Jump to content

Ārējā skaņas karte (DAC) mūzikas klausīšanai


Dj Plosky
 Share

Recommended Posts

Sveiki foruma biedri!

Sakarā ar to, ka jaunās audio sistēmas (apakšā bilde uzmanības pievēršanai) izbūves gaitā tika konstatēts, ka portatīvā datora iebūvētā skaņas karte nekam neder, esmu ārējās skaņas kartes meklējumos. Ievērojot to, ka man diemžēl nav pilnīgi nekādas pieredzes to lietošanā, pēc ilgas interneta studēšanas esmu stipri apmulsis, ko tad man derētu izvēlēties, jo reti kur praktiski ir aprakstīti tieši mani interesējošie jautājumi un prasības.

Manas prasības (cerams, ka tās vispār ir izpildāmas) meklējamajai skaņas kartei:

1) Skaņas karte paredzēta mūzikas (retāk kāda filma) klausīšanai no portatīvā izmantojot tumbas, t.i. austiņu izejas, ieejas mikrofonam nav aktuālas;

2) Skaņas kartei vajadzētu atskaņot praktiski jebkuras skaņas, kas nāk ārā no portatīvā ar windows, t.i. mūzika kaut vai no tā pāša winamp, filmas no vlc utml. (Vai tas vispār reāli?!);

3) Skaņas karti varētu pieslēgt pa optiku pie TV (šobrīd Sony KDL-55W807C)  un atskaņot skaņu arī no tā;

4) Skaņas kartei būtu jābūt aprīkotai ar tālvadības pulti, ar ko pārslēgties starp to pašu TV vai portatīvo vai piemēram reguēt skaļumu;

5) Protams ārā jānak augstas kvaitātes signālam, lai pietiek ilgus gadus uz priekšu un nav īsti par īsu pie jebkura pārējā trakta teiksim tā.

 

Vai ir jēga skatīties uz ķīniešu smsl, topping vai tml?! Vai labāk tomēr no Eiropas vai tepat Lv ņemt to pašu RME (piemēram https://tstudio.lv/ru/shop/studijas-aprikojums/audio-interfaces/rme-adi-2-dac-fs/), lai mazāk iespējamās problēmas ar draiveriem utml?

Budžets, pie nosacījuma, ka skaņas karte apmierina VISAS iepriekš minētās prasības varētu būt līdz nūūūūūūū līdz 1000 eur (no Eiropas/Lv ar garantijām utml) vai līdz 400-500 eur no Ķīnas par kādu kārtīgu pārbaudītu modeli.

WhatsApp Image 2020-10-25 at 10.47.40.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Interesantas skandas, kurš būvēja? Kas par pastūzi galā?

 

RME ADI-2 DAC FS ir laba opcija, jo skan labi, ir pults un ir EQ, ar ko var piešpaktelēt istabas piekrāsas. Man šķiet, ka Valtam ir uz vietas, paprasi paklausīties.

 

Ar ķīniešiem līdzīgu skaņu dabūsi lētāk, bet nu tur nebūs RME fīčas un garantijas tādas nosacītas.

 

Tad nu ir visādi izvirtulīgie eksotiskie varianti. EU ir tāds Soekris, kurš taisa DACus uz rezistoru ķēdēm un interesanti ir arī Schiit multibit DACi uz industriālajiem čipiem. Tur gan visur vajadzēs priekšpastiprinātāju ar pulti, jo tie ir tīrie DACi. Skaņa gan ir savādāka un ir kam patīk. Man pašam uz skandām ir RME ADI-2 Pro, bet uz austiņām - Schiit Yggdrassil. Katrai pieejai savi plusi un mīnusi.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , osscar teica:

Skandas stūrī- no no

 

Jā un nē. Ja ir iespēja ekvalizēt, tad tas stūris bijis, nebijis. Dabū extra basu, ko vari precīzi pagriezt klusāk un reizēm pat izvilkt zemāk.

Link to comment
Share on other sites

Dj Plosky

Tumbas paštaisītas, 4 aktīvas joslas (tāds uz doto brīdi koncepts, vrb pārtaps par 3.5 joslām) šobrīd diemžēl nekas vēl nav pabeigts no elektronikas puses, nav skaidrības nedz ar ampiem, nedz DSP, nedz, kā redzat, skaņas avotu... Šobrīd mono režīmā klausos :)) no d klases tpa3255 platēm un Behringer dcx2496, zemais gals nu ļoti jau patīk, midi un augšas vrb arī prasītos maigākas, bet te noteikti ne tikai d klases vaina, tas dsp arī gan jau savu šņākoņu piedod klāt.

Valts ir kāds no foruma biedriem? (sorry, vietējos šeit praktiski nepazīstu, izņemot lietotāju kevins, ar ko sanāca daudz komunicēt bīdot augšā šo konkrēto un arī daudzus citus audio projektus)

Tumba stūrī protams no no, arī no sienas jābīda nost, bet nu dzīvojam realitātē, citādi esošie kvadratmetri vienkārši nelauj izvietot, ceru, ka iespējamās problēmas dēļ izvietojuma kaut vai daļēji spēšu koriģēt ar dsp.

