Jump to content

Projektors


švāģeris
 Share

Recommended Posts

Sveiciens!

Nezinu vai pareizajā sadaļā, bet jautājums ir par projektoru.

 

Vēlos iegādāties projektu, galvenokārt dažu vasaras vakaru ārā skatīšanai, pēc tam ziemā - nu varbūt, pa retam, ja mājas tv un datora monitoru būs okupējusi pārējā ģimene. Tātad, nav kā galvenais avots un netiks ļoti bieži izmantots, tāpēc neko dārgu negribās, nu tā līdz 300 eur, laikam būtu gatavs investēt.


Skatīšanās pārsvarā būtu Netflix, Go3/Tet/Viaplay - pārsvarā filmas/seriāli, kad augustā futbols atsāksies - tad arī tas. 

Bija doma kā datu avotu izmantot - telefonu un kā projektoru biju jau noskatījis lietuviešu Šilelis P-4

https://silelis.com/lv/produktas/silelis-p-4-lv/

jo tā kopumā rādītāji tam labi, arī spilgtums ir 6000 Alm - kas varbūt āram būtu pat labāk.

 

Bet tagad nedaudz šaubos, jo 1) tam nav bluetooth. Nezinu vai citiem projektoriem ir, bet Bluetooth gribēju, lai skaņu varētu caru Bluetooth pārnest uz JBL 310 tumbu (jo kā minēju - datu avots bija domāts telefons, ko caur Wi fi savienotu ar projektoru).

2) tas ir ar LCD tehnoloģiju. Tagad nezinu, vai tas ir labi, varbūt mūsdienās standarts ir DLP? Jo kaut kur lasīju, ka tam LCD ir kaut kādi filtri vai kas tur jāmaina, kas cilvēkam, kam ar tehniku uz Jūs, liekas nevajadzīgs čakars un lieki izdevumi nākotnē.

 

Garš teksts, bet tad jautājumi:

1) Bluetooth. Vai citiem šādā cenu kategorijā tāds ir, vai arī visiem līdzīgi un tāpat tad kā datu avots jāņem tomēr portatīvais un jāveido savienojums ar HHDMI un tad jau attiecīgi portatīvo saslēdz ar JBL caur Bluetooth.

2) Vai būs ok LCD tehnika? Vai arī to nevajadzētu izvēlēties pēc definīcijas.

3) Varbūt kāds komentārs vai pieredze par lietuviešu brīnumu? Varbūt šajā cenas kategorijā ir kas labāks?

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , švāģeris teica:

jo 1) tam nav bluetooth.

It kā varētu vienlaicīgi saslēgt telefonu ar projektoru (wi-fi) un telefonu ar tumbu (BT) , taču visdrīzāk būs kāda 0.5-1s atšķirība starp skaņu un bildi (bilde atpaliks)  , kas tādu kino padarīs par mazbaudāmu. Kā alternatīva vari projektoru un tumbu savienot ar parasto audiokabeli,  projektoram ir audio OUT (austiņu izeja) un tumbai Aux IN.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

švāģeris

Ok, šo nezināju, tad ok, tas Bluetooth atkrīt kā problēma un jā, savienošu tumbu ar audio vadu.

 

Tad atliek vienīgi šie:

2) Vai būs ok LCD tehnika? Vai arī to nevajadzētu izvēlēties pēc definīcijas.

3) Varbūt kāds komentārs vai pieredze par lietuviešu brīnumu? Varbūt šajā cenas kategorijā ir kas labāks?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 31 minūtēm , švāģeris teica:

ietuviešu brīnumu?

Tur nav nekāda sakara ar kādreiz populāro PSRS TV ražotāju. Leišu biznesmeņi izmanto nostaļģiju pēc brenda un Ķīnā pasūta ~100 -120 eiro vērtu projektoru ar uzrakstu Šilelis...
P.S. Pats pirms 3 gadiem nopirku projektoru ar Android, wi-fi un bluetooth. AR piegādi bija ap 200 eiro. Vasarā skatos vakaros kino vasarnīcā ārā un tumsā ir gana spožs. Visiem lētajiem ir problēma ar mazliet aukstu (zilganu) bildi, tas ir no led gaismekļa tipa. Šeit noteikti neietektu pirkt, jo mums tirgo pa 150 tādus, kas tur maksā 60.

