Jump to content

Soundbar izvēle


Dinamo
 Share

Recommended Posts

Sveiciens ekspertiem!

 

Jau laicīgi atvainojos par muļķīgiem jautājumiem, pat nezinu vai pareizajā tēma ierakstīju. Bet ceru, ka sniegsiet atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem un nonākt līdz pareizajai izvēlei. 

 

Vēlos iegādāties soundbar ar ko saslēgt TV, lai uzlabotu skaņas kvalitāti tv saturam, kā arī, lai izmantotu kā skaņas avotu mūzikas klausīšanai no telefona (Spotify utml) caur Bluetooth.

 

Prasības pēc skaņas kvalitātes, domājams, nav augstas, tāpēc jau skaņas avots mūzikas atskaņošanai būtu šis soundbar, nevis skandas ar pastiprinātājiem utml. Līdz šim ir bijis parasta tv oriģinālā skaņa + maziņa jbl skaļrunis/tumbiņa vai kā tos sauc.

Budžets arī šim nav liels – kādi 200 eur, nu varbūt nedaudz, nedaudz vairāk.

 

Papētot ko varu atļauties, esmu šķiet, nonācis līdz diviem variantiem:

 

1) Sony HT-S350

Šīs esmu dzirdējis dzīvē, ausij patika.

Salīdzinot ar Philips variantu, jauda arī nedaudz lielāka (320 W vs 300 W). Bet cik dzīvē tie 20 W ir daudz? Tas ir jūtami?

Vēl pluss, ka šis ir nedaudz lētāks (30 eur)

 

2) Philips HTL3320/10

Šim pluss – man Tv arī ir Philips, vai tas nozīmētu, ka šo darbina ar to pašu TV pulti? Vai, tā kā tv ir HDMI ARC, tad arī Sony soundbar varētu lietot ar tv pulti?

Philips ir 3.1., bet Sony 2.1. Man tie ir tikai cipari, dzīvē nekad neesmu ar ko tādu saskāries. Varbūt kāds, kas ir lietojis abus variantus, ir liels ieguvums tas 3.1.? Labāka kvalitāte, filmām, dialogiem, sievai raidījumiem?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tīri intereses pēc: aktīvās 2.0/2.1 tumbas neder vietas dēļ?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , Dinamo teica:

tas nozīmētu, ka šo darbina ar to pašu TV pulti?

Darbināt varēsi abus soundbaru ar pulti

 

Pirms 34 minūtēm , Dinamo teica:

Philips ir 3.1., bet Sony 2.1.

Ir atsevišķs kanāls +/- dialogam 

 

Personīgi ņemtu otro variantu 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , itanium teica:

aktīvās 2.0/2.1 tumbas neder vietas dēļ

Gan jau ir vēlme pēc tā paša HDMI, lai ir tas arc, tie bezvadu savienojumi, spotify atbalsts, kā jau autors minēja.

2.0 un 2.1 kaut kā HDMI praktiski nemana. Jā, ir ar BT un optikām arī autora budžetā.

Ar HDMI bez maz vienas nāk prātā - Klipsch the Fives, bet tas jau pavisam cits budžets.

 

Es ar te štukoju, ka TV varētu paņemt kādu soundbaru ar subi, būtu vienkāršāk novietot, tīri priekš TV vajadzībām. Man gan gribējās, lai ir arī radio. Bet mūsdienās tādu nav. Tā arī neko neesmu paņēmis :)

 

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par atbildēm.

Tad par labu ir Philips, jo tam ir 3.1. nevis 2.1.

