Jump to content

Darbs no mājām un komandas saliedētība


itanium
 Share

Recommended Posts

Sveiki, biedri!
Priecātos, ja tie, kuri strādā no mājām, padalītos ar savu pieredzi. Konkrēti interesē viss, kas saistīts ar komandas saliedētību - ciek bieži tiekaties ar kolēģiem dzīvē, cik bieži ir pasākumi dzīvē, kāda veida, kā ar pasākumiem attālināti - kāds formāts, kaut kādi regulāri neformāli iezvani utt.? Kas patika, kas nepatika?

Cik ļoti jūtaties piederoši savai komandai, uzņēmumam? Varbūt idejas, kas šobrīd netiek īstenotas, bet ko gribētu pamēģināt un kas varētu palīdzēt uzlabot saliedētību?

 

Pats 3 gadu laikā esmu bijis ofisā, ja nemaldos reizes 4. Lielākā daļa komandas atrodas ārzemēs, tāpēc lielas jēgas doties uz ofisu nav.

Izmaksu dēļ regulāras tikšanās/pasākumi dzīvē ar visu komandu diemžēl nespīd, tāpēc jādomā par citiem saliedēšanās veidiem.

Kas šobrīd ir mēģināts?

  • Virtuālās kafijas pauzes reizi/pāris reizes nedēļā - ideja bija "simulēt" sarunas, kas bija virtuvē, dodoties pēc kafijas, bet tomēr pieslēgšanās konkrētā laikā priekš papļāpāšanas rada tādu "piespiedu" sajūtu;
  • Virtuālie pasākumi ar vadītāju - dažam labam patika, bet tā kā dalībnieki pa lielam tikai klausās/skatās, tad, manuprāt, tas diez ko nepalīdzēja komandas saliedētībai;
  • Kaut kāds attālinātais Road Games, bet tur vairāk bija jāsacenšas vienam pret otru, fonā pļāpājot savā starpā.

 


Jā, 21. gadsimta problēmas.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

  • itanium changed the title to Darbs no mājām un komandas saliedētība

Tīri mērogam, mūsu offisā ir apmēram 15 cilvēki, bet nu ik pa laikam mainās.

Virtuālās kafijas pauzes mums ir 3 reiz nedēļā, 1d, 3d, 5d. 

Sākām to pasākumu no paša Covid sākuma. No sākuma bij diezgan populārs, lielākā daļa pievienojās. Bet nu ar laiku aizvien mazāk un mazāk cilvēki, beigās kādi pieci/seši 'veterāni' tik tur piedalās. Kapēc kritums? Daudziem mītingi tanī pašā laikā, jaunie darbinieki kautkā mazliet baidās sprausties pa vidu, kā arī nav jau tik viegli runāt ar nezināmiem cilvēkiem. Bet droši vien ka lielākā problēma ir ka vienlaicīgi var runāt tikai viens cilvēks. Tad nu tie 'skaļākie' aizņem visu ēteru, beigās pārējiem sanāk tik sēdēt un klausīties. Rezultātā vienkāršāk nemaz tanī mītingā nepiedalīties. 

Cik gari mītingi? Atkarīgs no runātājiem, citreiz kad nav nekādu citu mītingu, tad jau var ievilkties uz stundu vai pat ilgāk. Piektdienās arī darīt neko negribas tāpat.

 

Kautkādi ārpusdarba pasākumi parasti reizi vienā divos mēnešos. Vienkārši uz pabu aiziet, vai kautkas interesantāks - kartingi, bowlings, escape-roomi, ko nu izdomā.

Tagad nomainijās nesen ofisa admine, un pārsvarā tikai pabi. Iepriekšējā visulaiku kautko interesantāku izdomāja.

Bet nu tur arī tā pati problēma, ka ir kautkāda daļa kas piedalās gandrīz visos, ir kas nekad nenāk.

 

Reizi 3 mēnešos, jeb ceturksnī ir kompānijas updeits. Tas var ievilkties uz 2 - 3 stundām. Tur pārsvarā izrunā kas jauns, kādas pārmaiņas, kādi plāni cik cilvēkus darbā pieņemt, cik nopelnīts un cik vidējā dienas likme, kādi jauni kontrakti un cik tas naudu ienesīs. Nu tādā garā.

Ar citu ofisu kolēģiem pārsvarā tikai caur Slack kautkādi čati. Tur pārsvarā runāšana par darbu.

