vairāk par 80 grādiem nekāpa un ārā neslēdzās. Termopastu esmu samainījis un vilnu iztīrījis (tās tāpat tur nebija). Ventilators arī jocīgi uzvedas, ieslēdzas tikai pāri 70 grādiem un ne vienmēr.

BIOS atjaunināts.

 

Ko varat teikt par šo problēmu? Cik parakājos goglē tad dažiem ir tāda problēma un īsti risinājuma nav. Dell supports dzied standarta dziesmu, ka jāatjaunina bios, jāiztīra putekļi.. blablabla...

Link to comment
Share on other sites

Sanāk tīri labs Linux kompis 😆

Priekš dīkstāves 70 grādi šķiet par daudz un kaut kas neiet kopā ar max 80 grādiem pie strestesta - jeb arī pie tiem 80 procis sāk throtļot un mest nost frekvenci.

Vai Biosā nevar pateikt, lai ventialtors sāk kustēt ātrāk - teiksim ap 50 grādiem? A ļa "high performence" cooling mode.

Ventilators arī var būtu tuvu savai dabīgajai izskaņai - der sačekot, pirms nav aizgājis un kaut ko no elektronikas līdzi uz to sauli pieķēris.

Link to comment
Share on other sites

Priekš idle 70 ir mazliet tā kā par daudz pat ja tur stāv i7-xxxxHQ. Proča dzese vispār kārtīgi piespiežas pie virsmas? Ir bijuši gadījumi kad nācies pielocīt vienu vai vairākas stiprinājuma ķepas jo nav normāla kontakta. Bet ja ventilators uzvedas savādi tad var būt 3 varianti - pusmiris ventilators, tā kontrole vai nojūdzies bios, ja pirmie 2 tiek izslēgti tad es mēģinātu pāršūt kaut vai to pašu bios versiju jo parasti dell's sadir$ avenes un neļauj downgreidoties uz senākām.

Labots - noname
Link to comment
Share on other sites

Ar Delliem notiek visādas dīvainības. Man te viena Latitude neredzēja nevienu disku, jo akumulators bij pagalam.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
erikonkulis

ja nu kādam interesē kā beidzās šī epopeja. bija defektīva mutere, kaut kur (iespējams zem CPU) aukstais lodējums, palokot ieslēgtu muteri, mēdza uzkārties un izrubīties. nopirku pa lētām naudām ebayā lietotu līdzīgu no usa un viss rullē.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Nu jā, usa ir polpulāri par mazām naudām supportot vientuļās mutteres

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...