Bet tas ko zaudēšu ir 20W jauda (Philips ir 300 W, bet Sony ir 320 W). Tas ir daudz? Tas ir vispār pamanāms (jauda - tas nozīmē, to, cik skaļi var atskaņot vai ko citu?)? Vai zaudējums nav būtisks? (dzīvoju privātmājā, kaimiņi nav problēma, bet pašam ir bērni, tāpēc, gan jau tā mūzikas klausīšanās tāpat nebūs uz max)

Link to comment
Share on other sites

aizmirsti par tiem simtiem W - reālā jauda tur ir 20W sabanm un pa 5 w bāram :D ņem to kurš labāk patīk

:

Power • Standby power consumption: Main unit: <0.5 W; Subwoofer: <2 W • Subwoofer power consumption: 25 W • Main unit power consumption: 25 W • Main unit power supply: 100-240V AC, 50/60 Hz • Subwoofer Power supply: 100-240 V~; 50-60 Hz

 

Labots - osscar
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Philips ražo(-ja) arī 2.1 sounbar HTL3310 - tas ir lētāks, tiesa gan ar zemāku jaudu.

 

Arī sagribējās soundbaru, bet noteikti ar centra kanālu (3.0 vai 3.1), jo ja gadās saturs ar 5.1. skaņu, tad no TV skanošie dialogi manai ausij ir par klusu.

Pamanīju, ka HTL3325 modelim (otrais variants vien sudraba krāsā)  caur  HDMI ARC multichannel skaņai esot pamanāma aizture (https://www.youtube.com/watch?v=Qj6ZQEnSEI0

Manā gadījumā to var atrisināt skaņu ņemot no ārējā TV boxa SPDIFa, taču citos gadījumos var sanākt vien stereo.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā, vienmēr, it kā liekas, ka esi jau izvēlējies, bet tomēr atrodas kādi kasjaki! :)

Philips jau pasūtīju, bet nu varētu vēl cancelēt.

 

Tā iespējamā aizture multichanel gadījumā, un tad Stereo izmantošana - nu iespējams, manai proletārieša ausij tas baigi neko nemainīs, jo ja pareizi saprotu, tas ir  tikai atsevišķam saturam (spēles, Netflix) skaņu padarot vēl labāku. Bet vai pareizi saprotu, ka tam Sony variantam ar tikai 2.1. - tur pēc definīcijas nav tā multichanel opcijas?, tikai stereo vai arī pretēji - tur materiāls skanētu bez aiztures? 

Link to comment
Share on other sites

Diez vai vajag cancelēt - pa lielam 3.1 par 2.1 būs labāks tikai filmām, kurām ir tikai DD 5.1. formāta skaņas celiņš.

Tām dialogi ir ierakstīti centra kanālā un ir par klusu pat TV ar labu iebūvēto skaņu.

Netflix gan jau ka dod ārā atsevišķu 2.0 skaņas celiņu, jo vairums patērētāju izmanto TV ar iebūvēto stereo skaņu.

 

P.S. padalies ar saviem (un kaimiņu :)) iespaidiem, kad pieslēgsi un padzenāsi kādu laiku, varbūt pārvarēšu skopumu un arī paņemšu :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Soundbar kādu laiku jau palietots, varu teikt tikai un vienīgi to labāko. Bet pat ne tikai daudz par konkrēto ražotāju un modeli, jo negribu reklamēt tieši vienu, bet kopumā - ar Soundbar tv skatīšanās ir kaut kas pavisam cits. Visi tik daudz ieguldām lielākos ekrānos, tv ar tādām un tādām tv funkcijām, bet skaņas kvalitāte tiem tv ir reāls sū. Tagad ar soundbar un subbasu tā skaņa ir tik laba, sulīga, ka dažreiz pat gribās ieslēgt tv, lai "kaut ko paskatītos" :)))

Tāpat, regulāri tiek izmantots mūzikas atskaņošanai caur Bluetooth ar Spotify - skaņa lieliska, var izbaudīt mūziku.

 

Ja par konkrēto modeli, tad to aizturi īsti nemanu, izmēģināti dažādi avoti - viedtelevīzija, tv saturs (Youtube utml), Netflix - skaņa sakrīt ar tv.

