138 Posted March 30 Share Posted March 30 Lieliski, vēl tik derētu robotu pierunāt, lai zīmē komandtiltiņa logus ar viļņainu jūru aiz tiem, nevis monitorus ar kalniem. Bet abi kaķi un pirmais kapteinis ir tādi, ka, ja tie būtu uz reālistiskāka fona, es nespētu pateikt, ka nav īsti, wow. Otrs kapteinis tāds uncanny valley, tas vēl nekas ka viņš nav kapteinis, bet nezinu kāpēc viņš man izskatās pēc tā, ko man nozīmē "tipiskas AI ģenerētas bildes", varbūt arī tāpēc ka nav eiropeīds. Savukārt kunga un kaķa interakcija otrajā bildē ir oriģinālam atbilstošāka - kungs glauda kaķi ar vienu roku, un kaķis skatās uz kungu. Bet pirmā kaķa "Nu, baigi interesanti, ja?" fotogrāfu afirmējošais skatiens, lai arī oriģinālam neatbilstošs, sanācis ļoti ticams. Un bumbiņpele!! 😍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
strawberry8 Posted March 31 Share Posted March 31 uz lenovo p50 32gb ram deepseek 8b chatbots paris minutes uzgenere , tikai nezin kpc neizmantoja GPU kas varbut butu atraks Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted March 31 Share Posted March 31 Mans modelis vispār sākumā pateica, ka publiskas personas nevarēšot uzzīmēt, tad pierunāju, ka tas vecs kapteinis Ar vispirms gribēja displejus zīmēt,bet tad ātri piekrita par šādu variantu Fantadroma tēlus, protams, krietni savādākus izveidoja, jo internetā pārāk maz datu, lai izveidoto vidējo statistisko Fantadroma kaķi. Mana govs vismaz aliņu piedāvā:) Nemēģināju gan pierunāt balstīties uz konkrētiem tēliem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Posted March 31 Share Posted March 31 Kā jau teicu, svarīgi ir ko un kā paprasa. Šim mazliet precizēts pieprasījums, bet gan kaiju vimpelī, gan futbolistus ekrānā, gan šahista aliņu u.t.t. var pamainīt n-variantos. Man nav vajadzībās, tādēļ tikai šāds prasījums (var arī latviski, bet var gadīties brīnumi): >>>Late evening in the arcade, two football players on the TV screen, a chessboard with pieces on the table, a thinking man sitting, an old man at the slot machine, on the wall in a pennant with the inscription bird seagull, Do not change facial structure, age, proportions, or natural features, save the captions, Keep the person realistic and recognizable, restore this photo as if it were with the latest professional camera, improve resolution<<<. Vēl vairāk dažādas nianses varētu dabūt ar ComfyUI (ir man uzinstalēts), bet tas jau velk uz programmēšanas pusi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
camel Posted March 31 Share Posted March 31 (edited) bildes taisu lokāli uz sava datora, varbūt modelis par mazu lai sanāktu korektākas bildes vēl piemēram šis Edited March 31 by camel 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Posted March 31 Share Posted March 31 (edited) pirms 1 stundas , camel teica: bildes taisu lokāli uz sava datora Ja nav noslēpums ComfyUI vai kāds cits softs. ComfyUI jau var smuki saveidot, bet lai savāktu modeļus, tur jau pat terabaits sanāk. Ir uzinstalēts un arī gigabaiti ar modeļiem, bet nu pagaidām turos pie Photoshop un pluginiem, jo vajag tikai lai pakoriģētu reālas fotogrāfijas, vai restaurētu senās. Edited March 31 by raiviic Link to comment Share on other sites More sharing options...
