Jump to content

TV vairumtigotājs LV


Andzzeys
 Share

Recommended Posts

Labdien, forumisti! Gribēju pajautāt, vai kāds varbūt zin, kas Latvijā ir lielākais, jeb vienīgais un īstais televizoru vairumtirgotājs, kurš pa lielam nodrošina visus elektropreču un interneta veikalus?

 

Konkrētāk interesē tieši LG izplatītājs. 

 

Vēlme nedaudz patēlot detektīvu un aizrakties kaut cik tuvāk līdz saknei ir tā dēļ, ka ir sapnis iepirkt LG OLED 65 collu televizoru, 2022. gada modeli. Lieta tāda, ka cenas viņiem šobrīd interneta veikalos ir plus mīnus virs 1750 EUR, taču pēdējo 2 nedēļu laikā 2x reizes esmu novērojis strauju šī TV modeļa cenu kritumu uzreiz vairākos interneta veikalos (salidzini.lv dati)- ieeju naktī un skatos, cenas pie vairākiem pārdevējiem ir no 1450-1475 EUR. Par tādu naudu esmu gatavs gandrīz uzreiz pārdot nieri un ņemt iekāroto tālrādi, taču reāli tas nemaz nav iespējams. Kā tu sāc fiksi apjautāties visus tos veikalus par konkrēto preci, visi kā viens atbild - diemžēl vairs nav pieejams.

 

Vienā ineta veikalā (epastā) man darīja zināmu, ka tie visdrīzāk ir kaut kādi senāki partiju iepirkumi, tāpēc tādas cenas un otrs, lielie spēlētāji viņus uzreiz kvantumā par šo cenu izpērkot, lai tālāk jau tirgotu ar krietnu uzcenojumu. Nezinu, ticēt tam vai nē, vai tur apakšā ir kaut kas dziļāks... piemēram, nekādu TV par šo cenu nemaz nav, tikai tirgus dalībnieku vienošanās radīt mākslīgu ažiotāžu tirgū. 

 

Lai nu kā, gribu saprast, kā tas viss īsti strādā un vai ir reāla iespēja daklauvēties pie vairumtirgotāja sirdsapziņas, palūdzot kādu vienībiņu pārdot man kā fiziskai personai, tā teikt, aiz labas sirds. 

 

Un nevajag lūdzu  gudru runāšanu par to, ka es tur tāds un tāds kapeiku p*sējs vai vēl kaut kas. Nav man vairs 20 un pat ne 30, lai ietu diskutēt par citu cilvēku viedokli, kas nav saistīts ar topiku. Un, jā, 300 EUR arī ir nauda, ja runājam par cenas starpību, taču tas nav vienīgais - es labprāt arī izvairītos pārmaksāt kaut kādiem spekulantiem principā ne par ko. Pie tam, vēlme aizrakties tuvāk līdz patiesībai ar piedod zināmu azartu to visu pašķetināt. 

 

LG Latvija man nosauca tādus importētājus un vairumtirgotājus kā Elko Group, Acme, MK Trade, neminot, ka šie būtu tieši LG produkcijas izplatītāji, bet no sērijas - ir vieni no tiem, kas ar elektropreču izplatīšanu tirgū nodarbojās. Par Acme laikam nevar būt ne runa, jo, ja tas manuprāt ir kā neatkarīgs elektropreču brends. MK Trade, ja nemaldos, ir tas pats RD Elektroniks, kas ar diez vai ir tiešais LG importētājs Latvijā... atliek Elko, kas, zinu, toč izplata dažādu elektropreču brendus, bet vai tieši LG?

Link to comment
Share on other sites

ja esi PVNčiks, tad, elko, bet pēdējā laikā, visus galus savelkot kopā - RD tāpat sanāk lētāks.

Link to comment
Share on other sites

Atvaino, nesapratu līdz galam!

 

Lai nu kā - Neesmu juridiska persona, tātad nodoklis mani nekā labvēlīgi nevat ietekmēt. Zinu, ka Elko daudz ko izplata (savulaik xboxu caur galiem tieši no Elko iepirku, bet tas kanāls nu ir pagātne), bet vai arī LG televizorus... velns viņ zin!

