Jump to content

Baroshanas vadu teema


Iesacejs69
 Share

Recommended Posts

Nu ko, sakam. 1.dalja. Centiishos max vienkaarshi, preciizas terminologjijas ekspertiem asinjos acis.

 

Saakumam paskatiisim parasta lineaaaraa barotaja max prastu sheemu. Ibo, skanju tehnikaa tachu mums ir lineaarie barotaaji, pareizi?

netw_issues_1.thumb.jpg.0344ac87458396564cf2a767e52ca7d1.jpg

 

Eku/reku. Atdaloshais trafs T1; tilrs BR1; filtra elektroliits C1.

Kas sheit var iet greizi?

netw_issues_2.jpg.4ca3d4d803a5e2c05e708699d176eec3.jpg

Ut = U teoretiskais/ideelaais;

Ur = U reaalais;

Ir = I reaalais

 

Tilta diodes atveras tikai Uin piikjos uz relatiivi iisu briidi.

Ir = Irealais = taalu no sine. Tie ir skarbi piikji ar strauju I augsnas un rimshanas fronti. I spektrs ir ar ljoti plashu spektru [liidz pat 5..10KHz].

Naakoshaa probleema - aizveroties tilta diodeem, saakas skarbs paarejas process Rr [Rr=Real-recovery], kas Ir harmoniku spektru pacelj desmitos, pat simtos KHz [un shis ir moduleets ar Fmain].

 

Naakoshais - atceramies, ka transformators darbojas ''abos virzienos'', t.i.: pat [shobrid] abstraheejoties no ienakoshaa tiikla drazas, katra iekaartas taas pashas sekundaarajaa tinumaa radiitos trauceejumus / I kropljus ''paarvada'' atpakalj primaarajaa tiiklaa.

Nu, piemeram, ja Iavg sekundaarajaa ir 1A, tad I piikji caur diodem ir tuvu 3A. Ja U out = 23V, tad primaarajaa tiek ''maukts'' atpaklaj 23/230 * Ir = 300mA briesmiiga spektra trauceejumu.

 

Naakoshaa probleminja: transformators nav ideaals. Tam ir paarejas kapacitaates.

Kapacitaates starp sekundaarajiem, starp primaaro un sekundaaro tinumiem.

netw_issues_3.thumb.jpg.64a3a330f8d467f32fc80689c61b44de.jpg

Tipiskas veertibas videejas jaudas toram ap 500pF liidz 2nF.

Turklat, jaanjem veeraa, ka:

a. ja ir vairaaki sekundaarie, shiis kapacitaates jaasummee/jaareizina;

b. meeraparaats uzraada pazeminaatu veertiibu, jo ekvivalentaa sheema nav ''tupa'' L+C, bet gan bezgaliigi daudz L un C kontuuru virknee. Tb., meraparaats ''neredz'' dalju kapacitaates, jo to 'maskee'' L [tinumu].

Shis apstaaklis var novest pie taa, ka videejaas frekvencees [desmiti KHz; simti KHz liidz MHz] shis ''paarvades'' koefs [ekvivalenatis C/Z] ir drankjigaaks kaa cereets. Drankjigaks pat par kaartu.

Shii paarejas kapacitaates nozimee, ka - jo augstaaka F, jo ''vieglaak'' trauceejumi celjo no primaarajaam kjeedeem uz sekundaarajaam. Veel vairaak - celjo ne tikai diff komponente [ko paarvada trafa tinumi], bet celjo arii sinfaazais signaals/trauceejumi!

 

Taatad:

a. iekaartas trauceejumi tiek ''mochiiti'' atpakalj tiiklaa;

b. deelj trafa paarejas kapacitaateem no tiikla iekaartaa viegli nokljust ne tikai diff, bet arii sinfaazie trauceejumi. Caur atveertaam tilta diodeem [to dinamiskaa R atveertaa staavoklii ir ljoti maza], traucejumi nokljuust sekundaarajaas kjeedees;

c. baroshanas trafam noteikti ir [atkariibaa no model/konstrukcijas] virkne visaadu lokaalu LC kontuuru, kas veido piikjus un ieplakas taa ''primaarais-sekundaarais'' elektriskajaa modelii. Tb., buus frekvences, kuraas trafs sliktaak paarvadiis trauceejumus starp tinumiem, bet buus frekvences, kuras ljoti viegli ''celjos'' starp trafa ''puseeem'',

 

Ejam taalaak.