 

Labots - Dj Plosky
Link to comment
Share on other sites

Valts Tenters ir Tstudio īpašnieks.

 

Mjā, nu Behringer un tpa nekāda konfekte nav, tāpēc gan jau augšas neskan. Setaps gan nav slikts, lai uzdizainētu filtrus. Es gan jau pīkstuli un vidu domātu, kā pasīvi safiltrēt un tad slēgtu klāt Hypex Fusion plati. Man pašam skandas uz FA253 strādā un viss ir super. Gan stiprekļi tīri, gan DACs apmierina. Visa filtrācija sēž tumbā un es tikai dodu signālu. Tavā gadījumā gan būs jādomā, kā komutēt signālu. Tās plates gan prot saprast, kurā ieejā nāk skaņa un attiecīgi pārslēdzas un skaļumu arī tur var uz pults uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Dj Plosky

"Valts Tenters ir Tstudio īpašnieks" - paldies, būs laikam jāmēģina sakontaktēties. Saki lieto RME ADI-2 Pro? Esi mēģinājis pa optiku kādu TV pieslēgt, no windows pa USB visas skaņas spēj atskaņot, vai tikai kādu konkrētu speciāli saregulētu foobar vai tml?!

Labots - Dj Plosky
Link to comment
Share on other sites

ADI-2 Pro ir vairāki darba režīmi no USB un OS to redz kā parastu audio devaisu, kas atskaņo pilnīgi visu. Attiecīgi Foobar arī strādā gan WASAPI, gan ASIO režīmos.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Nevajag baidities no smsl vai topping, ja tie sevi labi parāda mērijumos. 

 

Te ir labs resurss https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/master-sinad-distortion-comparison-graph-for-dacs.4814/

 

Galvenā lielā atškirība ir fīčas, ar ausi dzirdamā atšķirības robeža sasniedzas ļoti ātri, ja uztaisa objetīvu testu, neviss testu sevis mierināšanai/mānišanai

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Amirs jau nekad netaisa dzirdamības testus. Nav arī skaidrs, cik viņa SINAD mērījums korelē ar klausītāju preferenci. Skandu spinorama testiem vismaz ir šādi dati.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Es lietoju SMSL SU-8. Tur ir viss, ko autors vēlas (arī viss, ko dators atskaņo). 

Ir arī XLR izejas.

Esmu apmierināts, cena drusku virs 200.-

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man jau liekas, ka šeit labāk derētu šī saite no ASR: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?pages/Audio_Equipment_Reviews/

 

Šeit tabulā var atlasīt DAC, atfiltrēt pēc cenas un atlasīt rekomendācijas kā YES un izvēlies kas patīk.

 

RME noteikti ir laba izvēle, tam ir vismaz iespējams kaut kā kompensēt telpu, bet tā cena gan baigi žmiedz, bet jau autors ir gatavs maksāt, tad varu tikai rekomendēt ADI 2 DAC.

 

Pats RME neņēmu tieši cenas dēļ, aliexpress sakombinējot kuponus paņēmu pa 370 EUR Sabaj D5 (99% laika izmantoju, kā DAC/Preamp combo). Ir arī XLR izejas, XLR austiņu pastiprinātāja izeja un 6.35mm, pults un pie datora plug and play, bez nekādiem draiveriem, kā arī optikas ieeja. Šaubos, ka kāds var aklajā testā pateikt kas ir kas, vai arī atlasīt kurš ir R2R DACs vai arī kāds konkrēts čips ir konkrētā DAC.

 

Pirms 24 minūtēm , RudeWolf teica:

Nav arī skaidrs, cik viņa SINAD mērījums korelē ar klausītāju preferenci

 

Man jau liekas, ka šāds pētījums nemaz nav bijis un arī nebūs. Es saprotu, ka varētu būt frekvences līknei preference, bet konkrētam SINAD...?!?! 

 

Cik lasu, tad austiņām preferences līkne arī Amiram ir zināma un tā nebūt nav plakana līkne.

Diezgan ilgi jau sekoju līdzi Amiram un saprotu, ka ar katru review viņam draugi audio pasaulē paliek aizvien mazāk, jo reāli parāda ka Mola Mola padsmit tūkstošu EUR vērtus DAC var izpogāt ar 200 EUR vērtiem aparātiem iegūstot vēl papildus funkcionalitāti.

Labots - Malis
Link to comment
Share on other sites

Pirms 50 minūtēm , Malis teica:

Man jau liekas, ka šāds pētījums nemaz nav bijis un arī nebūs. Es saprotu, ka varētu būt frekvences līknei preference, bet konkrētam SINAD...?!?! 

Bet iekārtas viņš kārto pēc SINAD, nevis pēc kaut kā cita. Korekti būtu vienkārši pateikt, vai iekārta sasniedz veiktspēju atbilstoši dzirdamības slieksnim.

