Jump to content

Par darba pieredzi


gavnakods
 Share

Recommended Posts

Mezavecis
1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

pie vēlamajām zināšanām vēl piemin web izstrādes pārzināšanu. Dīvaini.  

Tas nemaz nav dīvaini. Daudzās vietās, kur darbības ar īstiem dzelžiem, automatizāciju, mainīgās lietas realizē ar dažādām skripta valodām - JS, Lua, Pyton u.c. Tas ir daudz efektīvāk nekā ar C++ hardkodēt iekš FW vai taisīt mežonīgas konfigurācijas. Arī daudzām iekārtām vadība notiek ar Web UI un kādam tas web  ir jāpieskrūvē. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , uldise teica:

sludinājumi lai paliek tur kur tie ir.

Šitas bija labs. Sludekļi lai paliek muļķu zvejai. Nopietnās lietās viss pa vecam, blats un zvans.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , Mezavecis teica:

Tas nemaz nav dīvaini.

Ir jau man arī projekti, kur vienu dienu es kādai no iekārtām čakarējos gar draiveriem un nākamajā jau gar HTML bāzētu UI, jo parsti jau tas UI kautko izmaina sistēmā. 

Bet nu tie ir kautkādi debug UI, jo dzežu programmētājiem laikam UI izstrādi labāk neprasīt :D  Ar "īsto" UI nodarbojas citi cilvēki. Tur parasti arī tā robeža, ka mana komanda darbojas līdz HTTP serverim.

No mērinstrumentiem līdz JS gan tāds visai garš attālums, tapēc saku ka dīvaini. Tas varbūt arī izskaidro zemo piedāvāto algu, jo reāli jau visu labā līmenī zināt nevar, laiks ir tik cik ir, sanāk ka meklē kādu kurš zin no visa pa druskai, nevis ekspertu jomā. Bet ja savi in-house produkti, tad varbūt arī nav tik traki tīri, lai vismaz daudzmaz zinātu kā tas UI darbojas, izstrādi gan laikam elektroniķim neprasīt.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , uldise teica:

@AndrisBB ja tiešām ir interese, varbūt piezvani?

Mēģinu saprast kāda ir pašreizējā situācija. Nav jau nekāda īpašā interese par konkrēto vietu, vienkārši nav jau to piedāvājumu tik daudz, lai būtu ko analizēt un izdarīt kādus jēgpilnus secinājumus tikai no tiem vien, tapēc arī jautāju. Apskatos sludinājumus dažādos resursos, atradu tikai divus potenciāli interesantus variantus, pārsvarā dominē web, mobilās applikācijas utt, kas man nav īpaši saistoši. Tur gan izskatās ka algas jēdzīgas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 22 minūtēm , AndrisBB teica:

dzežu programmētājiem

Galvenā problēma, ka dzelža jēdziens ir stipri izplūdis. Citam tas ir gatava iekārta ar visu, kas tur iekšā iekļauts, cits atkal dzelzi saprot ar 1 mikrokontrolieri.

Link to comment
Share on other sites

Izplūdis jau ir arī jēdziens kas ir mikrokontrolieris, jo to apšķirt no microprocessora jau arī vairs tik vienkārši nav :D

https://semiengineering.com/mpu-vs-mcu/

 

Bet nu reāli jau ja netiek rakstīts kods, kas tieši darbojas ap kautkādu "dzežu" bloku un liek tam kautko darīt, modificējot reģistrus utt, vai tas Linux draivers vai bare-bones mikrokontroliera kods, tad tā ir applikāciju izstāde, lai vai kādā valodā. Tas ka kodu uzliek uz Avenes vai kā līdzīga nepadara to par "dzelžu programmēšanu".

Vai piemēram, ja kāds izmanto MicroPython, kur viss ir abstraksts, lai rakstītu firmwāri priekš STM32 mikrokontroliera, tad to var pieskaitīt pie dzelžu programmēšanas? Vai kautkāda tīkla protokolu izstrāde, kura ir nav zemāka par piemēram OSI 2 līmeni ir "dzelžu" programmēšana?

Precīzas robežas tur tiešām nav.

 

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ir gan robeža. Ja tu neraksti SŪDKODU priekš FPGA, tad tā nav dzelžu kodēšana. 

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

Sen nav darīts nekas ar FPGA, bet tanī gadījumā sanāk darbošanās ap "virtuālu dzelzi", jo nav jau reāli dzelža, kamēr nenokonfigurē FPGA, lai tas būtu kautkas.

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...