 

Par RD ar īsti nedarāpoja! Viņiem cena ineta bodītē šim modelim šobrīd ir 1900 EUR. Tāds cipars galīgi nekāds dīls man neliekās.

Link to comment
Share on other sites

 

Ej uz Elkor aprunāties kādu atlaidi viņi tev var iedot. Elkor ļoti patīk LG tirgot un viņi arī iedos kādu smuku ciparu. Otrs variants, ņem uz uzņēmumu, gan jau kādam paziņam ir.... Trešais variants, gaidi oktobra beigās vai novembra sākumu, kad būs tās saucamās nakts izpārdošanas.

 

Ceturtais variants, ņem gadu vecāku modeli LG vai kādu Philips 65oled806 vai 65oled707

 

https://www.salidzini.lv/cena?q=65oled806

 

Panelis būs tāds pats pa lielam. 

 

Protams, ja vajadzīgs priekš geiminga, tad jāņem šī gada modelis.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tas ir maz ticams, ka vairumnieks vienu ies un pārdod cilvēkam no ielas. Bet dzīvē visādi notiek... ja tajā galā kādam ir labs garīgais tajā dienā, pats atrodi īstos vārdus un vēl juridisku personu caur ko to mantu paņemt, moš arī iedod pat ar elektropreču sfēru nesaistītam uzņēmumam. Taču saprotu pārliecību, ka vairumneks to nedarīs - viņi ar tādām sīkām vienībām saprotamu iemeslu dēļ negrib krāmēties - re kur ir mūsu partneru veikali, mums ir iespējams pat noslēgts līgums ar solījumu citiem par vairumtirdzniecības cenām savu preci netirgot, tā kā ej vien un pērc veikalā.

 

TV paredzēts gan spēlēm, gan TV saturam, gan sīcim kur cūciņu peppu paskatīties. Stāvēs istabā, kas pa dienu ļoti gaiša, līdz ar to jāskatās pēc max gaišākā oled paneļa, kurš pieejams. LG G sēriju nepavilkt cenas ziņā, arī jaunie, daudz gaišākie QD OLED televizori vēl salīdzinoši dārgi. 

Link to comment
Share on other sites

LG pārstāvniecībai Latvijā ir oficiālais sadarbības partneris - viens vairumtirgotājs un tas nav neviens no Tevis minētajiem - tas tiešām ir vairumtirgotājs un mazumtirdzniecības veikalu tam nav. Citi ņem no šī vai velk kaut kur no Eiropas. Polijā ir liels vairumtirgotājs, ko pēdējos gadus labprāt izmanto LV internetveikali.

 

Principā atbilde uz Tavu jautājumu - par vairumtirgotāju aizmirsti, neviens Tev neko nepārdos un cenas šiem nav labākas par no ārzemēm iepirktajām pozīcijām. Latvijā tirgus ir mazs un brīnumi te praktiski nenotiek. Un ja pēkšņi notiek, tad pirmie, kuriem par tām labajām cenām piedāvā, ir veikalu tīkli, kuri nopirks vērā ņemamu daudzumu, nevis interneta veikali, kuri tirgos pa 1 gab.

Esmu par 101% pārliecināts, ka tās "saldās" cenas, ko pa retam redzi interneta veikalos, nāk tieši no kāda ārzemju vairumnieka.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Sapratu, vērā ņemas viedoklis! Tā pamazām tiek nogalināta ticība, ka tikšu pie kārotā tālrāža par normālu cenu 😀

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Andzzeys teica:

es tur tāds un tāds kapeiku p*sējs vai vēl kaut kas.

