Jump to content

Klozetpoda skalošanas mehānisma izvēle


midix
 Share

Recommended Posts

Kā no visa lēruma podu, kas atrodams Depo, atrast tādu, kam ir skalošanas mehānisms, kas izturēs pēc iespējas ilgāk vai arī būs viegli remontējams / nomaināms?

 

Bija dzīvoklī kaut kāds lētais ķīnietis, sāka neaizvērties un laist ūdeni cauri; vairākas reizes iztikām ar gumiju pieregulēšanu un maiņu, bet tagad jau no skrūvēšanas kaut kas sāka laist cauri un neturēt. Tā kā tie ražotāji iet un nāk, cerība atrast precīzi sakrītošu mehānismu ir pārāk maza.

 

Vai ir kāda normāla firma, kuras mehānismiem var uzticēties, vai vismaz zināt, ka varēs vienmēr atrast rezerves daļas un nomainīt, neko nesalaužot līdz galam?

 

Saražojuši tie ķīnieši un poļi visādas dīvainības... vecajā dzīvoklī bija vienkāršs PSRS laiku pods, nomainījām tik reizēm kādu gumijiņu un viss ok, bet šim ķīnietim te par daudz dažādu caurumu un pārāk sarežģījuši kaut ko.

Labots - midix
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Pirms 22 minūtēm , midix teica:

kas atrodams Depo

Tā ir pēdējā vieta, kur pirkt kaut ko sarežģītāku par skrūvgriezi!

Un pat to, labu, labāk izvēlēties citur.

Link to comment
Share on other sites

Skalošanas mehānisma kvalitāte ir viens, otrs ir ūdens kvalitāte. Ja ciets ūdens, apaug tie mehānismi podiem diezgan, kļūst nepilnvērtīgi darbībā.

Link to comment
Share on other sites

Teiksim tā: pods kā tāds kādu gribi, bet ja gribi labu mehānismu,tad nu tas jāpērk atsevišķi. Ja ņemsi pašu lētāko , tad neceri ka būs diži labs. Pašam pods kaut kāds Cersanit, bet gan  ūdens pludiņu, gan nolaišanas mehānismu nomainīju pret normālu. Nolaišanas mehānisms līdzīgs šim   , Pludiņa īsti neatceros kādu, bet nu bija kaut kas cienījams, līdzīgs šim.

Bet ja ūdens baigi kaļķains, tad nu kas viņu zin kā pludiņš uzvedīsies. Nu, ievadam (dzīvoklim, mājai) nav par skādi mehaniskais filtrs, lai pludiņa mehānismā neistrēgst lielkalibra draza.

 Starp citu , nopērkot kādu krutu firmas podu, var būt vēlāk problēmas, jo var izrādīties ka kādi mehānisma elementi nestandarta un nav dabūnami kad saiet grīstē. Ar šito sastapos vienā vietā, kad beigas dabūjam pirkt jaunu podu.

 

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Ārpus Rīgas izvēle nav pārāk liela - ir tikai Depo un daži nelieli santehnikas veikaliņi, kas mēģina izvilkt dzīvību :( 

Bet ja zina, kuras firmas ir normālas un nepērk pašu lētāko modeli, tad jau principā vienalga, kurā veikalā, kaut vai Depo.

 

pirms 1 stundas , oxygen teica:

mehānisma elementi nestandarta

Aha, šis arī svarīgi. Tagad es arī vispirms domāju uz ātro pameklēt, vai varēs atrast derīgu mehānismu atsevišķi, jo podam "kā tādam" vēl nav ne vainas. Taču īsti nezinu, cik "standarta" ir pašreizējais mehānisms un kas vispār nosaka tos "standartus".

Uz ātro paskatījos, vai Interneta veikalos ir kas līdzīgs - vistuvākais, ko atradu, ir šāds:

https://www.ksenukai.lv/p/udens-nolaisanas-dubultais-mehanisms-wc-nicoll-3v10s/2zn0?cat=dzj&index=1 

 

Manējais arī ir dubultais un slēdzis ir piestiprināts ar nelielu papildus cauruli, nevis tieši no augšas, bet pieļauju, ka derētu arī citi, jo redzu, ka tiem ir iespēja regulēt pogas augstumu. Būs jāiet uz veikalu ar pareiziem izmēriem vai visu esošo mehānismu :D .

