Jump to content

Kapec Maxima ieperkas Nabagi Ja Cenas ir apm. Vienadas ar RIMI?


www.MistersPimpausis.lv
 Share

Recommended Posts

Tai pašā Tukumā ir 500 ratiņu, kas gaida "noskrējienu", loģiski, ka gaida optimālāko situāciju un pagaidām vilcinājās.

Starp citu, jaunie Lidl veikali veikali tiek atvērti reizē un noteiktā nedēļas dienā...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , aoma teica:

ir 500 ratiņu

 

Da kaut 15000. Tas šobrīd nemaina faktu, ka veikalā vienlaicīgi var atrasties salīdzinoši maz pircēju.
Nu tā uz aci - veikala platība varētu būt ap 750kvm, kas rezultējas 50 klientos.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , martinno teica:

ka veikalā bez garas rindas izstāvēšanas tikt nevarēs vismaz tuvākajā laikā (nedēļas, mēnešus ? ).

  Ui, baigi labi atceros kas notikās kad vēra vaļā Ikea, jo sanāca regulāri braukt garām. Tajā sestdienā uz apkārtnes ielām sastrēgumi bija par kārtu lielāki kā darbadienu pīķa stundās. Vel nobrīnījos kas noticis, vai sācies karš un visi evakuējās no pilsētas ( nebiju lietas kursā par atvēršanu).

  Vienīgais labums, ka pateicoties pandēmijai, jau ir sabūvēti n-tie Lidl veikali. Ja vērs vaļā vienlaicīgi, tauta neskries uz vienīgo ''kā svētceļojumā '' . Tas gan , Rīgā. Cik ir citās Latvijas pilsētās, nezinu. 

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Gan jau pircēji  izvēlēsies, kurš veikals viņiem piemērotāks. Daudzi iepērkas tikai Mego, kaut gan blakus ir Rimi un Maxima. Man Mego, kas tuvāk miteklim ir baigi neuzrunā. Pāris gadus  atpakaļ. Biju Klaipēdas divos Lidl veikalos. Izmērs apm. Maxima X lielumā. Vai vispār tie  pastāv lielāki, nemāku spriest. Iegāju intereses pēc, jo daudzi no mūsu zemes dzinās uz turieni pēc kaut kā nebijuša. Pat kaut kādu dzeramo ūdeni no turienes veda, psc. Nu neko izi pizi tur nesaskatīju. Cenas visādas. Bija preces pat kas uz paletēm stāvēja. Ko nopirku-pilnīgi neko, nebija nekas tāds, lai speciālu vestu uz LV un ko nevarētu te nopirkt. Sadzīves ķimija W5 ražotāja liekas bija pārstāvēta, bet to liekas arī tirgo pie mums.

Link to comment
Share on other sites

Es arī kkādās Lietuvas ekskursijās mēdzu Lidl iegriezties. Nekā tāda pārdabiska - ir citādāks sortiments, tāpēc interesantākās lietas, kas uzrunā, paņemam pamēģināt. Visādi citādi, speciāli braukt - bezjēdzīgi. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bet, ja par tematu Rimi/Maxima, tad patinot atpakaļ filmu par tām n-tajām Maximām , kas manā apkārtnē, tad... tur kur bija tās ''Saulītes'' un pilnīgs bardaks, tur , tagad , pa lielam, var teikt kārtība neko nav uzlabojusies, kaut Maxima x.  Kur ''uzblieza '' no jauna, tur nekāda škirba vai Rimi vai Maxima. Laikam vecājās paliki vecie darbinieki ar visu kultūru, jaunajās , tomēr jauni . Ja vadītājs pieskata/nenolaiž, tad viss notiek.  Nu , protams, ja ''iebāzta'' kādā knaptelpa, tad nav ko runāt par ērtumu pircējiem. Nu tipa Maxima kas Minskas tirdzniecības centrā. Ja grib smukumu- ejam uz Miskas Rimi, ja pa lēto , šaurībā , uz Minskas Maximu. Nu neba visiem maks ir biezs.... lai lepni ietu pirkt  to pašu maizi Rimi, kas dārgāka, kā Maximā. Ar augļiem/dārzeņiem Rimi izceļas ar to, ka bieži dubultā salīdzinot ar Maximu aiz stūra vai vispār nav tā kas Maximā. Nezinu, vai slikti iepircēji vai kas. Baigi iekrita acīs kad parādījās nektarīni . Maximās jau sen, bet Rimi ''ne smakas''.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Jūs nezinat, es zinu, vieglas smiltis visādiem minirimi ect....

