Jump to content

Kura ir laba  alus darītava Latvijā?


rooyar
 Share

Recommended Posts

Abuls - Brengulītis… ;) 

Valmiermuižas izlejamais ;) 

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , kaads teica:

Visi labi,  kuri tiek uzsaukti na haļjavu 

Studentu laikos varbūt, jā :D

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 5 stundām , rooyar teica:

alu priekš Jāņiem?

pašam jābrūvē, es šodien apiņus vāru , rīt alu brūvēšu, 

vis būs čotka, bet nepārdodu ....

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Alus, tas ir forši, man garšo. Bet pēc pusnakts tāpat pārslēdzos uz šņabīti.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Brālis. 5L gaišais nefiltrēts. Dabonams tagad tikai? rūpnīcā uz Siguldas šoses. Maita garšīgs bij vienmēr. Un gāza nost.

Ui Brengulītis. Tas ir vēl skarbāks piedzīvojums, pēc 2-3 kausiem jau normāli grādi.

Jebkurā gadījumā Miestiņā var paeksperimentēt.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja runa iet par Latvijas aliem, izņemot Aldari kā sugu, jo tas ir izcils mēsls, tad var skatīties Tērvetes, Valmiermužas virzienā. Ja ir stipras iekšās un gribas fiksu rezultātu, tad var iekampt Brengulīti.

Kādreiz Bauskas bija sakarīgs aliņš, bet to arī sačakarēja, palika kaut kāds salkans, nu....nav vairs tas,kas kādreiz bija. Užavas, Cēsu arī palicis baigais konservants. 

Uz Jāņiem tomēr kārtējo gadu izvēle būs par labu Valmiermuižas, jo kvalitāte tiešām ir laba.

Labots - Net
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Drīzāk jau iesākumam pāris malduguns vai labieša garšīgos alus un tad tālāk jau var tērveti dzert.

Link to comment
Share on other sites

optimuss

Valmiermuiža - nav gadījies, ka uz pjāniem kristos kvalitāte. Ar Brenguli ir bijusi diezgan slikta pieredze pāris reizes - vai nu kaut ko sasteidz uz Jāņiem, vai kas, bet 2x kādi 10L tika norakstīti.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , M@R$$ teica:

Brālis. 5L gaišais nefiltrēts.

Man labāk patika tumšais, bet tā garšas lieta. Interesanti, ka 0.5 l pudelēs pildītais tajā pat rūpnīcas bodē ne pēc kā negaršoja. 5l PET un 2l stiklā bija OK.

Bet nu Piebalgas "Piebalga" ir klasika.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Insekc teica:

Bet nu Piebalgas

To gan pēdējos gadus par alu nesaucu. Kaut kā vēl atmiņā stāv agrākā garša. Un tā bij pavisam citāda...

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tad izvelc no atmiņas padibenēm vēl veco piebalgas sātanu...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , M@R$$ teica:

To gan pēdējos gadus par alu nesaucu. Kaut kā vēl atmiņā stāv agrākā garša. Un tā bij pavisam citāda...

par alu nesaukt, ja garša mainījās? biju bauskas/tērvetes piekritējs ilgu laiku, bet dēļ cenas pārvācos uz piebalgu/brāli,

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Anonīms Alkoholiķis teica:

Tad izvelc no atmiņas padibenēm vēl veco piebalgas sātanu...

Hm,vēl pagāšogad,rudens pusē,bija objekts Raganā.Tad nu vietējā Elvi mēdzu paņemt divus Sātanus,līdz Madonai.Bija tiešām labs,praktiski vecā garša , ceļš arī īsāks.Protams nebiju pie stūres😀

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Net teica:

Ja ir stipras iekšās un gribas fiksu rezultātu, tad var iekampt Brengulīti.

Vakar Tukumā paņēmu 5L, nekas īpašs, laikam stipras iekšas, ne vienā vietā, ne galvā - pieslienos bundžam, jābrūvē pašam, patlaban nav ne trauku, ne iespējas :(

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Anonīms Alkoholiķis teica:

no atmiņas padibenēm vēl veco piebalgas sātanu...

joprojām vēl tirgojas 

Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , e = d teica:

Alus darbnīca Teika.

