Jump to content

Novērošanas kamera meža būdai


Explo
 Share

Recommended Posts

Meklēju akumlatora novērošanas kameru būdai, nav elektrības, nav wifi, nav nekā.  Vajag novērošanas kameru uz baterijas (lādējamas) un kustības sensora SD ierakstu iespēju. 

ir kādi ieteikumi, kāds modelis zināms?  pameklējo nekādi daudz varianti nelec laukā, ir kaut kādi bezvada bet tomer ar elekrības pievadu. tāds neder. budžets līdz 100 eur domāju ka varētu būt ok, kur iekļauta iestatijumu aplikācija sensora zonai utt. 

 

viens ir it kā šāds

http://labocenuveikals.lv/lv/veikals/maajai-un-interjeram-340061/bezvadu-wifi-kameras/open-products:2128085

bet kas tas per nezvēru, nezinu.

Labots - Explo
Link to comment
Share on other sites

Es varbūt kaut ko nesaprotu, bet - kā plāno lietot kameru?

Lai tas strādātu kaut cik efektīvi, ir jāliek slēpta kamera - šitādu momentā atradīs, un karti izņems, vai, nospers un lombardā pārdos pašu kameru arī.

Ar slēptu, kameru, savukārt, lai tas būtu kaut cik pēc tam izmantojams, pēdējoreiz, kad interesējos, bija jāliek brīdinājums par slēptu video novērošanu.

Sausais atlikums - uzlīme "Teritorijā tiek veikta atklāta video novērošana, telpās tiek veikta slēpta video novērošana" + kameras mulāža kaut kur ārpusē, ar vada galu, kas aiziet zem zemes vai uz būdu, darbosies par 90% tik pat efektīvi kā tās kameras, kuru ierakstu vajadzības gadījumā, ticami, neieraudzīsi. Neviens tak nezina, kāds kabelis uz to būdu ierakts.
 

Tā baterijas ezviz kamera, kas sola 3 mēnešus autonomijas pie "normālas temperatūras" un 5min ieraksta/dienā nav nopietni. Ēnas, vējš, utt to kameru diezgan droši triggeros biežāk, nemaz nerunājot par kaķiem. Bet tas vēl būtu štrunts - ja triggero tikai uz PIR sensoru, tad ok. Pie mīnusiem tas aķis ticami būs cauri dienas-divu laikā. Plus, kamera tikai wifi - tātad, vajag 4g rūteri, kam arī vajag barošanu. Es, iespējams, dikti maldos, bet nu nespēju šo uztvert nopietni, nekādi.

Labots - versatile
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

es neesmu kameru specs, bet mednieki pilnus mežus ar kamerām sakrāmējuši, un briežu bildes uz telefoniem nāk, tā kā kameras ir ..

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, te tikai kāda mednieku kamera varētu derēt, pie kāda koka, kur iespējamais kaitnieks var iet garām. Tādu, iespējams, neviens nepamanīs.

Kā var redzēt, tad tajās saitēs, tad kamera ar mobilo datu modemu jau ir pie 200EUR. Tādai būs jēga. Zināsi uzreiz, ja kāds tur būs. Un arī diezgan droši saņemsi attēlu, arī gadījumā, ja kāds to kameru savāks. protams, vēl klāt nāk maksa par mobilajiem datiem. Pie pareiza novietojuma un iestatījumiem, tā kamera arī pārāk nespamos.

 

Link to comment
Share on other sites

superKrona
pirms 6 stundām , versatile teica:

Tā baterijas ezviz kamera

Bites piedāvātā ARLO ar sim karti tur 3 nedēļas reālā kara laukā (ēnas un kaķi netrigero), bet nu cipari pabriesmīgi. un ja gribās attālināti lūrēt video, tad mākonis vēl par 2€/mēn, jāpērk.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , ju teica:

tad kamera ar mobilo datu modemu jau ir pie 200EUR

25.99USD 😁. Par konkrēto gan nezinu, bet tās ap 50 foķē un bildes sūta tāpat kā dārgās. Vienīgi tās, kurām 840nm(laikam) diodes naktī var redzēt sarkano zibsni, ja skatās uz to pusi, tās, kurām 940nm (laikam) nevar redzēt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , Jurkins teica:

25.99USD

Kura tā ir? No ali kaut kas? tad jau tēmas autors varēs pat 4 salikt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , ju teica:

Kura tā ir?

To ap 50, kuru minēju, čomaks no bangooda sūtīja, tur ir arī par 25.99. Gan jau aļikā arī ir. Nevaru apgalvot, cik ilgspēlējošas, bet nu strādā.

Link to comment
Share on other sites

mērķis tomēr ne priekš zvēriem, bet gan vairāk garnadžiem. Tā kā bildes būtu noteikti ok, un ja ieraksta video , tad pat vēl labāk.  Mednieku kameras augstāk postā it kā ok izskatās, bet laikam sie ir tikai foto variants... 

 

Bites Arlo go https://www.bite.lv/lv/aksesuari/arlo-go-noverosanas-kamera ....nav jau slikts laikam, bet cena jā, ka tik nepazud ar visu garnadzi 😆

Link to comment
Share on other sites

Mednieku kameras ir ok variants, ja ir svarīgi zināt KA un KAD kāds ir kaut ko nospēris.

A vot KAS to izdarījis - ja nepieies kamerai tiešā tuvumā - nesazīmēsi visticamāk.

Tas vismaz par tām kamerām, ko esmu redzējis.

 

Plus, mednieki jau tās kameras šad tad apciemo, bačas maina/lādē, jo mednieku kameras pēc definīcijas liek vietās, uz kurām mednieki plāno braukāt.


pirms 3 stundām , superKrona teica:

Bites piedāvātā ARLO ar sim karti tur 3 nedēļas reālā kara laukā

Ziemā?


Principā, var izdarīties citādāk. Ja būdai ir durvis, logi, salikt gala slēdžus, un aķi. Tai brīdī, kad taisa vaļā, gala slēdži nostrādā, padod no aķa strāvu un kamera sāk raidīt (ok, minūte boot-up).

Logus gan nepieciešams aiznaglot, lai neielien izsitot, bet tomēr lauž tās durvis.

Link to comment
Share on other sites

superKrona
Pirms 18 minūtēm , versatile teica:

Ziemā

Bija pagājušajā vienu nedēļu mīnusi

Tāpat kā mednieku kamerām (standartā 12 gab. AA) arī tos aķīšus jālādē kaut kad, kaut vai ik pēc 3 nedēļām, bet ir

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

Just now, superKrona teica:

vienu nedēļu mīnusi

Un divus mēnešus nulle dienas vidējā. Ko tieši gribēji pateikt?

Link to comment
Share on other sites

Noteikti nerekomendētu lētu ķieniešu trailcameru. Iegādāju tādu dzeltenajā ebejā ar masīviem 12MP FHD specifikācijā... nu sūds vien tur ir. Kaut kāda 1MP bilde upskeilota uz tiem megapikseļiem, failu izmēri nejēdzīgi. It kā jau tehniski darbojas, bet čakars ar datiem. Ikreizi pie SD kartiņas ielikšanas, atsevišķā failiņā, jāieraksta datums un laiks.

Trigerēšanās laiks ar lielu aizturi, pat varbūt pat divas vai vairāk sekundes, ieraksta ilgums fiksēts - 10 sekundes. Uzņem 3 foto PIRMS ieraksta sākšanas, kas arī skaidro lielo aizturi, jo foto taču jāapskeilo uz 12 MP, kā rezultātā lielākā daļa kadru ir "tukši". IR gaismā, ja seju iebāž tieši kamerā, atpazīt varēs. No attāluma... Protams, ka trigerēsies uz ēnas, gaismas kontrastiem, koku lapām, etc...

Pēc pieredzes varu pateikt, ka līdz ko kamerā ieraudzīsi kādu zvēru - nekaķi, nesuni, tā gribēsies turpināt tieši dzīvnieku pētīšanu, jo zagļi tomēr par laimi ir daudz retāka parādība.

 

Respektīvi, kaut kādai jēdzīgai novērošanai budžetu nāksies pacelt krietni.

 

Šobrīd es savā saimniecībā eksperimentēju ar 2 UHD IP kamerām (viena 68€, otra 50€) + poe switch (~30€)+ bites 4G rūteris ar fiksētu IP 11€/mēn, viss pieslēgts pie sena kompīša, kurš spēj ierakstīt SD kvalitātes video (es gribu 24fps). Protams šādam setupam vajag pastāvīgu elektrības peislēgumu. Autonoma labas kvalitātes trailcamera būs līdzīgās izmaksās. Paskatījos, cik maksā tā Bites kamera - kosmoss. Es par to naudu varētu vēl divas kameras pielikt pie sošā setupa un vēl varbūt jaudīgāku kompīti iegādāt :))

 

Lai veicas!

Labots - kurtka
  • Patīk 3
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , kurtka teica:

Respektīvi, kaut kādai jēdzīgai novērošanai budžetu nāksies pacelt krietni.

Nu precīzi!

Neesmu pētījis cik pikseļu (matricām nevis gala bildei) ir tām kamerām, ko darba kolēģi pirka gadus 10(? hvz bet sen) no mednieku interneta veikaliem par labiem cipariem, ne tām kamerām, ko šie pērk tagad tepat LV, bet, ja cūkas purnu no alņa šņukura var atšķirt, tad cilvēku ... nu nez.

Starp citu, baterijas šie pērk tikai kait kādas melnas, neatceros, kā sauc. Šamās turot normāli arī ziemā. Visādas duracell galīgi garām. Un ne ķīniešu kamerām.

Labots - Jurkins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tur viss ir vienkārši.

Labāka bilde prasa lielāku bildes izmēru. Lielāks bildes izmērs prasa jaudīgāku procesoru, lielāku, jutīgāku sensoru, utt. Tas ir dārgāk.

Ja to visu gribas vēl arī energoefektīvu, tad vajadzīgi jaunākas paaudzes procesori, sensori - vēl dārgāki.

Attiecīgi, jāizvēlas - kniepadatas galviņas sensors un 480p, bet ar bateriju kas tur pāris nedēļas un banku nesalauž VAI FullHD (kur tāpat 15-20 metru attālumā seju nesaskatīsi), bet krietni dārgāks un baterija tur mazāk.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 56 minūtēm , kurtka teica:

failu izmēri nejēdzīgi

Tas tapēc ka tur iekšā lēta webcam + mikrokontroliers, kurš vienīgais uz ko spējīgs ir pārkodēt uz MJPEG.

 

pirms 2 stundām , Explo teica:

Bites Arlo go 

Pa to naudu gandrīz vai GoPro vai ekvivalents sanāk. Piespraud vecu mobilo un strīmo vai ieraksti.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , AndrisBB teica:

Pa to naudu gandrīz vai GoPro vai ekvivalents sanāk

Un pasaki to lokāciju, bezmaksas GoPro, telefons un powerbanka bieži apkārt nemētājas!

Btw, ja ir vec telefons, tad novērošanai nemaz GoPro nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Tak viņš teica ka šķūnī tas viss. Ieliek koka kastē, tā ka tik caurums, lai var uzfilmēt. Bet nu ieliek kautkādu GoPro veidīgo, lai filmē uz rinķi un raksta SD kartē. Kautkādā zemākā kvalitātē ganjau pāris dienas lielā SD kartē ielīstu.

