Jump to content

telpu grupas/būves inventarizācijas lieta


Sleepy
 Share

Recommended Posts

  • 7 months later...

Pacelšu mironi, jo mans jautājums varētu būt +/- par šo tēmu. 

Ir pienācis dzīvē brīdis, kad tiek meklēta māja. Budžets +/- tāds, ka īsti jaunie projekti, kas ikurāt nav 70m2 uz 500m2 zemes vai arī Getliņu malā, nesanāk. Respektīvi, jādīlo ar jau lietotām un kaut kad remontētām mājām. Pilnīgu ūķi ar nolaistu PSRS remontu, kur sākt dolgostroju remonta izskatā arī negribas, jo:

1) Bankām ne visai patīk it kā apdzīvojams, bet tomēr nošņurcis miteklis

2) Bankas konsultācijās uzreiz pateica, ka tāda gadījumā tas remonts ir jātāmē hipotēkā un jāpaveic kkādā gana īsā termiņā, ko pats es nepaspēšu un ar džamšutu brīgadi dīlot, kaut strādāju no mājām, negribu.

Aizsūtot jautājumu standartpaketi, lai saprastu vai vispār ir jēga tērēt mūsu, bankas un īpašnieka laiku, ik pa laikam izpeld, ka ir veiktas "nenozīmīgas izmaiņas". Piemēram, uztaisītas kādas jaunas durvis, durvju platumi pamainīti, nojaukta kāda ne nesošā siena.  Protams, kā jau tas gadās, saskaņots no tā nekas nav.

Tiem, kas ir gājuši cauri šim procesam - cik šādi, ikdienā dzīvojot it kā sīkumi, ir būtiski visā kreditēšanas/novērtēšanas/īpašumtiesību maiņas procesā un/vai sarežģīti legalizējamas par saprātīgām naudas summām? Nelegāli stumdītas nesošās konstrukcijas, protams, ir pilnīgs no go. 

 

Bonusam piemetīšu jautājumus - kur vēl bez SS un city24 ir vērts iemest aci sludinājumos? Kāda puslīdz aktīva FB grupa, vēl kāds portāls?

Arī citas pieredzes, ieteikumi un spams tēmas robežās (ne par audi80 ar gāzi vēlamo skaitu) welcome!

Link to comment
Share on other sites

Eh, atrašanās vieta saglabājusies no seniem laikiem, kad tā bija patiesība. :D
Šajā gadījumā ir runa par mājām līdz apm. 60km no Rīgas puslīdz vilcienu virzienos - Ogres līnija, Skultes līnija, Jelgavas līnija, Tukuma līnija un ne vilcienu Ķekavas/Baldones virziens. Jebšu tuvā un ne tik tuvā pieRīga. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 23 stundām , Kazarms teica:

Tiem, kas ir gājuši cauri šim procesam - cik šādi, ikdienā dzīvojot it kā sīkumi, ir būtiski visā kreditēšanas/novērtēšanas/īpašumtiesību maiņas procesā un/vai sarežģīti legalizējamas par saprātīgām naudas summām? Nelegāli stumdītas nesošās konstrukcijas, protams, ir pilnīgs no go. 

Ir sanācis mājai tam iet cauri. Čakars paliels laika izteiksmē (man sanāca pusgads) ar visu saskaņošanu būvvaldē, uz privātmājām specializējas ļoti maz kantoru un izmaksas tuvu 2k EUR, kur tiešām bija kaut kas nebūtisks, dažas reģipša sienas pārbīdītas, uzbūvētas no jauna.  Nevaru iedomāties, cik maksās, ja vajadzēs arhitektam kādas slodzes pārrēķināt un visu projektu pārtaisīt. Vienam kaimiņam pie tā paša arhitekta visu pārprojektēt un mājai uztaisīt piebūvi sanāca aptuveni gads.

 

Es tos projektēšanas darbus vairāk gan analizētu nevis no naudiskās, bet gan laika skalas un cik daudz nervu jāpatērē, jo arhitektiem ļoti nepatīk šādi uzdevumi un ar gariem zobiem to dara. Vairāki uzrunātie arhitekti vispār atteicās atbildēt.

Link to comment
Share on other sites

Ir doma uztaisīt mājai piebūvi apmēram 40m2. Līdz šim tik vienu esmu tā kā atradis, kas būtu gatavs kaut kad pa 4kEUR to saprojektēt.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Šis gan laikam būs spams dotajā gadījumā. Bet nu tā.

Darba kolēģis ārpus pilsētas ~150 km no Rīgas (ļoti)lēnā garā no grausta uztaisīja ļoti jauku mājiņu. Bez projekta. Vispār. Pēc tam atrada (nezinu kā🤣) arhitektu un nolegalizēja. Pilnīgi saprotu, ka kādam var no šādiem teikumiem vien spalvas uz skausta sacelties. Un tūlīt gan jau maxima varētu tikt pieminēta. Cēla pats un priekš sevis, un rokas viņam aug no pareizās vietas un galva arī ir pareizajā vietā.

p.s. visa šitā mūsdienīgā, modernā sertifidibenzelliizācija u.t.t. ir viens no iemesliem kāpēc es nevaru saņemties uz būvniecības darbiem 🤣(nu jā, atmazačka savam slinkumam 🤣). Skaidri zinu, ka labākajā gadījumā kāda ierēdņa māti nosaukšu nesmukos vārdos labākajā gadījumā, ļaunākajā viss var beigties ar krimināllietu un cietumsodu🤣)

Pēdējais lielais darbs bija pirms +20 gadiem gāzes apkures uzstādīšana dzīvoklī. "Arhitekte" (mļac, to mamzeli šādi nosaukt) bija iezīmējusi paneļu pārsedzi tur, kur šās nemaz nav, bet nebija iezīmējusi tru, kur ir. Un tas viss ņemot vērā, ka māja - standarta projekts un visa projekta dokumentācija (gan papīra formā) bija viņai pieejama. Paldies dievam, muterīte tolaik strādāja domē 🤣(nu korupcija uz sejas) citādi piem. to ugunsdzēsēju būtu vienkārši nositis🤣.

