Jump to content

Accenture, TestDevLab un karjeras maiņa (pārkvalificēšanās)


EvilOtter
 Share

Recommended Posts

Tere tulemast visiem!

Gribēju pacelt vienu šajā laikā ļoti aktuālu tēmu par pēdējā laikā populāro karjeras maiņu.

 

Nu jau interneti ir pilni ar visādām IT skolām tepat Latvijā, daudzi lielie uzņēmumi (Accenture, TestDevLab, Scandiweb u.c.) piedāvā savus bootcampus ar sekojošām praksēm vai bezmaksas kursus ar iespēju uzsākt darbu  IT nozarē.

Gribētos dzirdēt foruma biedru viedokli par šīm pēdējā laika aktualitātēm.

Esmu pamanījis, ka TestDevLab ir sava skola, kurā piedāvā dažādas apmācības (pāris nedēļas līdz mēnesim), pamatā saistītas ar testēšanu vai tās freimworkeim. Pēc kursu pabeigšanas labākajiem piedāvā prakses iespējas (darba līgums par minimālo + iespēja palikt uz patstāvīgu darbu) un daži zināmie ir saņēmuši šādus piedāvājumus pēc kursiem (protams, par entry level QA engineer). Ja atsakies no darba/prakses, par kursiem nekas tāpat nav jāmaksā.

Tajā pašā laikā Accenture ir izziņojuši baigi lielo bootcamp iesaukumu šajā ziemas sezonā. Par viņiem gan mazāk zinu, bet shēma laikam visiem zināmā. Bootcamp -> prakse/darbs -> potenciāli patstāvīgs darbs. Dzirdēju baumas, ka Accenture ņemot praksē attālināti vispār.

Kāds biedriem par šo visu ir viedoklis? Ir vērts kādā no tiem startēt un iet darboties? Varbūt ir ieteikums kurā labāk balstoties uz kādiem apsvērumiem?

Man pašam lielas ilūzijas par to nav, skaidrs ka sākumā būs jārauj par mazu naudiņu, bet vairāk interesē kurā no šiem visiem varētu būt lielākas ilgtermiņa perspektīvas (iegūt labākas zināšanas un pieredzi, par atalgojumu pagaidām sekundāri).

 

Es pats pirms daudziem gadiem pametu IT studijas un vairākus gadus nostrādāju speciālista līmenī pavisam citā nozarē.

Pamatzināšanas programmēšanā ir. Pacelt uz datora Linux un tur ar JS un Node.js ļoti vienkāršas aplikācijas varu uzcepināt, HTML un CSS protu, bet negribu aiztikt. Ar git darbojos pietiekoši iesācēja līmenī, ir izpratne par CI/CD (bet nav hands-on pieredze), par testēšanu arī ir laba izpratne, tām pašām vienkāršām JS funkcijām unit testus ar mocha/chai varu sastiķēt, kaut kādu vienkāršu web testēšanu arī varu pamēģināt uzcepināt (ar cypress), bet nu nekāda oficiāla pieredze IT un pat paša būvēti pilni projekti man nav.

 

Droši izpaužaties ar kritiku un visādiem viedokļiem. Jo vairāk viedokļu, jo jēdzīgāka diskusija.

 

edit: grammar

Labots - EvilOtter
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , EvilOtter teica:

Esmu pamanījis, ka TestDevLab ir sava skola, kurā piedāvā dažādas apmācības (pāris nedēļas līdz mēnesim), pamatā saistītas ar testēšanu vai tās freimworkeim. Pēc kursu pabeigšanas labākajiem piedāvā prakses iespējas (darba līgums par minimālo + iespēja palikt uz patstāvīgu darbu) un daži zināmie ir saņēmuši šādus piedāvājumus pēc kursiem (protams, par entry level QA engineer).

Varu tikai nokomentēt, ka viens no TestDevLab absolventiem pie mums pāris mēnešus pastrādāja - tīrākās drausmas. Zināšanu nekādu, attieksme un komunikācijas prasmes graujošas (šos pēdējos 2 gan skola/kursi neiemācīs).

Labā ziņa - šobrīd pieprasījums pēc QA ar jebkādām automatizēšanas prasmēm ir ļoti augsts. Iziesi kursus, paralēli kaut ko vēl pamācīsies un darbu atradīsi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter

Jā, esmu novērojis ka QA tagad ir topā un vismaz internetos un sludinājumu portālos QA automation engineer algas diapazons bieži vien sakrīt ar mid level developer un DevOps speciālistu piedāvāto algu diapazoniem.

Aktuālis ir jautājums, cik tas ir ilgtspējīgi.

Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga fantazēt, kā būtu, ja būtu. Darba sludinājumumu interneta daudz, arī junior pozīcijām. Kas tev liek obligāti meklēt darbu tādos mega birokrātiskos kantoros kā Accenture utt.

Sūti savu CV visiem pēc pēc kārtas un skaties, kas atbild kas nē. Ja tiksi uz intervijām, tad uzzināsi, ko vari un ko nevari. Jēdzīgas vietas iedos arī fīdbaku, kapēc nepaņēma darbā utt.

Galvenais uzraksti jēdzīgu pieteikuma vēstuli, nevis uzmet pliku CV, bez jebkāda konteksta, kur bezjēgā uzskaitīti kautkādi tehniskie skilli.

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , itanium teica:

attieksme un komunikācijas prasmes graujošas

Šo parasti iedauza:

Pirms 12 minūtēm , AndrisBB teica:

mega birokrātiskos kantoros kā Accenture utt.

 

Link to comment
Share on other sites

Neesu konkrēti strādājis Accenture, bet parasti, jo lielāks kantoris, jo vairāk laika tiks pavadīts nodarbojoties ar visādiem blakus pasākumiem - mītingi, reporti, dažādas bezgala garas procedūras, lai kautko izdarītu utt.

 

Pēdējos 5 gados (vai pat 6 tagad) kompānija, kurā strādāju, izgāja cauri procesam no 5 darbiniekiem līdz 15 000+.

Sāku strādāt kompānijā, kura faktiski bij pāris programmētāju/kontraktoru apvienojums, nulle birokrātijas un bullšita, viss pa vienkāršo, kādam kautko vajag izdarīt, vienojas par cenu un izdara. Ātri izaugām līdz 10+ darbiniekiem, parādijās jau offisa admins, pārdošanas menedžers utt. Jau sāk parādīties kautkāda birokrātija.

Pēčāk apvienojāmies ar franču kompāniju, kurā jau 100+ darbinieki un ofisi Francijā, Vācijā, Nīderlandē. Faktiski kluvām par kompānijas UK bāzi. Tur jau procedūras, projektu vadītāji, team līderi, tech leads utt. reporti, lai nopiktu kautko, jāraksta pieprasījumi un jāsaņem apstiprinājumi.

Tagad mūs "pārņēma" kāds labi zināms un viens no lielākajiem elektronikas komponentu tirgotājiem. O jāa, tas jau jauns birokrātijas līmenis :D Faktiski diena tagad paiet vienos mītingos un citās muļķībās, kodam laika pavisam maz paliek. Tech lead pozīcija.

 

  

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

Kāda jēga fantazēt, kā būtu, ja būtu.

Paplašināt redzesloku un uzzināt citu cilvēku pieredzi.

1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

Kas tev liek obligāti meklēt darbu tādos mega birokrātiskos kantoros kā Accenture utt.

Lielie birokrātiskie kantori ņem pretī gandrīz jebkuru un tad ar tādu ierakstu CV vismaz ir kaut kāds legit apliecinājums, ka cilvēks ir spējis kaut ko funkcionālu paveikt IT nozarē. Protams, tā nav nekāda garantija, bet tā iespēja vienmēr ir lielāka par 0.

pirms 1 stundas , AndrisBB teica:

Sūti savu CV visiem pēc pēc kārtas un skaties, kas atbild kas nē. Ja tiksi uz intervijām, tad uzzināsi, ko vari un ko nevari. Jēdzīgas vietas iedos arī fīdbaku, kapēc nepaņēma darbā utt.

Galvenais uzraksti jēdzīgu pieteikuma vēstuli, nevis uzmet pliku CV, bez jebkāda konteksta, kur bezjēgā uzskaitīti kautkādi tehniskie skilli.

Kāpēc tērēt citu cilvēku laiku, ja ir 99% skaidrs, ka zināšanas un prasmes nav tādas, lai varētu varētu pirmos 3-6 mēnešu dot komandai jebkādu pienesumu? Varbūt tad tieši labāk ir apgūt prasmes kādā no tiem lielajiem biroktrātiksajiem kantoriem un tad no turienes startēt tālāk?

Tu pats, būdams Tech Lead, tērētu savu laiku lasot šādu CV un motivācijas vēstuli? Pretendents bez jebkādas IT pieredzes, it kā kaut kādas tehnoloģijas basic līmenī pārzina, bet nekādi pilnībā pabeigti projekti nav. Teorētiski cilvēks varētu būt ar baigo potenciālu, bet vai ir vērts riskēt un ņemt darbā?