 

Pāris dienas atpakaļ, vajadzības spiests biju vietējā Kandavas mazmaximā, vispār holokausts! pret pircējiem, no atlikušajām 2 kasēm neviena nestrādā, kasieras pieslēdzot tikai pircēju plūsmas gadījumos, ir 3 vai 4 "gudrās" kases ar 2 "konsultantēm", tad nu iedomājaties tos tantukus, kas sadrošinājušās atnākt līdz veikalam...

 

P.S. Tai pat laikā Tukuma Lidl būs 11 kases.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Es arī , ceru , ka citādāks sortiments, jo tagadējās abu ķēdēs, viens un tas pats tik ar uzsvaru ka lielajās Maximās ir daudz plašāka izvēle kā Rimi.. Ja gribās ko citu, jāmeklē mazajos ne Rimi/Maxima, kas Rīgā ''nav uz katra stūra''.  Ar nostaļģiju atceros Prizmu- bija pavisam kas cits . Žēl ka ''nograuza''. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , jacobs teica:

Bet ''konkurence'' tur, mums visiem tik pa labu vien nāk.

Nu, kā uz to skatās. Ilgtermiņā tāda veida konkurence noteikti vietējai ekonomikai par labu nenāk.

Ne jau tirgotāji ir tie, kas tāda veida (oligopoliskas) konkurences ietekmē dabū sarauties. Ražotāji gan. Piem, tagad raksti par to, kāpēc maxima tikai 2l cola palikusi - "līgumu slēdzam". Aha, tā jau noteikti ir taisnība. Tik tas rāda, ka mēģina piežmiegt, šai gadījumā, vietējo izplatītāju. Un ir zināmas aizdomas, ka raksts presē ir vienas puses PR gājiens lai uzspiestu uz otru.
Pieņēma jau pasen likumu par visādu ražotāju-tirgotāju savstarpējo attiecību regulēšanu. Nekas nemainījās īsti. Nosauca maksājumus citādāk un rullē tālāk.

Un protams, ka tādos apstākļos vieglāk ir dzīvot un pret tirgotājiem cīnīties tieši lielajiem ražotājiem. To redzam arī pie mums, Orkla koncerns, piemēram, vispār ir prātam neaptverams, utt.
Savukārt, kad visi mazie būs nospiesti/pārņemti... Kāda tur vairs konkurence?

 

 

Pirms 2 minūtēm , oxygen teica:

Ar nostaļģiju atceros Prizmu

Jāaa, tur treknu punktu pielika brukt gribošais jumts 😕 Bet nu, viņiem lojalitātes programma arī bija tāda, kas uzņēmuma peļņu dramatiski ietekmē. 5% no apgrozījuma ir daudz!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , aoma teica:

Bristolē neesmu, bijis, tik Birmingemā, Liverpūlē, vēl pāris, un, protams, Londonā. Nav paveicies tev, vecīt, ar mītnes izvēli, nav.

Bristole jau īstenībā diezgan dārga, ar Birmingemu vai Liverpūli tur nav ko salīdzināt. Nu Londonā jau viss spektrums ir.

Link to comment
Share on other sites

Ganjau ātri vien tas entuziasms par tiem Lidliem noplaks. Brīnumi jau nenotiek un tas nav nekāds premium veikals, bet budžeta, uz jautko viņiem nākas taupīt. Vai tie būtu 3 pārdevēji pa visu veikalu, ka pusstundu jāgaida pie pašapkalpošanās kasēm, kamēr kāds atbrīvosies un atnāks, ja kautkas neiet. Vai tas būtu ierobežotais sortiments, kautkādus vietējos vai lielos brendus tur neieraudzīt, pārsvarā visādas lētākas kopijas zināmiem produktiem, Pringles vietā kautkādi Stackers, Colgate vieta Cien utt. Sis tas OK un ēdams, bet pa lielam sūdi, tur arī tas cenas ietaupījums.