Reizi pusgadā cenšos aizbraukt uz citu offisu uz kādu nedēļu/divām, lai saprastu kas tur notiek. Ofisi mums vairāki - 3 Francijā, tad Nīderlandē, Vācijā un 2 USA, bet USA gan pēdējoreiz biju pirms Covida.

 

Uz FR, NL jau vienkārši, iesēdies vilcienā un pēc pāris stundām esi tur. Nu uz Lionu tālu, tur caur Šveici jālido un tad ar vilcienu, tā visātrāk.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Un cik ļoti piederīgs Tu jūties savai kompānijai? Kāds piedāvās nedaudz lielāku naudu un būsi tālēs zilajās? Vai arī ir kaut kādi iemesli, kāpēc dotu priekšroku uzturēties tieši savā uzņēmumā?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Nu vēl tāda atšķirība no citiem ka es ofisā esu gandrīz katru dienu, jo 5 min gājiens līdz turienei, mājās jau apnicis, vismaz var pataigāties. Tapēc ik pa laikam satieku visus, jo mēs nodarbijamies ar embedded softwāri, tapēc ik pa laikam kāds ieskrien savākt kautkādus agregātus utt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , itanium teica:

Un cik ļoti piederīgs Tu jūties savai kompānijai? Kāds piedāvās nedaudz lielāku naudu un būsi tālēs zilajās?

Es jau tur diezgan ilgi strādāju, tikai 2 cilvēki nedaudz ilgāk par mani, 6 gadi tagad sanāk. Ģeolokācija man ļoti izdevīga. Tagad lēnām pārvācos uz Velsu, ja būs jābraukā, tad diezgan liela iespējamība ka nomainīšu darbu. Kā reiz pāris bijušie kolēģi tur sāka savu start-up'u. Grib pierunāt mani iet pie viņiem.

Man pietiekoši laba alga, nedaudz lielāka nekādu lielo lomu nespēlētu. Svarīgāk būtu ko tieši darīt - interesantāki projekti vai amats, lokācija protams. Nēnu ja viss kopā, tad jau īpaši nedomātu un nomainītu.

 

Vot daži kolēģi gan ir izbesījuši, tapēc vien lai vairāk viņus nedzirdētu, varētu kautkur citur aiziet :D

 

Labots - AndrisBB
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , AndrisBB teica:

Svarīgāk būtu ko tieši darīt - interesantāki projekti vai amats, lokācija protams.

Jā, šis, protams, spēlē milzīgu lomu. Tas gan diemžēl arī nav kaut kas tāds, ko uzņēmumā var tik vienkārši (vai vispār) mainīt. Vismaz ne tā, lai labums būtu abās pusēs.

Ir mēģināti kaut kādi remote spēļu vakari?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Komanda mums no 5 programmētājiem un 2 šārētiem testētājiem. Strādāju praktiski tikai no mājām pusotru gadu šajā vietā.

 

Stendapi katru dienu, izņemot trešdienas. Pusstunda līdz stundai. Piektdienās ar kameru, lai neaizmirst sejas. Ilgi, bet uztur komandas garu. Reizi 2 nedēļās sprinta plānošana, tikpat bieži sprinta retrospektīva. 

 

Reizi mēnesī līdz šim bija visas firmas (ap 50 cilvēkiem) sapulce ar būtiskajiem updeitiem un neskaidrā izrunāšanu, 2x mēnesī firmas retrospektīva pa komandām. 1x mēnesī 1on1 ar priekšnieku, slakā komandai savs kanāls ar nosacītām kaķu bildēm pa vidu darba sarunām. 

 

Tas viss labi uztur kopības sajūtu, cilvēki viens otru zina, komandas ir draudzīgas. 

 

2x gadā firmas tusi ar rezervētiem galdiem un apmaksātām vakariņām, sabrauc klātienē no valstīm uz Rīgu uz 3 dienām.. nedēļu. Nevietējie paliek hoteļos, parasti kāds vakars ar alu. Atbrauc arī novadu iedzīvotāji, kas attālināti strādā. Rezultāts ir labs, man patīk. 

 

Birojā esmu neregulāri. Ir bijis reizi X mēnešos, tagad jauns birojs un politika mudina uz hibrīdu. Tad jau redzēs. Bet piederība firmai ir, mikroklimats līdz šim bija ļoti labs, gods kam gods.