Dazhi te oponeeja, sak - tiikls sudiigs/tiikls labs.

Kaads vareetu buut ''ideaals'' tiikls? Ar 0 trauceejumiem? ok.

ar 0 iekshejo Z? Nereaali. Kaads Z vareetu buut labam tiklam? Nu, piem., tiiklu [1F] labi noslogojot [15A], Ueff nokriit par 5%. Reaals cipars? Reaals. Labs cipars? Ljoti labs!

Shajaa gadiijumaa Ueff kriit no 230V liidz 215V, Z [uz zemaam F] sanaak ap 1 Ohm. Bez iluuzijaam - uz lielaakam F shis Z tikai aug [jo vadiem ir L; pazeminoshajam trafam ir nesaistiitaa L, utml.].

 

Nu, ja ideala tiikla Zint = 1 Ohm, tad nav gruuti izreekjinaat, ka ieprieksh mineetajaa piemeeraa muusu skaistaa iekaarta radiis 300 mV plasha spektra suudus muusu ideaalajaa tiiklaa.

 

Shie 300mV suudi caur citas muusu lieliskaas iekaartas baroshanas trafu nonaaks taas sekundaarajaa ''pusee''. Ja pirmaa iekaarta ir jaudas amps, bet otraa - vinila preamps [kur mediijam mikro voltus], domaaju, ka nav baigo iluuziju, ka sheit IR probleemas.

 

Bet, mees veel neesam kjerushies klaat ne signaala kjeedeem, ne iekaartu zemeejumam.. Par tiikla trauceejumiem pat nerunaajot...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Otraa dalja.

Eku/reku mums kaa piemeers: 3 gab. iekaartas: 1/2/3

netw_issues_4.thumb.jpg.69678b5c97610430bc5c7124979ee5e3.jpg

Tiikls - pienaak no ''labaas'' puses. Kaads nu ir, taads ir.

Punkti A un B ir sadaliitaajs: vieta, kur saakas tie pashi ''nolaadetie'' baroshanas vadi uz katru no iekaartaam.

No sho baroshanas vadu iipashiibaam ir atkariigs U kritums posmos A-A1; B-B1, u.t.t., pareizi? Jo mazaaks Z, jo mazaaks U [plashaa spektraa] veidojas shajos ''posmos''.

Jo mazaaks Z katram vadam, jo mazaaks arii U starp A1; A2 un A3; starp B1; B2 un B3. Logjiski?

 

Kaapeec viedojas shaada U atskjiriiba?

Patinam atpakalj pirmo dalju. Katra iekaarta razho savu ''trauceejumu'' spektru, kursh ''staro'' atpakalj tiiklaa. Vel iepriekshminetajam papildus ''suuudus'' taisa DC komponente. Shaada komponente rodas, piem., delj vienpusperioda taisngriezhiem [ja taadi tiek izmantotoi], jaudas ampos - deelj basa signaala asimetrijas. Shii DC komponente veidos DC Offset starp A1; A2 un A3; B1; B2 un B3. Shaads Offset, savukaart, MEGA nelabveeliigi ietekmee tora tipa trafu veiktspeeju. Samazina to jaudu, palielina karshanu, akustisko troksni, utml.

Bet, atpaklaj pie muusu plasha spektra trauceejumiem, ko rada katra iekaarta [pat ar lineaarajiem barotaajiem].

 

Taatad, deelj baroshanas vadu Z veidojas U atskjiriibas [plashaa spektraa] starp iekaartu ienakoshaa spanja potenciaaliem. Kaa jau tapa skaidrs, iekartu primaaraa un sekundaaraa 'puses'' uz relatiivi augstaakaam F ir tiiri labi ''savienotas''.

netw_issues_5.thumb.jpg.bb12350dacdfdc3fbd6a9646c37f345a.jpg

Shajaa bildee - signaala savienojumi.