Jebkurā gadījumā tie kas iet uz Rimi un pieraduši pie izvēles un labākas kvalitātes produktiem uz Lidlu tāpat neies, tāka tiem jau konkurenci nesagādās, varbūt Maksimai kādu daļu pircēju atņems.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , aoma teica:

Jauns, vai galīgi mazs esi, ka nesaproti, miljardus apgrozošai kompānijai miljoni ir sīcene.

Nu man gan radies pretējs priekšstats - jo lielāka kompānija, jo katrs [peļņas] santīms svarīgāks. Līdzīgi kā jo lielāka valsts / impērija, jo katrs kvadrātmetrs kara vērts :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 59 minūtēm , versatile teica:

Ne jau tirgotāji ir tie, kas tāda veida (oligopoliskas) konkurences ietekmē dabū sarauties. Ražotāji gan.

Viņi jau no vietējiem neko nepirks, tas nav viņu biznesa models. Viņi iepērk preces lielos daudzumos no turienes kur lētāk, tad uzliek savus brendus un tirgo.

Link to comment
Share on other sites

Lidl ar Rimi/Maximu nav ko salīdzināt. Abi pēdējie ir praktisi katrā Latvijas pilsētā (neatkarīgi cik pilsētiņa liela).

Link to comment
Share on other sites

Fig viņu zin cik tas Lidl plāno izplesties, bet , spriežot pēc Rīgas kur jau uzcelts/kur vēl būvē, tad neniekojās kā tas krievu veikals. Man ''aizsniedzamā'' apkārtne jau saskaitīju kādus četrus. Varbūt galīgi mazā miestā neplāno, bet tā , izskatās ka uz palikšanu. Vienīgais iemesls, lai neplestos vairāk- nav pieejams normāls zemes pleķis strātēģiskās vietās.  Par vietām/planojumu , Maximai ''cepuri nost'' salīdzinot ar Rimi. Izvēlās vietās , kur ērti piebraukt un nekautrējās arī kādu papildus pievadceļu, nevis tik ''pliku'' veikalu, bet ne īsti piebraukt, neapbraucot pus kvartālu, ne kur nolikt mašīnu.  Nu tas, par tām vidējām Maximām. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , AndrisBB teica:

Viņi jau no vietējiem neko nepirks

Maldies. Nav tā, ka neko.

Bet es gan vairāk par esošajiem lielajiem biju domājis.
Lidls pret saviem ražotājiem gan jau ir vēl skarbāks.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Nu pienu un maizi jau pirks, jeb visu ko nevar tik viegli atvest no citurienes, pārējais jau būs viņu pašu brendotais, ražots kautkur Moldovā.

Skumbrijas tomātu mērcē gan es tur vienreiz atradu LV ražotās, bet tas mainās, vienreiz latviešu, citreiz rumāņu, iepakojums no tā nemainas.

Link to comment
Share on other sites

Nu taisni tā, viņiem ir konkursi, un ražotāji piesakās, kurš pēc viņu specenes ražos. Šogad viens, nākamgad cits vai vispār četri paralēli. Tāpat ir mūsu reģionam specifiski produkti, kurus var dabūt tikai te. Un tie arī, visdrīzāk, būs ar citu iepakojumu un nosaukumu. Par pienu nezinu, tas ir pārāk basic produkts, to varbūt arī atmaksājas no Polijas vest.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Pie mums pat no Itālijas sviestu ved, brīnumi visādi notiek

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , AndrisBB teica:

Viņi jau no vietējiem neko nepirk

Kārtējais mīts. No vietējiem pērk, ka vien ir starptautiski atzīts kvalitātes sertifikāts, Latvijā tāds ir 5,6, firmām, ja nemaldos, Ķekavas vistām.

 

Maizi cep uz vietas, no saldētas mīklas, baigi labā, es jau visus kaimiņus esmu sabarojis.