camel Posted March 31 Share Posted March 31 jā ComfyUI un flux 2 klein: https://docs.comfy.org/tutorials/flux/flux-2-klein ComfyUI portable no šejienes: https://github.com/comfy-org/ComfyUI un šie modeļi: flux-2-klein-9b-Q8_0.gguf: https://huggingface.co/unsloth/FLUX.2-klein-9B-GGUF Qwen3-8B-Q4_K_M.gguf: https://huggingface.co/unsloth/Qwen3-8B-GGUF flux2-vae.safetensors: https://huggingface.co/Comfy-Org/flux2-dev/tree/main/split_files/vae terabaits nesanāk, var pameklēt online servisus, kas to piedāvā, piemēram, krea.ai Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted April 6 Share Posted April 6 Tik daudz čatot ar ChatGPT kā pēdējās 2 dienās vēl nebija sanācis. Pirms pusgada bērni priekš saviem Lego nopirka kaut kādus motorus ar pultīm - https://www.amazon.de/dp/B09J8HTTQW Sākumā paspēlējās ar vadīšanu caur aplikāciju, bet necik ērti nebija, tāpēc ar aplikāciju kaut kā neaizrāvās. Pēdējā laikā gan viens no dēliem mēģināja kaut ko "automatizēt" caur to aplikāciju un sūdzējās, ka tā aplikācija gļuko un "rausta mašīnu". Sākumā elementārs debuggings - kaut kādu intervālu palielināšana un tml, kas palīdzēja, bet nu īsti interesanti nebija. Uznāca vēlme paskatīties, cik reāli tos motorus ir vadīt no PC. Varētu bērnam iešķiebt pythonu, lai caur to vada savus motorus, pie reizes varbūt kaut kādu programmēšanu pamācītos. Nekādus strādājošus risinājumus vai protokolu aprakstus atrast nesanāca, nācās vien pašam urbties cauri. Tā kā ar Bluetooth nekādas "tehniskas pieredzes" nav (nu tā, ka vispār un galīgi nav), tad nācās pakonsultēties ar "mākslīgo bezintelektu". Nu… Tik daudz muļķību kā ChatGPT reti kurš spēj gvelzt, un vēl tik pārliecinošā tonī Stulbākais, ka grūti saprast, kurā brīdī gvelž tīmeklī sagrābstītas muļķības, un kurā brīdī pats kaut ko piepušķo. Nu kaut kādus Bluetooth pamatus palīdzēja saprast, par protokolu (sūtāmajiem baitiem) ar visām debugging/experimenting sesijām neko noderīgu nepastāstīja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xp Posted April 6 Share Posted April 6 Nu secināju, ka viss ir jāpārbauda ko viņš saka. Bet ir arī laba pieredze. Home Assistant, viņš man ir palīdzējis ļoti daudz lietas uzprogrammēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted April 6 Share Posted April 6 Pirms 4 minūtēm , xp teica: Nu secināju, ka viss ir jāpārbauda ko viņš saka. Pārbaudīju. Pāris reizes, pārbaudot čatiņa ieteikto, nokarināju to uztvērēju tā, ka ne tikai uz bluetooth, bet pat uz izslēgšanas pogu nereaģēja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xp Posted April 6 Share Posted April 6 Esmu kaut kur dzirdējis, ka chatGPT ir būvēts tā, ka uz jebkuru jautājumu viņam ir jāsniedz atbilde. Viņš nevar pateikt, ka nezina (daudzi tādi cilvēki arī tādi ir). Tāpēc arī izdomā pats visādas muļķības. Vēl ko esmu ievērojis, ka viņš ātri aizmirst ko esam runājuši. Ja vhat logs ir apaudzis un sāk vilkt, tad uztaisot jaunu postu, viņš vairs neatcerās neko - viss jāsāk no gala skaidrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted April 6 Author Share Posted April 6 (edited) Reāli jau viņš neizdomā nekādas muļķības, bet pa lielam ir statistiskais modelis. Ja būs nofotagrāfēts suns kas ēd marinētus gurķus un tas būs vienīgais foto ko viņš redzējis, tad stāstīs ka suņi pārtiek no gurķiem. Pietam lielu lomu jau arī spēlē jautātāja zināšanas, jo vairāk pats zin par tēmu un var uzdot precizākus jautājumus, jo labākas atbiles var iegūt (lielākoties) Edited April 6 by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted April 6 Share Posted April 6 (edited) pirms 1 stundas , xp teica: Ja vhat logs ir apaudzis un sāk vilkt, tad uztaisot jaunu postu, viņš vairs neatcerās neko - viss jāsāk no gala skaidrot Uzprasi "Summarize everything important from this conversation so I can continue in a new chat." Un sāc no jauna iebarojot šo apkopojumu. Katram modelim savs konteksta ierobežojums, vai kādu citu iemeslu dēļ aiziet pa apli, tad labāk sāk visu no sākuma. Ja nopietnāk grib darboties, tad deleģē aģentus utt, lai nepiesārņo kontekstu. 