Uzziiimeeju ''prastus'' ekraneetus vadus. RCA ''galos'' - tipveida situaacija.

Piemeeraa: 1 - preamp vai jebkursh cits source; 2 - EQ; 3 - jaudas amps.

 

Ja [delj baroshanas vadu Z] starp iekaartu sekundaarajaam ''puseem' veidojas U deltas, sanaak, ka SIGNAALA vadi [to ekrani] un signaala PCB GND kjeedes ir tie, caur kuriem saak pluust straava! Ibo, iekaartu PCB ''zemes'' caur signaala vadu ekraaniem tiek savienotas!!!

 

Luuk, veidojas ZEMES CILPAS caur signaala vadiem vs baroshanas vadiem!

 

Shii ir FUNDAMENTAALA probleema! Te:

a. pluust straavas caur signaala vadiem, plashu zemes poligoniem;

b. veidojas gan DC offset probleemas, gan visa veida ''snjaga'', gan RF trauceejumu detekteeshana;

c. trauceejumu liimenis atkariigs no signaala vadu ekraanu Z, izvietojuma...

 

Taatad - ja baroshanas vadi butu ideaali, vismaz shii trauceejumu [vienas iekaartu ''ekosisteemas'' ietvaros] sadalja atkristu!!!

 

Un te saakas naakoshaa teema: apstaakljos, kad 0 Z realizeeshana nav iespejama, paraadaas scenaariji:

a. peec iespejas minimizeet visus baroshanas vadu Z;

b. minimizeet mazsignaala iekaartu baroshanas vadu Z, bet palielinaat Z [augstaakaas F] lieljaudas iekaartaam [piem., jaudas ampam].

Otrajaa gadiijumaa - starp mazjaudas iekaartaam neveidojas U deltas, bet lieljaudas iekaartas radiitie ''suudi'' uz augstaakam F [kur visu iekaartu PSRR un CMRR ir suudiigaakie] tiek peec eispeejas ''atdaliiti''.

 

Lai samazinaatu Z [uz augstakaam F], izmanto daudzdziislu vadus ar tievaam dziislinjaam, apsudrabotus, utjpr. Lai palielinaatu Z [uz augstam F], izmanto monoiita vara vadus. Luuuk, es saskatu jeegu jaudas ampiem izmantot otros [ar lielu skjeersgriezumu], kameer pirmajiem - supertruper smalku dziislu veidojumus.

 

Godiigi sakot, man ir bisku slinkums, bet veel shim papildus naak teemas:

a. sazemeejums starp iekaartaam;

b. iekaartu iejas filtri [atmistoshi IEC standarti];

c. tiikla ienaakosho trauceejumu ietekme uz sho ''ekosistemu'' un baroshanas vadiem, u.t.t.

 

Cien. skeptikji - shis iepriekshmineetais paarliecina?

Un jaa, shos te trauceejumus ljoti labi var nomeeriit. Vai var dzirdeet shos trauceejumus? Atkariigs no 117 apstaakljiem konkreetaa installa.

Liidz pat tam, ka spcifiski ''suudi'' nebuus dzirdami klusumaa, bet paraadiisies pie lielaaka tesiena. Iemesls - jaudas amps uz basiem veido DC offsetus, tie, savukaart, veido DC offsetus mazsignaala iekaartaam, utjpr. Jebshu - klusumaa baroshanas elektroliiti uzlaadeti, sekundaarajaas kjeedees straavas nekaadas. Ietopijot - tiek forseeti laadeeti barotaaju elektroliiti, paraadaas lielas straavas, paraadaas trauceejumi.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Interesanti. Lielu daļu pat, šķiet, sapratu. Man visi lieljaudas aparāti strādā uz SMPS. DC svičerim sāp? Cik esmu specenes skatījies, tad šams ir baigais visēdājs, bet nu - paliek trokšņa problēma atpakaļ tīklā un izstarotais troksnis.