Šis ir viens no bārdaino hipsteru mikrobrūžiem, nespiež uz brāļa un brenguļa publiku, bet viņiem ir arī viens lāgeris, Teikas Gaisma. http://www.alusteika.lv/veikals/ var nopirkt ar piegādi. Drīz viņi būšot arī Woltā. Gaismu var nopirkt gan online, gan pudelēs ielejamu viņu barčikā Teikā un jaunajā Kaķī Maisā Torņu ielā. Stikla pudelēs fasētos alus var meklēt arī kādos veikalos, nesamelošu kuros.

Link to comment
Share on other sites

Nez... par tām teikas gaismām un labiešiem. Par gaumēm jau nestrīdas, bet laikam esmu vecs un konservatīvs. Nevajag alum bāzt klāt pļavu zāles, tas tak nav smūtijs. 😁Vecais labais  "Piebalgas", lai arī saimnieki mainījušies, pagaidām vēl tura cemmi. Atjaunotais sātans kaut kā nav gadījies mūsu pusē pa rokai. Bauskas, Užavas, Tērvetes, Cēsu galīgi nav tāds kā toreiz, kad zāle bija zaļāka 😁. Lai cik tas neizklausītos nepatriotiski, pagājušos Jāņos mūsu "pagrabiņā" bija ievests leišu alus 2l stikla pudelēs. Tumšais un gaišais. Abi bija labi.

p.s. mans iecienītais "Krāslavas" pēdējā laikā tāds pliekans palicis.

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , 138 teica:

Droši zini

Nezinu 😁, iemetu aci tajā lapā 😲, da jopcik, cik gardam tam alum jābūt, lai maksātu tādu ciparu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , Jurkins teica:

da jopcik, cik gardam tam alum jābūt, lai maksātu tādu ciparu.

Ir garšīgāks par industriālajiem lāgeriem. Ja gribās izdzert daudz rokot dārzu, tad jau jā, industriālie, bet tā 1-2 pie pusdienām daudz foršāk ir amatali.

Es parasti mājās turu kā Tērvetes/Piebalgas un tamlīdzīgos, tā interesantos amatalus, ko vienkārši pabaudīt

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Jurkins teica:

ez... par tām teikas gaismām un labiešiem. Par gaumēm jau nestrīdas, bet laikam esmu vecs un konservatīvs. Nevajag alum bāzt klāt pļavu zāles, tas tak nav smūtijs.

nav iespējams pateikt precīzāk... :mrgreen2:

 

bet tā... neesmu provējis izslavētos izlejamos Brenguļus, Brāļus u.tml... parasti uz pJāņiem paņemu izlasi ar Užavas un Tērvetes stikla desām...

līdz šim neesmu manījis garšas izmaiņas, lai gan pieredze tikai kādi 15-mit gadi... varbūt pirms tam zāle bija zaļāka, nezinu...

1) Užavas tumšais - manuprāt visgardākais...

2) Tērvetes tumšais - tikai nedaudz atpaliek...

3) Tērvetes oriģinālais - mazliet tumīgāks par parasto...

4) Tērvetes parastais ar klasisko brūno etiķeti - imho tādam jābūt gaišajam alum...

pārējos, manispēc, var arī neražot vispār... it sevišķi tos super gaišos mazgrādīgos mīzalus tipa Senču... zinu ir cilvēki, kam ļoti tādus patīk dzert, kā limonādi, pa galvu nedod, tik čurāt vajag... cienu... bet paliksim katrs pie sava...

 

Ārpus Jāņiem labāk izvēlos pabaudīt kādu beļģi vai franciskāni, bet tas jau cits stāsts...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , Athlons teica:

1) Užavas tumšais - manuprāt visgardākais...

Nea, Valmiermuižas sit pušu- 2,20eur pudele

Link to comment
Share on other sites

Pirms 44 minūtēm , Athlons teica:

līdz šim neesmu manījis garšas izmaiņas, lai gan pieredze tikai kādi 15-mit gadi...

Užavas pirms padsmit gadiem nomainīja ražotni. Biju toreiz iebraucis ražotnē un uzjautāju kāpēc garša mainījusies. Paskaidroja, ka renovē veco ražotni, blakus ir pagaidu jaunā ar citu urbumu utt. Pēc gada būšot vecā atpakaļ. Pēc 2 gadiem iebraucu - jamie pateica, ka noiets nemainās un turpinās ar jauno... :D Ventspilnieki runā, ka veco renovējuši, bet tas esot cits alus kā ekskluzīvs produkts. Nezinu - tik baumas, pats tur gadus 10 neesmu bijis.