Labots - aoma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Par Rimi/Maxima būvniecību pārāk nesūdzas, bet Lidl lielveikaliem, šķiet, lielākā daļa būvatļauju ir pārsūdzētas un atrodas dažādās tiesvedības stadijās. Sūdzas lielākoties kaimiņu zemes gabalu īpašnieki un iedzīvotāji. Viens no galvenajiem argumentiem - uz Lidl brauks trešās šķiras pilsoņi ar veciem dīzeļiem, izplatīsies vīrusi, žurkas, utis, blusas u.t.t. Pret Lidl Brīvības gatvē 254, Rīgā, iedzīvotāju argumenti - bija teritorijai atbilstoša izgāztuve (nelegāla), tagad Rīgas seju izķēmos ar arhitektoniski neiederīgu veikala būvi skaistās izgāztuves vietā. Vistrakāk ir ar Kalnciema/Melnsila ielas Lidl - iedzīvotāji pieprasa veikt ilgstošus radioaktīvā piesārņojuma mērījumus, jo agrāk tur atradās pulksteņdarbnīca, bet pulksteņu ciparnīcas tika apstrādātas ar radioaktīvo rādiju, lai tumsā spīdētu. Lidl gan ir ļoti labi juristi, un tiesvedības lielākoties virzās par labu Lidl.

  • Patīk 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, jā konkurenti dara ko var lai liktu sprunguļus spieķos. Sakacināt vajadzīgos ''tautas pārstāvjus'' jau nav liela māksla... . Varbūt šie neprotās un ''nemaksā xxprocentus'' vajadzīgiem ļaudīm kam ir teikšana. Vismaz tā klīda baumas, kad , kādreiz bija tas Lidl (?) nopircis zemes gabalu , laikam Bolderājā. Beigās neko nesāka un pazuda uz lielāku laiku.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , aoma teica:

No vietējiem pērk, ka vien ir starptautiski atzīts kvalitātes sertifikāts, Latvijā tāds ir 5,6, firmām, ja nemaldos, Ķekavas vistām.

Nav tik traki.

https://directory.brcgs.com/ filtrējam pēc Latvia

Protams, atšķiras līmeņi, Ķekavai ir AA - tādi Latvijā ir vairāk par 5-6 uzņēmumiem.
Bet ideja, protams, pareiza.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , jema teica:

Pie mums pat no Itālijas sviestu ved, brīnumi visādi notiek

starpcitu.. ļoti garšīgs, savādāks kā LV.. man garšo.

 

zinu arī kā izskatās no vienas veikalu ķēdes iepirkumu departamenta puses .. pircēji pat nenojauš cik tur daudz viss apakšā ir.. tas ir psc..

 

LIDL mani kā pircēju neredzēt, ja nu vienīgi būs e-veikals un/vai kā tūrists neiegadīšos. Manā pilsētā atrodas otrā pilsētas galā, vispār apbrīnojami.. blakus RIMI pat veseli 2vi.. netālu lielā Maxima.

 

Ja godīgi.. ne gaidu, ne negaidu LIDL atvēršanu. Ā.. pirms miljons gadiem sanāca pabūt vācu LIDL..

 

kas attiecas uz pienu (pārbaudīts toč) un gan jau vēl ko citu.. gan maximas, gan rimi brendotais ir viens un tas pats :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Pirms 46 minūtēm , versatile teica:

Protams, atšķiras līmeņi, Ķekavai ir AA - tādi Latvijā ir vairāk par 5-6 uzņēmumiem.
Bet ideja, protams, pareiza.

Es nekad nenoliedzu savas kļūdas - mans info ir par laiku, kad Lidl tikai taisījās ienākt Latvijā, ja situācija ir uzlabojusies, tas tikai priecē.

 

cap, lielveikaliem neinteresē atsevišķi pilsoņi, tiem vajag nepārtrauktu tautas plūsmu, un lai nebūtu dies nedod, tukšu plauktu. Tāpēc būs arī nakts maiņas.

Kā jau iepriekš teicu, tauta nobalsos ar maciņiem, un nevienam neinteresēs, no kurienes produkts nācis.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , aoma teica:

nobalsos ar maciņiem

loģiski, es tak nepērku to, kas man negaršo.. jā, pēc iespējas izvēlos LV produktu, bet neredzu iemesla arī pārmaksāt tikai aiz patriotisma vien. Nav man bezlimita maciņš.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Nu jau drīkstu teikt, atvēršanas  datums ir 7. oktobris. es jau dažas preces esmu noskatījis made in germany...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 45 minūtēm , aoma teica:

7. oktobris

interesanti kāpēc izvēlēta ceturtdiena :D

Link to comment
Share on other sites

Lidl vienmēr tiek atvērti ceturtdienās, tā viņiem tāda tradīcija..