 

Pirms 52 minūtēm , Malis teica:

Šaubos, ka kāds var aklajā testā pateikt kas ir kas, vai arī atlasīt kurš ir R2R DACs

Nav nemaz tik neiespējami. Lielai daļai R2R dacu harmoniskie traucējumi ir virs dzirdamības sliekšņa.

 

Pirms 59 minūtēm , Malis teica:

Diezgan ilgi jau sekoju līdzi Amiram un saprotu, ka ar katru review viņam draugi audio pasaulē paliek aizvien mazāk, jo reāli parāda ka Mola Mola padsmit tūkstošu EUR vērtus DAC var izpogāt ar 200 EUR vērtiem aparātiem iegūstot vēl papildus funkcionalitāti.

Bet viņam ar katru apskatu ir jauni pielūdzēji! Ir tak bariem cilvēku, kas grib validēt savu pirkumu, pastāstīt citiem, ka viņu pārcenotie aparāti nekam neder. Virtue signalling is helluva drug! Plus vēl var threados brēkt virsū inženieriem, ka viņu iekārtas nekam neder, jo tās nesasniedz -130dB THD atzīmi. Tai pat laikā Amirs nedzird JBL SR305 aktīvo pastūžu traucējumus un ar vieglu sirdi tos iesaka.

 

upload_2020-8-30_12-37-49-png.22784

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , RudeWolf teica:

nedzird JBL SR305 aktīvo pastūžu traucējumus

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/jbl-lsr305p-mkii-and-control-1-pro-monitors-review.10811/

 

Linkā rakstīts šis: Subjective Listening
The JBL 305P Mark ii is a delightful little speaker. It gives a smooth, very realistic sound impression, beating many "hi-fi" speakers. Problems are two fold: there is a tweeter hiss that you can hear in near-field applications. And it runs out of power in a large room and high volumes. Not an issue if used as studio monitors.

 

Pats esmu lietojis šīs sērijas JBL, sīkoņa ir, bet sēžot dīvānā tāpat to nedzird.

 

Pirms 53 minūtēm , RudeWolf teica:

iekārta sasniedz veiktspēju atbilstoši dzirdamības slieksnim.

To pie rekomendācijas šis kungs piemin.

 

Pirms 53 minūtēm , RudeWolf teica:

Bet iekārtas viņš kārto pēc SINAD

Amirs arī piemin, ka tas nav vienīgais, kas raksturo labu DAC, palasi viņa review.

 

Es labprāt ar kungiem sanāktu kopā un to visu notestētu. Jo, kā redzams arī krievu STALKER youtubes kanālā, aklais tests ir visa atslēga. Varētu satikties un patestēt, protams, kad izveseļošos, ar gardām uzkodām, nemeklējot kašķi, bet apskatot lietas pēc iespējas objektīvāk. Protams, pirms tam nonākot pie kopīgas metodoloģijas testiem, lai visi būtu apmierināti un būtu kompromiss.

 

Pirms 53 minūtēm , RudeWolf teica:

validēt savu pirkumu

Tikai šajā gadījumā viņiem ir atsauce, reāli mērījumi, nevis cenu zīme vai koka korpuss, vai marmora skaļuma kloķis :D Manuprāt Amirs ir ļoti zinošs cilvēks un tas ko viņš ir paveicis ir milzīgs ieguldījums cilvēku izglītošanā. Es personīgi uz sevis esmu pārbaudījis, ka Placebo uz mani strādā, aklajā testā lēto no dārgā neatšķiru, bet kad klausos redzot tumbas vai pastiprinātāju, vai DAC, tad uzreiz šķiet, ka dārgākais vai man vizuāli pievilcīgākais skan labāk.

Labots - Malis
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
1 stundu atpakaļ, RudeWolf teica:

Tai pat laikā Amirs nedzird JBL SR305 aktīvo pastūžu traucējumus un ar vieglu sirdi tos iesaka.

fuij, šādu lietu es gaidītu no citiem boot biedriem, kas stumj apgalvojumus bez seguma, bet... 

 

LIelākā daļa apskatu lapu ir garām, tas pats whathifi, pilnīgs tuftelis. Man kā reiz trāpījās starpbloku kabeļi no van den hul, kaut kas ap 50-60 eur mazais pāris. Skatos whathifi apskatu par saviem kabeļiem un lasu brīnum lietas - "Energetic, enthusiastic sound punchy and weighty in bass and midrange. Could do with more focus when it comes to rhythms" 🤯

 

Kāpēc Amira resurss mani piesaistīja ir tas, ka viņš ar to tieši nepelna naudu, vīrs ir naudu jau iesitis un var sāk ākstīties.

 

Agrāk domāju, ka vadu štelles ir snake oil, bet jo vairāk praktiski tiek uztaisītas kopā sanākšanas uz objektīviem testiem, jo vairāk sāk kļūt skaidrs, ka daļa audio sistēmas komponentu tiek ņemtas ar pamatīgu overkill pāri auss spējām. Visreālākā atdeve ir skandas un amp. Dac, vadi ir pa tik pieņemamam cenām sasniedzami līdz auss izšķiršanas spējai, ka pārējais ir nauda par ticību un fīcām, ne kaut kādu detalizāciju. 

