AndrisBB Posted February 18 Share Posted February 18 Saprastu ja vēl LV mežu trūktu, ka jāuztraucas pār pāris nocirstiem hektāriem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted February 18 Share Posted February 18 Just now, Zin... teica: Nesaprotu to fetishu sapuudeet mezhu un pēc tam pārdot un nodzert. Jā, es arī nesaprotu to fetišu, ka visu, kas mums apkārt vajag pārdot un nodzert... tādā vai citādā variantā. Bet nu mēs filozofijā sākam braukt iekšā. 😁 Just now, AndrisBB teica: Saprastu ja vēl LV mežu trūktu Mežu jau vairs praktiski nav. Ir tikai koki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted February 18 Share Posted February 18 Tad ko tur tie pāris koki pie turbīnām maina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zin... Posted February 18 Share Posted February 18 Nu pagaidi, tad tu rādi citiem piemēru un puudee savu mežu priekš stirninjaam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted February 18 Share Posted February 18 (edited) Just now, Zin... teica: Nu pagaidi, tad tu rādi citiem piemēru un puudee savu mežu priekš stirninjaam? Meži bija jau tad, kad cilvēku vēl nebija. Ak dievs, kā viņi tad puva... bļaudami un kliegdami 😁. Nē, mēs atteicāmies no ne īpaši lielā mantojuma mīļā miera labad un ne mirkli nenožēlojam šo lēmumu. Tā kā es tikai pastaigājos pa valsts mežiem. Vai pareizāk sakot, pa pusaugu koku audzēm. Tu esi bijis priežu mežā, kur katru priedi divatā knapi var aptvert? Bet kam tādu sentimentu, vai ne? 😉 Edited February 18 by Jurkins 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted February 18 Share Posted February 18 Pirms 26 minūtēm , AndrisBB teica: Tad ko tur tie pāris koki pie turbīnām maina? Un kā šķiet, ja tu pie šāda valsts meža ar turbīnu un izcirtumu dzīvotu? Tā godīgi:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted February 18 Share Posted February 18 Nu ko padarītu, ja jau būtu tur māja, tad dzīvotu. Pastāsti, kura meža malā tu vari nopirkt māju un tas agrāk vai vēlāk netiks nocirsts un nepārvērtīsies par izcirtumu? Ja neskaita kautkādu rezervātu vai pašā mežu. Tas vienmēr ir risks, tikai laika jautājums. Negribi tādu risku, nebūvē māju sveša meža malā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted February 18 Share Posted February 18 Gan jau šie arī dzīvos, izsmels savas likumīgās iespējas un dzīvos tālāk. Nauda jau ir ieguldīta, tradīcijas jāturpina, pasākumu pabeigt lai cik tas muļķīgs nebūtu un ko tas nemaksātu. Vienam LE uzņēmumam būs zaudējumi, cits LE cels tarifu un izdomās kādu jaunu, investīcijas tak, neatkarība, cits kompensēs, visu samudžinās un novels uz krieviem un Putinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zin... Posted February 18 Share Posted February 18 1 stundu atpakaļ, Jurkins teica: Tu esi bijis priežu mežā, kur katru priedi divatā knapi var aptvert? Bet kam tādu sentimentu, vai ne? 😉 Vai esi bijis mežā, kur ozoli aug blakām griezdamies? 😉 Ak jā, dabūjām praktiski visus nocirst, jo mežsargs teica, ka savādāk būs viss slikti, ja nesāks šos tīrīt un kopt ārā. Pietiekami esmu pa mežiem izdzīvojies jaunībā. Esam arī mežkopju biedrībā, kas principā arī pasaka ko un kā mums darīt, lai mežs būtu kopts un veselīgs. Vari ciemos atbraukt kā bērzu, tā egli apskatīt 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted February 19 Share Posted February 19 Es arī jaunībā esmu ļoti daudz pa mežiem izdzīvojies. Vēl dabūju redzēt mežus nevis plantācijas, kur ir daudz veselīgu koku. Bet, nu ok. Paliekam katrs savā ierakumu pusē.😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Posted February 19 Share Posted February 19 Pirms 10 minūtēm , Jurkins teica: Es arī jaunībā esmu ļoti daudz pa mežiem izdzīvojies. Man arī tagad, kad aizbraucu uz savu bērnības zemi Malēniju, viss tur apkārt škiet mazs un i attālumi nelieli starp bijušo māju pamatiem, mežs tāpat, tāds nekāds. Droši vien, es arī izaudzis esmu, lai arī jau nedaudz pašķībāks.🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted February 19 Share Posted February 19 Okupanti jau nebija paspējuši mežus patīrīt, pietika ar sibīrijas mežiem, tad vēl pēc 1969. gada orkāna vispār bija smagi ierobežojumi, šķiet, ciršanai. Līdz ar to mums vēl bija daudz dabisku mežu, kas īsti nebija stādīti, bet paši ieauguši. Tad jau ar neatkarību, tad visi sāka cirst, ko nu bija mantojuši. Tad ar kādu 2000. kaut ko sāka stādīt strīpiņās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted February 19 Share Posted February 19 Latvijā gandrīz visi meži ir stādītie vai formētās jaunaudzēs. Dabiskie būs tik cik suņa spļāviens. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Posted February 19 Share Posted February 19 1 stundu atpakaļ, ju teica: Tad jau ar neatkarību, tad visi sāka cirst, ko nu bija mantojuši. Mežs jau ir okupācijas sekas, mantoja to kas līdz okupācijai bija tīrumi un ganības. Atņēma pļavu, bet mantoja jau mežu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts