Jump to content

Pārdod PNY Quadro P400 videokartes


Exiic

Recommended Posts

Pārdodu PNY Quadro P400 videokartes.
https://www.pny.com/nvidia-quadro-p400

Jaunas, nelietotas, garantija gandrīz 3 gadi caur mani. 
Defekta gadījumā varu samainīt uz jaunu dažu darba dienu laikā 

Komplektācijā tikai karte. Antistatiskajā maisiņā.
Cena 70eur  60Eur 50Eur gabalā. Ņemot vairākas varam kaut ko runāt. 
Salīdzini lētākās maksā 30e dārgāk no kaktu kantoriem. 

Protams, ja reālām ņēmējam ir kāds piedāvājums, droši. 

Labots - Exiic
  • Patīk 1
Link to comment
Anonīms Alkoholiķis

Vai tas butu gandriz taspats gtx1050 lp?

Link to comment

Es sev labprāt paņemtu. Bet ne jau par 70, kas tikai 30 eiro lētāk kā interneta veikalā. Uz pusi lētāk kā interneta veikalā, pilnā komplektācijā, neatvērtā iepakojumā, tad varētu pirkt. Labi, iepakojums drīkstētu būt atvērts.

Link to comment
1 stundu atpakaļ, Anonīms Alkoholiķis teica:

Vai tas butu gandriz taspats gtx1050 lp?

 

Ja runājam par spēlēm, tad nav pat tuvu.

Link to comment

Ir vairākas, ganjau vēl būs :)

pirms 2 stundām , vvv teica:

Es sev labprāt paņemtu. Bet ne jau par 70, kas tikai 30 eiro lētāk kā interneta veikalā. Uz pusi lētāk kā interneta veikalā, pilnā komplektācijā, neatvērtā iepakojumā, tad varētu pirkt. Labi, iepakojums drīkstētu būt atvērts.

Droši ņem sev 2x lētāk, tas pat nav arguments uz kura pamata varētu atdot lētāk, bet vienkārši : "es uzskatu". Arguments būtu : "lūk kur labāks variants un klāt links". :) no kaktu kantora pirktu karti ja tā nenāk no vietējiem distributoriem, pēc kantora aizvēršanās, varēsi starp vaigiem iebāzt. Man garantija no Della. Respektīvi, esi vienkārši iespamojis, bet nu man nekas nav pret :) Interesanti arī šķiet tas, ka Tev vērtīgs šķiet iepakojums, instrukcija un disks ar vecu draiveri, kuru tāpat izlīdzinātu miskastē. 

Labots - Exiic
Link to comment

Patiesībā sen skatos uz Quadro kartēm. Ne tas, ka vajag, bet gribētu izmēģināt, kā ir. Ja tā gribēšana kļūs lielāka, nopirkšu sākuma līmeņa Quadro (no aktuālajām, laikam, tevis tirgotā tāda) veikalā, nekādā kaktu internetveikalā, normālā veikalā, kaut vai dateks vienalga... Par pilno komplektāciju es tāpēc, ka pilnajā komplektācijā ir arī DP mini uz DP adapteri 3 gabali, man pašam tādu nav, tā ka tādu arī nāktos meklēt, kā apskatījos, nemaz tik lēti tie nav, kapeikas nemaksā, pēc tā paša pieminētā dateks piedāvājuma, tavas atlaides vērtībā, nezinu, neorientējos, iespējams maldos. Par tavu garantiju salīdzinājumā ar veikala garantiju ko, neko sliktu nedomāju, bet netaisos salīdzināt.

Tāpēc mans komentārs tāds. Nevis tāpēc, ka man ir divreiz lētāks variants kur nopirkt vai arī gribējās iespamot.

Ja tu uzdotu man jautājumu - vai es gribu nopirkt no tevis šo karti, mana atbilde ir, jā. Tik pie nosacījuma, ja es sapratīšu, ka pie tevis sanāks izdevīgāk nekā pie dateks.

Link to comment

Autor, lūdzu, nepārproti mani, nav mans mērķis nonicināt tavu piedāvājumu, gan jau ir OK, skat, viens biedrs ieplusoja. Es šo tikai no savas situācijas un tikai no savas izpratnes.

Link to comment
Pirms 11 minūtēm , ieleja teica:

vai tad autora piedāvājums vs. interneta veikals nav melnajā vs. baltajā/pelēkajā, bez PVN u.t.t.?