Pret strāvām starpbloku zemēs man patīk balansētie savienojumi. Protams, atkal - tur jaunas problēmas uzpeld. Būs moš kādreiz kāds strāvas vads jāuzlodē, kur it kā viss pareizi. Redzēs, vai varēs dzirdēt atšķirību.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Switcherim pasham nekas nesaap. Tam viss ir pofig. Tikai switcheris tiiklaa atpakalj izstaro 1000 reizes vairaak visaadu suudu. Gaisaa izstaro daudz visaadu suudu. Ar switcheri baroshanas vadu probleemas izpauzhas/var ietekmeeet veel vairaak.

Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , Iesacejs69 teica:

Tilta diodes atveras tikai Uin piikjos uz relatiivi iisu briidi.

Šitais gan ir maigi izsakoties pārspīlējums, jo ja tā būtu tad katru konkrēto diodi varētu izmantot tikai viena konkēta sprieguma taisnošanai.

 

pirms 15 stundām , Iesacejs69 teica:

Nu, piem., tiiklu [1F] labi noslogojot [15A], Ueff nokriit par 5%. Reaals cipars? Reaals. Labs cipars? Ljoti labs!

Piekrītu ka tas varētu kaut kur būt reāls cipars , bet labs tas noteikti nav.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Dil, nu, paskati, kas notiek barotaajaa/tiltaa. Puperiods ilgst 10ms, pareizi? No taa diodes reaali ''straadaa'' kaadas 2, nu max 3 ms.

 

Par AC tiiklu - nekas buutiski arii nemainaas, ja kritums ir nevis 5%, bet 1%. Es gan gribeetu redzeet, kur taads tiikls ir pieejams.

Ja paarlasiisi 2.dalju, sapratiisi, ka pat taa supertiikla gadiijumaa lielaaku ietekmi atstaas tieshi baroshanas vadi, nevis tiikla Z.

Tiikla Z NAV izmantotjams trauceejumu/''suudu'' slaapeeshanai. Kaut vai taa straujaa pieauguma/pieaugot F deelj.

 

Veel vairaak - tiikls ar ljoti zemu Z ljoti efektiigi delivero visus tajaa pashaa esoshos ''suudus''. Ceru, ka nesaaksi apgalvot, ka kaadam no hiend piekriteejiem individuaali stradaa HES vai AES turbiina ;)

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Iesacejs69 teica:

ka pat taa supertiikla gadiijumaa lielaaku ietekmi atstaas tieshi baroshanas vadi,

Nevis barošanas vadi , bet zemējuma/massas vadu cilpas... un tas ka zemējums jāveido vienā punktā ir visās mācību grāmatās rakstīts...

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69
6 minutes ago, Dils said:

Nevis barošanas vadi , bet zemējuma/massas vadu cilpas... un tas ka zemējums jāveido vienā punktā ir visās mācību grāmatās rakstīts...

aciimredzot, shii teema tev ir par sarezgjiitu. piedod.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf
Pirms 6 minūtēm , Dils teica:

tas ka zemējums jāveido vienā punktā ir visās mācību grāmatās rakstīts...

Daudzu iekārtu ansambļos to grūti ievērot.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Dils nespeej aptvert to, par ko rakstu. Nu, ko dariit. Man jau zb. Tupums saak uzvareet.

Man nav jeegas veidot naakosho sadalju apr zemeejuma teemu, jo, sore, shejienes liimenis nevelk pat 1.mo sadalju.

 

Bet, tas nav unikaali sheit. es shii mega zemaa limenja deelj to tikla teemas projektu noraku. Po par meeriijumiem, po par rerzultaatiem. Man ir gruuti paarvaariit bezgaliigu nejeegshanu.

Link to comment
Share on other sites

Nav jau tupums. Maz kam to visu vajag. Un grāmatās arī uzraksta kaut kādu vienkāršu, universālu risinājumu, kā to, par vienu zemējuma punktu, neko nepskaidrojot ko un kāpēc.