 

Ja kādam ir cits viedoklis, vienmēr esmu gatavs uz objektivu testu un cerēt, ka kļūdos, jo esošā realitāte smagi atsijā ticībniekus :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Malis teica:

Pats esmu lietojis šīs sērijas JBL, sīkoņa ir, bet sēžot dīvānā tāpat to nedzird.

Bet es nerunāju par sīkoņu. Ja redzi, tad manis iepostētais mērijums ir 1kHz signālam un attiecīgi tā harmoniskajiem piemaisījumiem. Tas pat ir pie nieka 5W jaudas. Virs dzirdamības sliekšņa ir kropļojumi līdz pat padsmitajai harmonikai. Tas, ka trokšņo, tas skaidrs, visi lētie aktīvie monitori trokšņo. Vai Amirs ieteiktu pastiprinātāju ar SINAD ap 55dB? Par JBL sistēmu ar šādu elektroniku viņš saka -

 

"The JBL 305P Mark ii is a delightful little speaker. It gives a smooth, very realistic sound impression, beating many "hi-fi" speakers."

 

Vai Schiit elektronika, kas dzirdami trokšņotu varētu izplenīties šādu labvēlību? Cik SINAD ir gana?

 

aSyZXkh.png

 

Nosmieties var arī par:

 

"Problems are two fold: there is a tweeter hiss that you can hear in near-field applications. And it runs out of power in a large room and high volumes. Not an issue if used as studio monitors."

 

Kā savādāk šīs skandas tiks izmantotas studijas setingā, ja ne kā tuvā lauka monitori? Amiram pieder instalācijas kompānija, kas tirgo JBL produktus. Es JBL vietā viņam bietē iedotu par tādām muļķībām.

 

pirms 3 stundām , Kaspars12 teica:

Kāpēc Amira resurss mani piesaistīja ir tas, ka viņš ar to tieši nepelna naudu, vīrs ir naudu jau iesitis un var sāk ākstīties.

 

Kaspar, Amiram pieder Madrona Digital. Tā ir sistēmu instalācijas kompānija, kas tirgo JBL un citas Harman grupas kompāniju sistēmas. Kā smejies, tas viņu gluži nepadara par neieinteresēto pusi. Nenoliedzami ASR ir lieliska mērījumu datubāze, bet mērījumi paši par sevi neko nesaka. Tos ir jāinterpretē un jāskatās kontekstā.

 

Man šķiet, ka Schiit labs balanss starp mērījumiem un subjektīvo. Tev vajadzēja redzēt, kā ASR biksītes sametās kunkulī, kad Džeisons atļavās pateikt, ka viņu Heresy sērija ar mega mērījumiem bija īzī dizains. Visi ķīniešu Topping, SMSL, Yulong un citi tupa atgremo ražotāju datašītu dizainus. Tur nav nekāda meistarība. Tāpēc arī vairāk par 200 dolāriem tur nav ko maksāt. Kāpēc RME maksā tik daudz? Nu pirmkārt jau Vācija, citas izmaksas ražošanā. Otrkārt, tur viss ir dizainēts no nulles, notiek firmwāres, GUI izstrāde. Un laika gaitā produktiem nāk klāt jaunas softa fīčas, kā arī kļūdu labojumi.

 

Te laba intervija ar Džeisonu par to, kāpēc kas skan.

 

 

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
pirms 5 stundām , RudeWolf teica:

Kaspar, Amiram pieder Madrona Digital. Tā ir sistēmu instalācijas kompānija, kas tirgo JBL un citas Harman grupas kompāniju sistēmas.

 

pirms 5 stundām , RudeWolf teica:

Es JBL vietā viņam bietē iedotu par tādām muļķībām.

Kādas pretrunas tu tur naktī postē ? Viņam vēl ir daži review par JBLiem, ne tie glaimojošākie. Ja viņš tā tiktu barots vai būtu atkarīgs no Harman grupas, tad tas būtu izteikti redzams, bet ķīna valda baigi :D Varbūt ķīnas spiegs un dzen iekšā šīs noklausīšanās/dac iekārtas ? :D

 

pirms 5 stundām , RudeWolf teica:

Visi ķīniešu Topping, SMSL, Yulong un citi tupa atgremo ražotāju datašītu dizainus. Tur nav nekāda meistarība.

Meistarība ir radīt produktu, kas maksā 3-4-5-6x lētāk, bet sniedz to pašu skanējumu. Par kādu meistarību, tad mēs runājam? Mani primāri interesē produkta spēja sniegt skanējuma performanci. Tev, laikam svarīgi, kur kājas aug, no kāda metāla korpuss, softu rakstījis eiropietis? Tas jau vairāk izklausās pēc tās puses, kur svarīgi, ka kabelis balstās uz ozola kluča, nevis apses. 

 

No manas puses šo diskusiju turpināt neredzu jēgu, jo es balstos tikai uz objektīvu testu, ko ceru, ka pavasarī arī uztaisīsim un tu varēsi parādīt, ka smagi kļūdos/amies un rme vai jebkurš cits tevis piesauktais dārgais dac sapogā ķīnas lētākos, atgremotos datašītu dizainus. Citādi audio pasaule, manā izpratnē, brīžiem aizpeld kā datoru, kad cilvēkiem paliek svarīgi bechmark rezultāti, nevis reālā performance, ko tu vari redzēt, izmantot.

 

miniDSP 2x4 HD ir labs testu starta objekts, jo tam tiešām ar ausi vēl var dzirdēt nepilnības, tā teikt notestēt sistēmu un klausītājus vai visi gatavi :D Tāpat gaidu arī Amira testu par šo minidsp produktu, kas pārbaudīs cik viņš ir objektīvi uztverams.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , RudeWolf teica:

Kaspar, Amiram pieder Madrona Digital. Tā ir sistēmu instalācijas kompānija, kas tirgo JBL un citas Harman grupas kompāniju sistēmas. Kā smejies, tas viņu gluži nepadara par neieinteresēto pusi.

Nu jau mēs galīgi no autora tēmas nogājām. Bet šeit kā piemērs, review par Hi End skaļruņiem, kur tos nerekomendē kaut vai tas ir JBL.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/jbl-4319-studio-monitor-review.12986/

 

Šajā apskatā viņš to nepiemin, bet citos esmu redzējis, kur piemin to, kāda ir viņa saistība ar konkrēto ražotāju, bet tāpat cenšas būt maksimāli objektīvs.

 

pirms 10 stundām , RudeWolf teica:

Cik SINAD ir gana?

Šis ir jautājums uz ko es gribētu zināt atbildi :D 

 

Par JBL 300 sērijas monitoriem noteikti jāņem vērā arī cena un performance, es vēl aizvien domāju, ka ir daudzi HiFi skaļruņi, kuri skan sliktāk un vēl nepieciešams pastiprinātājs.

 

pirms 10 stundām , RudeWolf teica:

Te laba intervija ar Džeisonu par to, kāpēc kas skan.

Intervija interesanta, bet intervijas laikā pats piemin, ka iekārtas grūti izšķirt, pat tad, ja viens pēc specenes un mērījumiem ir krietni sliktāks, bet otrajā intervijas pusē saka, kas viss skan citādāk. Un tas viss iekļaujot tādus terminus kā ''Fun sounding''. Nopietni?! Man uzreiz zūd ticamība, ja cilvēks sāk pieminēt, ka DACs skan muzikālāk, jautrāk vai tiek piešķirta vēl kāda cita ezotērika. Ja kādam mājās ir Jautri skanošs DACs, tad labprāt aizņemtos to un paklausītos, citādi sanāk, ka visu mūžu klausos garlaicīgu mūziku.

 

pirms 4 stundām , Kaspars12 teica:

Meistarība ir radīt produktu, kas maksā 3-4-5-6x lētāk, bet sniedz to pašu skanējumu.

Manuprāt šeit ir visa sāls tajā visā.

 

Ja klients ir gatavs maksāt vairāk par fīčām un dizainu vai ko citu, tad ok, bet ja vienādu skanējumu ir iespējams iegūt vairākas reizes lētāk, tad kāda jēga pārmaksāt.

 

Cerams, ka autoram nav jau riebums pret mums, ka te spamojam. :D

Link to comment
Share on other sites

Dj Plosky

Viss ok, paldies, ka uzturat aktivitāti, strīdos rodas taisnība! ;)

Vēlos pateikties visiem, kas izteica personīgo lietošanas pieredzi (tā mani interesēja visvairāk), tagad ir reāla viela pārdomām, jo tik tiešām, dažādu testu ir gana daudz, kaut vai tas pats Amira, ko šeit jau minēja. Izejot no tiem, tas pats Topping D50S vai SMSL Su-8, ko te pieminēja iepriekš (paldies lietotājam Stepselis par dalīšanos pieredzē) nebūs nekur tālu atpalicis no kaut vai tās pašas RME skaņas ziņā nu tā objektīvi vērtējot...

Galvenais, ka apstiprinājāt manas cerības par to, ka tiem DAC'iem IR jāatbilst visām manām topika sākumā minētajām prasībām.

Atsevišķs paldies lietotājam RudeWolf par FA253 ampu pieminēšanu, tas tik tiešām būtu viens no iespējamajiem risinājumiem ar ko aizstāt tagadējos ampus un DSP (attur lkm tikai tas, ka tgd nāktos jau gatavo korpusu atkal zāģēt un frēzēt, lai to ampu instalētu tumbā (protams, teorētiski var arī atsevišķi kkur nomest, tuvāk tam pašam DAC nu un jāsamierinās ar domu, ka D klase beidzot nav sū*s :D). Par FA253 ekspluatācijas sīkākiem momentiem mēģināšu atsevišķu PM uzmest.

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Kaspars12 teica:

Viņam vēl ir daži review par JBLiem, ne tie glaimojošākie.