 

p.s.

tas nav pārmetums

 

Ļoti labi zinu kā ir ar jaunas mantas vērtību, kamēr tā ir veikala plauktā, un mantas vērtību, kad tu to jau esi nopircis. Tas ne tikai par datorprecēm. Neviens no tevis to par veikala cenu nepirks, kaut tu to mantu nemaz neesi lietojis, nopirks veikalā.

Tas nav pārmetums.

Labots - vvv
Link to comment
pirms 7 stundām , Exiic teica:

Jaunas, nelietotas, garantija gandrīz 3 gadi caur mani. 
Defekta gadījumā varu samainīt uz jaunu dažu darba dienu laikā 

cenšos iedomāties kā šo reāli varētu izpildīt. nu labi, pieņemsim, ka vari uzrakstīt uz pavadzīmi.

bet arī tad, biki apšaubāmi, ka pēc piemēram divarpus gadiem varēsi pāris dienu laikā nomainīt, kaut no plaukta, kaut no dell servisa.

tā ka - cena, prece, te un tagad.

Link to comment

Pavasarī pa 70 biju gatavs ņemt K1200 - cena ir OK. Šie quadro ir baisi labie varianti mazajiem korpusiem.

Link to comment

Priekš manis, kad meklēju pāris mazajiem DELL-iem - vienkārši mazs izmērs (low-profile) un šauras (single-slot) un pietiekami jaudīga (nu tur filmām, youtubei un mazām spēlītēm) :D

Link to comment

Esot labākas. Pats neesmu redzējis to labumu, tāpēc gribas izmēģināt. Ja man, kā nejaukajam pircējam Exxic nepārdos, tad nopirkšu veikalā, pamēģināšu un pēc tam izstāstīšu. Kaut vai tas, ka šī te, pati pirmā no lejas, atbalsta vienlaicīgi trīs 4K monitorus.

Link to comment

Spēlēm, laikam, nav OK. Spēlēm spēlētāju kartes labāk.

Par darbam, šeit forumā datoristi ir rakstījuši, domas dalījās, vieni teica, ir tā vērts, citi teica, nav vērts, nevajadzīga naudas tērēšana. Jā, Quadro specifikācija uz papīra ir švaka salīdzinājumā ar līdzīgas cenas Geforce, tomēr pro kartēs viss optimizēts darba softiem, tās darbojas labāk.

Link to comment

Principā Quadro tikai lai vairāk paredzēts vairāku monitoru pieslēgšanai.

Lūk minētās videnes salīdzinājums ar manu pašlaik kompī esošo Nvidia GTX 970:

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-Quadro-400-vs-Nvidia-GTX-970/m9363vs2577

Vai arsalīdzinot ar vēl vienu vēsturi - GTX 650, kurai arī cena ir smieklīga :

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-Quadro-400-vs-Nvidia-GTX-650/m9363vs3154

Bet, kā jau @vvv minēja, ir specifiskas lietiņas kuras uz Quaddro iet labāk. Tāpat kā uz Tesla kartēm, maksā tūkstošus EUR, bet spēlēm nav paredzētas, tomēr specifiskiem mērķiem ir daudz ātrākas par Geforce.

  • Patīk 1
Link to comment

Tieši tā. Specifiskiem mērķiem. Lūk neliels ieskats kas un kā:

 

 

Tiesa gan video ir ierakstījis jampampiņš :D

Link to comment
INTRASERVERNET

Neredzu majas lietotajam nepiecieshamibu un vispar entry level  Quadro karti njemt. @vvv apgaismo mani, lai saprastu ko velies dariit? 

Labots - INTRASERVERNET
  • Patīk 1
Link to comment

Protams, ka mājas lietotājam nav vajadzīga tāda karte, nekādas jēgas.

Es jau uzrakstīju, ko vēlos darīt. Izmēģināt pie sevis Quadro karti darbībā. Pagrozīt kaut kādus smagus failus. Varbūt ieraudzītu priekšrocības.

Pro kartes boot.lv forumā nav neko daudz bijušas. Neatceros. Tāpat diskusijas par šīm kartēm diezgan maz šeit lasītas, bija, toreiz, atceros, foruma datorspeci pilnīgi pretēji izteicās par «ir vērts», «nav vērts».

Link to comment
pirms 4 stundām , vvv teica:

Pagrozīt kaut kādus smagus failus. Varbūt ieraudzītu priekšrocības.

Maz ticams ka tu tur kautko ieraudzīsi.