Labots - usver
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , itanium teica:

Cik ļoti jūtaties piederoši savai komandai, uzņēmumam? Varbūt idejas, kas šobrīd netiek īstenotas, bet ko gribētu pamēģināt un kas varētu palīdzēt uzlabot saliedētību?

Ar "vecajiem" kolēģiem neko daudz nevajag saliedētības noturēšanai, pa retam (reizi mēnesī kaut vai) var saskrieties ofisā uz komandas sapulci, principā pietiek. Apēst kādas picas vai suši komplektu un tā, ir ok. Tāpat ir ikdienas īsās sapulces (stand-up), kur īsi izrunā aktuālās lietas. Protams, ir uzņēmuma augstāka līmeņa sapulces, bet tās vairāk tādas informatīvas.

Lielākā problēma ir "jauno" kolēģu iesaistīšana saliedētajā kolektīvā. Bez klātienes kontakta tas diez ko nestrādā, un tie būs pirmie, kas aizskries citur dēl 100eur lielākas algas. Prasās uzstādīt noteikumu, ka 1x vai 2x nedēļā jābūt ofisā, jo citādi tur nekas nebūs. Nu tā vismaz man tagad izskatās. Tajā pašā laikā arī saprotu, ka vienai daļai tā komandas būšana arī neinteresē, un ir vienalga anyway (papildinot - vienai daļai neinteresē komandas saliedēšanas pasākumi, neies tāpat).

 

Labots - optimuss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Skatoties no darbinieka puses, kam tā kompānijas piederība vai saliedētība īpaši vajadzīga? Nu varbūt vienīgi HR departamentam.  

It īpaši ja strādā/dzīvo pavisam citā pilsētā un attālināti. Tāpat vakarā pēc darba neiesi kopā šašlikus cept.  

 

  

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jau gaidīju, ka būs tāds komentārs. Praksē tas nozīmē to, ka cilvēki strādā katrs pats par sevi, dalīšanās ar zināšanām ir ļoti zema, problēmsituācijas netiek risinātas laicīgi un tādā garā. Mani arī baigi neinteresē HR bullshit daļa, bet rezultātus tas ietekmē.

Atļaušos papildināt - jautājums tieši bija par komandas saliedētību, bet tev (AndrisBB) kā pasaules staigulim to laikam ir grūti saprast.

Labots - optimuss
Link to comment
Share on other sites

Nu ar tiem kuriem strādā diendienā, ar tiem jau tāpat runā vainu čatā, vainu mītingos, vai vienkārši kautkādos zvanos, kur izrunā lietas. Tā arī kautkā iepazīst. Ar tiem kas tuvāk dzīvo vai vienkārši uz vienas frekvences, ar tiem jau tāpat kautko saštuko.

Bet ar tiem ko redzi vienreiz pusgadā caur kameru, ko tur saliedēties? :D 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@optimuss jau gaidiju tadu personigo atbildi. :D kam nav nekada sakara ar temu vai argumentu.

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Lai to vērtē citi. Man personīgi vienalga, un atvainojos tofika autoram par tipisko tēmas aiziešanu neceļos.

Labots - optimuss
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , usver teica:

Stendapi katru dienu, izņemot trešdienas. Pusstunda līdz stundai. Piektdienās ar kameru, lai neaizmirst sejas. Ilgi, bet uztur komandas garu. Reizi 2 nedēļās sprinta plānošana, tikpat bieži sprinta retrospektīva. 

Šis jau tīri darba sanāksmes. Tik cik palīdz, lai zinātu, kuri ir kolēģi. Mums arī darbā reizi nedēļā ir atskaites/plānošanas sanāksme. Tur kameras faktiski obligāti vēlamas.

Pats reizi nedēļā cenšos aizbraukt līdz ofisam, jo mājas reāli apnikušas. Tad gan arī nevar zināt, vai kādu tiešo kolēģi vispār satikšu. Cenšamies gan čatā uzrakstīt, kad plānojam doties uz ofisu.

 

Globāli, šogad atkal bija sporta spēles. Pagājušā gadā arī gan bija pasākumi mazākās grupās līdz 20 cilvēkiem (uzņēmumā ir ap 500) tiem, kuri grib.