Bet interešu konflikts nav tikai tad, ja ieliec krustdēlu Brīvostā par šoferi. Interešu konflikts ir pati izvēle.

 

pirms 5 stundām , Kaspars12 teica:

Varbūt ķīnas spiegs un dzen iekšā šīs noklausīšanās/dac iekārtas ?

Nē, viņš sludina korim. Ka eksistē tikai tas, ko viņš spēj/izvēlas nomērīt. Tas nav nekas cits kā scientisms.

 

pirms 5 stundām , Kaspars12 teica:

Mani primāri interesē produkta spēja sniegt skanējuma performanci.

Tu savu aparatūru izvēlējies pēc ABX testa? Vai arī skatījies uz mērījumiem, kam īsti nav pētījumu par korelāciju ar klausītāju preferenci?

 

pirms 5 stundām , Kaspars12 teica:

Citādi audio pasaule, manā izpratnē, brīžiem aizpeld kā datoru, kad cilvēkiem paliek svarīgi bechmark rezultāti, nevis reālā performance, ko tu vari redzēt, izmantot.

Man šķiet, ka datoru pasaulē tieši ir lielisks piemērs tam, par ko es runāju. Vai atceries, kā parādījās microstutter fenomens? FPS bija galvenais cipars, kas norādīja komponenšu veiktspēju. Tai pat laikā cilvēki sūdzējās, ka multi-gpu setapos, lai arī FPS tiek sasniegts gana augsts, tomēr bija problēmas ar raustīšanos. Ar laiku viņiem noticēja un izpētīja problēmu, kas piemīt alternate frame rendering metodei. Tāpat arī izmainījās FPS mērījumi un tagad mēs skatāmies ne tikai vidējo, bet arī zemākos FPS.

 

pirms 5 stundām , Kaspars12 teica:

miniDSP 2x4 HD ir labs testu starta objekts, jo tam tiešām ar ausi vēl var dzirdēt nepilnības, tā teikt notestēt sistēmu un klausītājus vai visi gatavi :D

Protams, ka var dzirdēt. Es tieši pēc 2x4HD nopirku ADI-2 Pro un atšķirība bija graujoša. Tai pat laikā Amirs samēra, ka mēs neko nedzirdēsim!

 

minidsp-2x4hd-1-khz-residual-noise-and-distortion-measurements-png.12221

 

Augstākā harmonika ir -100dB zem signāla, tāpēc mūsu zelta ausīm nav par ko uztraukties!

 

Pirms 36 minūtēm , Malis teica:

Par JBL 300 sērijas monitoriem noteikti jāņem vērā arī cena un performance, es vēl aizvien domāju, ka ir daudzi HiFi skaļruņi, kuri skan sliktāk un vēl nepieciešams pastiprinātājs.

Protams, tie monitori par savu cenu ir lieliski, jo ir optimizētas pareizās lietas - on-axis AFR un virziendarbība. Vai tas padara tos par dieva dāvanu? Nē, jo tās ir mazas tumbiņas ar samērā riebīgu elektroniku. Un tās arī nepadara JBL M2 par lukususa produktu tikai idiotiem, kam interesē zelta vadi.

 

Pirms 44 minūtēm , Malis teica:

Un tas viss iekļaujot tādus terminus kā ''Fun sounding''. Nopietni?! Man uzreiz zūd ticamība, ja cilvēks sāk pieminēt, ka DACs skan muzikālāk, jautrāk vai tiek piešķirta vēl kāda cita ezotērika. Ja kādam mājās ir Jautri skanošs DACs, tad labprāt aizņemtos to un paklausītos, citādi sanāk, ka visu mūžu klausos garlaicīgu mūziku.

Nu bet tu kādus DACus esi klausījies? Es ļoti labi saprotu, ko saka Džeisons, jo ir DACi un stiprekļi, kas skan patīkamāk par high open-loop gain/high feedback dizainiem. Jautājums, ir, vai var uztaisīt patīkami skanošu ierīci, kas nav neprecīza savā skanējumā. Ar to Kaspičs tur blakus threadā cīnās.

Arī man par šo tematu patīk runāt un apmainīties viedokļiem. Neņemu ļaunā neko no jūsu teiktā, jo es labi saprotu jūsu pozīciju, pats tajā biju pirms gadiem trim. Cik varam izstrīdāmies šeit, pārējo noskaidrosim "dabā"!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Tajā amira saitā diezgan daudzi sūdzas ka viņiem nobeidzies tas SMSL Su-8, tiešu usb sadaļa...var jau būt ka tagad izlabots...

Link to comment
Share on other sites

Jāskatās, kura versija SU-8 tā ir, pirmajai bija problēmas ar ilgmūžību.

 

Mana DAC ražotājs ir tas pats SMSL, tikai cits nosaukums tā tāpat ir viena un tā pati firma, pagaidām nekādu problēmu nav bijis.