Neesi tas kapeiku, esi tas otrs - Vēl Kaut Kas. Kādā sakarā ceri atrast vietu kur Tev pa vairumtirgošanas cenu kāds pārdos vienu televizotu? :D

Drīzāk meklē cilvēkus kas dabūs labu cenu. Te forumā ir Hisense un Zin (varbūt vēl kāds). ;)

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

šiem cilvēkiem ir labie gali? No vienas puses jau nav baigā steiga un gan jau 23. gada sākumā metīs cenas nost iepriekšējā gada modeļiem, bet kad sāc domāt par kaut ko, tad vajag te un tagad... Bet vispār tās salīdzini.lv zemās cenas ir stipri aizdomīgas, ņemot vērā, ka ne Amerikā, ne Anglijā lielajās izpārdošānās tik zemi cipari nekur neparādās.

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt tiek jauktas 2 lietas - izplatītājs un vairumtirgotājs. Pirmais visbiežāk ar fizisko preci vispār neņemas, bet tikai papīriem un mārketingu. Un tāpēc arī konkrētā teritorijā ir viens vienīgs. Var viņam būt fiziska noliktava, bet tā ir parasti reģiona līmenī un mazākā piegādes vienība te nebūs palete, bet gan fūre.
vairumtirgotājs jau var būt vairāki, tiem ir savas noliktavas un tie ir jau uzskaitītie augstāk. Nav viena galvenā vairumtirgotāja. Visiem lielajiem vairumtirgotājiem procesi ir mūsdienās izveidoti tā, ka nav īsti fiziskas iespējas paķert noliktavā TV un iemest piķi kasē pie durvīm. Tie laiki sen ir garām. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, e = d teica:

Nav viena galvenā vairumtirgotāja.

 

Tu smagi maldies. Ir pietiekami daudz uzņēmumu, kuri LV ir vienīgie konkrēta ražotāja/zīmola vairumtirgotāji. Ir zīmoli, kuri apzināti uz šo iet, lai uzturētu tirgu sev vēlamā "noskaņā". Gadījumi ir daudz un dažādi - savulaik (vēl diezgan nesen) bija sekojošs scenārijs: ārzemju zīmols -> LV oficiālais izplatītājs (vairumtirgotājs), vienīgais LV. Nosacījumi tirdzniecībai LV: prece tiek piedāvāta tikai izvēlētiem veikalu tīkliem un nekādā gadījumā netiek tirgota interneta veikalos, lai varētu uzturēt optimālu cenu līmeni. Viņi arī strādāja pie tā, ka interneta veikali netirgo viņu produkciju. Un galu galā tā arī bija - viņu zīmola preces varēja iegādāties tikai dažos LV veikalos, cenas visur +/- vienādas.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Varbūt vajadzēja nosaukt vārdā šādus apzināti "viedos" zīmolus, tai biedri zina un ņem vērā :)

Aizliegt to nevar, bet viltīgam dibenam vienmēr var piemeklēt attiecīga izmēra kokskrūvi ar kreiso vītni. 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Boņs teica:

Varbūt vajadzēja nosaukt vārdā šādus apzināti "viedos" zīmolus, tai biedri zina un ņem vērā :)

Aizliegt to nevar, bet viltīgam dibenam vienmēr var piemeklēt attiecīga izmēra kokskrūvi ar kreiso vītni. 

 

Tev tak ir vienmēr iespēja izvēlēties citu zīmolu, ja kaut kas netīk vienā.

Link to comment
Share on other sites

biomass979

Neiespringsti - ja tev mājas bērni tad pērc vien lētako 65" ,nēlīdzēs pat kabināšana pie griestiem!

Labots - biomass979
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , biomass979 teica:

Neiespringsti - ja tev mājas bērni tad pērc vien lētako 65" ,

Erm, OLED grūtāk sasist no šādiem triecieniem. Parastu Led būs daudz vieglāk iznīcināt ar iemestu mašīnīti vai bumbu. Gāju ar šim cauri. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 22 stundām , biomass979 teica:

Neiespringsti - ja tev mājas bērni tad pērc vien lētako 65" ,nēlīdzēs pat kabināšana pie griestiem!

sapratu! nevajag jau bērnu - pats reiz normāli ar boti pa LED ekrānu ielidināju - viss normāli, joprojām rāda, tik par mazu palicis. un mums jaunais TV diezgan augstu pie sienas karāsies - baigi tad jāpacenšās, lai šim ar kaut ko trāpītu.

