Jump to content

Android programmu izstrādāšana un pārbaudīšana.


INTRASERVERNET
 Share

Recommended Posts

Sveiks visiem. Tiek lietots Android Studio pēdējā versija. Programmēšana nesagādā problēmas, bet testēšana. Palaižot AVD, jebkuru no pieejamām virtuālajām ierīcēm ir milzīga bremze. Tā teikt aptuveni jāgaida vismaz līdz 10 min. Iestatīts palaist quick boot. Dators nav nekāds švakais, programmēšanai ir ļoti ok. Specifikācija: i7-8550u, 16Gb RAM, 512Gb NVme.

Kāda ir alternatīva. Nav rezerves ierīce, savu telefonu nu negribu tam izmantot.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Lombardos ir kaudzēm piemērotu telefonu. Var būt pat tīklā bloķēti. Un ss ir kaudze sistu (nevis izšķaidītu) telefonu, kas arī labi tam der.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , INTRASERVERNET teica:

Kāda ir alternatīva. Nav rezerves ierīce, savu telefonu nu negribu tam izmantot.

Disklaimeris: Ar Android izstrādi uz pilnu laiku nodarbojos ~8 gadus, lielākais projekts - 3 miljoni DAU (unikālie lietotāji dienā).

Absolūtais vairums manis redzēto izstrādātāju un testētāju lieto reālus telefonus. Emulatorus esmu redzējis uz vienas rokas pirkstiem skaitāmas reizes šo gadu laikā, kad reālas iekārtas fiziski nav pieejamas.

 

Atbildot uz jautājumu:  x86 emulatoru ar Intel hārdvāres akselerāciju vari vēl izmēģināt, ja ļoti gribas turēties pie emulatoriem. Tas gan prasīs instalēt draiveri un rezervēt drusku no sava RAMa. Nu un, protams, ar 512MB RAM tam emulatoram nebūs nekāda aršana - vajag krietni vairāk rezervēt. Defaultais emulators pats par sevi jau ir lēns, jo veidots citai CPU arhitektūrai (ARM).

 

 

Cik esmu lietojis savus telefonus šo gadu laikā - vienīgais riska moments ir tāds, ka USB ligzda ātrāk izļurkājas, ja kabeli sāc spraust iekšā-ārā 50x dienā, bet tam vajag vismaz pusgadu diendienā telefonu nežēlīgi drillēt, lai ieraudzītu efektu. Arī tam ir vorkaraunds  - lietot adapteri vai arī lietot ADB pa WiFi : 

https://developer.android.com/studio/command-line/adb#connect-to-a-device-over-wi-fi-android-11+ 

 

Citus riska momentus lai izvairītos no fizisku iekārtu lietošanas es vienkārši neredzu un skeptiski skatos uz vēlmi par visām varītēm lietot emulatorus, bet tehniski to darīt var. Kad sāksi nopietnāk ar to nodarboties tad sapratīsi, ka ir daudzi ražotājiem specifiski bagi, ko var atkārtot TIKAI uz specifiskām iekārtām, vai tie būtu lētie samsung modeļi, vai arī Xiaomi. Un bieži vien tikai ar konkrētu ražotāju konkrētām Android versijām. Firmās uz galdiem ir vairāki telefoni tieši šī iemesla dēļ.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ar android uz raspberry pi arī viss ir slikti

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

@AndrisBB nedomāju ka šeit OS būtu noteicošais. Bet nu ja, tad Windows 11. Par programmu, tas nav nekāds peļņas projekts, tikai un vienīgi savām vajadzībām. Diemžēl dažas programmas sāk pazust no Play Store un no nezināmiem avotiem nav vēlme likt. Es piekrītu, ka emulators nav tas labākais, bet iespējams, ka ir alternativa, kā virtualajā sistēmā testēt.
Laikam labākais risinajums būs nopirkt viedoerīci tam mērķim.

Link to comment
Share on other sites

Es sākumā uzinstalētu Intel HAXM draiveri, uztaisītu AVD ar x86 un vismaz 4GB RAM. Tad skatītos, vai tas strādā gana ātri.

10 minūtes izklausās pēc tā, kā es darbojos uz Intel Core2Duo 4GB pirms 9 gadiem, iekams nopirku pirmo Android telefonu. Tagad tam visam jānotiek daudz ātrāk, pie tam uz zvērīga dzelža. Uz atmiņu netaupi - ar 1GB AVD netiks normāli galā.

 

Savulaik paralēli Android oficiālajam emulatoram attīstījās arī alternatīvi emulatori - https://www.genymotion.com/ , bluestacks.
Var izmēģināt testēt tādas lietas, ko nedrīkst laist uz sava produkcijas telefona (ja pareizi sapratu vajadzību)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nez, es gan īpaši bieži ar Androidu nedarbojos un kad darbojos, tad vairāk zemāka līmeņa, appus baigi reti, ja nu vienīgi appu developeri nevar atrisināt kautkādu problēmu un meklē palīdzību. 

Emulātoru izmantoju bieži, jo reizēm dzelži nav vēl gatavi, bet darbs jau jāsāk, neesu novērojis nekādu bremzi. Es gan izmantoju pārsvarā Linux vai Mac.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tad problēma būs tajā, ka tas ir vecas paaudzes intelis, kas paredzēts laptopu pārlūka kustināšanai, un nekad nav redzejis ko nozime jauda.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Paldies@usver pamēğināsim. Bet diemžēl kā rakstīju, AVD laižas līdz 10 min ar visu quick boot. Pirms 4 gadi pazuda iepriekšējā applikācija, tad neiespringu un atradu vietā, tagad pazuda šī, aizrakstīju developeram un diemžēl ne atbildes, nekā un no Play Store izņemta.

Link to comment
Share on other sites

Mateushs
On 6/20/2022 at 7:27 PM, INTRASERVERNET said:

@AndrisBB nedomāju ka šeit OS būtu noteicošais. Bet nu ja, tad Windows 11.

 

Es gan pieļauju, ka OS varētu izšķirt daudz. Ir redzēts, ka, piemēram, ir spēles, kuras uz Windows bremzē, bet uz Linux iet ievērojami ātrāk. Kāpēc lai arī šis nebūtu no tiem gadījumiem? Tāpēc, pirms pirkt viedīrici, var būt tomēr ir vērts uzinstalēt Linux un piemeklēt Android emulatoru. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...