 

Pirms 26 minūtēm , RudeWolf teica:

Arī man par šo tematu patīk runāt un apmainīties viedokļiem. Neņemu ļaunā neko no jūsu teiktā, jo es labi saprotu jūsu pozīciju, pats tajā biju pirms gadiem trim. Cik varam izstrīdāmies šeit, pārējo noskaidrosim "dabā"!

Galvenais, lai neviens neapvainojas un varam konstruktīvi spriest par lietām un ir diskusija.

 

Pirms 26 minūtēm , RudeWolf teica:

Es tieši pēc 2x4HD nopirku ADI-2 Pro un atšķirība bija graujoša.

Kādas izmaiņas Tu dzirdi? Tikai nesaki tādus terminus kā plūdenāks, jautrāks un muzikālāks, es nezinu ko tas nozīmē :D  Man interesē vai skatuve ir plašāka, labāk izšķir instrumentus, ir izteiktākas augšas vai labāk dzirdamas bungas vai kas tāds?

 

Es arī esmu salīdzinājis savu Sabaj D5 pret minidsp produktu un uzreiz varēju dzirdēt starpību, bet tikai augšās, tās bija skaļākas un izteiktākas, kā arī bija dzirdamas mikro skaņas, kā vokāls skan un skaidrāk var dzirdēt, ka solists pie mikrofona ievelk elpu, bet pārējā diapazonā starpību nedzirdēju.

 

Pirms 26 minūtēm , RudeWolf teica:

es labi saprotu jūsu pozīciju, pats tajā biju pirms gadiem trim

Kas tagad ir mainījies? Kas mainīja Tavas domas?

 

P.S.

 

Ja ir kāds veids kā varat mani apgaismot, tad esmu ar mieru ar lielāko prieku piedalīties, protams, gribētos, lai lētais aparāts skan tāpat kā dārgie un varu nevērt vaļā savu maciņu, tas būtu ideāli, bet ja dzirdētu atšķirību un man kas patiks labāk, tad atzīšu to, kļūdīties un izglītoties ir cilvēcīgi, bet tam, protams, ir jābūt pierādāmam. Ja ir vēl kāda pievienotā vērtība skaņas avotam neskaitot audio kvalitāti tad būtu labi to izzināt, citādi redzot vinila plašu pieaugošo popularitāti, nešķiet, ka kvalitāte ir galvenais, bet gan sentiments un iedomas. :)

Labots - Malis
Link to comment
Share on other sites

Gan jau ar statisko izsista. Pret ESD aizsardzību jāmāk taisīt. Protams, skanējumu tā nemaina un mērījumos neuzrādās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Malis teica:

Kādas izmaiņas Tu dzirdi? Tikai nesaki tādus terminus kā plūdenāks, jautrāks un muzikālāks, es nezinu ko tas nozīmē :D  Man interesē vai skatuve ir plašāka, labāk izšķir instrumentus, ir izteiktākas augšas vai labāk dzirdamas bungas vai kas tāds?

Galvenais bija detalizācija. It īpaši ar blīvāku materiālu kā Opeth - Deliverance tas MiniDSP taisīja putru un atsevišķus instrumentus vienkārši nevarēja izšķirt. Par vokāla saprašanu vispār nebija ne runas. Augšas ar MiniDSP man šķita asas un uzbāzīgas. Vienu vārdu sakot, "pēc papīriem" viss bija kruta, bet ilgāk paklausoties mūziku gribējās slēgt ārā. Un tas bija ar Equator Q12 skandām, kam pašām bija papildus AD/DA trakts, kas noteikti savu darvas pili medutiņā ielēja.

 

1 stundu atpakaļ, Malis teica:

Kas tagad ir mainījies? Kas mainīja Tavas domas?

Mans ceļš uz pareizo skaņu jau tāds pats vien bija. Tā kā LV iespējas aparatūru paklausīties ir ļoti ierobežotas, tad es skatījos mērījumus un būvēju/pirku to, kas mērījās vislabāk. Vispār jau, kāpēc es līdu iekšā tajā audiofīlijas sērgā? Jo jutu, ka ar labāku aparatūru mūzika uz mani iedarbojas spēcīgāk. Bet ar to dzīšanos pēc labākiem mērījumiem šis efekts nepastiprinājās. Es pat teiktu, ka kaut kādā mērā es piefiksēju, ka man prieks par mūziku tieši otrādi - samazinās. Klausos vienu dziesmu uz sistēmas, kur gan AFR ir nošpaktelēta plakana un THD ir nedzirdams, bet skaidri atceros, ka iepriekš man tā dziesma ir vairāk patikusi. Ok, varētu to norakstīt vienkārši uz to, ka konkrētais skaņdarbs ir līki ierakstīts un man vienkārši nepatika pati dziesma. Bet tā man bija ar lielāko daļu mūzikas.