Ņemot vērā manu līdzšinējo pieredzi citā nozarē, es ļoti šķībi skatos uz tādiem, kas ne dienu nav nostrādājuši nozarē (kaut vai par praktikantu - palīgstrādnieku). Baigais risks iekrist. Savukārt ja cilvēks ir izlausies vismaz kaut kam cauri, tad ir kaut vai pārliecība, ka ir motivācija.

Es varu arī kļūdīties, jo IT nozarē tomēr lietas varētu notikt savādāk un es tikai skatos caur savu pieredzi.

 

p.s. un tagad vispār netrūkst absolventi ar izglītību. ja salīdzina absolventu ar izglītību + cilvēku no citas nesaistītas nozares bet bez IT pieredzes, tad absolvents liekas drošākā izvēle junior pozīcijai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, EvilOtter teica:

es ļoti šķībi skatos uz tādiem, kas ne dienu nav nostrādājuši nozarē (kaut vai par praktikantu - palīgstrādnieku).

Bet tak tapēc jau arī ir junior pozīcijas - cilvēkiem, kuri nekad nav strādājuši nozarē un ir ar 0 pieredzi. Kā tad tu domā tie kas pēc universitātes atrod darbu?

Tu tak saki ka esi studējis IT un kautko vari uzklabināt JavaScriptā/Node.js utt.

 

Tas uz kādiem būtkampiem kāds ir gājis ir visai mazsvarīgi (no mana skatu punkta), kāda starpībai vai viņš fiziski ir gājis kautkur, vai mācijies no PluralSight vai citādi ieguvis kautkādas zināšanas. Cik ilgi aizņem izlasīt CV? 5 minūtes? Ja izskatās ka kandidātam varētu būt kautkādas zināšanas un interese, tad vienkārši uzzvana un un pajautā pāris jautājumus, parunā par dzīvi utt. Ja viss OK, tad aizsūta linku uz kādu tehnisko challendžu. Ja tas OK, tad var aicināt uz interviju un skatīties sīkāk.

 

Jebkurā gadījumā man vismaz liekas jēdzīgāks variants pašam ko pamācīties, pieteikties uz mazākiem kantoriem un skatīties kas notiek. Ja kautkas trūkst, tad pamācies un piesakies atkal.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
Pirms 44 minūtēm , AndrisBB teica:

Jebkurā gadījumā man vismaz liekas jēdzīgāks variants pašam ko pamācīties, pieteikties uz mazākiem kantoriem un skatīties kas notiek. Ja kautkas trūkst, tad pamācies un piesakies atkal.

Neliela nianse vēl ir tāda, ka neesmu no Rīgas un pārcelties tuvākajā laikā nav īsti reāli. Vai šis pamatīgi neierobežo iespējas? Diez vai kāds būs ieinteresēts ķēpāties ar junior līmeņa cilvēku un vēl attālināti (dažas dienas nedēļā būtu iespējams padzīvoties pa Rīgu).

 

Kāds viedoklis par to, ja šādā procesā piedāvā QA darbu? Pieņemt un turpināt paralēli mācīties jeb tikai mācīties un tēmēt uz junior dev vakancēm?

Link to comment
Share on other sites

Testētājs juniors vienmēr noder un vajag apmēram nedēļu, ja nav tups, lai iemācītos managēt automatizēto testu rīku. Kaut kādu Jenkins sākuma līmenī, kas noņems triviālās operācijas pieredzējušākiem testeriem.

Link to comment
Share on other sites

Problēma ar QA darbu būs tāda ka bez kautkā reāla ko testēt, tu tolkam neko tāpat nevari iemācīties.

Skaidrs ka ja nevari izbraukāt uz darbu, tad tas ietekmēs tavas iespējas. Bet nu cik kompānijas, tik varianti un darba organizācija.

Link to comment
Share on other sites

Kā ta ne. Var uztaisīt regresijas testus un automatizēt tos, lai varētu tos palaist pie nākamā foruma upgrade. Pēc tam biedram @rubb reportēt problēmas: steps, expected result un result 😅

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
pirms 1 stundas , e = d teica:

Testētājs juniors vienmēr noder un vajag apmēram nedēļu, ja nav tups, lai iemācītos managēt automatizēto testu rīku. Kaut kādu Jenkins sākuma līmenī, kas noņems triviālās operācijas pieredzējušākiem testeriem.

 

pirms 1 stundas , AndrisBB teica:

Problēma ar QA darbu būs tāda ka bez kautkā reāla ko testēt, tu tolkam neko tāpat nevari iemācīties.