 

 

pirms 3 stundām , vvv teica:

ūdens kvalitāte

Ir filtrs, parasts, mehānisko daļiņu, ik pa laikam nomainām to serdi... bet atkal no Depo, tā ka nez, cik tas ir efektīvs, varbūt vairāk placebo :D

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Man ir divi parastie filtri virknē, nobrūnē ātri, pienākošā ūdensvada caurules čuguna, gan jau dēļ caurulēm. Tā nav bēda. Ūdens ciets, liels kaļķu daudzums, vai kā to pareizi nosaukt, visas poda skalošanas mehānisma daļas apaug ar kaļķainu nogulšņu kārtu, esmu diezgan tīrījis. Viens pods ķīniešu lētais no 2005. gada, to šovasar izmetu, tam vairākkārt esmu pircis un mainījis to skalošanas mehānismu, tas vienkāršs, diezgan universāli tie, pieļauju, ka kaut kādi standarti tur ir. Noņem mehānismu, ar to uz santehniķu veikalu, gan jau piemeklēs vietā atbilstošu. Ir arī brenda podi, Gustavsberg, tiem tāpat mehānismi apaug, tos var nopirkt vietā, bet dārgi, parastais universālais tur neder, pagaidām esmu ticis cauri ar kaļķu notīrīšanu, nu tā, reizi 5os gados, apmēram, jāpatīra. Pie mana ūdens liec kādu podu gribi, tāpat skalošanas mehānisms prasīs aprūpi.

Link to comment
Share on other sites

Secināju, ka pie vainas ir šī te caurule, ko apvilku ar sarkanu. Pēc pogas nospiešanas serde nenokrīt līdz galam un nenoslēdz izeju, it kā kaut kur ieķeras. Kad pastum ar roku uz leju, tad noslēdz. Ja ar roku pacel uz augšu un ļauj nokrist, arī tad vienmēr brīvi aiziet līdz galam un neaizķeras. Bet tikko nospied ar pogu, tā nenokrīt līdz galam. Pagaidām uzlikām uz serdes malas kaut kādu smagāku saliektu metāla gabalu, un tad retāk ieķeras.

 

Laikam secinājums - tādi mehānismi ar pogu un cauruli ir nestabili, nākošais būs jāpērk parastais, kur poga stiprinās pa taisno no augšas. Pie tam, pašlaik ir dubultais mehānisms, bet mums neviens tāpat nelietoja mazo pogu, visi blieza pa visu pogas virsmu uzreiz :D

 

 Tā ka būs jāliek vienkārši vienas pogas mehānisms, un būs miers. Galvenais tik, lai izejas un pogas caurumi ir kaut cik "standarta", un tad noteikti veikalā atradīsim ar ko nomainīt.

 

image.png.78e9bd16ac52fae0145ba91c49b48299.png

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , kaads teica:

ifo, ido abi  no 2006 gada, nekas nav darīts, viss kalpo teicami.

 

sēdies, divi! pāķos ir konkrēts PSRS laika ražojums, zaļais pods ar to rūsganīgās krāsas tvertni, reāli nekas ar viņiem nav darīts, tehniskā ziņā, kalpo vel šobaltdien un kakas skalo nost, ka maz neliekas.

Sencis teica, ka māja esot (dzīvokļu nams) 93 gada.

Link to comment
Share on other sites

Man kaut kāds cersanit merida pods jau padsmit gadus iet. Tikai kādus 4 gadus ir labs ūdens. Pirms tam bija no spices jūrmalas brūnais. Pašā skalojamā kastē labs kūltūrslānis veidojās, bet tam mehānismam nekādīgi netraucēja. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , vvv teica:

Gustavsberg, tiem tāpat mehānismi apaug, tos var nopirkt vietā, bet dārgi, parastais universālais tur neder

Tā ir. Man arī ir viņu pods. Neesmu baigā sajūsmā. Kad bija ķīniešu pods, tad smakas bija mazāk pēc kluča nolikšanas - nezinu kaut kā savādāk aizskaloja...