Benchmarku zinjā arī nekā īpaša tur nav, man uz 5 - 6 gadus veca laptopa, ir lai vai vecākas paaudzes, bet klasi augstāka un jaudīgāka M1000M un nekādus bonusus CAD'os novērojis neesu. Nu varbūt, ja tur būtu kautkādi super modeļi ar miljons detaļām, tad mazāka iespējamība, ka kāda kļūda strādājot pie modeļa mēnesi no vietas, bet maz ticams ka kāds te kautko tādu dara.

Visdrīzāk atbildēt uz jautājumu vai tur reāli ir kāds labums, var tikai tie kas diendienā strādā ar CADu un izmanto iespējas.

 

Drosīvien ka pluss ir tāds ka mazāka iespējamība ka viņa izcepsies, ja turēsi uz maz noslodzi 24/7. 

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment

Maz ticams ka tur ir kāda atšķirība iekš video trans code.

 

Palasot visādus Slidworks un AutoCad forumus, kur cilvēki nespēj izlemt vai pirkt 2x dārgāku Quadro, secinājumi ir ka:

* Quadro kartes būs mazliet labāk izstrādātas/testētas, lai varētu močīt 24/7 pašas sevi neiznīcinot

* Atšķirība draiveros, kr viens draivers ir optimizēts spēlēm, otrs CAD. Bet pa lielam tas pats draivers, tik tiek ielādēts ar dažādiem parametriem.

* Ja kautkas neiet iekš CAD uz vecākas kartes, tad prieks Quadro saņemsi updeitus visai ātri, priekš GeForce maz ticams ka vispār kautko darīs

* Nišas fīčas, kuras ir atbalstītas priekš Quadro, bet nav vai ir vājākas GeForce. Bet tu zināsi vai tev to vajag tikai tad, kad reāli viņas izmanto (interesantas tikai šauram lietotāju lokam). 

 

Pa lielam zemajā galā nav jēgas ķēpaties un pa to naudu labāk nopirkt labāku GeForce, ja vien tevi neierobežo minētās atšķirības.

Viduvējā galā, ja nauda nav šķerslis un nav nozīmes cik maksā (saprāta rjobežās), tad var ņemt Quadro.

Top galā jau nav citas izvēles, ja vajag jaudīgāko pieejamo karti, lai apsteigtu konkurentus, tad ņem jaudīgāko kas pieejams - parasti Quadro.

  • Patīk 2
Link to comment
Pirms 14 minūtēm , rubb teica:

nebūs labākā izvēle... 

protams protams! šis jau pats entry level, bet iespējams, ka daudziem ar to ir atliektiem galiem.

Pirms 7 minūtēm , AndrisBB teica:

Maz ticams ka tur ir kāda atšķirība iekš video trans code.

tikai tajā, ka minētais transcode nenotiek ar CPU.

Link to comment

Kas tieši tiek domāts ar transcode? Izmantojot hārdwāre akselerāciju, lai raw video iekodētu/atkodetu iekš h265 utt?

 

Nezinu kas tieši notiek ar top līmeņa kartēm, bet izstrādājot softwāri priekš zemāka līmeņa iekārtām (visādām kamērām utt), parasti jau kodēšana tikuntā notiek ar atsevišķu hardware bloku, kurš ir GPU sastāvdaļa. Bet tas pats bloks tiek izmantots gan jaudīgākos GPU čipos, gan vājākos. Maz ticams, ka iekš vienas paaudzes Quadro un GeForce tiek izmantotas dažādas encodera implementācijas. Tas vienkārši no izstrādes izmaksu viedokļa būtu nejēdzīgi, visdrīzāk viens encoders pat tiek izmantots ntajās paaudzēs.

Labots - AndrisBB
Link to comment
23 minutes ago, AndrisBB said:

* Atšķirība draiveros, kr viens draivers ir optimizēts spēlēm, otrs CAD. Bet pa lielam tas pats draivers, tik tiek ielādēts ar dažādiem parametriem.

 

Tāda atšķirība bija gadus 10 atpakaļ, kad lietotāji pirka 2x lētākus radeonus un džīforsus, un lika modificētos draiverus lai varētu grozīt tos savus acadus, ražotāji arī nav muļķi un to sen jau ir piegriezuši.

Link to comment

Protams ka viss ko pieminēju, ir diezgan vispārināts. Skaidrs ka kautkādas aizsardzības pret tādu darbību viņi ievieš, bet nu koda bāzi jau tas nemaina.