 

Pašā dienestā bija jau divi pārgājieni šogad, kā arī disku golfu spēlējām. Pieaicinām arī kādus kolēģus no citām daļām/nodaļām uz tiem, mūsu pasākumiem.

 

Bet nu vajag tādus dzīvos pasākumus. Noteikti. Nevajag arī ignorēt kādu kretīnu, iespējams, viņam tas pasākums arī palīdzēs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ak laimīgie..

Manā uzņēmumā nevienu brīdi un nevienam tā arī nav bijis atļauts no mājām strādāt, lai gan vismaz puse darbinieku to varētu darīt bez jebkādām problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Mums ir budžets priekš teambuildinga uz cilvēku, kuru var tērēt diezgan brīvi. Braukt kaut kur vai iet uz krogu. 
Tad dažus gadus bija virtuālās sacīkstes Strava - iešana, skriešana, velo. Pa vasaru. Komandas izveidoja un tad nu katrs cik varēja deva savu pienesumu. Bija interesanti. 
Reizi mēnesī cenšamies taisīt dienu, kad visi sanāk birojā no komandas. Mums gan tā neliela - 5 cilvēki.

 

Link to comment
Share on other sites

Mēs neesam programmatūras izstrādes komanda, bet IT admini, klientu tehniskais supports u.tml., līdz ar to komandas saliedētība vairāk vajadzīga, lai 1 cilvēku pienākumus vismaz daļēji zinātu vēl 2 un būtu kaut kāda aizvietojamība. Nav daudz tādu darbu, kur vairāki strādā pie vienas lietas. Kopā esam 8 cilvēki. Tie, kas nodarbojas ar dzelžiem, strādā lielākoties klātienē, ir daži, kas strādā pilnība attālināti un no komandas es vienīgais strādāju apmēram 50:50 režīmā, vairāk no mājām, bet reizēm sanāk arī pilna nedēļa birojā, kad vēl kkādas darīšanas centrā. 

Saliedēšanās un iejušanās būtiska ir tieši jaunajiem, tāpēc kad paņemam kādu praktikantu/junioru, cenšamies vismaz 1x nedēļā sabraukt visi birojā. Neformāli reizi mēnesī vai pāris taisam datorspēļu vakarus, mēdzam arī birojā vai kādā bārā uzspēlēt galda spēles vai vienkārši aiziet uz bāru. 
Vismaz 2x gadā ir tādi lielie kompānijas LV uzņēmumu mītiņi, kur visi sabrauc uz kādu konferenču centru, 1x gadā sporta spēles un vēl ir kaut kādi starpkomandu pasākumu. Parasti mēs un administrācija (aka grāmatvedība, finansisti, HR utt. sauktais back-office). aizejam kādā pārgājienā vai orientēšanās pasākumā, kas finišē kādā krogā. Esam arī uz kinci gājuši. 

Uzņēmumu līmenī vēl ir visādi fizisko aktivitāšu chalangi, jā. 

Nu jā, attālinātās saliedēšanāaktivitātes ir maz, jo visa komanda esam LV.

Labots - Kazarms
Link to comment
Share on other sites

Dēļ visas "mājās strādāšanas", mums laikam sanāca visneveiksmīgākā ofisa pārcelšānās vēsturē. Bij pirmstam vienā citā vietā, bet kad darbinieku skaits sasniedz 10+, tad sāka palikt par šauru. Visi strādāja no ofisa izņemot divus, kam vienam bij tālu jābraukā, otram bērnu problēmas utt, tie pārsvarā strādāja 3 - 4 dienas no ofisa, vai kautkā random.

Vairāk kā gadu meklējām jaunas telpas, jo bezgala grūti vai dārgi bij kautko atrast. Beigās kad atradām, pusgadu 'pārbūvēja' kā mums patīk un nepatīk, pārvācāmies ap jaungadu, tā bam - Covids. Tagad reti kurš nāk uz offisu. Rezultātā liels un tukšs offiss, varbūt 3 cilvēki diendienā un pa retam kāds ieskrien.

Mājstrādāšanas politikā ar nez vai kautkas mainīsies, jo ofisa boss bij pirmais kurš to sāka izmantot pilnā apjomā, patīk viņam ceļot, vienu mēnesi viņš Spānijā, citu Ķīnā, ik pa laikam tik parādās atpakaļ UK.

