Jump to content

Testu izmantošana IT u.c. jomu personāla atlasē


LīgaS
 Share

Recommended Posts

Nu nezinu, nezinu... Es aptauju aizpildīšu, bet cik esmu vazājies pa intervijām, tad tests man ir bijis jāpilda tikai vienā iestādē... valsts iestādē. Privātajā sektorā parasti nedod testus (vismaz man nav gadījies), dod vai nu uzdevumu - risināt konkrētu situāciju, vai ir pārrunu pārrunas, kur esošais speciālists mēģina saprast, kas tu par putnu un vai būsi spējīgs tikt galā ar konkrētajam uzņēmuma svarīgām lietām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man pieredze ar testiem ir interesanta. Vienā kantorī bija personības un kaut kādu abstraktu uzdevumu, t.sk. jāuzmin kas jānospiež lai figņa pagrieztos un izskatītos noteiktā veidā pirms tam redzot kā katra opcija to maina. Totāla izgāšanās. Tajā pat laikā attiecīgos darba uzdevumus veicu perfekti :) Runa ir par IT DBA.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ar vienkāršu testu noteikt zināšanas, iemaņas un pieredzi nav iespējams, bet ko var darīt, ka viena HR dāmā ir spējīga izvērtēt un pieņemt gan ķirurgu, gan IT speciālistu.:biggrin:

 

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu. Juniorus imho ir ok uz pamatlietām notestēt, bet visi tie psiholoģiskie un reakcijas testi gan ir pilnīgs fufelis. Esmu pildījis, nepatika.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Nezinu, cik labi tie psiholoģiskie testi tur ir un kādi, taču VISPĀR psiholoģijai, attieksmei, spējai godīgi pateikt - nezinu, neprotu vai samuldēt, ka visu zin un saprot - tam nu gan ir gan nozīme.

Link to comment
Share on other sites

Zinātne saka, ka labākais atlases veids vismaz korporatīvajā vidē ir strukturētā intervija + IQ tests. Protams, ka pilnu IQ nevienam nebūs laika pildīt, tāpēc iedod kaut kādu izlasīti. Intervijā tu saproti šo to par culture fit un personību, bet IQ testā var saprast, cik ātri smadzene grozās. Principā galvenais ir tas, lai visas intervijas būtu iespējams pēc iespējas objektīvāk salīdzināt.

Link to comment
Share on other sites

Parasti jau tie testi vairāk vai mazāk, lai būtu ar ko parunāt un vismaz daudzmaz saprast kā un ko cilvēks domā, kā risinās problēmu. Citi sastresojas un nevar atrisināt neko. Nejau HR veic tos testus, bet citi programmētāji vai kāds senior programētās, kurš to dara regulāri.

 

Googls un citi līdzīgie, gan piekopj diezgan pamatīgu testu pielietošanu, pat nevis vienu, bet veselus 4 - 5. Betnu tur arī algas virs 100-150k, tapēc grib atlasīt labākos. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...