Jump to content

Neslēdzas iekšā pēc RAM nomaiņas


Müller
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Parādījas savāda problēma pēc RAM nomaiņas, varbūt kāds jau saskārās ar ko tādu un zina kā atrisināt. Situācija sekojoša: tika nomainīts no 2 x 4GB DDR3 uz 2 x 8GB DDR3. Ar 2x8GB dators startējas tikai pēc BIOS resetošanas - ar izņemtu bateriju uz sistēmplates, kas nozīmē ka katru reizi jāmaina BOOT device, laiks utt. Ja slēgt iekšā ar ievietotu bateriju, tad ieslēgsies tikai pirmajā reizē, nākamajās reizēs ventilatori sāks griezties, bet signāla uz monitora nebūs. Varētu domāt ka RAM ir ar defektu, bet kad dators ir ieslēdzies tad var strādāt ļoti ilgi un nekādu problēmu nav. BIOS stāv visjaunākais pieejamais. Plate Gigabyte GA-H61M-S1 (rev. 3.0)

Link to comment
Share on other sites

Parasti atmiņai ir vairāki režīmi, kurus var mainīt un rezultātā piemeklēt tādu, kas iet.

Pirmais ir dual channel/single channel - ja neiet, tad slēdz uz single un skaties kā ir. Ar to pazaudēsi pāris procentus veiktspējas.

Šo pašu var izspēlēt izraujot vienu no moduļiem. Ja ir četri atmiņas sloti, tad noteikti mātes manuālī sačeko, vai pareizajos sabāzelēta atmiņa.

 

Ja tas nelīdz, mēģini BIOSā paspēlēties XMP profiliem (virkne ar presetiem) - ja tādi ir (ne visām DDR3 atmiņām un mātēm ir šī opcija). Parasti izvēlas zemāku, noseivo un skatās vai piešķilsies.

image.png.368ada1dd8b9ca2453782eb29d4f2160.png

Bildē redzams, kā XMP izskatās priekš DDR4, bet Memory tabā var redzēt settingus, ar kuriem kompis šobrīd iet. CPU-Z ir jānovelk no Interneta.

 

Ja XMP nav pieejams, tad atrodi atmiņas moduļa specifikāciju, no rokas BIOSā iesit ražotāja settingus un saglabā. Te gan dabūsi pačakarēties, jo ražotāji lielumus mēdz dažādi apsaukt. Ja neiet, tad samazini atmiņas frekvenci vai palielini CAS# Latency par kādu vienu.

Nepaspēsi alus sešpaku piebeigt, kā viss aizies 😃

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vai BIOS uzlikts pēdējais? Nereti, kad tāds gemors ar ramiem notiek, BIOSa atjaunināšana ir palīdzējusi. Nu un tas, ko Boņs rakstīja par slotiem.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo
1 stundu atpakaļ, ggg97 teica:

Vai BIOS uzlikts pēdējais? 

 

pirms 3 stundām , Müller teica:

BIOS stāv visjaunākais pieejamais.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Müller
2021.06.7. , 16:15, Boņs teica:

Ja XMP nav pieejams, tad atrodi atmiņas moduļa specifikāciju, no rokas BIOSā iesit ražotāja settingus un saglabā.

BIOS automātiski jau bija salicis visu kā norādīts RAM ražotāja specifikācijā. Pārliku uz "Manual" režīmu parametrus: CAS, tRCD, tRP, tRAS un ievadīju tos pašus skaitļus, kuri bija iepriekš, pārējos iestatījumus atstāju uz "Auto". Sanāk parametri ir tādi paši kā iepriekš, bet vairs problēmu ar datora ieslēgšanos nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...