 

Uz to Teikas alu būs jāaizstaigā, tas man netālu no mājas, pat nezināju.

 

P.S. Nesen nejauši nopirku Iļģuciema alu - baigi iepatikās Senču (švaks, bet zāli pļaujot tieši laikā) un Rīgas, kas mazliet stiprāks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Eh, kādreiz bija zāle zaļāka mazās darītavas. Bija mums Slatē brūzītis. Kas par miestiņu bija. Uz putas varēja kaķis apsēsties 😁. Aizgāja vecais meistars citur darīt alu, mūslaiku, kur nu , jau gadsimta sākuma, visas sertifikipi...zācijas u.t.t. bez variantiem.

@Racer izskaidroja užavnieka maiņu ne uz labo pusi. :( Tērvetnieks... vot, arī liekas kādreiz bija savādāks. Nav urbumu mainījuši?😁

 

Vot tagad domāju, ko uz Jāniem paņemt. Vai būt patriotam vai nē 😁.

Pirms 5 minūtēm , optimuss teica:

saliek nosaukumus "Miglas ezis upeņu pļavā"

Mainai jaunākajai vienu brīdi bija bojfrends no Jelgavas... tāds... nu tāds, kurš gudri spriedelēja par  "pļavu raganas" vienreizīgumu un senseja meistara roku auru. Kamēr varēju, ar nopietnu seju klausījos un māju ar galvu, tad gāju, tipa, zirgu piesiet, izrēcos un gāju turpināt ezotēriskās sarunas. Tad dabūju daudz visādas pļutku zāles (sorry, ja kādam citas domas, cienu viedokli😉) nobaudīt.

(Bija rūtaina šalle)

 

Labots - Jurkins
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , optimuss teica:

Ja nav šalles ap kaklu

Vai visur izskūts, izņemot seju...

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Tērvetes alus rūpnīca cik to atceros ir vecajā vietā. Agrāk vienīgi fermas bija tuvāk, tagad vecās aizklapētas un jaunās tālu no brūža. Varbūt virca no fermām drusku tika urbumā iepriekš un piedeva savādāku garšu ….

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Varbūt urbumos nav vaina , bet brūvēšanas tehnoloģijas pamainītas ?

Link to comment
Share on other sites

Android1

Parasti, pieturos pie pārbaudītām vērtībām - Piebalga, Tērvete un Brālis, ja ir pieejams. Šie ir normāli dzerami un nav baigi dārgi, attiecīgi ar p/p ir labi. Man gan vairāk patīk senčveidīgie, kas ir zem 5%. Var ilgāk baudīt dzērienu un kompāniju.

Brengulis ar ir labs, tikai tāds diezgan kaujamais variants, pēc pāris aliem jau ir samērā labi. Tikai jāatceras - jo nefiltrētāks un krutāks alus, jo sūdīgāk būs no rīta.

Ok, vēl arī kādu Valmieru ieķeru, jo tā arī garšo, tikai uz to dienu kvantumu, gribas arī nepārtērēties x2. Šogad, to gan pieklājīgi kompensēs ar steikiem. :D

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, optimuss teica:

Ja nav šalles ap kaklu, tad nemaz nepārdod.

Mnjā, tagad varavīksnex nedēļa, nav man tādas šalles, iešu nākamnedēļ ar tipisko -  sarkanbaltsarkano. :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , Android1 teica:

Tikai jāatceras - jo nefiltrētāks un krutāks alus, jo sūdīgāk būs no rīta.

Un jāņem vērā , ka ne visi nefiltrētie ir patiešām nefiltrētie. Savulaik gadījās kādu laiku pastrādās vienā alusdarītāvā par filtrēšanas iekārtas operatoru un izrādījās, ka tur tā saucamo "nefiltrēto" alu iegūst pēc filtrēšanas pievienojot , pieļauju, ka neaktīva rauga duļķi. :)

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Jurkins teica:

Eh, kādreiz bija zāle zaļāka

Kādreiz nepasterizēts alus stikla pudelē bija derīgs lietošanai labi,ja pārs nedēļas no izlaišanas datuma.

Un ražotāji Latvijā nebija tik aplam daudz.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...