 

Šo es sapratu, kad sāku meklēt darba iespējas nozarē, QA ņem pretī gandrīz ar atplestām rokām visur.

Stāsts ir par to vai doties uz tādu darbu strādāt, apostīt gaisu un paralēli mācīties trūkstošās zināšanas, lai varētu startēt vēlāk par devu.

Ņemot vērā cik esmu padarbojies ar testēšanu un cik ar JS primitīvām lietām, vairāk velk uz izstrādi. Lai gan tā ir tikai mana spekulācija, jo ikdienas devu darbu es neesmu tā īsti redzējis.

Link to comment
Share on other sites

QA tāds nepateicīgs darbs, programmētāji tāpat tevi neņems par pilnu :D, tjip izkritis koders.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , AndrisBB teica:

programmētāji tāpat tevi neņems par pilnu :D, tjip izkritis koders.

Jocīgi, mums tā nav. DEVi visai labi saprot, ka tas ir kopdarbs labākas kvalitātes nodrošināšanai.

Pagājušajā gadā mums bija pilots, kur QA automatizē funkcionālos testus uzdevuma izstrādes laikā. Šādā veidā ar katru uzdevumu netiek palielināts backlogs ar regresijas testiem, ko jāautomatizē.

Pilots bija veiksmīgs, šogad mēģināsim no iedzīvināt kā praksi.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
pirms 3 stundām , AndrisBB teica:

QA tāds nepateicīgs darbs, programmētāji tāpat tevi neņems par pilnu :D, tjip izkritis koders.

 

Jep, to es esmu visur arī dzirdējis. Un arī to, ka tiklīdz esi kaut kur sācis strādāt par QA (un kaut vai ticis līdz automatizācijai) tad tas ir zīmogs un par devu vairs nevar kļūt.

Vispār baigi interesanta nozare specifika, kad papēta dziļāk.

Labots - EvilOtter
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , AndrisBB teica:

QA tāds nepateicīgs darbs, programmētāji tāpat tevi neņems par pilnu :D, tjip izkritis koders.

Tā vairāk ir to programmētāju problēma..

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , EvilOtter teica:

Un arī to, ka tiklīdz esi kaut kur sācis strādāt par QA (un kaut vai ticis līdz automatizācijai) tad tas ir zīmogs un par devu vairs nevar kļūt.

Hz, man jau liekas, ka QA, kam ir kaut kādas DEV zināšanas, ir tik pat lielas iespējas kļūt par Junior DEVu kā tikko absolvējušam IT studentam.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

20.01.2022. , 08:24, EvilOtter teica:

kursu pabeigšanas labākajiem piedāvā prakses iespējas (darba līgums par minimālo + iespēja palikt uz patstāvīgu darbu)

 

Es ieteiktu apgūt kādu profesiju, kur var nopelnīt vairāk par minimālo algu.  

Kautvai elektriķis var nopelnīt krietni vairāk , ja ir savi klienti un nav jāsēž 10-12 stundas dienā pie datora.

Ja dzīvo Latvijā, tad uz neko daudz vairāk par minimālo IT nozarē nav ko cerēt.    Tāpēc es jau sen vairs nedzīvoju tajā valstī.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , MarisO teica:

Ja dzīvo Latvijā, tad uz neko daudz vairāk par minimālo IT nozarē nav ko cerēt.    Tāpēc es jau sen vairs nedzīvoju tajā valstī.

X gadus vēlāk Tu vēl joprojām esi stulbs - dažas lietas nemainās :D 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 29 minūtēm , itanium teica:

Jocīgi, mums tā nav.

Tas jau bij vairāk kā joks, bet nu sava daļa patiesības tur ir.

Manā nozarē arī webistus neviens neņem par pilnu. Veči ar garām bārdām un biezām brillēm rokas pa kerneli un tad atnāk front-enda programmētāji un uzdod muļķigus jautājumus :D

 

Kastu sistēma apgrieztā secībā softwāres līmeņu stakam.

 

Labots - AndrisBB
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

LOL  stulbs?    Tāpēc , ka negrib strādāt 10-12h dienā par minimālo?   Nu man piedāvāja tādu variantu tajā accenture. 

 

Vai tad tagad Latvijā to minimālo algu nevar nopelnīt bez tādām pūlēm,   strādājot kādā citā nozarē ?

Link to comment
Share on other sites

Nu UK jau junioram diezko vairāk par minimālo ar nemaksā, 20 - 30k atkarība no lokācijas. Interniem un praktikantiem jau pa lielam minimālā, cik tur tagad? Ap 16k?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , MarisO teica:

LOL  stulbs? Tāpēc , ka negrib strādāt 10-12h dienā par minimālo?   Nu man piedāvāja tādu variantu tajā accenture. 