 

Tāpat kā ražotājs skandām norāda, ka nominālā pretestība ir 4omi, past. ražotājs norāda, ka past. minimālā pretestība 4omi. Un tad nu tā arī iesaka visu savienot, ņemot vērā šos lielumus, neskatoties Z līkni un vēl kaut ko (es pat nezinu, arī esmu tups).

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Jaa,taa viss ir,bet shim forumam raksturiigi - jo mazaak jeedz,jo vairaak blato. Tie pilniigie nejeegas moderi kaut kur vieniigi pazudushi. Laikam peec vinjiem vienkārši nav vajadziibas,jo forums nogrima tajaa tupumaa..

Link to comment
Share on other sites

Ir ir nogrimis, 5 gadus jau to nogrimšanu solat. Jo kāds mēģināja izprast ko tu tur dari un tu pretī vienkārši - līmenis zems, neviens neko nesaprot, visi tupi. 

Ja tā arī ir, tad meklē forumu atbilstoši savam līmenim. 

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69
7 hours ago, Zin... said:

Ir ir nogrimis, 5 gadus jau to nogrimšanu solat. Jo kāds mēģināja izprast ko tu tur dari un tu pretī vienkārši - līmenis zems, neviens neko nesaprot, visi tupi. 

Ja tā arī ir, tad meklē forumu atbilstoši savam līmenim. 

 

 

ak tad ceert pa naasiim, kad kaadam taa saku? skaarbi.

bet tev skjiet, ka viss ir zajebisj, ja? viss ir super. es uzrakstu refereraatu uz 3 A4 lapaam, atnaak umnjiks un pazinjo ''jaazemee vienaa punktaa''.

un viss. vinjsh ir Gudrs. Vinjsh Zina. Manaa izpratnee taa ir elementaara necienja pret mani. Pret citiem. Ja esi taads umnjiks, zini, tad pamato. ar zimeejumiem, sheemam, formulaam.

bet nee. viens teikums. Un man ko? atkal referetaatu uz 3 lapaam? nee, vienkārši - poshol nahuj. Un, luudzu, nesaaciet tagad te njunnjaat, ka es esmu rupsh. Neraudet kaa miikstie. Jo, iespeejams, dalja citaadaak nesaprot. Un nogrimis te jau viss ir. Tev taa neskjiet? smaalki. Tad tas, kas te notiek ir kruta? Ir liimenis? Ir tie jeedzoshie? Tieshaam?

Da blakus teemaa neviens nespeej pat par elementaaraam lietaam/skaljrunjiem 5min ieinvesteet. Info paskatiit. Didzis ieraksta [shoreiz vinju aizstaveeshu] paris elemetnaaras lietas/faktus, pat tad katrs pirmais idiots saak teemu ''nu, neee.. taa nav.. pamato... pieraadii..''

Link to comment
Share on other sites

Laikam, jau tā ir..?

Ja man pēkšņi parādītos ''suņa oža'', tad man liels pārsteigums būtu: Kāda gan s ūdu bedrē es dzīvoju?🙂

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

jaa, vieglaak ir dziivot bez ozhas. ka tikai dibens siltumaa un veeders piebaazts.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

luuk, dazhi fiksie video, dazhaados rezhiimos. Man visa meeraparatuura = izsleegta. pat TV = dezhuurrezhiimaa. Video izveikti tikko:

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

juus teiksiet - nu, DC offset izskataas smuki: ap 10..15mV. Tas nav mega smuki, bet - tas ir ljoti taalu no situaacijas vakaros, piem.

 

Reku fiksais tests, kas notiek, ja iesleedz feenu 1.aatrumaa:

 

 

un te - ja to pashu feenu no konkreetaa sadaliitaaja paarnes pavisam uz citu telpu, piem., virtuvi. Uz virtuvi vadi no sadalnes iet pa citu ''celju''.

jums naaksies noticeet, ka:

tests_dc_virtuve.thumb.jpg.3b82a380f29e4055341ed33961878e39.jpg

 

un tas jau ir pisec. Pie shaada offset toru duukonja, jaudas zudums, citas probleemas buus milziigas! Un, kaa redzam, ja shaads pamatiigs offset ir sadalnee, bez variantiem - tas celjo pa visu kaapnju telpu [kaa minimums].

