Jump to content

Samsung printeris džamo (ML-2851ND)


VebKamera
 Share

Recommended Posts

Sveika, tauta!

Ir mūžvecs Samsung ML-2851ND. Sprūst papīrs.

Izskatās, ka vaina nav mehāniska, bet gan elektroniska (?). Ja palaiž kaut ko drukāt, papīru paņem, bet uz termoruļļa apstājas. Vajag atvērt un aizvērt priekšējo vāku (t.i. tonera ielādes vāku), un pēc brīža atdzīvojas un sāk dzīt cauri nedrukātu, bet paceptu lapu. Pēc tam bieži gadās, ka uzreiz izgrūž cauri normāli nodrukātu lapu ar visu prasīto tekstu, pilnīgi bez kādiem gļukiem.

Idejas?

Link to comment
Share on other sites

Pirms vai pēc termoruļļa (vairs jau neatminos) ir otrs papīra sensors, ja taimingi pirmajam un otrajam sensoriem netbilst vajadzīgajam tad printeris domā ka papīrs ir iesprūdis. Iegansts protams ka ir elektronisks, bet iemesls drīzāk būs mehānisks - pacēlājrullis, ķīlējošs kārtridža fotocilindrs, izdilušas termoruļļa bukses etc utt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Ruļļus esmu izraustījis un notīrijis, zobratus un asis saeļļojis. Tas, ko ar roku var pagrozīt, manuprāt, griežas normāli. Ar pārējiem nosauktajiem diez vai tikšu galā - nemācēšu pārbaudīt un nav arī nekādu detaļu, ja vaina tiek konstatēta.

Jautājiens - vai ir jēga nest labot? Un ja jā, tad kur?

Printeris stāv senčiem 2X mēnesī kādas pāris lapas izdrukāt, nekāda megakvalitāte nav nepieciešama. Šeit es domāju vai nav lētāk paķert kādu citu lietu printeri, kā taisīt šim kapitālo remontu.

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

Pārlasiju vēlreiz simptomus un ja reizēm lapa nosprūst balta tad es liktu visdrīzāk uz kārtridžu, visticamāk kaut kur nav kontakta un vajadzīgās uzlādes, vai fotocilindrs ķīlē (tad gan parasti lapa apstātos stipri ātrāk, bet galvot nevaru, nekrāmējos ar viņiem jau vairākus gadus un detaļas ir aizmirsušās). Par remontu nemācēšu ieteikt, bet man tur neizskatās ne pēc kā kapitāla. Šiem modeļiem vienīgais kapitālais bija kad pečkai izdila termoruļļa bukses un/vai nonāca teflona slānis (dēļ vienkārša nodiluma vai sūdīga ķīniešu tonera), un rezultātā tika aprauti pāris zobrati, šeit ne pēc kā tāda neož.

Labots - noname
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Itkā kārtridžam nevajadzētu būt pie vainas - bija divi gabali (vakar veco un tukšo izmetu ārā) - abiem tāda pati problēma.

Ja fotocilindrs ir tas zaļais, tad domāju, ka tam arī nevajadzētu būt - tas mainās ar kārtridžu.

Termoruļļa bukses gan varētu būt problēma - kā saprotu termorullis ir pašā galā, tur, kur lapa nāk ārā no printera. Tās lapas kā reizi tajā vietā apstājas, un kad baltā lapa iznāk ārā, var redzēt, ka tās gals, apmēram 3 cm no sākummalas ir riktīgi cepies - mazliet apaļīgi saliecies no karstuma. Kad printeris izmet šo puscepto lapu bez teksta, pēc tam otro parasti izdrukā pilnīgi normāli - ar visu tekst, kā jābūt. Bet lai to piedabūtu, kādas 3-4 reizes jāatver un jāaizver tonera vāks.

 

Factory reset tā īsti neatradu, tāpat arī kur dabūt jaunāku firmwari.

 

Citiem vārdiem - paldies par idejām. Domāšu kur šamo iegrūst uz labošanu.

 

 

Edit:

 

BTW, blandoties pa šamā WEB interfeisu nospiedu tādu lietu kā OPC cleaning. Kā saprotu, tas tipa notīra fotocilindru (izdzen cauri tīru lapu), bet necepj lapu uz termoruļļa. Lapa iznāca ārā perfekti, bez sprūšanas. Lieku uz termoruļļa buksēm.

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

Par resetu pilnīgas muļķības, tur tāda nav un pat ja būtu tas neko nerisinātu. Cik viņam vispār skaitītājs rāda? Jo bukšu problēma parasti sākas pēc 80-100k lapām, un to bieži vien pavada zobratu krakšķēšana vai skaņa kad jūti ka viņam grūti to visu griezt. Bet tas ka iesprūdusī lapa ir vispār bez tonera, pat nepiecepta, mazliet mulsina, vienīgā iespējamība tad atliek ka pacēlājruļļa elektromagnētiskais sajūgs vai nu nostrādā par ātru vai vienkārši pārlec pār zobiem, kas viņu pietur miera stāvokli kad viņam nav jāgriežas.

Link to comment
Share on other sites

Vienu gan vari izdarīt - tam elektromagnētam, kas palaiž un apstādina pacēlājruļļa sajūgu, starp enkuru un serdi ir uzlīmēts porolons kas amortizē sitienu kad enkuru pievelk, viņš no vecuma mēdz sadalīties un tad paliek tikai līme, ar ko viņš pielīmēts, un enkurs mēdz pielipt pie tās līmes un nelaisties vaļā kad viņam jābūt atvērtā stāvoklī. Pie šāda scenārija printeris pie mehānikas inicializācijas ieraus lapu uzreiz, nevis tad kad vajag. Bet nu gan jau betons ar embedded pieredzi to problēmu par piečuku atrisinās uz skaitli trīs, nebūs pat tas printeris nekur jāved mhh.

Labots - noname
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Counters
   Total Page Count : 10687 Page(s)
   Toner Page Count : 31 Page(s)
       

 

 

 

Vienā brīdī pajaukšu, vai tieku pie tā porolona.

Link to comment
Share on other sites

Pie tāda skaitītāja tās bukses tur knapi iebrauktas ))))) Apskatījos exploded view, manu iepriekšējo ieteikumu var ignorēt, tur elektromagnētiskais sajūgs nevis elektromagnēts ar enkuru, tad vai nu sajūgs izslīd vai kas cits kāpēc tā iesprūdusī lapa netiek piereģistēta. Es norautu kreisās puses vāku un skatītos kā tas zobratu bloks izgriežas pie normālas drukāšanas un tajā brīdī kad iesprūst.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Mikelis95

Man bija līdzīga problēma. Arī pietiekoši vecs Samsung lāzernieks , kuru izmantoju tikai teksta izdrukām. Problēma ir rullītī, kas padod papīru. Papīrs tiek ievilkts, bet ne pareizā ātrumā. Netiekot līdz nākošam devējam printeris uzskata, ak papīrs ir iestrēdzis. Rullīša gumija ir palikusi slīdīga un nespēj bīdīt papīra lapu. Mazliet palīdzēja šī rullīša tīrīšana, bet ne uz ilgu laiku. Problēmu atrisināju, nopērkot jaunu gumijas uzliku šim rullītim  Rullīti var viegli izņemt daudz nejaucot iekārtu, internetā var pamācības atrast. Ebay varēju nopirkt tikai 5 gumijas komplektā par dažiem EUR, tāpēc atvilktnē mētājas liekās. Ja kādam vajag varu atdot.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...