Jump to content

Mecool K5


coco
 Share

Recommended Posts

Par cik biedriem radās interese par šī S2/T/T2/C/IPTV "kombaina" spējām, tad vairāk šeit.

Pirmkārt uzsvēršu ka K5 ir vairāk Android TV Box nekā SAT/VTV/C uztvērējs! Salīdzināt ar enigma2 iespējām nevar... Pamatā izmantoju ineta "iespējām", reizēs ka 4G inets sāk pievilt vai ir kāda mani interesējoša tiešraide, tad pārslēdzos uz S2/T. Šobrīd skatos kā Chizzy pagaidām liek vienos vārtos vareno Van Gerwenu Pasaules čempja 1/4 finālā... Tālāk atkārtošos ar labojumiem un papildinājumiem:

Par 52 eiropas naudām (no Ali ar atlaidēm) uz tuvāko pasta nodaļu ienācās S2/T/T2/C/IPTV "kombains" Mecool K5. Helio iTV nē (bez root, tātad domājams nepieciešams Google sertifikāts), Go3 nedaudz labāka kvalitāte par Baltcom Open uz manu aci. Helio iTV godīgi pasaka ka "Mazajiem ekrāniem", ja nav viņu IP boxs!

K5 +: cena, ātrs (CPU: Amlogic S905X3 Quad core ARM Cortex-A55 CPU GPU: Mail-G31 MP2 GPU RAM: 2GB ( 4GB optional ), ļoti kvalitatīva bilde, arī SD kanāliem. Pārslēgšanās starp SAT/TV $ kanāliem zibenīga, bet iekš TiviMate (OTT) vēl zibenīgāka! ;/ Youtube 4K/60, 26Mbps/vp9 bez dropiem, CPU max. T=84C!!! 4K/H.265(HEVC) filmas "pa taisno" no torentiem bez problēmām. Android 9, ar rootu arī ATV9 (nepilnīgs). Netflix ripoja kā sertificēts... Mecool ražo "Ne uz ceļgaliem" http://www.videostrong.com/Android_Tv_Box/107.html

K5 -: DTV aplikācijai pret enigmu2 nabadzīgas iespējas, šī aplikācija arī iegļuko (sk.cenu!), nav korpusā perforācijas (viss iekšā cepās), pultij nav programmējamo pogu, barošanas bloks 12v/1A!!! (cepās). Sīkāk iekš ru 4pda foruma.

Virszemes uztvērēja bloks manam eksemplāram ar labu "jūtīgumu", $ strādā caur oscamu. C kabeli (Baltcom) sagremo. Karšu lasītāju oficiālajām kartēm gan neesmu mēģinājis pagaidām "pieskrūvēt"... Visas problēmiņas jāmēģina risināt caur updates labojumiem, kurus pieprasām Rockleeli@videostrong.com un mecool.service@gmail.com

Laimīgu Jauno 2021.gadu!

Labots - coco
Izlabotas kļūdas!
Link to comment
Share on other sites

  • coco changed the title to Mecool K5

Šī kaste manā īpašumā ir apm 2 mēnešus,Atļaušos izteikt savus subjektīvos secinājumus.Pilnībā pievienojos biedra coco viedoklim.Nu nevar žigulis cīnīties ar Mercedes,bet uzskatu kā pamatfunkcijām,kā iedarbināšanai, ātrumu pārslēgšanai un bremzēm ir jādarbojas.

  Tātad kāpēc iegādājos šo kasti.Pēdējā pieredze ir ar Zgemma 9.h2 ar e2.Viss ir Ok,Bet tā ka radās vajadzība pēc TV vēl vienā istabā,un IPTV sāk patikt arvien vairāk un vairāk,nolēmu iegādāties šo kombainu.Neslēpšu,ir bijuši tv boxi ar šo procesoru,par kuriem neko sliktu teikt nevaru.Kāpēc no enigma2 uz android?Tāpec ka patīk ka IPTV kanāliem ir dalījums pa grupām,enigma2 ir jāskata visa playliste ,var salikt favorītos savus kanālus,tikai lieta ir tāda,ka man patīk braukāt pa kanāliem,atrodu ko interesantu,paskatos,neesmu piesiets konkrētiem kanāliem.Tad vēl arī tas ,ka uz e2 neatradu kā pievienot web browser,kādreiz ir bijusi opera,palabojiet ja nepareizi.