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

CosmosDC

Bez apvainojojumiem, lūdzu, jo tēmā neesmu @Iesacejs69 līmenī, bet būtu jauki, ja kaut vai uz pirkstiem varētu paskaidrot, kas tas ir par aparātu (izskatās pēc kaut kāda interesanta EMI mērītāja) un kā tad tiek mērīta tā EMI tīklā, ja inputs ir no antenas? Droši vien es kaut ko nesaprotu, tāpēc nelamāties. 😁

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Aparaats - jaa,tiikla testeris. Shobriid vienaa eksemplaaraa uz planeetas Zeme.

Tur ir vairaaki varianti - meera pashu tiiklu.

Piem.,starp N un F

Tad meera starp N/F viduspunktu un G

Tad meera antenas ieeju.

Tad meera DC offset starp N un F

Tad var meeriit RF trauceejumus aux ieejaa.

Tad var meeriit kopeejo RF liimeni,var meeriit kaadaa no 2 subdiapazoniem.

Aa,veel nosaka,vai Gnd ir vispaar piesleegts.

 

Link to comment
Share on other sites

CosmosDC

Interesants verķis.

Tad tā RF daļa domāta, lai saprastu vai pa gaisu kas nelabs "netiek nodots" no elektroinstalācijas/kādas konkrētas iekārtas?

Kādi ir tie frekvenču diapazoni?

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69
21 minutes ago, CosmosDC said:

Interesants verķis.

Tad tā RF daļa domāta, lai saprastu vai pa gaisu kas nelabs "netiek nodots" no elektroinstalācijas/kādas konkrētas iekārtas?

Kādi ir tie frekvenču diapazoni?

RF var izmantot gan teemai pa gaisu,gan pashaa tiiklaa.

Diapazoni (ja pareizi atceros) 10K liidz 500K un no 500K liidz 10M.

 

Pa gaisu jau staro viss peec kaartas. Katrs impulsnieks uzskata par goda lietu to dariit..

 

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

un te, luuk, tikko uznjmets video:

 

kaa redzam, DC Offset raustaas o gandriiiz 0 liidz stabiliem 80mV.

80mV ir vaaks toriem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

spameris

Tas DC offsets vispār ir kautkā risināms nu kopējam pieslēgumam  skapī? Zinu ka tori sāk gaudot man kad trauku mašīnu ieslēdzu, bet ir arī bijis tā, ka izslēdzu visu ārā un tāpat gaudo, nezinu īsti gan kā izmērīt viņu. Tagad izlīdzos ar šādu te filtru pastiprinātājam. Bet vai ir vispār jēga cīnīties, jo ja nebūtu tas pastiprinātājs droši vien nemaz nezinātu par tādu problēmu.

image.thumb.png.23e32f19c5f7d8a74bf7e2691f4a0ced.png

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

nu, turpina gaudot, ko kaads no kaiminjiem iesleedzis veljas mashiinu, feenu, vai ko taadu :D

Jebshu kaiminju rajonaa ir kaads jaudiigaaks pateereetaajs. Nu, piem., kaada elektriskaa kraasns [vistinju grileeshanai], saldeeshanas kameras, kaadi elektroinstrumenti, u.t.t.

 

Jaa, shaads filtrs risina konkreeto probleemu.

Redz, gaudoshana jau ir peedejais ''signaals'', ar ko trafs signalizee, ka tam viss ir slikti. Gaudoshana noziimee, ka trafs jau iet piesaatinaajumaa, strauji aug siltuma izdaliishanaas tajaa [gan dzelzii, gan primaarajaa].

Ja tors iet piesaatinaajumaa, tas ''to'' dara asi - tiklaa paraadaas augstas F un liimenja harmonikas; trafa atdodamaa jauda kriit vairaakas reizes, utjpr.