Jā, Tu esi stulbs. Iemesli:

1) Jā, loģiski, ka rietumos varēsi nopelnīt vairāk, bet arī pie mums programmētāji, kas nav zaļi gurķi, var DZĪVOT - ar māju, auto, ceļojumiem utt.

2) Nevienam nerūp, ka Tevi 10 gadus atpakaļ kāds Latvijā apbižoja. Nevienam DEVam, kas kaut ko lietderīgu arī ražo, ne tikai tiek apmācīts darba laikā, neviens nemaksā minimālo algu.

Droši vari pētīt te: https://www.likeit.lv/job/scandiwebcom/junior-trainee-web-developer/13058

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

pirms 19 stundām , itanium teica:

viens no TestDevLab absolventiem pie mums pāris mēnešus pastrādāja - tīrākās drausmas

 

Ja tas ir tikai kursus pabeidzis, bet tā arī darbā neiekārtojies, tad saprotams. Kursi ir lai uzņemtu kaudzīti absolūtu nūbu, kas izskatās sakarīgi un ko vērts tālāk praksēt. Ja nepaspēj sevi pierādīt, tad daļa atkrīt.

 

TestDevLab ir ļoti cilvēcīga attieksme, cik esmu dzirdējis, kā arī mazāka kadru mainība. No turienes iet prom tikai uz labākiem darbiem - un arī tad tomēr piedāvā pacelt atalgojumu, lai noturētu kadrus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
Pirms 3 minūtēm , AndrisBB teica:

Veči ar garām bārdām un biezām brillēm rokas pa kerneli un tad atnāk front-enda programmētāji un uzdod muļķigus jautājumus :D

 

Tādi skarbie vīri ir visur. Un tad viņi aiziet pie zobārsta vai aizved savu auto uz servisu un paši kļūst par muļķīgu jautājumu uzdevējiem.

Nekad neesmu sapratis šito te gatekeeping. Un uz katru skarbo vīru ir vismaz viens cits, kurš ir pieredzējušaks par viņu, kurš arī var pasmieties par skarbo vīru jautājumiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , AndrisBB teica:

Nu UK jau junioram diezko vairāk par minimālo ar nemaksā, 20 - 30k atkarība no lokācijas. Interniem un praktikantiem jau pa lielam minimālā, cik tur tagad? Ap 16k?

 

 man pašā pirmajā darba vietā šajā valstī piešķīra 54k

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , MarisO teica:

Es ieteiktu apgūt kādu profesiju, kur var nopelnīt vairāk par minimālo algu.  

Prakses laikā, bez algotas pieredzes un bez pabeigtas izglītības? Ar perspektīvām drīz vien pelnīt vairāk? https://www.likeit.lv/job/testdevlab/qa-engineer/12331/?category=50 

Kur kaut ko tādu piedāvā?

Link to comment
Share on other sites

  

Pirms 2 minūtēm , MarisO teica:

 man pašā pirmajā darba vietā šajā valstī piešķīra 54k

 

Juniora pozīcijā?

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
Pirms 4 minūtēm , MarisO teica:

 

 man pašā pirmajā darba vietā šajā valstī piešķīra 54k

Prieks par tevi, tagad droši vien pelni vairāk, kas arī ir ļoti labi!

Bet ir cilvēki, kas grib dzīvot un strādāt Latvijā. Tāpat ir cilvēki, kas grib strādāt slimnīcā par māsām, sanitāriem, un citās profesijās tikai tāpēc, ka nauda viņu dzīvē nav galvenais faktors. Ir dažādi iemesli, kāpēc cilvēki izvēlās savu darbu un profesiju. Tas, ka tavs kritērijs ir pēc iespējas lielāks atalgojums, nenozīmē, ka visiem tā ir un visiem uz to jātiecas. Tāpēc jau pasale funkcionē, jo cilvēki un viņu mērķi ir dažādi.

 

edit: mans šī brīža atalgojums savā nozarē ir līdzīgs mid level developer atalgojumam IT nozarē, bet tas nenozīmē, ka es neesmu gatavs strādāt darbu par 500-700eiro, lai uzsāktu krāt jaunu pieredzi jaunā nozarē.