  Tātad DTV

  VTV strādā labi,nav nekādu pretenziju. Manuāli skenējot jāliek Francija,nezinu kāpēc,arī uz enigma 2 kastēm signāls ir spēcigāks nekā uz Latvija.

 SAT arī kopumā darbojas labi,tikai šad tad mēdz pazust signāls attiecīgajam pavadonim,man viņi ir vairāki,visbiežāk uz 36E,besī ārā.

 PVR funkcija.VTV ir OK ,jo tur ir SD kanāli.Rakstot SAT Hd kanālus,visus korekti neatskaņo,attēls stāv uz vietas,skaņa iet.Varbūt var līdzēt atskaņotājs jauns.

 IPTV stŗādā labi izmēģināi visādi playeri ,Safronova Iptv,ott-play,TviMate,nav kur piekasīties.

 Youtube arī ir OK.

 Tas viss protams bija daudzmaz labi,bet tagad par to,kāpēc es šo kasti vairs nepirktu.Pieļauju ka man ir līkas rokas,tad lūdzu palīdziet.

Ne jau velti es sākumā salīdzināju žiguli ar Mercedes.Ja nevari iedarbināt mašīnu,tad nevari arī braukt.Pēc izslēgšanas ar pulti,uztvērēju atmodinot tas dzīvo savu dzīvi.

Respektīvi-Ja pēdējais ir bijis VTV kanāls-tad bilde  ir 1/6 daļas no ekrāna kreisajā stūrī ar skaņu.Ārstējas pārslēdzot uz IPTV un atpakaļ.Ja pēdējais kanāls ir bijis no IPTV,tad tas startē bez skaņas,vai bez skaņas ar palēninātu attēlu atkarībā no playera.Ārstējas pārslēdzot uz DTV un atpakaļ.Nu protams arī atvienojot no tīkla un atpakaļ.

 Kopsavilkums-ja man ir mašina, tad man nevajag katru reizi pirms iedarbināšanas atvērt motora pārsegu un veikt kaut kādas manipulācijas.Es vienkārši iedarbinu un braucu.Tā līdz šim ir bijis ar visām kastēm kas ir bijušas pie manis.Es esmu bēdīgs,bet ceru, pārējiem šī tv Boxa īpašniekiem nav  tādu problēmu kā man,varbūt variet man palīdzēt.Varēja jau izstrādātāji uz pults pievienot lielu pogu RESTART,tas atvieglotu dzīvi,vismaz man.

Bet nu atkal par labo.Šī kaste man līdz šim uzkārusies vai pārstartējusies.Tas kaut cik priecē.

Link to comment
Share on other sites

Nē, vismaz ar pēdējo update (20201028 http://www.videostrong.com/xiazai/) man tādu problēmu nav. Gan VTV, SAT, gan TiviMate iptv atgriež bildi, skaņu, nekādu problēmu pēc stanby. Ilgāk paturot izlēgšanas pogu, ir pieejama pilnīga izslēgšana, restarts, pēc kuriem arī viss Ok, Varbūt tāpēc ka es K5 lietoju tikai pie vada, wifi ir izslēgts. Diemžēl softā ir problēmas, kuras cenšamies ar ru biedriem no 4pda pamazām risināt, arī centīgi rakstot ražotājam. Nekaras, strādā patiešām raiti. Dzelži par šo naudu patiešām labi, bet pults jāpieprogrammē, balss atbalsts nestrādā, DTV softs jālabo un jāpapildina. Mani kaitina, ka reizēm no iptv pāslēdzoties ar DTV pogu uz pults SAT/VTV kanāli ir ar skaņu, bet bez bildes. Nepieciešams vienmēr vispirms nospiest Home, bet tad uzreiz DTV, tā viss būs OK. SAT radio pārslēdzot ar ZILO pogu atpakaļ uz SAT TV kanālu būs 1.sarakstā, nevis kuru skatījies iepriekš. Joprojām nevar sakārtot DTS (AC3) skaņas celiņa regulēšanu no K5 pults... Vienalga šobrīd pēc iespējām, ātruma, bildes, CENAS, ir ļoti labs, stabils dzelzis!

p.s. Meklēju pulti līdzīgu G40 Air Mouse Gyro Voice 2,4G, bet ar programmējamām zem krāsainām pogā... TB, šim modelim zem ilgi nospiestas A pogas var vadīt (ir "iešūts") Apple TV, B - Vizio, bet C - Roku iekārtas, bet nevar noprogrammēt A - Sony TV, B - Yamaha rec....

