Jump to content

Lightrooms un Photoshops nekorekti attēlo krāsas


aiko99
 Share

Recommended Posts

Labvakar! Ceru kāds šajā sfērā zinošs cilvēks spēs man palīdzēt. Tātad problēma sasāpējusi un sekojoša. Sāksim ar to ka Lightrooms nepareizi attēlo krāsas, neatkarīgi no tā kādas kameras raw vai jpeg faili tie ir. Es nevaru normāli pastrādāt jo neredzu īstos krāsu toņus... Nākas apmēram uz dullo un tad vērt vaļā Photoshopā skatīties caur Proof Color. Atverot bildi Photoshopā krāsas sākumā ir tādas pašas kā Lightroom, bet apstrādājot bildi un pārkonvertējot un atverot fotoattēlu skatītājā, krāsas kļūst indīgi nepareizas un galīgi ne tādas kā iecerēts. Situācija mainās ieķeksējot Photoshopā Proof Colors (Proof Setup uzlikts Monitor RGB), tad viss ir kārtībā un var strādāt, rezultāts sanāk tieši tāds kā gribēts un var bildes likt internetos un krāsas ir tādas kā viņas ir, nevis kļūst indīgas. Jautājums, vai Lightroomā ir līdzīga lietiņa kā Photoshopa Proof Colors? Vai varbūt vispār vajadzīgi citi iestatījumi...?

Strādāju no laptopa ar pieslēgtu ārējo monitoru BenQ SW2700PT (ar ieslēgtu profilu sRGB) caur Mini DisplayPort. Monitoram svaigs rūpnīcas kalibrējums. Datora monitoram monitors kalibrēts, bet tas absolūti nemaina lietas būtību, arī ja nebūtu kalibrēts, jautājums par ko citu.

P.s. atslēdzot ārējo monitoru un skatoties laptopa monitorā situācija nemainās.

Varbūt ir kāds zinātājs kas zina kādu viltību ko esmu palaidis garām, labprāt samaksāšu par padomu mazliet 10eur, ar nosacījumu ka problēma tiks atrisināta ;)

Cik pa forumiem skatīts daudziem, ja ne tieši šādas,tad līdzīgas problēmas ar krāsām, bet parasti tās atrisinās nomainot krāsu profilu no AdobeRGB uz sRGB...

ColorProfilesLrPS.jpg

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Vai bildes ar indīgajām krāsām, kas ieliktas internetā, arī uz citiem parastajiem monitoriem vai laptopa rādās indīgas? Vai arī indīgums parādās tikai uz BenQ monitora?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...