 

Kā arī liela daļa no tā visa ir tīri mārketings. Izplatās informācija ka tur atšķirības draiveros, kautkādas tur fīčas atbalsta/neatbalsta, bet reāli nekad nepiemin kādas tad ir tās atšķirības vai fīčas.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Pirms 13 minūtēm , AndrisBB teica:

Kas tieši tiek domāts ar transcode? Izmantojot hārdwāre akselerāciju, lai raw video iekodētu/atkodetu iekš h265 utt?

plex/emby un tml aplikāciju transcode tiek izmantots, lai no viena materiāla pārkodētu uz otru on fly - piemēram, it dots 1080p video, kuru ir vēlme atskaņot caur netu no servera. ja nets ir knaps, nākas samazināt video kvalitāti. servera galā tad notiek minētais live transcode. ja serveris paredzēts daudziem useriem, kuri grib kaut ko skatīt, tad ar šiem transcode cpu var ātri dabūt līdz lūpai.

h265 visi varianti gan jau uz minētās P400 neies, bet vienkāršāki pilnīgi noteikti.

re kur var apskatīt, ko viņas tur prot. https://developer.nvidia.com/video-encode-and-decode-gpu-support-matrix-new

 

Link to comment
47 minutes ago, AndrisBB said:

liela daļa no tā visa ir tīri mārketings. Izplatās informācija ka tur atšķirības draiveros, kautkādas tur fīčas atbalsta/neatbalsta, bet reāli nekad nepiemin kādas tad ir tās atšķirības vai fīčas.

 

Piekrītu, ka (l)ūzerim vulgaris tās fīčas un atšķirības sameklēt nav tik viegli, bet tāpēc arī viņam tādi dzelži nav vajadzīgi. Hardcore arhitekti un citi projektētāji nez kāpēc nečīkst un atpogā daudz fantastiskākus ciparus par šitādām P400 pat jaunām, jo darbs ir jādara, un atšķirība darba izpildē starp kvadru un džīforsu ir acīmredzama. Un pieminēt mārketingu, nu pat nezinu, vari minēt kādu sfēru kur viņš nav dominējošs?

Link to comment
Pirms 7 minūtēm , noname teica:

atpogā daudz fantastiskākus ciparus par šitādām P400 pat jaunām

Ko tur atpogā? Tā ir pilnīgāka budžeta karte.

Parasti tādas tiek liktas uzņēmumos, kur simtiem datoru, un nejau tapēc ka tur kautkas fīcu ziņā būtu labāks, bet tapēc ka ir garantijas ka tā karte ies arī pēc 5 gadi.

 

Pa lielam enterprise kartes tiek izstrādātas un tādas viņas arī paliek visu viņu mūžu, kamēr tiek tirgotas. Ja nojūkt, tad nopērc jaunu un ir garantija ka viņa ies, neviens komponents tur nebūs savādāks.

GeForciem tādas garantijas nav, komponenti būs tādi, kuri tanī brīdī bij lētākie, vieglāk pieejami utt, būs kautkādas izmaiņas dizainā. Kas reizēm izrausa problēmas, draiveru updeitus utt, un tas nepatīk IT nodaļu bosiem.

Tāpat arī ja sapirks 100 datorus ar Gforce, tad nav garantijas ka jaunākais Solidworks strādās bez problēmām un ka NVIDIA kautko labos. Tad visus nomainīt liekas problēmas un izmaksas.

 

Visas tās lietas ir svarīgas enterpraise līmenī, bet mājas lietotājam vai individuālam profesionālim, kuram nav 100 datori ir pilnīgi nesvarīgas.

Jaudas un veiktspējas ziņā tās kartes lielokoties pat būs vājākas un lēnākas, tāka sanāk pat dubults zaudējums - iegūsti vājāku karti un samaksā vairāk. Jo lētāka gala karte kā tā P400, jo vairāk tas izteikts.

 

Snobisms kā te var redzēt arī spēlē lielu lomu. Bet nu karts savu naudu var tērēt kā grib.

 

 

 

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica:

Ko tur atpogā? Tā ir pilnīgāka budžeta karte.

Tas ir konkrētā. Paskaties, cik top maksā :D

 

Bet nu, ko tur daudz spēlēties? Ja nav konkrētu vajadzību, ko tā karte apmierinātu, tad no tādas paspēlēšanās sanāks tas pats, kas no spēlēšanās ar jebkuru +/- līdzvērtīgu GeForce.

  • Patīk 1
Link to comment
  • Exiic locked this tēmaa
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
×
×
  • Izveidot jaunu...