Tb., tavs amps patiesiibaa funkcionee skarbi mociidamies. Jaa, pie maza skaljuma, iespeejams, nedzirdeesi starpiibu. Bet, ja runa ir par klausiishanos, nevis fonu, par detalju klausishanu - pisec tam pasaakumam ir.

 

p.s. izmeeriit - nu, taapeec es samargoju speciaalu apparatusiu, kas to maak. Ar parastu multimetru.. Nu, var margot RC filtru, tad ar multimetru meeriit DC, bet - tas buus ljooooti leens vai nepreciizs risinaajums [jo DC pa ''virsu'' kapaas AC komponente].

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

p.s. Tavs filtrs gan bisku skjiibi uzziimeets!

Vajag: C nevis virknee, bet pa paariem paraleeli, diodes 2gab. virknee, paraleeli 2 gab. C, kas ir paraleeli [nevis virknee].

Jaa, ir veel viena viltiiba, bet - iesaakumaa izdari sho :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Man šķiet, ka gan iepriekšējā tēmā gan šajā ir viena "nelaimīte". Pat ne tēmā bet tēmas nosaukumā. 😉 Redz, cilvēks izdzird par dārgo, labo barošanas vadu un tūlīt nāk prātā JānisP 😁, kurš tirgoja (varbūt vēl tirgo) pilnmēness naktī lietos bezskābekļa vara vadus ar dabisko zīdu aptamborētos, kuros elektroni skrien ar gaismas ātrumu (nopietni, bija vienā "ražotāja" mājas lapā), un tieši elektroni nevis grupas ātrums vai kā tas termins pareizi saucas. Nu un tie vadi tak DC offsetu nenovāks, lai cik bezskābekļa. Tāpēc varbūt korektāk būtu vārdu "vadi" nonahrenizēt 😉 vai ielikt pēdiņās.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Jaanis vairs nav starp mums..

P.s. dc offset kaa subteema. Tie vadi maina rf teemu pashaa iekaartu "mikrosisteemaa". Vai key teema ir bezskaabeklja,vai ir veerts ieguldiities shamanismaa - cita sadalja. Bet tas,ka broshanas vadiem IR noziime - man ir skaidrs.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Jā, nu lai viņam īstie vadi 😟.

Piekrītu, ka ir nozīme, bet nu... ja pāriet uz to līgu, kur šīs nianse ir svarīgas, tad vai nebūs prātīgāk to problēmu risināt kompleksāk - sekundāro barošanu visai sistēmai, kura ir brīva no tīkla problēmām, kurā tās tiek novērstas.

 

p.s. skaidrs, ka skaisti izskatās viskijai glāzei uz marmora galdiņa fonā masīvas īpaši dizainētas kastes ar rokas resnuma kabeļiem ... u.t.t.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

pirms 23 stundām , itanium teica:

@Iesacejs69 ir @Inspektors Caps?🤔 Kādreiz šams līdzīgi uzvedās

Netak, viens no gudrajiem audio speciem, aizmirsu jau kaspich vai kevins vai kas tāds, kas uzskata, ka pilnīgi visiem viss ir jazin viņu līmenī. Savādāk tu neesi cilvēks 

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Vispār jau, ja tā padomā, tad audiofīlu skaņu tehnika jau nebūt nav kosmoss. Kaut vai tā pati radioastronomija, mūsu pašu Venstpils bļoda. Lasīju nesen vienu rakstu par radioizlūkošanas vēsturi - kā amīši pagājušā gadsimta 60-tajos lasīja krievu slepeno lokatoru signatūras no Mēness!!! atstarojumiem. Tur vispār nekas lieks nedrīkst ielīst. Acīmredzot kaut kā tā problēma ir atrisināta. 

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf
Pirms 20 minūtēm , Jurkins teica:

Vispār jau, ja tā padomā, tad audiofīlu skaņu tehnika jau nebūt nav kosmoss.