Link to comment
Share on other sites

Mans radinieks arī vakar razkoļijās, Tā arī ir, kā biedrs Aoma saka. Lidl vispār vaļā veras tikai rudeņos vai pavasaros. Lidl cenšas būvēties līdzās konkurentu veikaliem.  Sīvākais konkurents - Aldi. Aldis jau it kā stāvot pie leišu robežas. Lidl saviem reģ. vadītājiem pērk BMW. Opciju čeklists bija uz divām, vai lapas abām pusēm. Varat minēt (nebūs grūti), kādu auto marku saviem reģ. vadītājiem pērk Aldis.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , aoma teica:

Apmācīt vajag, nevis raut darbiniekus iekšā no ielas. Sieva sāka no nulles,

Paldies par kūkām - bija piedāvājums radiniekam uz samērā augstu amatu, bet tur pusgada apmācība Vācijā, vēl visādi attālināties kursi - karoč iespaids kā kaut kādā sektā.

Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv
Pirms 16 minūtēm , ggg97 teica:

Mans radinieks arī vakar razkoļijās, Tā arī ir, kā biedrs Aoma saka. Lidl vispār vaļā veras tikai rudeņos vai pavasaros. Lidl cenšas būvēties līdzās konkurentu veikaliem.  Sīvākais konkurents - Aldi. Aldis jau it kā stāvot pie leišu robežas. Lidl saviem reģ. vadītājiem pērk BMW. Opciju čeklists bija uz divām, vai lapas abām pusēm. Varat minēt (nebūs grūti), kādu auto marku saviem reģ. vadītājiem pērk Aldis.

Man UK blakus Lidls & Tesco.

Aldis un vesels lerums citu kadu 15mit braucinaa..

 

90% Ieperkos Aldi, Nebutu Aldis iepirktos Lidl.

Aldi Normala izvele lai ari tas precu klasts tikai nedaudz lielaks neka Lidl, Darzeni/augli Prima vienmer, cenas tik pat mazas kaa lidl, jaunie veikali izskatas Naiz, Izvele Ljoti normali un produkti ari visi idealniks..

 

Lidl/Aldi tur labakie veikali ir ;) Algas ari abos cik redzeju ir Pasas labakas no veikaliem visiem...

Anglu originalie veikali..meh..algas ari nav tik labas.

 

Aldi ieksh USA  ''Trade Joe'' ari visus veikalus tur izpogajusi , ari Ultra gut kvalitate/cena/izvele un naiz veikali!

 

Ieejot ieks vacijas originalajiem Aldi , gan uzreiz gribas skriet ara :D

Liekas ka Vacija tikai Lidl normalakais ir..

 

 

 

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , CAP teica:

pārmaksāt tikai aiz patriotisma vien

Starp citu, nupat radio ziņās klausījos par kārtējā pircēju paradumu pētījuma rezultātiem - izrādās pēdējā gada laikā patriotisma līmenis ir būtiski nokrities, tāpat kā EKO produktu pirkšana. Saprotams, ka katram muļķim ir skaidrs iemesls - tauta paliek nabadzīgāka... :(

Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv

Anyway.. Neceriet ka Latvija tas cenas Lidl bus baigi saldas...

Cik buts Lidl'os jebkur eiropa nu nav tas cenas tur nekadas labaas un krutas salidzinot ar citiem vietejiem veikaliem.

Liekas ka UK Lidl'os tas cenas ir vislabakas no visam valstim.

 

Un.... NEPERCIET vinu varenos Darbarikus! Es nez cik tur $$$ izvsiedu lidz sapratu ka VISI vini ir absoluti mesli :D

Leti..bet Totalas Hujinjas.. Shaubos vai LV vini pat bus ''leti''

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , ggg97 teica:

Varat minēt (nebūs grūti), kādu auto marku saviem reģ. vadītājiem pērk Aldis.

Hyundai vai Dacia? :D

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , ivo teica:

Saprotams, ka katram muļķim ir skaidrs iemesls - tauta paliek nabadzīgāka... :(

Nu šitas kovids ne visus ir saulītē iecēlis. Nav nekāds brīnums.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , Racer teica:

Paldies par kūkām - bija piedāvājums radiniekam uz samērā augstu amatu, bet tur pusgada apmācība Vācijā, vēl visādi attālināties kursi - karoč iespaids kā kaut kādā sektā.

Visiem idiotiem nav lemts, arī te pie mums puse neizturēja startu, tāpēc joprojām tiek meklēti darbinieki...

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...