Labots - EvilOtter
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , MarisO teica:

nē,  vienkārši java developer

Acīmredzot, nemācēji sevi pārdot, vai arī zaļš gurķis biji un nemācēji runāt :D 

Arī te ne-junior DEVi pelna vairāk nekā 3x minimālo.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Sveiki, kungi un dāmas! Pamanīju šo diskusiju, jo tajā pieminēts TestDevLab un TDL School. Ja ir kādi konkrēti jautājumi par TDL School (ko negribas publiski prasīt), tad uz tiem ar vislielāko prieku atbildēs organizācijas vadītāja Raita Rollande. Tā kā viņas profils forumā vēl nav apstiprināts, tad viņa aicina rakstīt uz Raita.Rollande@tdlschool.com. 

 

Nu, un par TestDevLab var prasīt man :) 

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
pirms 18 stundām , krizdabz teica:

Nu, un par TestDevLab var prasīt man :) 

Kā pie jums ar izaugsmi jaunajiem darbiniekiem?

Ja cilvēkam ir baigā inciatīva un prasmes arī apgūst intensīvi, var izaugt par ko tālāk no manuālā QA?

Pie jums arī kādi izstrādātāji strādāt, kas nodarbojas ar testa freimu attīstīšanu un uzturēšanu? Par tādu arī var pie jums izaugt jeb tur tikai pieredzējuši izstrādātāji ar IT izglītību strādā?

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , EvilOtter teica:

Kā pie jums ar izaugsmi jaunajiem darbiniekiem?

Ja cilvēkam ir baigā inciatīva un prasmes arī apgūst intensīvi, var izaugt par ko tālāk no manuālā QA?

Ja labus censoņus nenovērtēs tur, tad novērtēs citur!

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , EvilOtter teica:

Kā pie jums ar izaugsmi jaunajiem darbiniekiem?

Ja cilvēkam ir baigā inciatīva un prasmes arī apgūst intensīvi, var izaugt par ko tālāk no manuālā QA?

Pie jums arī kādi izstrādātāji strādāt, kas nodarbojas ar testa freimu attīstīšanu un uzturēšanu? Par tādu arī var pie jums izaugt jeb tur tikai pieredzējuši izstrādātāji ar IT izglītību strādā?

 

Sveiks! Kā jau te @itanium rakstīja, tad mūsdienās neviens IT uzņēmums nevar par zemu novērtēt savu darbinieku izaugsmes jautājumu. Konkrēti TestDevLab mums absolūti visi darbinieki tiek motivēti augt un attīstīties. Ar TDL School palīdzību mums ir pieejami 50+ apmācību kursi par dažādiem tehnoloģiju un ne tikai tehnoloģiju jautājumiem un tāpat ir iespējas saņemt izaugsmei nepieciešamos ārējos apmācību kursus vai grāmatas. Visiem darbiniekiem ir iespēja divas reizes gadā audzēt arī savu atalgojumu, jo mums ir ieviesta mērķu sistēma uz kuras rezultātiem tad varam šo izaugsmi novērtēt. Praksē tas notiek tā, ka darbinieki divas reizes gadā sastāda un izvērtē savus profesionālos mērķus (piemēram, apgūt kādu jaunu ietvaru vai tehnoloģiju kaut kādā līmenī utt.) un tad pēc pusgada tas tiek pārbaudīts un ja mērķis nokārtots, darbinieks var audzēt atalgojumu. Tas ir process, kas nekad nebeidzas. Lai arī bez manuālās testēšanas industrijā vēl ilgi pilnībā neiztiksim, tomēr pie mums savus testētājus motivējam augt un mācīties dažādās testu automatizācijas pieejas, lai darbu varētu paveikt labāk un vairāk.

 

TestDevLab strādā arī programmētāji, kas nodarbojas ar mūsu tīmekļa vietņu, mobilo lietotņu un konkrētu testēšanas risinājumu izstrādi. Piemēram, iekšēji esam radījuši tādus publiski pieejamus testēšanas produktus kā Apimation un Loadero. Ja nepieciešams, klientiem izstrādājam arī testēšanas ietvarus vai rīkus. Skatos, ka šobrīd mums ir atvērtas vakances vēl vismaz deviņām izstrādātāju pozīcijām. Daļa no vakancēm ir pieejama arī junior līmeņa izstrādātājiem.