1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica: Pietam lielu lomu jau arī spēlē jautātāja zināšanas, jo vairāk pats zin par tēmu un var uzdot precizākus jautājumus, jo labākas atbiles var iegūt (lielākoties) Principā atver citu čatiņu, vai pavisam citu modeli un prasi tam, lai uzrakst "prompt". Edited April 6 by maize Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted April 6 Author Share Posted April 6 (edited) Pirms 15 minūtēm , maize teica: Principā atver citu čatiņu, vai pavisam citu modeli un prasi tam, lai uzrakst "prompt". Tā jau arī lielākoties viņi paši dara. Komandrindas Claude aģents pirms kautko dara parasti sastāda punktus un sassumē ko vajag izdarīt un tikai tad ķeras pie darīšanas. Savādāk ja lielāks darbs, tad jau viducī būs aizmirsis ko vispār bij jādara. Plus folderī kur strādā viņi parasti tur 'sakompresētu' sarunas versiju. Edited April 6 by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted April 6 Share Posted April 6 1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica: Tā jau arī lielākoties viņi paši dara. darīt jau darīt, tikai kā pats saki, jo precīzāk paprasīsi, jo labāks būs rezultāts. Ja dod konkrētu prompt ar prasībām, ierobežojumiem, sagaidāmo rezultātu vai liec viņam prasīt visu un sastādīt prasību specifikāciju, un nākamajai jau dod gatavu "speceni". Bezmaksas variantā arī bik ietaupīsi tokenus ja dalīsi pa daļām (ne vienmēr) Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted April 6 Share Posted April 6 Nu jūs jau te spriežat tā, it kā to vien darītu kā risinātu problēmas, kurām atrisinājumu sen jau zināt Man konkrētajā gadījumā vispār nebija saprašanas, no kura gala lai sāk risināt. Pat dēls jau šodien rīta pusē teica, ka "laikam jau jāmet miers", kaut arī pozitīva rezultāta gadījumā pats vien būs ieguvējs Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted April 6 Share Posted April 6 (edited) 1 stundu atpakaļ, binary teica: Nu jūs jau te spriežat tā, it kā to vien darītu kā risinātu problēmas, kurām atrisinājumu sen jau zināt Absolūti ne, piemēram, reku par tavu tēmu: " I am building a DIY system to control a smart device (model AKOGD B09J8HTTQW) from my PC. Help me: Identify possible communication protocols (Wi-Fi, MQTT, HTTP, BLE). Design a method to detect which protocol the device uses (network sniffing, port scanning). Provide step-by-step instructions to: Discover the device on my local network Send commands from a PC Generate working code examples in Python for: HTTP control (if available) MQTT control (preferred) BLE control (if needed) Suggest tools for reverse engineering if the device uses a proprietary/cloud API. Optimize for local control without relying on vendor cloud services. Assume I have basic programming knowledge and access to Linux or Windows PC." Ko uzģenerēja no tizla "I making DIY project to control AKOGD B09J8HTTQW from PC. Search about protocols and write a prompt to help for project" Edited April 6 by maize Link to comment Share on other sites More sharing options...