Par mehānismiem, varu piekrist, tur ir bez maz vai kosmosa kuģis. Ik pēc kādiem 3 gadiem ir jāmaina vai nu noraujamais meh., vai arī tas pludiņa meh.

Tā kā te viens teica - visa pamatā ir tīrs ūdens.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 minūtēm , xp teica:

Kad bija ķīniešu pods, tad smakas bija mazāk pēc kluča nolikšanas - nezinu kaut kā savādāk aizskaloja...

 

Podam ar smaku nekāda sakara nav. Gan jau tagad  ar kaut ko citu savu bunkuru piepildi, ka tā smaka savādāka.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Piekrītu, Ifo, Ido. Man mājā ūdens ir kaļķaini-dzelžains. Ido iet 15-to gadu, darīts nav pilnīgi nekas. Tvertnē aug korāļi, bet poc strādā.

Un protams, ūdens kvalitāte šitam pasākumam ir kritiskais faktors. Otrs poc, kas bija cita ražojuma, pārdzīvojis jau kādas 3 mehānisma jaukšanas un tīrīšanas. Par laimi vēl nav nācies neko mainīt.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Skalošana ir jau aizejoša tehnoloģija. Tev vajag klozetpodā iekšā ierīkot garbage-disposal sistēmu. Tikai skaties, kur ir 16"!+ smalcinātājs.

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , midix teica:

pie vainas ir šī te caurule

Tiešām caurule? Vai tomēr tā ir trosīte, kura ķeras? Manuprāt tieši šie mehānismi ar trosīti ir diezgan uzticami.

Link to comment
Share on other sites

Bija , agrāk, variants ar cauruli kur tipa no tās pogas ar gaisu. Nokalpoja padsmit gadu līdz paškīda gumija noslēdzošajam. Tagad ar trosīti. Man tas ūdens nav kaļ'kains, bet ja padomā, tad tas kaļķis mēdz nosēsties un fig viņu zin kā tā trosīte uzvedīsies?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 29 minūtēm , oxygen teica:

tas kaļķis mēdz nosēsties un fig viņu zin kā tā trosīte uzvedīsies

Parasta citronskābe dara brīnumus ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, ridao teica:

Tiešām caurule? Vai tomēr tā ir trosīte, kura ķeras?

 

Nu jā, gan jau ka trosīte - vienkārši bildē nevarēju atzīmēt trosīti, jo tā ir caurulē :D 

 

Mjā, esmu nedaudz "santehnikas analfabēts". No pirmā skatiena šķiet, ka mehānisms bez trosītes ir vienkāršāks, jo no pogas līdz nospiešanas mehānismam ir īsāks un tiešāks savienojums (kaut gan grūti saprast no attēla - varbūt tur kaut kur arī slēpjas kāda trosīte vai gaisa spiediena caurulīte), tāpēc vajadzētu būt labāk:

https://www.ksenukai.lv/p/mehanisms-nolaisanas-ukr-cr-66-56-12-3-uklad/8fxb?cat=dzj&index=7

 

Firmu gan nezinu, kādu labāk ņemt (tas UKLAD varbūt ir pārāk lēts, lai būtu labs :D ) - bet viss atkarīgs, kas būs vietējos veikalos, jo jādabū, lai sakrīt abi gali - gan izejas cauruma izmērs, gan pogas cauruma izmērs, gan arī pa vertikāli lai poga būtu pretī izejai (citādi nāksies tomēr ņemt variantu ar caurulītes stiprinājumu) un tas var ierobežot izvēles iespējas.

 

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

  • midix changed the title to Klozetpoda skalošanas mehānisma izvēle

Aha, tas ir tas pats, ko liku attēlā - manējais ir līdzīgs, un tas pogas-trosītes mehānisms čakarējas.

 

Starp citu - kam ir domāts tas zilais plastmasas pārbīdnis no sāna?