Andrīts ir baigi ērti - iptv arī var lūrēt, utt. Man ir šāds, bet pameklē jaunāku. :) https://www.aliexpress.com/item/32844887123.html

Link to comment
Share on other sites

švāģeris

Tiešām, taisnība par to Šilelis un ķīniešu variantu. Atradu, ka poļiem ar citu nosaukumu ir tehniski līdzīga (pat labāka), bet vizuāli praktiski vienāda iekārta. Nedaudz vilšanās par šo, nedaudz nostalģija jau bija uzplaiksnījusi.

 

Tad laikam ņemšu to poļu ķīnieti, 230 eur, ir ar Android un pieejams jau rīt, t.i. varēs jau hokeju skatīties. No Aliexpress tomēr būtu ilgāk jāgaida un gan jau cena būtu tāpat kaut kas ap 200 naudiņām.

https://220.lv/lv/datortehnika/biroja-tehnika-un-piederumi/projektori/projektors-overmax-multipic-51?id=11663262

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, švāģeris teica:

Tad laikam ņemšu to poļu ķīnieti

Pēcāk padod ziņu par iespaidiem. ;) 

 

P.S. Man tas iebūvētais 6. andris ir pabremzīgs, es iebūtojos ar Coreelec Kodi, tad viss lido. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
švāģeris

Nedaudz novēlota atsauksme par iegādāto produktu - tā ir vienmēr, kad cilvēks gatavojies atpūsties, tad darbā sadod simtiem darbu un nav vairs laika pat pagulēt, kur nu vēl ko skatīties.

Bet pietiks ar liriku, tātad nelielas pieredzes apraksts.

Projektors izmantots kādas 7-8 reizes, 6x skatīts iekštelpās, 1x pilnībā ārā, 1x pus-ārā (terase)

 

Iekštelpās viss ir ideāli  - projektoru noregulē pret sienu, ekrāns rāda labi - skatīts ir Viaplay, Go3, Netflix, viss slēdzas/pārslēdzas, nav pretenziju. Ar Viaplay un Go3 ir bijis ,ka nedaudz uzkārās, bet tā noteikti ir interneta vaina, jo lai gan dzīvoju pilsētā (ārpus Rīgas), nav optikas, un 4G tīkls dažreiz nepavelk, tā, diemžēl ar to pasaulē vienu no ātrākajiem internetiem gadās arī Tv, tāpēc nedomāju ka tā ir tv vaina.

Nav nekad bijuši projektori - sākumā dīvaini likās, ka tas rūc, bet zināju, ka tā jābūt un tas ir ok.

 

Biju nopircis "tāfeli-ekrānu", lai skatītos ārā, bija paredzēta basketbola spēle Latvija-Serbija, uzaicināju ciemiņus, baigi noreklamējos, ka nu tik būs ... un lai gan spēle bija vakarpusē (sākās 19:30), tad redzēt uz tā ekrāna praktiski nevarēja neko. Paliels aplauziens, jo nezin kāpēc biju iedomājies, ka ja nav dienas vidus un tieši saules stari, tad visu varēs redzēt, bet pat vakarpuse un mākoņains laiks, neko nedeva. Kaut kā piesedzām ar saulessargu un zem mājas paŗkares, nu tad daļu ekrānu varēja skatīt. Nu neko - arī tāda pieredze bija vajadzīga.

Vēl nepratu atrast kā var pieregulēt projicējamā ekrāna izmēru - liekās, ka tā būs kāda viena poga uz pults vai uz paša projektora, bet neko neatradu - tā kā jau bija panika par to, ka neko neredz un ciemiņi dusmīgi, tad baigi nemeklēju risinājumu. Iespējams jāiet sākotnēji Settingos un tur jānoregulē. Varēja tomēr būt arī, ka jau attēlojot attēlu vari pieregulēt tā izmēru, lai tas iekļaujas vajadzīgajā rāmī.

 

Skaņa arī ir ok, nu bez basiem utt, bet gan jau ka iztikt varētu - lai gan es slēdzos klāt tumbai ar vadu un tad jau ir ļoit laba skaņa.

 

Vairāk neko tādu nevaru iedomāties, jo kā, minēju, baigi daudz nav notikusi tā skatīšanās.

Kopumā es teiktu laba iekārta par tik (salīdzinoši) mazām naudām. Noteikti nenožēloju pirkumu. Un paldies Racer par to, ka vajag ar iebūvēto Android - tas tiešām ir 1000x ērtāk nekā kaut kādi spoguļattēli utt.

 

P.s. ir nedaudz satraukums, kur šim aparātam dabūšu filtru, kad esošie būs netīri, jo projektors labi parāda cik mājā vai ārā ir putekļu :)

 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...