 

lai nu kā, dabūju galu, kas var pa taisno no Elko un ALSO paņemt TV, bet nekā iepriecinoša nav. LG 65 collu C2 nāk pa 1465 EUR bez PVN, kamēr salidzini.lv uz īsu brīdi cenas bija ap 1450 ar PVN. Samsung 65 collu QD OLEDs, kas arī ineta veikalā ir dabūjams pa 1850 EUR (veikals apstiprināja, ka ir pieejams), pie mūsu vairumnieka maksā 1565 EUR + PVN, jeb 1893 EUR pilnā cena. neloģiski, bet tiešām sanāk, ka mūsu interneta veikali spēj preci piedāvāt lētāk kā lokālie vairumnieki. 

 

taisnība iespējams tam, kurš saka, ka tie lētie varianti nāk no poļu noliktavām vai arī te kaut kas fiktīvs notiek, reāli nevienam TV pa to saldo cenu neesot pieejamam!

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , Andzzeys teica:

kamēr salidzini.lv uz īsu brīdi cenas bija

 

Salidzini.lv leetaas cenas var vispaar neskatiities, noskatiiju vienu konkreetu dushkabiini, ko tikai Cita santehnika importee, kameer domaaju, to jau paardeva. Salidzini.lv veel meenesi raadiijaas ka kaados piecos i-veikalos taa ir pieejama, apzvaniiju visus, protams, ka nekur nebija. Jo visi njem no viena importeetaaja.

Tas pata staasts ar Denon daargaa gala resiiveriem, neviens kantoris nespeeja sagaadaat.

Link to comment
Share on other sites

biomass979
12 hours ago, Andzzeys said:

- baigi tad jāpacenšās, lai šim ar kaut ko trāpītu.

Daraugam sīči mierīgi,tu teici  turpat pie griestiem,šim ar tā bij,sīkie ar birstes kātu ...Bij uzlikuši multenes-nu sanāc ka tauriņus sita! :) 

Link to comment
Share on other sites

Par vairumniekiem - also un elko nav tie, pie kā meklēt Tv produktus. Samsungus vai Lg, tos pa tiešo veda RD, ELKOR. Philips un Sony - Leno holdings

Link to comment
Share on other sites

25.09.2022. , 04:49, DeEK teica:

Par vairumniekiem - also un elko nav tie, pie kā meklēt Tv produktus. Samsungus vai Lg, tos pa tiešo veda RD, ELKOR. Philips un Sony - Leno holdings

Kā kuru reizi dažreiz Also ir ļoti salda cena uz akcijas laiku. Un nav pat ziemassvētki jāgaida. Vēl ir lietuviešu acc jeb acme. Arī oks cenas. Ja ņem 5 gabalus tad iedot vispār saldu cenu.. 

 

Autor ja TV tev nedeg pagaidi līdz jaunajam gadam black Friday būtu jābūt pa kādiem 20% lētāk.. 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 23 stundām , DJWoX teica:

Kā kuru reizi dažreiz Also ir ļoti salda cena uz akcijas laiku. Un nav pat ziemassvētki jāgaida. Vēl ir lietuviešu acc jeb acme. Arī oks cenas. Ja ņem 5 gabalus tad iedot vispār saldu cenu.. 

 

Autor ja TV tev nedeg pagaidi līdz jaunajam gadam black Friday būtu jābūt pa kādiem 20% lētāk.. 

 

Leno Holdingam ir tikai Philips. Citiem vairs nav vēlme jautāt – jāatgriežās realitātē.

 

Saprotu, ka tie 1450 EUR uzreiz neskaitāmos ineta veikalos drīzāk bija anomālija kā oficiāls vairumnieka cenas atspoguļojums. Pat teiktu - šī cena ir tuva vairumnieka cenai bez PVN - vai tik tur tiešām kāds kādus atmazgātos TV nav fiksi tirgū iepludinājis... protams, ja viņi tiešām reāli vispār bija pieejami.