Manam arī tāds ir, var bīdīt augšup lejup, un aiz tā atrodas vēl viena plastmasas detaļa, kas aiztur serdes kustību. Aizdomas, ka regulē to, cik tālu atveras, nospiežot pogu (un tātad cik ūdens izplūst), bet neesmu drošs.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 44 minūtēm , ridao teica:

Arī tieši šo izmantoju. Jau seši gadi un nekādu problēmu. Šāda tipa ir labs , ka vari to pogu ne tikai uz vāka , bet arī kur , netālu , blakus. Man tās laukums virs vāka ir vajadzīgs kā plauktam, kur salikt kādu ķīmiju, papīru (rezerves) . Nu plauktā izurbu caurumu ieliku to pogu un i plaukts, i netraucē tas plaukts pogai. Vienīgi ciemiņi (vecāka gada gājuma), dažreiz nesaprot kur nospiest to pogu, jo kastes vākam cieši pieguļ plaukts. Nu pieraduši ka jāmeklē uz kastes.

 Iespējams ka lētāki varianti arto trosītu īsti nestrādā kā jau visādi pakaļdarinājumi, kur max uz visu saekonomēts.

 Cik atceros , tad varēja regulēt mazā ūdens padevi un pārslēgt ar kuru pogu  (lielāko vai mazāko) mazā doza.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Manējam jau būs varbūt 10 gadi, tāpēc nav brīnums, ka tajā trosītes mehānismā kaut kas aizsērējis vai nodilis.

 

Skatos, ka Geberit varētu būt normāla firma, vismaz reklāmas viņiem labi nostrādātas :D  Ir solīda mājaslapa un video rullīši - ja tik daudz var ieguldīt reklāmā, tad gan jau arī paši produkti būs kaut cik labi un pieejami daudzos veikalos, rīt redzēsim.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 52 minūtēm , midix teica:

Ir solīda mājaslapa un video rullīši - ja tik daudz var ieguldīt reklāmā, tad gan jau arī paši produkti būs kaut cik labi un pieejami daudzos veikalos

šiem arī reklāmas pa visurieni un mājas lapa nosacīti kruta un galvenais atlaides ....... 😀

https://www.top-shop.lv/

Labots - kaads
Link to comment
Share on other sites

Top-shop jau nav ražotājs, bet tikai veikals, un veikali iegulda reklāmā pirmkārt, bet produktus salasa, kādus grib :D 

 

Ar ražotājiem biežāk princips "skati vīru no cepures" ir korekts - ja ir ražotājs, kam mājas lapa darbojas solīdi un ilgi, tad ir daudz lielāka iespēja, ka būs normāls produkts, nekā ražotājam, ko Internetā praktiski nevar atrast. It īpaši, ja ražotājs pat tādu sīkumu, kā noskalošanas mehānismu atļaujas detalizēti aprakstīt un uzrenderēt 3D instrukciju video. Mehāniski tie Geberit arī izskatās diezgan stabili - visas detaļas ir lielas un kustas brīvi, nav dažādu sīkumu, kas varētu kaut kur ar laiku ieķerties dēļ aizkaļķošanās. Gan jau ka ir arī citas firmas ar līdzīgām konstrukcijām, bet bez reklāmām - tad jau redzēs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Par podiem runājot - bija viens peridos, kad pa ciema ūdensvadu bik smiltiņas panāca, acīmredzot.

Rezultātā, podam aizdzīti skalojamie kanāli vai kā nu viņi saucas, un skalo tik no sāniem/aizmugures - no priekšas ne.

Kompresora normāla nav, tikai auto uz piepīpētāja.

Vot i jautājums - ir kādam tā bijis un kā izdevās iztīrīt?

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , HIGH-Zen teica:

Ar tiem podu remontiem tā uzmanīgi

Jā, kā atceros, darbā viena sieva reiz stāstīja;

Dzīvoklī podam arī gadījusies augšminētā problēma.

Vecis dusmīgs demontējis to un devies pie kaimiņa pēc rezerves daļām.

Atgriezies gan tikai nākamajā nedēļā...😀

Tā nu, viņas abas ar meitu paspējušas labi iemīlēt tuvējo krūmāju.

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , versatile teica:

aizdzīti skalojamie kanāli

 

Mjā, nopietna problēma.

 

Naiva ideja - varbūt var izkasīt ar kādu paštaisītu tērauda drāts rīku, kuram galā salikt izspūrušas drātiņas? Un mēģināt izvērt cauri visiem iespējamiem skalošanas caurumiem gar poda apmali. Emalju gan pabojātu, bet tajās vietās tāpat neredz.