       
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pāršuvos uz 20201028 update.Tiešām ,tagad iekārtu pamodinot,notiek korekta atgriezšanās uz iepriekšējo kanālu,gan IPTV gan DTV.

Kasti patlaban lietoju ar wifi.Sat pavadoņiem tāpat kā agrāk , šad tad kādam pazūd signāls.

 DTV pogu uz pults arī nelietoju,tāda pat prolēma,tikai caur home pogu.

Kastes lietošana man tagad ir kļuvusi patīkamāka.

Paldies, coco,par sniegto noderīgo informāciju,kā arī iekš 4pda ievietoto pāršūšanas instrukciju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir pagājusi gandrīz diennakts,kopš vakcīnas 20201028 ievadīšanas.Žēl, bet prieka vairs nav,vakcīnas iedarbība ir beigusies,viss ir tāpat kā agrāk.

Pilnīgi vienalga,vai internets pienāk pa vadu,vai Wifi.Vienalga ieslēgts vai izslēgts HDMI-CEC.Pārbaudīju uz dažādiem IPTV atskaņotājiem,ar dažādiem atskaņošanas sarakstiem.Uz DTV arī tie paši manis iepriekš minētie simptomi.Viss labais ir vienkārši pazudis.

Labots - formens
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Barošanas bloka nomaiņa pret 2A manā gadījumā nedeva neko,vienīgi tagad barošanas bloks vairs nesilst.Uztvērējs tāpat kā līdz šim dzīvo savu dzīvi.

Nedaudz paeksperimentēju ar bluetootch austiņām.Man ir tādi ķīniešu sūdi,kaut kāds upods,kurus šad tad izmantoju lai objektā telefons nebūtu jāstaipa līdz.Nu reāli man viņas vilka metri 7-8,varēju dzirdēt ,ko man saka ,un mani arī varēja sadzirdēt.

Ierīce austiņas atrod sapāro,viss OK.Tikai max attālums lai skaņa neraustītos ir apm 2m.Pieliksi rokas priekšā austiņām,skaņa vispār pazūd.Pagriezīsies ne tā,skaņa sāk raustīties.Tagad par galveno,skatos IPTV,izņemu austiņas,ielieku lādēšanās blokā,uz kādu 1 sekundi parādās skaņa TV,tad pazūd un attēls sāk iet bremzēti,

nu viss tas pats ,kā pēc atgriezšanās no standby.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Varētu pamēģināt šim "brīnumam" atslēgt HDMI CEC -> CEC Control -> CEC Switch OFF!? Izskatās ka tikai pie ieslēgta HDMI CEC sākās jaukumi ar skaņas zaudēšanu un attēla raustīšanos...

Es arī šobrīd tā labi padomātu vai vajag par šo "brīnumu" atdot 1/2 simtiņa eiropas naudas! Dzelži patiešām diezgan labi, bet F/W ar tādām blusām un bez attīstības... Ja patiešām _Malay_ (Malaysk) kaut ko saglābs ar softu, tad varbūt vēl būs "lietaskoks"!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ŠIs zirgs,visu laiku ir bijis klibs ar  priekšējo labo kāju un aizmugurējo kreiso kāju,tā arī nomirs.ŠIs aparāts ir ļoti labs tikai 4pda tēmas turētājam,kam tie ir jau vairāki un darbojas labi.Nepatīkamie posti tiek tīrīti.Tikai citiem lietotājiem kaste karst, un ir daudz citu problēmu.Man kaste  īpaši nekarst,pateicoties  coco ieteikumiem par kastes perforāciju.Virszemes TV strādā labi, arī IPTV,tikai  pēc gaidstāves,nav korekta atgriezšanās uz iepriekšējo kanālu.Par SAT vispār neizteikšos labi.Ja agrāk nenosakāmu apstākļu dēļ mēdza zust signāls uz 36E,tad tagad pēc pēc pēdējās pāršūšanas tas ir novērojams arī biežāk arī uz citiem pavadoņiem.Ka šis varētu būt SAT uztvērējs labāk aizmirst.Mana pirmā iepazīšanās ar SAT bija ar  SkyFlex EMU 3000,tas bija padsmit gadus atpakaļ,tas bija daudz reālāk,nekā ar šo mecool.Ja šis mecool  būtu mana pirmā kaste tad mana iepazīšanās ar SAT būtu daudz sarežģītāka,te es domāju iestatīšanu.