 

Grozies kā gribi, bet gan jau LG Electronics pats globāli kontrolē un nosaka savu cenu, tādējādi nepieļaujot konkurences kropļošanu, kur viens šo Tv var tirgot pa 1200 EUR, kamēr cits pa 2200.

 

Un ja jau amazonē cena šim TV modelim ievērojami krīt (kā reizi nesen tas notika) un par to uzreiz raksta neskaitāmi interneta avoti, tātad ir skaidrs, ka tas tomēr ir BIG DEAL, jeb cenas kritums, ko visdrīzāk ir akceptējis pats LG Electronics. 

 

Steiga jau it kā baigā nav, ja vien iegribu nevar nosaukt par steidzamu un neatliekamu. Gribās jau to rotaļlietu pēc iespējas ātrāk, bet laikam ne tik ļoti, lai no maka izvilktu 1800 EUR... pat ne 1750. 1500 EUR ir kaut kāda psiholoģiskā robeža. Īpaši zinot, ka pēc 3 gadiem viņus kā pēdējos noliktavās varēs dabūt pa 1250 EUR. 

 

Un arī uz melnā piekdienas cenkriti baigi nepaļaujos – mums tomēr te nav tāda atlaižu kultūra kā tajā pašā Amerikā. Visi zin datumus, jeb svētkus, kad cenām ir jākrīt un viņas tiešām arī pie lielajiem rītaileriem ievērojami nokrīt. Mums cenas nomet veciem un nelikvīdiem modeļiem... vai arī no uzpūstās lielās cenas nomet it kā ievērojami, bet salīdzinot ar preces cenu citur, tāpat lētāk nesanāk

 

Nē, nu ja kādam te ir juridiska persona, kura grib viņu nopirkt, tādējādi sev sazīmējot izdevumus un atmaksājamu PVN no valsts, tad esmu gatavs viņu skaidrā paņemt... bez PVN :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

prof.lv, kas ir daudz maz uzticams tirgotājs, pat zem 1350 var dabūt.

 

Bet nu, jaunā gada pirmajā pusē visdrīzāk iznāks C3, tātad C1 jau būs divas paaudzes vecs. It kā jau nav liela sāpe, īpaši ņemot vērā, ka C2 nemaz tik liels apgreids salīdzinot ar C1 nav... tomēr C2 ir nedaudz gaišāks, kas tomēr ir būtiski, ja TV plānots izmantot telpā, kas dienas laikā ir ļoti gaiša. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , Andzzeys teica:

jaunā gada pirmajā pusē visdrīzāk iznāks C3, tātad C1 jau būs divas paaudzes vecs.

Jā, un tā tālāk... It sevišķi, ja priekšā ''mūžīgā jaunība''?😃

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Autors apvainojās uz visu pasauli par to, ka telekasti neviens nedod pa puscenu un nopirka tikai svaigāko xbox.

 

Bet ja nopietni, tad gaidīšu melno piektdienu un tad jau ņems kaut ko. C1, C2... vai tagad daudzi jau spiež uz mini led televizoriem, kas nu jau gandrīz pat labāki par OLED visos aspektos esot (pat inky blacks esot tuvu oled)... skatīsies!

 

Bet ja kādam interesē, prof.lv šobrīd tirgo QD OLED 65 collu TV par neadekvāti zemu cenu. Kantoris it kā nopietns un kad jautāju par garantiju, ar neteica, ka tipa būtu beigušies. Tomēr, lai kā apskatos S95B slavē, parādās jau arī pirmās ziņas par attēla iedegšanu panelī. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Par attēla iedegšanu, pat nezinu, ir labi vai slikti. Pēdējo nedēļu spēlēju Civilization 6 uz konsoli. TV ir Philips OLED. Ja agrāk vnk ieteica "atjaunot ekrānu", tad tagad pēc manām spēlēšanas sesijām pat neiesaka, bet vnk atjauno ekrānu reizi dienā pēc manām sesijām. Atjauno nozīmē izslēdz uz 10 min un izdod jocīgas skaņas. Nezinu cik ļoti šis geimerim patiktu 