Cilvēki lēnām nomainās un sāk parādīties aizvien vairāk no tālākām vietām, liela daļa 1 - 2 stundu braucienā, kas vēl itkā izdarāms ja baigi vajag, bet daudzi tagad no Edinburgām, NewCastlām utt, kur vienkārši nereāli pa dienu aizbraukt/atbraukt, katrā virzienā ap 8 stundām ko braukt. Tīri praktisku iemeslu pēc, jo dzīvošana tanī galā 2 - 3x lētāka, bet strādājot attālināti var saņemt Bristoles algas.

 

Varbūt tapēc arī visi ārpusdarba pasākumi sāk lēnām izčibēt, jo nav jau jēga rīkot kartingu, ja kādi 5 vietējie tik atnāks. Pārējiem nav vēlmes braukt tik tik tālu. Tāpat ar pabiem, ja izdzer pāris aliņus, tad atkal nevar aizbraukt atpakaļ.

 

Kad man būs jāsāk braukāt, tad arī drošivien sākšu atkal strādāt no mājas, nav diezko vēlme pat 2x nedēļā braukāt stundu katrā virzienā un bezjēdzīgi kurināt degvielu. Nu darba specifika arī tada ka parasti jau vajag kautkādu kitu, tad nu vest viņu mājās, visu savienot, tad nākamajā dienā atkal atpakaļ. Pārāk liels čakars.

 

Tad vēl gadās klienti, kuru kitu nav atļauts iznest no ofisa, nedrīkst pat pieminēt ka tika strādāts ar viņiem, pārāk sensitīvs. Tad gribot/negribot jābūt ofisā.

 

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, ridao teica:

Ak laimīgie..

Manā uzņēmumā nevienu brīdi un nevienam tā arī nav bijis atļauts no mājām strādāt, lai gan vismaz puse darbinieku to varētu darīt bez jebkādām problēmām.

ridao: kapēc tad Tu tur vēl strādā?

Link to comment
Share on other sites

11 gadi šajā uzņēmumā pavadīti... darba mašīna, salīdzinoši pieklājīga alga

Turklāt- kur gan es pāris gadus pirms pensijas citur būtu baigi vajadzīgs?

Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , AndrisBB teica:

Skatoties no darbinieka puses, kam tā kompānijas piederība vai saliedētība īpaši vajadzīga? Nu varbūt vienīgi HR departamentam.

Nuuu, vēl vadītājiem, kuri grib, lai komanda "laimīga" un lai mazinātu (ne izslēgtu) kadru mainības risku.

Skaidrs gan ir viens, ka ne reizi mēnesī, ne reizi ceturksnī atvilkt visus uz vienu valsti priekš normāla klātienes pasākuma nebūs iespējams.

 

Paldies visiem, kas kaut ko jēdzīgu uzrakstīja! Ja ir vēl kas par tēmu, droši rakstām! :)

 

 

 

pirms 5 stundām , e = d teica:

Tad dažus gadus bija virtuālās sacīkstes Strava - iešana, skriešana, velo. Pa vasaru. Komandas izveidoja un tad nu katrs cik varēja deva savu pienesumu. Bija interesanti. 

Komanda ir virtuāla un indivīda pienesums ir Stravā punkti komandai?

Link to comment
Share on other sites

Tā kompānijas piederība jau drošivien atkarīga no konkrētas vietas/nišas/interesēm.

Piemēram ja kādam ārkārtīgi interesē tur auto lietas utt, strādā pieņemsim kādā Koenigsegg. Nu tad es arī staigātu kā pāvs apkārt, visiem lielītos. Vai kā citādi ir iespēja pārspēt konkurentus, būt tirgus līderiem utt. "isumā kompānijai ir kautkāds savs mērķis. Piemēram viens kolēģis aizgāja strādāt uz citu vietu, jo tie pārsvarā nodarbojās ar visādu zaļo tehnaloģiju attīstību, kas viņam svarīgi.

Bet ja strādā kompānijā, kas piedāvā servisus un ekspertīzi citām firmām. Nu kautvai tur uztaisīt weblapu viņiem vai uzlabot bootloadera ielādes ātrumu, tad kāda starpība vai tu strādā kompānijā X, vai Y, ja pa lielam dari vienu un to pašu, tik atšķiras kautkādu bonusu jautājums. Ja daudzmas jēdzīgs cilvēks, tad ganjau satiks labi gan ar vecajiem, gan jaunajiem kolēģiem.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...