Jump to content

Baloni priekš metinānašas, to uzpilde u.c.


markei
 Share

Recommended Posts

Sveika tauta!

 

          Gribu roka iemēģināt metināšanā. Nekad to gan neesmu darījis, arī nekā vēl nav. Doma ir pusautomātu, pamatā 1-2x gadā kko sametināt, bet ja būs iespēja, tad gan jau saradīsies visādas vajadzības vēl  :).

          Domāju par CO2 baloniem. Tagad biezā slānī tirgo uzpildītus 8L balonus pa aptuveni 90-100eur/gab. Papildus var atrast 20L pa sludinājumiem visādus skobekļa, slāpekļa utt variantus. Neskaidrība ir par to uzpildi vai maiņu vai nu kā tā procedūra notiek? Vai es varu aizbraukt ar dajebkādu balonu un uzpilda, vai maina pret tādu pašu pilnu? Vai ir kādiem papīriem jābūt par balonu? Vai ir vēl kādas nianses? Gan jau 20L baloni sanāk izdevīgāki, vai pie kājas- maksā tikai par litriem, tikai biežāk jāuzpilda?

          Ja arī kādam ir ko piedāvāt, tad var piedāvāt, gan balonu, gan pusautomātu. Interesē uz vienfāzes, lai ar parasto elektrības pieslēgumu varētu kko sametīnāt 2-3mm.

Link to comment
Share on other sites

Tavā, uz smalkiem, precīziem darbiem trenētā rokā, gan vislabāk iegulsies TIG metināšanas deglis?😉

Ar MIG MAG jau varētu kleķerēt pat tava sieva😃, it sevišķi, ja aparāts tāds advancētāks.

Balonus paņemsi nomā, šķiet (0,14 EUR/dienā bez PVN), un bēdu nezināsi.

Galvenais saprast no kādas summas esi gatavs šķirties, tad jau aparātu var piemeklēt.

Bet arī ''svētdienas metināšanai'' galīgos lētos mēslus pirkt neiesaku, lai darba prieku nebojātu.

 

Link to comment
Share on other sites

Vasarnieks

Gāzi paintereresējies meserī, tur balonu ņem depozītā! Iemaksā naudu, kad balonus atdosi, tad naudu saņem atpakaļ, bez nomas maksas. Vai arī gaschemā nopērc balonu, nomāt nav izdevīgi, jo parasti metināt vajag ātri, ja balons nav uz vietas, tad neko darīt.

 

Ņem 20l balonu, to ērti būs pārvietot!

 

Par aparātiem, redz, plātīzeri teiks, ka pusautomātam tikai argonu, un ja pusautomāts, tad tikai trīsfāzu :D

 

300-500 eur visi ķīnieši, pa lielam būs vienādi un 2-3mm metinās, galvenais pirkt kantorī ar garantiju!

 

Labots - Vasarnieks
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , Vasarnieks teica:

Par aparātiem, redz, plātīzeri teiks, ka pusautomātam tikai argonu, un ja pusautomāts, tad tikai trīsfāzu

Pagaidām jau gan tu pēc plātīzera izklausies? 😃

Link to comment
Share on other sites

Nomāt man kkā negribas balonu. Metināšana gan jau būs ļoti reti, iespējams kādu gadu varbūt vispār netiks pakustināts, bet protams gribēsies, lai ir vienmēr gatavībā, ja vajag. Ja vajadzētu 1-2gadiem, tad vēl, bet rēķinot uz 10-15gadiem, savācās.

          Vēl arī nav saprašanas par gāzes patēriņu. Ja piemēram metina ar 0.8drāti 1Litrs gāzes ir uz cik minūtēm metināšanas!?

Link to comment
Share on other sites

Nū, 20l/200bar balonā būs kādi 4500 litri gāzes...

Vai precīzāk :

Maisījums Ar+20%CO2 20 L/4,8m3   48,28EUR

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

Pirms 39 minūtēm , Vasarnieks teica:

galvenais pirkt kantorī ar garantiju!

 

Tepat Rīgā kantoris. Domāju garantija būs , jo pasen. Manta Ķinas, bet tur jau tos ražo vienas rūpnīcas, tik pēc pasūtījuma nokrāso vajadzīgā krāsā/nosaukumu. Labi ir kam PFC. Nu nav tik vārīgi ja kur garāžās gari vadi un sestās spriegums/ var ar vārgākiem drošinātājiem, jo māk izmantot no tīkla sinosoīdas gandrīz visu atšķirībā no parastajiem invertoriem., bet.. tiem jau cita cena. Pats esmu paprovējis ar šādu. Nu nekas nav jādomā par regulēšanu. Uzliec tik drats diametru un metāla biezumu  un mauc. Ja grib, var arī pieregulēt.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Ja negribas ņemt balonus ir tak pulverstieple kurai gāzi nevajag....