Kad man liekās virsū ražotāji ar kaut kādiem pārdabiskiem risinājumiem - tur visādas zudušo datu atrakšanas no ierakstiem, bezzudumu pārraides/pārveides utt., tad es vienmēr jautāju - a huļi jūs neesat militārajā jomā/aerospeisā/high frequency treidingā/medicīnā... Ir n DAUDZ ienesīgākas jomas par hi-end audio, kur patiesi strādājoši (un reizēm ne tik ļoti, jo nu - visi esam tikai cilvēki) ienesīs miljonus, ja ne vairāk un ierakstīs izgudrotāja vārdu vēstures annālēs. Atšķirība tik tāda, ka audio var teikt, ka tipa nu... ir foršāka sajūta klausīties ar šo kankaru, bet nu - vai nu tā smārt-bumba biežāk trāpa mērķī nosaka bezkaislīgi cipari.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69
53 minutes ago, Jurkins said:

Jā, nu lai viņam īstie vadi 😟.

Piekrītu, ka ir nozīme, bet nu... ja pāriet uz to līgu, kur šīs nianse ir svarīgas, tad vai nebūs prātīgāk to problēmu risināt kompleksāk - sekundāro barošanu visai sistēmai, kura ir brīva no tīkla problēmām, kurā tās tiek novērstas.

 

p.s. skaidrs, ka skaisti izskatās viskijai glāzei uz marmora galdiņa fonā masīvas īpaši dizainētas kastes ar rokas resnuma kabeļiem ... u.t.t.

Redz,probleema ar paarejas kapacitaateem rada pamatiigas probleemas. Jaa,baigi korekti visu uztaisot,viss buus smuki un baroshanas vadu ietekme nulle. Bet - hiend biezhi vien tehniski ir ar daudz un skarbaam lazhaam. Diemzheel.tad nu sanaak risinaat lazhas ar vadu uc briinumliidzeklju paliidziibu.

49 minutes ago, Zin... said:

Netak, viens no gudrajiem audio speciem, aizmirsu jau kaspich vai kevins vai kas tāds, kas uzskata, ka pilnīgi visiem viss ir jazin viņu līmenī. Savādāk tu neesi cilvēks 

Nee, es taa neuzskatu. Bet es uzskatu - ja neceert,komunicee korekti. Jautaa. Es nevienu nah neesmu pasuutiijis (ja jautaa). Bet te jau pienjemts - jo mazaaka sajeega,jo lielaaka mute..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pag pag pag, @Iesacejs69 a.k.a @kaspich gadījumā nav Amirs no ASR foruma? :D Tas arī nesen ir uzcepis video par ko līdzīgu.

 

 

 

 

 

Paldies @iesacejs69 par info, interesanti palasīt.

Labots - Malis
Link to comment
Share on other sites

Jurkins
pirms 2 stundām , RudeWolf teica:

tā smārt-bumba

netrāpa mērķī un tad atnāk "otvetka" ... un tad dusmīgi onkuļi atnāk pie "izgudrotāja" un noliek viņu netradicionālā pozā(labākajā gadījumā), a ko audiofils. Upuru jau nav. Var gan killeru nolīgt.

 

Nu jā, ja ir atskaitīts pieczīmju skaitlis par dizainiski augstvērtīgām lažām, tad nekādu citu variantu nav.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69
53 minutes ago, Malis said:

Pag pag pag, @Iesacejs69 a.k.a @kaspich gadījumā nav Amirs no ASR foruma? :D Tas arī nesen ir uzcepis video par ko līdzīgu.

 

 

 

 

 

Paldies @iesacejs69 par info, interesanti palasīt.

Nee,neesmu vis!

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf
Pirms 57 minūtēm , Jurkins teica:

a ko audiofils.

"Der tikai sieviešu vokāliem un džezam"

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Zin... teica:

aizmirsu jau kaspich vai kevins vai kas tāds, kas uzskata, ka pilnīgi visiem viss ir jazin viņu līmenī. Savādāk tu neesi cilvēks 

Lai nu kurš, bet kevins kakraz ir ļoti tolerants arī pret cilvēkiem kas neko nerubī, un atsaucīgs viņu lūgumiem paskaidrot lietas viņiem saprotamā līmenī :thank_you:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...