Jump to content

MidnightBSD


Mateushs
 Share

Recommended Posts

INTRASERVERNET

Ko tu gribi dzirdet. Nekas mistisks ne ari divains nav. Ir daudz un dazhadu BSD paveidu. Ja loti svarigi ir dzelzu saderiba, programmu pieejamiba, tad noteikti FreeBSD.

OpenBSD nebus ne tik tuvu limeni, ka FreeBSD, bet ja ir doma darbinat uz stacionara datora, programmesanai, interneta serfosanai, video skatisanai, kaut vai ka serveri, tad nav iebildumu. Nesaderiba ar loti daudz primitivam lietam, bluetooth, web kamera, gan iztrukstoshu programmu pieejamiba. Par NetBSD nebus tik daudz kas sakams, ne zinams, vien tik loti, cik esmu meginajis uzstadit uz dazhadiem datoriem, tad tas nesagada problemas. P&rngrafiskajas dzelzu eksekucijas neesu piedalijies, bet visnotal, ja iegadatos Raspberry paveida datoru, varbut meginatu paeksperimentet, vai ir iespejams.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Pa lielam jau visi tie BSD veidīgie ir jau sen miruši, pārsvarā pašu stūrgalvības pēc.

Kerneļi ta varbūt strādā, bet sistēmas līmeņa komponentes jau sen viņus ignorē un fokusējas tikai uz Linux. Paskaties kautvai SystemD. 

Var teikt knapi turās pie dzīvības ar kādu 10 - 15 gadu atpalikšanu.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

DjUbuntu

 Jāpiekrīt, ka principā BSD nevienu vairāk neinteresē, agrāk bija diezgan populāri kaut kādiem embedded komerciāliem projektiem, jo GPL licence, bet nu šodien visiem interesē mākonis, kuru parastai defaultā normāli jūtas tikai linuxis, tad nu migrē uz linuxi. 
 

 Vienīgi OpenBSD vispār ir ļoti ok OS scenārijam ar nosaukumu, ka gribās "ātru"  tīklu, bet nav naudas, tur var stipri mazākām naudām pacelt 10+ Gbps rūtingu ar BGP un laimi.

 FreeBSD kopš uz Linux ir normāls stabils ZFS es īsti nevaru iedomāties nevienu iemeslu kādēļ lietot. 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...