Gribēju lai būtu 3 in 1,lai varētu ar vienu pulti visu slēgt,nesanāca,aplauzos.Nepērciet šo mēslu.Labāk būtu 4k sat ar virszemi +labs Tv boxis.Labāk 2vas pultis ,nekā šo čakarēšanos.

Link to comment
Share on other sites

fornens, esmu darbojies ar AMIKO A5,A6 un šim aparātam tādu gļuku nav bijis. Tik cena gan laikam neadekvāti augsta ap 130€.

Link to comment
Share on other sites

2021.04.24. , 23:32, formens teica:

ŠIs zirgs,visu laiku ir bijis klibs ar  priekšējo labo kāju un aizmugurējo kreiso kāju,tā arī nomirs.

Gribēju lai būtu 3 in 1,lai varētu ar vienu pulti visu slēgt,nesanāca,aplauzos.Nepērciet šo mēslu.Labāk būtu 4k sat ar virszemi +labs Tv boxis.Labāk 2vas pultis ,nekā šo čakarēšanos.

Piekritīšu, jo patiesībā kā SAT uztvērējs vienkāršam lietotājam ar sarežģītāku sat saimniecību ir garām... Jā, lēts, ātrs, ar diezgan labu bildi priekš androsata, bet pilnīgi nederīgs priekš Twin LNB, diseqiem, motoriem... Normāli tikai strādā ar vienas izejas LNB uz viena šķivja! Manējais pilnveidots vēl divas galvas velk...:D Mans ne pirmais, bet domāju pārliecinoši pēdējais mecoolveidīgais combo! Ķīnieši liek mīksto uz problēmu risinājumu pieprasījumiem! Piemēram Baltcom aplikāciju labāk nemēģināt iedarbināt, pēc tās nav iespējams vispār lietot nevienu citu video programmu bez restarta... Bet ko gan var daudz vēlēties par ~57 naudiņām!?

Tomēr... ja tā padomā, tad uz šo brīdi virszeme, SAT 13 (arī 4K) un 36 grādi ar visiem piconiem, SmarTube, iptv, Netflix (gan tikai 540P), Go3, NUM, HD VideoBox... ar balss meklēšanu no U31 pults ar "aero"peles funkciju +31 programmējamas pogas TV, resīvera vadībai (+12 naudas) strādā patiešām ātri, labi, bez uzkāršanās un restartiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Joprojām lietoju K5, bet nu jau ar Vitaliy_S VITMOD-ATV v.11.5 - Android 11 ATV (Lineage-18.1). Nav gan pabeigta FW, jo nestrādā dažas pogas uz ori.pults, no Bluetooth pultīm nav balss ievada, nav Pēdējo programmu... No Ķīnas TV bokšu kombikiem līdz 100$ uzskatu ka ir labākais pieejamais variants! Malay arī vakar tautās iedeva savu Full Modu... Baltcom, TET+, Go3 aplikācijas arī skraida...

VITMOD-ATV arī ir normāla izslēgšana/ieslēgšana gaidstāvē, kā arī BT austiņas pieslēdzas un atslēdzas bez slaidšova ar skaņu.

Labots - coco
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pasaki labāk kur normālu magisk firmwari ATV Tox1 dabūt lai Tet, Go3 utt. strādātu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
(labots)

Saldajam Vitaliy_S "sastrādājis" VITMOD-E2 v.1.0 (OpenPLI 8.1) . Strādā no SD kartiņas, un kad palaižas (2min.20sek.) pat ļoti ātri, labi...

_Malay_ izlaidis savam Lite Mode 1.0 jauninājumu OTA 1.3. Runā ka arī labi strādā... bet cik nu sanāk palūrēt TV, Kino, Jūtūbi, tad Vitaliy_S VITMOD-ATV v.11.6 - Android 11 ATV (Lineage-18.1) priekš manis šeptē super!

18.02.2022. , 16:27, Racer teica:

Pasaki labāk kur normālu magisk firmwari ATV Tox1 dabūt lai Tet, Go3 utt. strādātu.

Tox1 nav bijis tuvumā, nepateikšu....

Labots - coco
Papildināts
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...