Jump to content

HP Elitebook ar mirušu iGPU?


TasEsmuEss
 Share

Recommended Posts

Laba diena! Uzreiz informēju, ka šis ir tikai tā - sporta un zinātnes vārdā.

 

Situācija - ienācies mazlietots HP Elitebook 840 G4 (i5-7200U, Intel UHD Graphics 620, 8GB DDR4 single channel, NVMe SSD u.c.), kuru gribētos atdzīvināt vai zinātnes vārdā saprast problēmu.

 

Dators rāda bildi un normāli strādā BIOS vidē, Windows PE, Linux Live, bet tiklīdz tiek instalēts iebūvētās GPU draiveris, uzreiz ir hard crash ar BSOD katreiz citu kodu (Windows gadījumā). Ubuntu gadījumā dažreiz uz brīdi uzmet uz ekrāna artefaktus un pēc brīža atkopjas vai izmet kernel panic un pāriet uz konsoles vidi, bet kursors (_) uz ekrāna turpina reaģēt.

 

Izmēģināts viss iespējamais - cits RAM, cits SSD (gan M.2, gan SATA), termopasta, BIOS reset, BIOS update, BIOS downgrade, cita baterija, bez baterijas, cits lādētājs, cita (un bez) WiFi karte, atvienota iebūvētā ekrāna eDP šleife un laists caur ārējo DP/VGA. Pat mēģināts minimālais konfigs - plate, 1 RAM, ieslēgšanas poga un ārējais ekrāns. Taisīts arī stress tests uz CPU un RAM no Ubuntu Live un tur viss griežās ideāli. Memtests OK arī pēc 20 stundām.

 

Demo ar artefaktiem uzkāršanās brīdī. Šeit pat neuzkārās pilnībā, pelīti vēl varēja kustināt: https://failiem.lv/u/ydsrtsr4a/

 

Skaidrs, ka vaina ir platē, bet gribētu saprast kur tieši. Tīri zinātnes vārdā. Tiešām retais gadījums ar mirušu iGPU? Bildi jau rāda, tikai nevar šo piespiest nelikt GPU draiveri ārpus Live CD. Tā varētu vismaz kā normālu Linux mašīnu izmantot, tomēr FullHD, vieta diviem SSD un 32GB RAMu var iebāzt.

Link to comment
Share on other sites

Nu iztestēts pamatīgi. Var gadīties, ka kāds no barošanas elementiem MB izbeigušies, kad pie slodzes sāk kārties sistēma. Bet nav izslēgts cpu/igpu

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...