 

Vispār pie mums normāla prakse ir no praktikantu līmeņa audzināt pašiem savus speciālistus un liela daļa patiešām ilggadējo kolēģu ir sākuši no prakses pozīcijas, kad izpratne par IT vēl ir pavisam blāva. Projekti mums pārsvarā ir interesanti, praktiska darba daudz un tā izaugsme sanāk ātra un organiska.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 Mani 10 centi, 
1) IT speciālistu (Dev un QA itsevišķi) mūsu valstī hroniski trūkst. Rietumeiropā ir viedoklis par Austrumeiropas programmētajiem kā lētākiem un labākiem kā vietējiem, tad nu beigās (vismaz manuprāt) ir sapūsts burbulis gan bišķi algu ziņā (MarisO minimālā ārpus bootcampa sen nevienu neinteresē, tagad normāla parādība ir kadrs, kas grib diskutēt par > 4k EUR uz rokām mēnesī) gan personāla pieejamības ziņā, jo personāla fiziski nav un tur visi normāli IT sen ir sasnieguši Maslova piramīdā to sadaļu, ka naudas pa lielam tāpat pietiek un augstāk novērtē interesantu darbu, sakarīgu darba devēju, izaugsmes iespējas, darba vidi kādu nu gribās. Tā kā resursu nopirkt nevar un vajag visiem arvien vairāk cenšas audzināt savējos. 
2) Visi kantori, kas taisa bootcampus ir ar divām lietam, ka pirmkārt izaugsmes iespējas ir garantētas (jo tos, kuri neaug tur nevajag) un otrs, ka pirmo gadu būs diezgan pamaza naudiņa (tie paši minētie 500 - 700 EUR), bet nu arī pirmos gadus jāreķinās, ka uzņēmums maksās ~30% mazāk kā industrijā par ko darbinieks būs apmierināts jo viņam reizi pusgadā pāris simtus pie algas pieliks klāt ja labi strādās. Bet nu ir paziņa, kas no accentura bootcamp 2+ gadu laikā izauga uz 2k un tad aizgāja citur ar algu 1/3 lielāku :)
3) Mans personīgais viedoklis ir, ka Accenture ir IT fabrika un tur baigi veicās cik veiksmīgā projektā tiec. Pirms COVID bija diezgan liels pluss pastāvīgi komandējumi un iespēja iepazīt pasauli, bet nu domāju, ka COVID laikā nogriezts tas. 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pazīstu vienu tādu, kas no nulles (bez IT izglītības un 0 zināšānām) caur Accentura izsitās par programmētāju kādu 2 gadu laikā.

 

Nebūtu es tik vecs(40+), kūtrs, asociāls, neapķērīgs, neentuziastisks, ... varbūt arī mēģināt ...

Link to comment
Share on other sites

EvilOtter
pirms 4 stundām , krizdabz teica:

 

Sveiks! Kā jau te @itanium rakstīja, tad mūsdienās neviens IT uzņēmums nevar par zemu novērtēt savu darbinieku izaugsmes jautājumu. Konkrēti TestDevLab mums absolūti visi darbinieki tiek motivēti augt un attīstīties. Ar TDL School palīdzību mums ir pieejami 50+ apmācību kursi par dažādiem tehnoloģiju un ne tikai tehnoloģiju jautājumiem un tāpat ir iespējas saņemt izaugsmei nepieciešamos ārējos apmācību kursus vai grāmatas. Visiem darbiniekiem ir iespēja divas reizes gadā audzēt arī savu atalgojumu, jo mums ir ieviesta mērķu sistēma uz kuras rezultātiem tad varam šo izaugsmi novērtēt. Praksē tas notiek tā, ka darbinieki divas reizes gadā sastāda un izvērtē savus profesionālos mērķus (piemēram, apgūt kādu jaunu ietvaru vai tehnoloģiju kaut kādā līmenī utt.) un tad pēc pusgada tas tiek pārbaudīts un ja mērķis nokārtots, darbinieks var audzēt atalgojumu. Tas ir process, kas nekad nebeidzas. Lai arī bez manuālās testēšanas industrijā vēl ilgi pilnībā neiztiksim, tomēr pie mums savus testētājus motivējam augt un mācīties dažādās testu automatizācijas pieejas, lai darbu varētu paveikt labāk un vairāk.

 

TestDevLab strādā arī programmētāji, kas nodarbojas ar mūsu tīmekļa vietņu, mobilo lietotņu un konkrētu testēšanas risinājumu izstrādi. Piemēram, iekšēji esam radījuši tādus publiski pieejamus testēšanas produktus kā Apimation un Loadero. Ja nepieciešams, klientiem izstrādājam arī testēšanas ietvarus vai rīkus. Skatos, ka šobrīd mums ir atvērtas vakances vēl vismaz deviņām izstrādātāju pozīcijām. Daļa no vakancēm ir pieejama arī junior līmeņa izstrādātājiem.

 

Vispār pie mums normāla prakse ir no praktikantu līmeņa audzināt pašiem savus speciālistus un liela daļa patiešām ilggadējo kolēģu ir sākuši no prakses pozīcijas, kad izpratne par IT vēl ir pavisam blāva. Projekti mums pārsvarā ir interesanti, praktiska darba daudz un tā izaugsme sanāk ātra un organiska.