Nelieli mīnusiņi, ja tie vispār ir mīnusiņi - dažreiz savienošanās ar Bluetooth nenotiek ar pirmo reizi, otro reizi jāieslēdz/jāizslēdz, tad savienojas. Saslēdzoties ar tv un regulējot skaļumu - nerādas skaļuma cipariņi (vai kā tos sauc), jāregulē pēc dzirdes :), maksimālā jauda, protams, tur nav kā jau te minēja, tik jaudīga kā ciparos norādīta. Man tv stāv uz plaukta un tam ir zems statīvs, tagad noliekot soundbaru priekša tv, sanāk ,ka tas soundbar nedaudz aizsedz tv apakšējo malu - it kā jau pieradu, bet laikam tomēr nopirkšu kronšteinu un pielikšu tv pie sienas, nedaudz augstāk. Bet tie visi ir tādi sīkumi. Pozitīvais tiešām ir 100x lielāks.

Par kaimiņiem gan neko nevarēšu pateikt, dzīvoju privātmājā, bet Rīgā 602 sērijā vai lietuvenē, domāju, kaimiņiem varētu nepatikt. Basi paliek basi.

P.s. šis viss apraksts, protams, ir baigi subjektīvs, līdz šim - kā jau biju minējus, viss ko auss bija dzirdējusi bija parasta tv skaņa, maziņš mūzikas atskaņotājs, austiņas utml, vienvārdsakot, iespējams mūzikas gurmāni varētu teikt, ka es neko nesaprotu no labas mūzikas, ja tagad tā pozitīvi izsakos par šādu soundbar. Varbūt. Bet nu šādā budžetā tādiem cilvēkiem kā man, domāju uzlabojums ir izcils.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

2020.10.8. , 14:13, Boņs teica:

Tām dialogi ir ierakstīti centra kanālā un ir par klusu pat TV ar labu iebūvēto skaņu.

Šitas mani arī reāli besī, ka nevaru daļu dialogu saklausīt jo režisors sadomājis kaut kādu stulbu muzāru virsū uzmiksēt.


pirms 5 stundām , Dinamo teica:

Visi tik daudz ieguldām lielākos ekrānos, tv ar tādām un tādām tv funkcijām, bet skaņas kvalitāte tiem tv ir reāls sū.

It kā jau jā, bet TV jau pērkam lai skatītos un skaņa ir tikai neliela piedeva bildei. Vienīgais arguments tiešām ir tie dialogi filmās, kas bieži ir neuztverami, bet no otras puses - var ieslēgt subtitrus (ja ir) un tad gan pofig pa lielam, kas tur skan vai neskan.

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Dinamo teica:

dažreiz savienošanās ar Bluetooth nenotiek ar pirmo reizi, otro reizi jāieslēdz/jāizslēdz, tad savienojas.

priekš bluetooth tā ir norma, es ienīsto šo savienojumu kopš pašiem pirmssākumiem

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , ivo teica:

Šitas mani arī reāli besī, ka nevaru daļu dialogu saklausīt jo režisors sadomājis kaut kādu stulbu muzāru virsū uzmiksēt.

 

Ja ir 5.1 skaņu sistēma, tad skan perfekti, jo vidējā kanālā ir ierakstīti skaļi dialogi. Taču ja no 5.1. celiņa paņem tikai abas priekšas bez vidus, tad muzons bus skaļāks, tur neko nepadarīsi.

Šai sakarā radās doma pie ķīniešu TV boxa optikas izejas pielikt ķīniešu 5.1 dekoderu (ceru pat, ka TV box USB izejas pietiks 5V barošanai) un tālāk tikai vidējo kanālu padot ar vadu uz JBL Charge4 (nav pa rokai nekas cits ar pastūzi). Manā gadījumā basu vecums ir pāri :), TV iebūvētā skaņa ir laba un vajag vien centru. Šobrīd gaidu dekoderi atnākam, ceru ietaupīt uz 3.1 soundbaru.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...