Jump to content

PVN maksātāja statuss mazam SIA


JanBe
 Share

Recommended Posts

Pirms 2 minūtēm , Artanis teica:

Tev vajadzētu padzīvot Holandē

Vispār Holande ir Nīderlandes apgabals... ;) Nedomāju ka Tu runā par šo konkrēto reģionu. Par pārējo nevaru komentēt... un kukuļus nemaksāju, tā kā šo filozofiju atkal vari dzīt citiem ;) 

Link to comment
Share on other sites

Es katru reizi smaidu, kad politiķi (vai daži dīvainie valsts pozīcijas aizstāvji) stāsta, ka MUN režīms esot pats sevi nolaidis pa burbuli. Nu tad pasaki - kas bija labāk, saņemt vismaz tos 10-15% valsts budžetā no tiem taksistiem, vai saņemt pliku pigu, kā tagad? :) Vai Tev un dažiem valstvīriem šķiet, ka cilvēkam sačakarējot pēdējo iespēju kaut cik legāli nopelnīt, viņš priecīgs sāks malsāt lielos nodokļus un priecāties par savu valsti?... Nā-ni. Labāk būtu zīle rokā, nekā tagad dzenis kokā. Da labāk vispār būtu nolaiduši MUN likmi tur 7-8% robežās, un desmiti tūkstošu mazo tirgotāju, amatnieku, un to pašu taksistu ar prieku to maksātu un strādātu. Tagad visi ienīst valsti, kas mēģina izžmiegt pēdējo kapeiku no katra.

 

Pirms 7 minūtēm , Regisss teica:

Vispār Holande ir Nīderlandes apgabals

Kad es gāju skolā, Holande bija Holande. Un Islande bija Islande. Un pieradumam ir spēks. Un tā kā Tu labi saproti, ko es ar to domāju, nevajag nodarboties ar demagoģiju visādi citādi kaut cik sakarīgas diskusijas vidū. :)

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

:D @Artanis Tu attaisno sev iedoto titulu! :D Labi, nepiespamojam biedra izveidoto topiku par PVN jautājumu!

Link to comment
Share on other sites

@Regisss  To titulu pats sev taču ieliku, tev nu gan īsa atmiņa. :) /offtopic

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kādā veidā mazie individuālie MUNisti varēja čakarēt MUN ideju, mazie, manuprāt, neko tur nevarēja sačakarēt, to darīja lielo uzņēmumu muhļītāji, nebija MUN sačakarēšana mazo dēļ.

Bēda, ka visas šīs nodokļu izmaiņas galīgi nelaikā. Aiz loga vīruss. Ļoti daudziem grūti laiki. Saņemiet - bija 15%, tagad 25%.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 51 minūtēm , Regisss teica:

Labi, nepiespamojam biedra izveidoto topiku par PVN jautājumu!

Tieši tā! Tad kāda ir atbilde uz topika autora uzdoto jautājumu? Ir viņam jāreģistrējas par PVN maksātāju? Jā vai nē?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 41 minūtēm , ieleja teica:

likumdevējs tādu likumu pieņēma, cilvēki to izmantoja savā labā

Precīzi.

Bet tas, kurš komjaunietis, pamanījās kaunināt MUNistus, par izvairīšanos no nodokļiem.

Kā anekdote.

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, ieleja said:

 

saprotu tevi, bet, ja grāmatvedis konkrēti nav saskāries ar trim pieminētajām situācijām (FB, Shopify, Stripe) pēdējo mēnešu laikā, tad viņam grūti zināt kādas ir šo trīs kontraģentu jurisdikcijas, rēķinu par pakalpojumiem formas, tajās norādītie nodokļi u.c. lietas, jeb neiespējami tev atbildēt "īsi un precīzi"

 

 

Vienmēr ir derīgi zināt pēc iespējas vairāk detaļas, bet konkrētā situācija ir triviāla. "SIA izmanto Facebook reklāmu un Shopify internetveikalu. Vai vajag obligāti reģistrēties par PVN maksātāju?". Un viss.

 

Jūs ko, gribat man teikt, ka tas ir kaut kāds edge-case, ar ko grāmatveži normālos gadījumos nesaskaras? 😀 Ja to nevar izskaidrot ne ārpakalpojuma grāmatvedis, ne pats VID, tad... Man nav ko piebilst.

 

Ja jautājums būtu no sērijas "Latvijā ir uzņēmuma HQ, bet struktūrvienības Dubaijā un Japānā grib tirgoties ar partneriem Amerikā un DĀR" tad lūk situācijai objektīvi vajadzētu skaidrojumu vismaz uz 4 lapām. Bet te ar vienu Facebook reklāmu nevar tikt skaidrībā.

Labots - Rob Vuu
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...