 

Bet, ja par tēmu, kā meklēt, tad gadu gaitā diezgan daudzi paziņas ir nopirkuši mājas dažādos stāvokļos, bet ne caur kādu sludinājumu portālu. Viss ir kaut kā noticies caur paziņām. Ļoti maz pārdoto māju, vismaz manā pusē, ir parādījušās kaut vai "esesā". Ja parādās kaut kas kaut cik labs, tad praktiski momentā aiziet un pēc kāda gada/diviem parādās jau par citu cenu. Vienīgais, sākumā pieminētais darba kolēģis nopirka graustu caur sludinājumu kaut kādu.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 2 stundām , Jurkins teica:

(ļoti)lēnā garā no grausta uztaisīja ļoti jauku mājiņu. Bez projekta.

Tur atslēgas vārds ir "ļoti ļoti ļoti lēnām" un tas iespējams, ja iztiek ar savu finansējumu. Ja grib piesaistīt bankas līdzekļus ar normāliem procentiem, tad šādas scenārijs nav reāls - vajag saskaņotu projektu.  Ar pašdarbību var nodarboties, ja mitekli tuvākā nākotnē nav plānots pārdot. Potenciālam pircējam šāds objekts kredītā nozīmēs diezgan ievērojamu pirmo iemaksu + banka paprasīs x periodā nokārtot visas ar saskaņošanu nepieciešamās darbības.

 

pirms 3 stundām , kreizā Kāja teica:

Kaut kāds sviests ar visu šo, drīz vajadzēs iet saskaņot dušas aizkaru uzstādīšanu.

Ja miteklis ir kredītā, tad diemžēl nevar ar pašdarbību nodarboties. Kad nomaksāsi, vari darīt ko vēlies.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Mezavecis teica:

Tur atslēgas vārds ir "ļoti ļoti ļoti lēnām" un tas iespējams, ja iztiek ar savu finansējumu.

Neliels kredīts bija. Bet, jā, pa lielam Tev taisnība.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par jau izskanējušajiem viedokļiem. 

 

pirms 2 stundām , Jurkins teica:

Darba kolēģis ārpus pilsētas ~150 km no Rīgas (ļoti)lēnā garā no grausta uztaisīja ļoti jauku mājiņu. Bez projekta. Vispār. Pēc tam atrada (nezinu kā🤣) arhitektu un nolegalizēja.

Kā jau rakstīju, ar dolgostroju un pārvākšanos dzīvot uz būvvaldi man nav ne laika ne vēlēšanās nodarboties, tāpēc tiek meklēti dzīvojami īpašumi. Principā, tas uz ko esmu gatavs - uztaisīt saprātīgu kosmētisko remontu. 

 

Jā, kā jau @Mezavecis raksta, banka prasa, lai viss atbilst. Man ta pašam dziļi pie kājas, kāda reģipša/ģipša plates siena nomainījusi savu atrašanās vietu. Tādēļ arī bija jautājums par to cik sarežģīti ir tādas izmaiņas nolegalizēt. 
Kopējais secinājums - ja māja ir par saldu ciparu, ir vērts. Ja nav, tad labāk meklēt tālāk, nav jau tā, ka vajag nopirkt šodien, kur dzīvot ir. 

 

 

Labots - Kazarms
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

@Kazarms, tā kā savu zemi jau esmu atradis, tad, ja ir interese, tad varu padalīties ar pitona skriptu, kas uz Telegram botu sūta informāciju par svaigākajiem SS.com sludinājumiem, kas atbilst Taviem meklēšanas filtriem. Man ar scheduleri griežas uz Heroku - nemaksā neko.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, itanium teica:

Mēģināji?

Es to blogu biju lasījis, bet nebiju piefiksējis, ka tur ir arī kādi projektētāji.

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , itanium teica:

viņi, kā jau arhitekti ar saviem projektiem, mēģina pēc iespējas stumt savus jau gatavos, kas nemaz nav slikti, bet ne visiem var derēt...

Turklāt cilvēki no laukiem, līdz ar to ar projektiem Rīgā var smagi klāties...

tālajā 16-tajā gadā bija vēlme nokārtot vienu projektu, jaunbūvi... pēc otrā atteikuma no Rīgas būvvaldes, nolēmu ar viņiem sadarbību pārtraukt...

Nevēlos gāzt viņu virzienā samazgas, vienkārši mana pieredze... laiks iet, cilvēki mainās, vide mainās u.tml...

es kaut kā savā stulbajā galvā biju iedomājies, ka vienojoties ar praktizējošu un sertificētu arhitektu, pēc projekta iesniegšanas būvvaldē, tiek saņemta atļauja darbiem, nevis atteikumi, pēc kuriem pašam nākas iepazīties ar būvnormatīviem, lai saprastu, kas jāmaina... tad vēl tā izskatīšana būvvaldē arī aizņēma kaut kādus mēnešus... tagad gan, laikam, esot vieglāk, kaut kā digitāli varot iesniegt or smthn...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , Athlons teica:

mēģina pēc iespējas stumt savus jau gatavos

Nezinu, man neko nemēģināja iesmērēt. Uzreiz teicu, ka vajag savu (bija jau skices) un miers mājās.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , Athlons teica:

Turklāt cilvēki no laukiem, līdz ar to ar projektiem Rīgā var smagi klāties...

Strādā pilnībā attālināti. Man ir projekts Pierīgā (10km)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...