Jump to content

Apps 3D ēku modelēšanai.


litrs
 Share

Recommended Posts

Labdien. Vai kādam ir izdevies atrast freeware vai nedārgu appu  privātmājas modeļa izstrādei privātām vajadzībām? Cik esmu pameklējis, tad vis pusprofesionālais grozās ap 200-300 USD/gadā. Pavisam bērnu programmiņa arī neder. 

Link to comment
Share on other sites

Sweet Home 3D der plānojuma izstrādei. Laikam mājas modeli arī varēja izstrādāt, bet diez ko ērti tas nebija

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sketchup Pro neder? 30 dienas free, peec tam var izmantot web versiju vai izaarsteet.

Kas man patika, ka 3D Warehouse var atrast gatavus, reaalus modeljus, piem. kanalizaacijas trubas, podi, izlietnes, ikea metod skapiishi virtuvei utt. ar jau reaaliem izmeeriem.

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites

Sketchup būti ideāls, to es ņemtu, ja neatrastos kas lētāks, un ja tas būtu pieejams app store. ipadam ir pieejams tikai vīveris. freecad un sweet home arī nav app store.  Ipadam pagaidām papētīšu ArchiTouch 3D, bet pēc 3 mēnešiem 14 eur/m - padārgi ja tikai savām vajadzībām gribas māju uzzīmēt. Bet laikam variantu nav, pa velti ir tikai rotaļu līmeņa interjeru programmiņas. 

Link to comment
Share on other sites

A kapēc tad Sketch-upu nevar lietot Browserī? Par velti.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

gribēju jau klepot par ākstīšanos ar SketchUp browzerī, bet tad izlasīju, ka autors lietos ipadu... nu tad jau nekas cits neatliek, kā ākstīties pa pilnu programmu caur web browzeri...

Link to comment
Share on other sites

browzerī un ākstīties nav gribēšanas. patreiz testēju ArchiTouch 3D, Home Design un ArcSite.  ArchiTouch ātri var uzraut plānojumus ar izmēriem un palaist 3D, bet neatradu iespēju ielikt ēku teritorijā.  Home Design jau var projektēt teritoriju, bet nav iespējas definēt līnijām precīzus izmērus - kā ar zīmuli līniju novilki, tik ir.  Visērtākā ir ArcSite, bet tai nav 3D. ArcSite trial versija 14 dienām. Ieskanēju teritorijas topogrāfijas plānu pdf. Programā ievadīju divus izmērus, un tā pati nokalibrēja skanēto plānu un piesēja "grid". Izmērus konstrukcijām var ērti ievadīt ar skaitļiem, tās automātiski kalibrējas un sasienas kopā. pagaidām šī ir lietotājam visdraudzīgākā programma, man visātrāk pieleca kas kur atrodas un kā darbojas. Ja nevienai 3D programai tik ērts interfeis nebūs, tad palikšu pie šīs.  

  par iPad. iepriekš palietoju kaut kādu Asus planšeti (dārgāko modeli kas bija pieejams). tagad lietoju iPad Pro: ir daudz ērtāk, labāk, ātrāk. pārsvarā lietoju darbam kā papildus rīku portatīvajam datoram - koordinēju atsevišķu uzņēmuma struktūrvienību darbu gan LV, gan Skandināvijā. Sanāk daudz strādāt pārlidojumos. Uzņēmums lieto MS 360 - office, kalendāri, Teams, Onedrive.  Man iPad patīk daudz labāk, bet apzinos, ka salīdzinājums ir vairāk emocionāls, jo Asus bija vecāka paaudze. 

iPad.jpg

Labots - litrs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Labdien. Atskaite. No 2023 gada ir pieejams Sketchup priekš Ipad. Aptuveni 120 EUR gadā un aizmirstam visas problēmas. Līdz 23 gadam izmocījos ar visādām figņām - bet nu vis ir kārtībā. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...