camel Posted April 6 Share Posted April 6 Microsoft says Copilot is for entertainment purposes only, not serious use 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcane Posted April 6 Share Posted April 6 Mani eksperimenti noveda pie šādiem secinājumiem: ChatGPT = tekstam https://chatgpt.com/ Gemini = uzdevumiem https://gemini.google.com/app Perplexity = meklēšanai https://www.perplexity.ai/ DeepSeek = vispārīgiem jautājumiem https://www.deepseek.com/en/ Claude = specifiskai filosofijai https://claude.com/product/overview Grok = pagaidām nezinu: neesmu mēģīnājis https://grok.com/ Starp citu: ir atļauts izmantot savstarpēji: izmantot viena "ai" atbildes priekš otra "ai". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zin... Posted April 7 Share Posted April 7 Gemini vari likt atcerēties lietas par tevi, ko viņš izmantotu katrā sarunas reizē. Par Lego - pašiem Lego bija tāds softs priekš Brainstorm komplektiem, tiesa, nezinu vai sader kopā ar third party detaļām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted April 7 Share Posted April 7 pirms 16 stundām , camel teica: Microsoft says Copilot is for entertainment purposes only, not serious use Ar Copilot man tīri laba pieredze. Katrā gadījumā, makro priekš exceļa uzrakstīja ļoti korektu no diezgan vispārīga apraksta. Biju vienu pazaudējis datu transformācijai, ko kādreiz, tīri googlējot ar kaut kādām skriptēšanas prasmēm, taisīju, šķiet, dienu. Bet te viens teikums, un pēc minūtes jau viss darbojas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted April 7 Share Posted April 7 pirms 10 stundām , Zin... teica: Par Lego - pašiem Lego bija tāds softs priekš Brainstorm komplektiem, tiesa, nezinu vai sader kopā ar third party detaļām. Domājams, ka nesader. Vēl stulbāk - third party produkti paši ar sevi nesader Pamatojumu neatceros, bet par kaut kādu MouldKing biju lasījis, ka uztvērējs (ar iebūvētu bateriju) sūta motoram/servo 470-480 Hz PWM, bet motors/servo sagaida 980 vai 1200 Hz. Nu kaut kā jau strādā, vai vismaz izliekas, ka strādā. Rezultātā servo, piemēram, normāli funkcionē tikai 3 stāvokļi - neitrālais un abi galējie. Jebkāds stāvoklis starp neitrālo un galējo būtībā nav lietojams. Kam nav slinkums, uztaisa hardwarisku pāreju ar čipu, kas konvertē to 480 Hz signālu uz 980 Hz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted April 8 Share Posted April 8 6.04.2026. , 23:06, camel teica: Microsoft says Copilot is for entertainment purposes only, not serious use 6.04.2026. , 23:21, Arcane teica: Mani eksperimenti noveda pie šādiem secinājumiem Varbūt jums ir viedoklis par openclaw? Manējais pēc vienas minūtes lasīšanas ir: 1) mārketinga medus izklausās pēc revolucionāra pilnīgi automatizēta geju kosmosa komunisma, vairāk nekā jebkurš cits man zināms patērētāju MI produkts, bet hz cik tam atbilst reālā veiktspēja, un 2) ir nopietni drošības caurumi. Neplānoju lietot, vienkārši interesanti, cik tālu mēs esam šajā tehnoloģijas revolūcijā, no kā es esmu pamanījis varbūt tik cik melns aiz naga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Posted April 8 Share Posted April 8 Aģentu ideja jau ir ok, piemēram, viens AI "vada" vairākus citus, kur viens izstrādā, viens testē utt. Un cilvēks tik pa brīdim saņem atskaiti Telegram No drošības viedokļa galīgi garām, ātri uzcepta privāta ideja, kura "uzsprāga"... iedot pieeju saviem epastiem, soctīklu kontiem, datoram, serveriem utt... es nav gatavs likt galvu cilpā. Nupat Antropic jauns modelis esot testēšanā, tik biedējoši labi spējot tikt ārā no "smilškastēm" un apiet ierobežojumus, ka pagaidām netaisās laist brīvā pieejā. Bet kaut kad jau droši vien vairāk vai mazāk visi lietosim kaut kādus aģentus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcane Posted April 8 Share Posted April 8 pirms 12 stundām , 138 teica: Varbūt jums ir viedoklis par openclaw? Manējais pēc vienas minūtes lasīšanas ir: 1) mārketinga medus izklausās pēc revolucionāra pilnīgi automatizēta geju kosmosa komunisma, vairāk nekā jebkurš cits man zināms patērētāju MI produkts, bet hz cik tam atbilst reālā veiktspēja, un 2) ir nopietni drošības caurumi. Neplānoju lietot, vienkārši interesanti, cik tālu mēs esam šajā tehnoloģijas revolūcijā, no kā es esmu pamanījis varbūt tik cik melns aiz naga. Nelietoju, bet skatoties Ultimate mājaslapu ieraudzīju "uzlabotu openclaw": Try Viktor for free. $100 credits included. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted April 9 Share Posted April 9 pirms 22 stundām , Arcane teica: Try Viktor for free Khm (NSFW attēls) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts