Jump to content

AMD vs Intel integrētais video priekš PS un LR


kukuruku
 Share

Recommended Posts

Sveiki

Tātad- sāku briest uz kastes atsvaidzināšanu.

Paredzētais lietojums- full time office un šad tad photoshop/ lightroom amatieriskā līmenī. Spēles nav aktuālas. 2 FHD monitori ar perspektīvu vienu mainīt uz 2K. (4K diez vai)

Tā kā AMD ar iebūvēto video šobrīd tikpat kā nav dabūjami (vismaz 4. paaudze), sāku apdomāt, varbūt ņemt Intel.

Pamatā interesē, cik bēdīgs būtu inteļa iebūvētais video tieši PS/LR darbā. Office/ Team/ Zoom gan jau ka bez problēmām vilks.

Zinu, ka tūlīt nories, ka bez diskrētā video tur nekas nesanāks, bet nu šobrīd tajā kastē griežas AMD A8-6500 (integrētā video).

Būtu AMD normāli pieejami, ņemtu gan jau R5 (vai pat R3) ar integrēto video un diži neiespringtu

Pārējais- m2 ssd sistēmai (diez vai vairāk par 512GB), + 1 parastais cietais datiem/ SSD backupiem, 16GB RAM.

Atsevišķo video negribu pamatā trokšņa dēļ (ir bēdīga pieredze ar lanbox kasti, kas stāvēja uz galda- kaut arī uzliku mid level video it kā pieklājīgu aftermarket dzesi- tāpat likās par skaļu), nu un izmaksas arī protams- diez vai zem 100Eur ir kas par ko būtu vērts domāt.

Spam on :)

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , kukuruku teica:

Atsevišķo video negribu pamatā trokšņa dēļ

Pāris mēnešus atpakaļ foruma biedrs Exiic tirgoja Nvidia Quadro P400 videokartes. Par 50 eiro beigās varēja nopirkt. Sev arī nopirku. Ja vajag klusumu, šīs kartes būs tas, kas tev vajadzīgs, pilnīgi klusa karte. P400 ir Nvidia PRO karšu sākuma līmenis, manām datorlietošanas vajadzībām pietiekošs. Intel procesoru integrētais video būs švakāks kā P400. Intel procesoros integrētais video saucas Intel UHD Graphics 630, pameklē guglē salīdzinošos testus. Vari apskatīt no Quadro kartēm kaut ko uz augšu, ja ir nepieciešamība pēc labākas videokartes veiktspējas, tās arī netrokšņos.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , kukuruku teica:

interesē, cik bēdīgs būtu inteļa iebūvētais video tieši PS/LR darbā.

Nu kaut kad vēl akmens laikmetā, gadsimta sākumā, pašam bija i7 ar integrēto - nu Photoshopu, ja bildei nesalika kaudzi layeru ar efektiem, jau tīri ciešami pavilka, bet nodod Dievs, kad jāmontē/jārenderē video. Tagad ar Ryzen7, 32GB RAM un GTX 1660Ti (nu pavārga, bet tomēr labāk un praktiski mazliet dzirdu tikai, kad ko nopietnāk renderē) jau var normāli strādāt, kaut renderējot vienalga kartes jauda ne visai.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Intel UHD Graphics 630 ir krietni lēnāks par Ryzen procesoros integrēto Vega 11 grafiku. Kā jau te rakstīts, var padomāt par Quadro kartēm. Vēl variants ir Nvidia GT 1030 kartes (~10% lēnākas par Vega 11) ar pasīvo dzesi, ja vajag klusumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Es protams nezinu, cik renderēšana paņem video resursus, bet pāsvarā jaunās video kartes pie mazas slodzes vispār nedarbina ventilatorus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...