Jump to content

AutoCAD dinamiskie bloki


Jurkins
 Share

Recommended Posts

Lai gan Ukrainā plosās karš, tomēr ikdienišķās lietas ir palikušas. Jāpalīdz jauniešiem ar autokadu. Pat nezinu, vai tā ir problēma. Varbūt tā ir jābūt. Vislabāk apskatīt video. Dinamiskais durvju bloks. Kad tiek mainīts durvju platums blokā, kā lai sak, tādā kāds viņs ir defaultā, viss ir kārtībā. Ja bloku noflipo, tad redzams, ka mainot durvju platumu, vērtne samazinās/palielinās pretēji. Ja noflipo gan pa vertikāli gan horizontāli, tad viss ir ok. Varbūt kādam ir komentāri?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā autocad, bet dzīvē šo problēmu ar durvju bloka neatbilstošu platumu parasti risina ar cirvi/zobenzāģi vai putām.

Link to comment
Share on other sites

Video sākumā redzams, ka bloka izvēlēšanās (vai kā to pareizi sauc) ar kursoru notiek no kreisās uz labo pusi. Zināji, ka AutoCADā izvēlēšanās no kreisās puses atšķiras no izvēlēšanos no labās puses?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Jurkins
3.03.2022. , 08:41, vvv teica:

Zināji, ka AutoCADā izvēlēšanās no kreisās puses atšķiras no izvēlēšanos no labās puses?

Zinu. Tikai šajā gadījumā, manuprāt nav svarīgi, jo bloks ir viena "vienība", ko izvēlēties. Lai izvēlētos no kreisās puses, izvēles taisnstūrī jāietver viss bloks, no labās pietiek uzbraukt mazam gabaliņam.

Laikam jau jāsadzīvo kā ir. Izskatīju daudz internāta, dafiga visādu tutoriāļu par dinamiskajiem blokiem (20+ gadu pieredze, baigie senseji...), bet pat nevienā  webināra video pat nevienam neienāca prātā pārbaudīt, kā bloks uzvedas, ja dara tā, kā darīju es.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...