Wow, paldies tiešām par izsmeļošo atbildi. Esmu pozitīvi pārsteigts par šādu uzņēmuma pieeju un attieksmi. Papētīju sīkāk jūsu uzņēmumu, cepuri nost, jums ir biroji gandrīz katrā Latvijas pilsētā. Tas noteikti ir liels pluss, jo var tikt pie talantīgiem cilvēkiem no reģioniem, kuri negrib rauties uz Rīgu. Būs jālec vagonā iekšā, kamēr vēl ir brīvas vietas!

 

pirms 3 stundām , DjUbuntu teica:

augstāk novērtē interesantu darbu, sakarīgu darba devēju, izaugsmes iespējas, darba vidi kādu nu gribās. Tā kā resursu nopirkt nevar un vajag visiem arvien vairāk cenšas audzināt savējos. 
2) Visi kantori, kas taisa bootcampus ir ar divām lietam, ka pirmkārt izaugsmes iespējas ir garantētas (jo tos, kuri neaug tur nevajag) un otrs, ka pirmo gadu būs diezgan pamaza naudiņa (tie paši minētie 500 - 700 EUR)

 

Šim es piekrītu, jo tās lietas, kuras uzskaitīja @krizdabz par TestDevLab un potenciālo izaugsmi, kas nāk komplektā ar attieksmi pret darbinieku (protams, tas ir ja cilvēks ir atnācis augt un strādāt, nevis tikai pieprasīt) ir daudz vērtīgākas par to nelielo sākuma algu.

 

Kopumā riktīgi vērtīga diskusija. boot.lv forumā neesmu bijis kādus gadus 15 un pa šo laiku forums ir palicis n reizes sakarīgāks un diskusiju kultūra arī ir pavisam cita.

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , krizdabz teica:

 

Sveiks! Kā jau te @itanium rakstīja, tad mūsdienās neviens IT uzņēmums nevar par zemu novērtēt savu darbinieku izaugsmes jautājumu. Konkrēti TestDevLab mums absolūti visi darbinieki tiek motivēti augt un attīstīties. Ar TDL School palīdzību mums ir pieejami 50+ apmācību kursi par dažādiem tehnoloģiju un ne tikai tehnoloģiju jautājumiem un tāpat ir iespējas saņemt izaugsmei nepieciešamos ārējos apmācību kursus vai grāmatas. Visiem darbiniekiem ir iespēja divas reizes gadā audzēt arī savu atalgojumu, jo mums ir ieviesta mērķu sistēma uz kuras rezultātiem tad varam šo izaugsmi novērtēt. Praksē tas notiek tā, ka darbinieki divas reizes gadā sastāda un izvērtē savus profesionālos mērķus (piemēram, apgūt kādu jaunu ietvaru vai tehnoloģiju kaut kādā līmenī utt.) un tad pēc pusgada tas tiek pārbaudīts un ja mērķis nokārtots, darbinieks var audzēt atalgojumu. Tas ir process, kas nekad nebeidzas. Lai arī bez manuālās testēšanas industrijā vēl ilgi pilnībā neiztiksim, tomēr pie mums savus testētājus motivējam augt un mācīties dažādās testu automatizācijas pieejas, lai darbu varētu paveikt labāk un vairāk.

 

TestDevLab strādā arī programmētāji, kas nodarbojas ar mūsu tīmekļa vietņu, mobilo lietotņu un konkrētu testēšanas risinājumu izstrādi. Piemēram, iekšēji esam radījuši tādus publiski pieejamus testēšanas produktus kā Apimation un Loadero. Ja nepieciešams, klientiem izstrādājam arī testēšanas ietvarus vai rīkus. Skatos, ka šobrīd mums ir atvērtas vakances vēl vismaz deviņām izstrādātāju pozīcijām. Daļa no vakancēm ir pieejama arī junior līmeņa izstrādātājiem.

 

Vispār pie mums normāla prakse ir no praktikantu līmeņa audzināt pašiem savus speciālistus un liela daļa patiešām ilggadējo kolēģu ir sākuši no prakses pozīcijas, kad izpratne par IT vēl ir pavisam blāva. Projekti mums pārsvarā ir interesanti, praktiska darba daudz un tā izaugsme sanāk ātra un organiska.

Jūs tiešām freimworkus par ietvariem saucat? Līdz šim briesmīgi tizls vārds likās, bet nekas labāks laikam nav izdomāts

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...