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , versatile teica:

Vot i jautājums - ir kādam tā bijis un kā izdevās iztīrīt?

Augstāk pieminēju savu gustavsbergu, tam no skalojamās kastes podā ūdens nokļūst pa plastmasas kanāliem, tie bija aizauguši. Piekļūt klāt un izkasīt nevar. Ar lielu ūdens daudzumu skalojot, pakratot, paklapējot izdevās izdabūt tos kaļķus ārā. Podam būtu grūtāk pakratīt un paklapēt, jāmēģina skalot. Nebija nekāds kompresors, ieliku vannā un ar krāna strūklu skaloju.

Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze ar podiem :)

Vienā dzīvoklī ir Ifo, kalpo jau kādus 13 gadus. Vienīgā problēma, ka paši salauzām vāku :)

Otrā bija Cersanits kādus piecus gadus. Sāka ūdeni laist. OK, domāju, nomainīšu mehānismu. Nopirku, izārdu, bet beigās nekādi neizdodas salikt, lai nesulotu starp podu un skalojamo kasti. Izrādās blīve jau pirmajā reizē ielikta neprecīzi un ne tā nospiesta. Tad nu noskaidr;ojās, ka tādas blīves vairs dabūt nevar. Tā tiku pie jauna Gustavsberga un baigi nesūdzos. Vienīgi, kaut gan veikalā skaloja, ka šis pods nerasojot, tad tās ir muļķības. Tikko aukstāks ūdens un siltāks telpā ,tad noraso. Ifo tāda problēma nebija un pie tam par to pašu cenu...

Link to comment
Share on other sites

Nu smiltis laikam var izšķīdināt tik ar  to kas izšķīdinās pašu podu. Vieglāk nopirkt jaunu podu nekā iztīrīt Vienīgi , teorētiski , ar atpakaļplūsmu.   Tipa podu noskrūvē, apgāž ar kājām gaisā uz kāda gumijas paklāja, kas uz paaugstinājuma un ir brīva ūdens trauka cauruma vieta un pa kanalizācijas caurumu pumpē iekšā ūdeni, lai tas plūst atpakaļ. Nu , ja pods no zelta, varbūt būtu vērtas šādas izvirtības, bet ne ar parasto, keramikas. Tie podi nav tik dārgi lai mēģinātu ko tādu darīt. Kā teicu-pērkam puslīdz labu cersanita pa lēto, nomaini ieplūdes pludiņu un nolaišanas mehānismu, Nu kalpos ne sliktāk par gustavbergu . Nu tie gustavbergi, kas tagad nopērkamai mūsu veikalos, domāju ir štancēti tani pašā Ķīnā.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, energys teica:

Tad nu noskaidr;ojās, ka tādas blīves vairs dabūt nevar.

Bija līdzīgi, tikai es nevarēju atskrūvēt vienu no divām skrūvēm kas pievelk kasti pie poda. Zāģēju no sāna pušu uz sazāģēju unikālu nekur vairs nedabūjamu blīvi. Sanitārais silikons nāk talkā šajos gadījumos. Blīvi kārtīgi notīra, saliek kas nu tur ir palicis un tad tā trekni bez žēlastības noklāj silikonu blīvei no abām pusēm, kasti virsū un pievelk ar skrūvēm

Labots - Daiļais
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 57 minūtēm , oxygen teica:

Vieglāk nopirkt jaunu podu nekā iztīrīt

Tas, ka vieglāk, skaidrs.

Bet, pirmkārt, šobrīd galīgi nav iekāriena lieki pa veikaliem vazāties, da i sanķehņika būs tik darba dienās vaļā.

A otrkārt, pašlaik prātā, ka tas būtu kā pirkt jaunu auto, jo vecajam pelnutrauks pilns.

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , versatile teica:

Par podiem runājot - bija viens peridos, kad pa ciema ūdensvadu bik smiltiņas panāca, acīmredzot.

Rezultātā, podam aizdzīti skalojamie kanāli vai kā nu viņi saucas, un skalo tik no sāniem/aizmugures - no priekšas ne.