Starp citu daži vīri ar pieredzi iesaka sākt ar elektrodu, kad ar to uzsit roku un saprot drēbi ar MIG varot metināt smiedamies.

 

 

 

Labots - zeds
Link to comment
Share on other sites

Ja ''svētdienas'' metināšana, bet ''sievasmātei'' gribi parādīt cik kruts metinātājs un ci smuki sametini, tad jau tik stieple ar sinerģijas automātiku. Elektrods- nu tomēr japiešauj roka  roka lai būtu smuka šuve. Bet ir lietas kur veikli/ātri tik ar elektrodu. Piemēram vajag kādai tehnikai uzkausēt cietsakausējuma slāni. Paņem speciālos elektrodus un uz priekšu. Stieples diezin vai ir tādas.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 10 minūtēm , zeds teica:

Starp citu daži vīri ar pieredzi iesaka sākt ar elektrodu

Zinu ne vienu vien, tos ''elektroda un gāzes metinātājus'', kuri tā arī nav bijuši spējīgi pārtapt, piemēram par kvalitatīvu TIG metinātāju.😏

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , oxygen teica:

Elektrods- nu tomēr japiešauj roka  roka lai būtu smuka šuve.

Ne tikai smuka, bet lai vispār būtu.

Metinu bez pieredzes, "pa svētdienām" - tad zāles pļāvēja pannu jāsalabo, tad armatūras režģi jāsametina, tad vēl kādi sīkumi.

Nesen vajadzēja divas 6x50 metāla loksnes sametināt ~90 grādos. Nolēmu šuvi metināt no abām pusēm. Leņķis, protams, ne tuvu 90°, nolēmu ar rokām palocīt vaļā. Un labi, ka tā - kā sāku locīt, tā izrādījās, ka iekšējā šuve ta' smuka, tikai faktiski neesoša, turās tikai uz ārējās šuves rēķina. Pārmetināju, tad viss OK, atlauzt vairs nevarēja.

Link to comment
Share on other sites

Principā, ja gribās metināt kvalitatīvi, tad nepietiek ar ''piešautu roku'' bet ir jāzina arī kaut kāda teorija par materiāliem.Cik biezu, kāda sastāva  metālu kā metina. . Ja metina ''naglas dzelzi'' tad minimāli, ja kādu speciālāku, tad pavisam cits. Ja nezin, tad var uztaisīt ka vizuāli itkā smuks, bet... tipa plīsīs metāls blakus šuvei. Arī kā lai minimizētu termiskās deformācijas/spriegumus.

 Metinot ar elektrodu, būtiski cik ''stingra roka''.  Ar stiepli tas jau nedaudz vieglāk jo gan nav tik liels attālums no rokas līdz metinājuma vietai, gan nemainās attālums. Tā ka sadzīvē, ja nemetina baigi biezos dzelžus, ''svētdienas'' metinātājam nekas nebūs labāks par stiepli. Nu mīnuss- vajag gāzi. Attiecīgi kaut kur laukā neparocīgāk un arī pati gāzes sagāde. Bet te jau pieminēja, ka var arī ar pulvera , kur to gāzi nevajag. Vienīgi kvalitāte nebūs tik laba un vajag LABU pulvera stiepli. Protams arī aparātu kas ļauj mainīt polaritāti, jo pulverstieplei tā ir pretēja. Bet, domāju ka reti kuram aparātam tā ir problēma.

Link to comment
Share on other sites

Mani 5 centi. Pirms gadiem 2 sev uz ziemīšiem uzdāvināju lētāko 160A Torros, kas māk gāzi, elektrodus un pulverstiepli. Gāzes balonu tā arī neesmu saņēmies nopirkt, metinu ar pulverstiepli. Nu kādu reizi 1-2 mēnešos. Kopumā sanāk normāli (priekš galīga čaiņika) un tā kā tās šuves vai nu var noslīpēt vai viņas nav redzamas, ar pulverstiepli esmu gana apmierināts. iemetināju arī ielāpu motocikla blakusvāģim redzamā vietā, pieslīpēju, piešpaktelēju (ne tā, ka ar 1cm biezu kārtu :D) un ir galīgi ok. 
Ja nu sanāks biežāk metināt vai izdomāšu kādu autiņu celt augšā, tad arī par gāzi domāšu.