 

Strādājot Sonarworks dabūju paklausīties nu pāri par simts austiņām gan pirms, gan pēc kalibrēšanas. Pamanīju, ka ir austiņas, kas skan labi, bet mērās ne tik labi un ir tādas, kas mērās labi, bet totāli neskan. Redzēju, ka ir lietas, ko ar EQ nevar izārstēt. Man secinājums bija, ka ir lietas, ko var izmērīt un ir lietas, ko izmērīt ar esošajiem rīkiem būs grūti. T.i. man kļuva svarīgi, lai tiek sasniegts kaut kāds slieksnis aiz kura jau ir jāklausās, lai saprastu, kas ir lieliski un kas ir tikai labi. Tāpat arī es pieredzēju, ka risinājumi, kas fast switching ABX testos vinnēja, ilgāk paklausoties nogurdināja dzirdi.

 

Lielā mērā tas noveda pie tā, ka sāku koķetēt ar dažādiem eksotiskiem risinājumiem. Nopirku Torpedo 3 stiprekli, kam bija labas atsauksmes. Par spīti sūdīgākiem mērījumiem, tas mani daudz ilgāk turēja pie mūzikas nekā ADI-2 Pro austiņu izeja. Ar DACiem es jau sen esmu eksperimentējis un ilgu laiku mans favorīts bija pavecs Parasound D/AC-1600, ko modificēju, jo stock izejas pakāpe bija pārāk netīra, bet PCM63K multibit čips man patika, kā skan. Kad DACu ar saviem eksperimentiem nokāvu, tad atgriezos pie DS. Un, lai arī izškirtspēja bija labāka, visu laiku šķita, ka kaut kas trūkst. Ar modernajiem R2R DACiem, šķiet atguvu gan "to" skaņu, gan arī tehnisko performanci. Es gan galīgi nesaku, ka visi R2R ir košers un visi DS sūkā.

Pašlaik pa ilgiem laikiem gan ar savu skandu, gan austiņu sistēmu esmu apmierināts. Tā gan labi mērās, gan arī skan tā, kā man patīk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Parasti usb (un ne tikai, visiem līdzīgiem interfeisiem) pirmais, kas nokauj, ir drošinātāju un diožu (vai galvaniskas atsaistes, atkarīgs kas par interfeisu un kas par šinu) trūkums uz barošanas šinām, lētajos devaisos itin bieži redzēta šada santīmvīlēšana.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Iesacejs69

miniDSP ir.. kaa to maigaak pateikt..

es ar Tony komuniceeju [varetu jau pat teikt smalkaak - sadarbojos] pirms ntajiem gadiem. Bija teema par FIR filtriem.

Atmetu ar roku, jo viss, kas attiecas uz analogo dalju - vienkārši miskastee.

Dinamikas apstraade - miskastee [peec tam vinjsh uzlaboja, kad sarakstiiju izniicinoshu reportu], bet nu kuda - par katru mezglu pieraadiiit, ka tas ir craps..

Peedejos gados vinjsh ir sastanceejis produktu chupu, cenas relatiivi kosmosaa, bet man interesae par tiem dzelzhiem ir 0 un es nezinu, kam jaanotiek, lai taapie pieaugtu kaut par vienu eV.

Link to comment
Share on other sites

2020.11.15. , 14:26, Iesacejs69 teica:

Peedejos gados vinjsh ir sastanceejis produktu chupu, cenas relatiivi kosmosaa, bet man interesae par tiem dzelzhiem ir 0 un es nezinu, kam jaanotiek, lai taapie pieaugtu kaut par vienu eV.

Tās cenas ir kosmosā, jo nekā cita īsti nav, kas darītu to pašu un būtu ar puslīdz saprotamu UI mājas lietotājam. Savulaik Hypex tirgoja kaut kādu DSP plati, bet laikam neviens nepirka un šie noņēma no tirdzniecības. Tagad DSP viņiem tikai Fusion plate-ampos. Ir, protams, profesionālie risinājumi, bet nu jāties ar kaut kādu Sigma studio ne kurš katrs grib. Teiksim šāds draņķis man pat būtu samērā interesants, jo prot arī strīmot un DACus varu piekabināt galā pēc gaumes.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Dj Plosky

Sveiki visiem! Ar atlaidi rezultātā tika ieķerts SMSL M500, ņemtu vrb arī SU-9 (formfaktora ziņā izsktās pateicīgāks + pēc skaņas minimāli pārāks, bet ko diez vai var atšķirt reālajā dzīvē), bet tajā brīdī nebija pieejams Eiropā (no Ķīnas sūtīt  ar risku dabūt klātnodokli kkā negribējās + SU-9 pēdējā brīdī vēl cenu uzcēla augšā). No W10 sāka atskaņot visu uzreiz, pat neko manuāli neinstalējot. No teļļuka skaņa arī nāk, tikai tiesa gan pa OPT2 ieeju (OPT1 klusums). Pa šo laiku arī samests pasīvais filtrs pīkstulim un midam.

Skan protams manāmi labāk par mana portatīvā skaņaskarti tāpēc kopumā esmu ļoti apmierināts.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Dj Plosky teica:

pēc skaņas minimāli pārāks

Abi ir diezgan standarta ES9038 implementācijas, kas mērījumos sasniedz performanci zem dzirdamības robežas. Nedomāju, ka kaut ko iegūtu/zaudētu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...