Link to comment
Share on other sites

29.09.2022. , 16:25, Hisense teica:

Ņem C1 kamēr vēl ir

C1 vairs nekur neredz, ir tikai A2, B2 un C2

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , Andzzeys teica:

daudzi jau spiež uz mini led televizoriem, kas nu jau gandrīz pat labāki par OLED

Tu dabā esi to miniledu redzējis? Es gandrīz nopirku, jo pēc parametriem un atsauksmēm labi esot. Aizbraucu uz veikalu, paskatījos no fleša dažādus testa video un sapratu ka nevajag, bet nu tā ir gaumes lieta, paskaties.

Link to comment
Share on other sites

Mini-led jau kārtējais buzz word, kas negarantē labu attēla kvalitāti - ko tieši Tu skatījies un kas tieši Tev nepatika?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 50 minūtēm , itanium teica:

Mini-led jau kārtējais buzz word, kas negarantē labu attēla kvalitāti - ko tieši Tu skatījies un kas tieši Tev nepatika?

 

Tas gan, sola jau 5+ gadus ka tie būs.

 

Definē kvalitāti. man personīgi riebjas LCD it īpaši IPS to tiem nav reala melna krāsa un VA ir ieverojams backlight bleed un nevienāds apgaismojums.
Mini-lediem būs labāks melnums. OLED saules gaismā ir nelietojams un degredējās luminece + muža garums OLED tv ir zem 5 gadiem


personīgi es domāju ka micro-led būs ieverojams leciens kvalitāte, bet diemžēl pagaidām tikai masīvos tv ar lielu pixeļu izmēru tie pieejami

Labots - Laxe
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , itanium teica:

ko tieši Tu skatījies un kas tieši Tev nepatika?

Notēmējis biju uz kaut kādu Samsungu, laikam 90. sērija (NeoQled vai tml. saucās), bija akcija un salda cena, paskatījos arī Sony un Philips Eironikā. 

Man ir tikai viena vajadzība - aptumšotā telpā lai normāli rāda pustoņus un bilde nav plastmasīga. Arī atslēdzot visus attēla uzlabotājus tā bilde bij jokaina - plastmasīga un ņemot nost kontrastu palika blāvi pelēcīga, bet nu melnais bija melns. :D Oleds tai ziņā ir daudz tuvāk tam kāda bilde man patīk, bet kā jau teicu - vēlmes katram savas, tāpēc iesaku dabā apskatīties un tad pieņemt lēmumu.

Ā, vēl tur pabriesmīgi SD un HD attēlojās - kaut kas ar tiem apskeila algoritmiem nebija labi - Samsungam noteikti, pārējos tā nemocīju.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Racer teica:

Notēmējis biju uz kaut kādu Samsungu, laikam 90. sērija (NeoQled vai tml. saucās), bija akcija un salda cena, paskatījos arī Sony un Philips Eironikā. 

Man ir tikai viena vajadzība - aptumšotā telpā lai normāli rāda pustoņus un bilde nav plastmasīga. Arī atslēdzot visus attēla uzlabotājus tā bilde bij jokaina - plastmasīga un ņemot nost kontrastu palika blāvi pelēcīga, bet nu melnais bija melns. :D Oleds tai ziņā ir daudz tuvāk tam kāda bilde man patīk, bet kā jau teicu - vēlmes katram savas, tāpēc iesaku dabā apskatīties un tad pieņemt lēmumu.

Ā, vēl tur pabriesmīgi SD un HD attēlojās - kaut kas ar tiem apskeila algoritmiem nebija labi - Samsungam noteikti, pārējos tā nemocīju.

 

Ja tik trakas velmes es investētu labā Epson lazer projektorā.

Labots - Laxe
Link to comment
Share on other sites

Pagaidām ar Panasonic plazmu pietiek, kad izbeigsies, domāšu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , Racer teica:

Panasonic plazmu pietiek

plazma mūsdienās nav domāta aristokrātiem dēļ el. patēriņa?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...