Link to comment
Share on other sites

Uztaisīju arī mocim somu rāmi, sametinot tērauda ūdens caurules ar līkumiņiem un kronšteiniem. Metinājumi ne tuvu nav skaisti, bet strukturāli tur viss turās. Nedēļas ceļojumu ar saviem 30kg uz tā izturēja godam. Pāris reizes kritienā arī moča asti ir pasargājis no salaušanas.   

 

Labots - Kazarms
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Tā, tīri interesei var paņemt kādas 5mm plāksnes, noslīpināt malas, salikt kopā, sametināt ar elektrodu vai pusautomātu un aiznest uztaisīt rentgena bildi.

 

Tie saliktie baloni - tur tomēr ir 200 atmosfēras.

Link to comment
Share on other sites

Taisnība, Raimond, par rentgena bildi...😃

Varbūt kad gulēšu gultā, pavisam jau neko nespējīgs paveikt, tad arī par to pafilozofēšu?

Bet pagaidām, nav laika, jārok tikai.

Link to comment
Share on other sites

Kā tur bija tas teiciens no sērijas, kad sunim nav ko darīt viņš laiza olas, mēs nevaram nu un tad visādas kuiņas jāizdomā aiz neko darīt 'tīri intereses pēc' 

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis
pirms 2 stundām , Kazarms teica:

 

IOy4xQFoh4j71-7iSn0cjJ9YsSaHoBNcF0KZJllbLdKfmyMjLayJwZN2BwPZauGgIfvRpd3kCtb3RUlrVy_ESvlTf6tgWq3pU8zHbUUrbJvu2_En56v3NtvAGXsLLqaZF3-7PC1V8OpTHs81S5naWjlF3Z1Jt_vsJMboiDnl-EmQiDFH5iia0eOzidCdjUbai4rlli6WAdWFeZjW2L1fyVkezkZQddmlpUWwTKslb_iIPj44p7Ga0t190wiGQCNRlssWq8smZWFqSU6ixATqtqCxGGET1kURQ7w1JZOh_zTsh3zZrr7hDHMNAVze_UGxVDxovlYPgl0pLLyIB8AZB-dvFGOphrG8CoTFSiGZS3XU81Pt5USPHacabZXIExEdx75g5YL3uUV0zpYxbvpnkmoXjQlBmP8yTUaj0YTiS6bToxFTl7LTY_rI4RbZM7otpj9iXbJw58n7dnYqZpqjhvD3KIr53aasQPTEFIenq5_cHmdqIlo1HGfFEJ1bUb4i_E7BgmhOi1TCA_EtyPyD4qn-ul9Otxuxp76Wyjt2FZ462YE3oqUTubkBw4w5V7dq-Z4OWg4sBRFnJJLQ47T3OIU15B4SiaS5j60KmH2G1Gv01kPGrpTdHeSmdxfaCoiAs1BwEb-SEK_s4q2mNPdP3UrHfKHphbPsyiV8dokz_oAHBhgfjDTqSN34hcdvuZ2ocVHrDqNlil16XIbFJrzkI-3P3wOha9Kgb4N5-exAe_2Xqb3Yr5vGu5IQ7sYdFoaBPbFaDg1mRQ9BffA6CcebrQ1CdTrCkURyGkyTSlWLdVW7qcnjReHFU6yCATqdEfwBWggBDwkUIQhghSpVVCqUcBg5abQGjBYbfe-qJFuiF8IWIdoG6jSLvHflVgqAbax-9WIZQBxFtrlm1azLCi8UZezBgt_xQOYQ_-kq1oGIsq5sUZq1FHOYL3QlHv0vu67Xm0QzpaEU3UrlcFL53Wobzuf-BAvDkXTxrJNU_l6YVRqwRhE285_Z6g=w1650-h929-no?authuser=1

Tiec skaidrībā ar savām pornhaba bildēm, jo pārējiem tās nerāda.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@Anonīms Alkoholiķis Bildi izdzēsu, nav pa rokai no tagad ielikt viņu citātādāk, mazums kāpēc nerāda, līdz šim viss ir bijis labi. Bet, dafai bez apsaukāšanās. :)

 

Link to comment
Share on other sites

28.10.2022. , 12:02, ImissimI teica:

visādas kuiņas jāizdomā aiz neko darīt

Tieši tā jau arī rodas hobiji :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...