Kompresora normāla nav, tikai auto uz piepīpētāja.

Vot i jautājums - ir kādam tā bijis un kā izdevās iztīrīt?

Jānoņem kaste no poda, tad viss ir pieejams un iztīrāms. Aprakstīto problēmu īsti neizprotu. Tur jābūt akmeņiem, lai aizprostotu kanālu. Vai rūsas nosēdumiem. Ja noņem kastes vāku un izņem nolaišanas mehānisma korpusu netiek klāt? t.i. bez kastes noņemšanas

Link to comment
Share on other sites

Krutiem podiem mēdz būt sīki kanāli pa perimetru. Cersanitam vienkāršāk, plastikāta trubas kuras daļu plūsmas uz sāniem. Nu tos , domāju , var iztīrīt elementāri. Ja kaut kādi podi  pa 200+ eur nu nav paredzēti smilšainam ūdenim . Man gan aizdomas ka konkrētā gadījumā ir ne tik smiltis, bet ar kaļķi, Kopā sanāk ''cements''

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , energys teica:

tādas blīves vairs dabūt nevar

 

pirms 4 stundām , Daiļais teica:

unikālu nekur vairs nedabūjamu blīvi

 

Tas mani arī sāk baidīt. Kas tām blīvēm tik unikāls, vai kaut kāda eksotiska īpaša forma?

 

Izmērīju manējo - izejas cauruma diametrs 63mm, apaļa blīve (bet pacieta, prasītos mīkstāku), pogas caurums - 40mm, poga atrodas vertikāli centrāli pret izejas caurumu, un tad jau vajadzētu derēt kādam universālajam mehānismam (pēc parametriem der tas pats Geberit 240, kam var pieregulēt gan pogas augstumu, gan pārplūdes augstumu).

 

Vienīgi nez, kā tās blīves... Pēc idejas, pieskrūvē vispirms skrūves pie tvertnes, no iekšpuses un ārpuses ieliekot abas skrūvju blīves un vēl iespiežot nedaudz silikona, lai ūdens nesūcas pa vietni.

 

Esmu redzējis, ka dažiem podiem neskrūvē uzgriezni starp podu un tvertni, bet gan savelk visu pašās beigās ar uzgriežņiem zem poda. Pirmajā brīdī tas varētu šķist ērtāk - mazāk skrūvēšanas. Taču ilgtermiņā šķiet labāk, lai skrūves ir stingri piestiprinātas pie tvertnes un vairs netiek aiztiktas un nezaudē hermētisko savienojumu gadījumā, ja tvertni jānoņem no poda (piemēram, mainot blīvi).

Bet pēc tam galvenais, lai centrālajam caurumam būtu apkārt blīve, kas biezumā kompensē abu skrūvju ārējās blīves un uzgriežņus, ņemot vērā arī padziļinājumu apkārt centra caurumam. Ja tā blīve ir pietiekoši bieza, tad pievelkot pēc tam abu skrūvju ārējos uzgriežņus, blīve pa vidu būs maksimāli saspiesta starp tvertni un podu, un tad it kā nevajadzētu sulot... bet pārāk biezu blīvi arī nedrīkst, jo tad savelkot skrūves var salauzt tvertni (ir redzēti daži video, kur tā notiek).

 

Laikam ne visiem podiem ir paredzēti tie uzgriežņi uz skrūvēm pa vidu starp tvertni un podu - ja nav ne podam, ne tvertnei padziļinājumu apkārt skrūvei, kur ielīstu uzgrieznis, tad nedrīkst, citādi tvertne paliks atspiesta uz uzgriežņiem :( 

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , vvv teica:

Ja ūdens nesaskaras ar keramiku, iekšā atsevišķa plastmasas tvertne ūdenim, tādi neraso.

Par Gustavsber man teica veikalā, ka esot dubultās sienas, nerasošot. Pods viss iepakots, uz vietas neplēsu vaļā. Pēc dažiem mēnešiem, kad ienāca karsta vasara, skatos, sāk norasot... tad jau vairs uz veikalu neskriešu strīdēties, vienkārši pieņēmu zināšanai, ka šajā veikalā mēdz pied... pircējus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...