Kautkādiem auto reģistrātoriem tak bij pat tā ka ja sajūt vibrāciju, tad pat pārstāj rakstīt uz rinķi, lai neuzrakstītu pa virsu. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , AndrisBB teica:

Kautkādiem auto reģistrātoriem tak bij pat tā ka ja sajūt vibrāciju, tad pat pārstāj rakstīt uz rinķi, lai neuzrakstītu pa virsu. 

Iemet ierakstu atsevišķā mapē.
Bet šis nerisina problēmu ar barošanu - kaut kad likām angārā, ar 12v upša aķi pietika 2 dienām reģistratora darbināšanai. No piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam neizvilka.

Link to comment
Share on other sites

Nomainīt baterijas tiem Medniekiem nebutu problema, 1x ned noteikti, var pat ik pa 2-3 dienām.  Nav vajadzigs uz menesi atstāt. šad un tad jau iegriežos tajā būdā :) 

logi, durvis tur ir, ari iekšā kāda jēdzīga manta, tāpēc jau vajag kaut kādu ierici. 

saprotu ka šiem verķiem arī ir cenu diapazons no 80 lidz 300 euras. gan jau ar uzlabotakajiem megapikseļiem ja vajag. jāpastudē.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Explo teica:

Nomainīt baterijas tiem Medniekiem nebutu problema, 1x ned noteikti, var pat ik pa 2-3 dienām

Ar šo vajadzēja sākt.

2 gab kaut kādi palielāki upši, PoE switchs, pāris IP kameras un DVR ar mākoni. Un tad tik vadā upšus.

Link to comment
Share on other sites

Kas tas pa šķūni kur var atļauties braukāt ik pa 2-3 dienām un vedāt upšus? :D

Tad jau tiešām uztaisa kautko līdzīgu principam, ka kad atver durvis, tad ieslēdz kameru un sāk rakstīt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , versatile teica:

2 gab kaut kādi palielāki upši, PoE switchs, pāris IP kameras un DVR ar mākoni. Un tad tik vadā upšus.

hm..izklausās tāds sarežģits pasāciens. tas neizaugs izmaksās ?  iemet plz vienu simple piemēru kas vajadzīgs 😉

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , Explo teica:

tas neizaugs izmaksās

Papētīju, izaugs, upša dēļ.

Tā ka paliek vien UPS un reģistratori paslēpti. Streamings no tiem būs sarežģīts.

Ja ir veci telefoni - UPS, usb barošana un tad var streamot, bet tas arī nebūs tik vienkārši - ja telefons filmējot un straumējot patērē 1,5-2A, tad pats vari sarēķināt, cik ilgam laikam pietiks ar kādu 9Ah UPSi. Ne ilgam.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , versatile teica:

Ja ir veci telefoni

 

ir vecs, bet baterijas uz miršanas robežas. pat lādejot, baterija saīsinās. ja dabūs labu Apmēru, telefons sakarsīs un nosprāgs jebkura gadījumā 😅

Link to comment
Share on other sites

Just now, Explo teica:

telefons sakarsīs un nosprāgs jebkura gadījumā

Nu, ja telefons nosprāgs ar liesmu, un novērojamā būda no koka, tad izklausās pēc problēmas risinājuma :D

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Es pat nezinu ko darīt ar tādu būdu, visi jau aizmirst, ka kameras ir post factum. Aiziešu es uz tavu būdu maskā, paņemšu tavu kameru ar pārējām mantām un ko darīsi ar bildītēm ar cilvēku maskā? Kameras ir efektīvas, tikai ja tiek vērotas. Jāliek signalizācija, bet arī, vai tuvumā ir kāda apsardzes firma vai vismaz labs kaimiņš. 

Jebkurā gadījumā, par 100eur budžetu vari aizmirst par ko sakarīgu. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 52 minūtēm , uldii12345 teica:

Jebkurā gadījumā, par 100eur budžetu

var uzlikt "raztjažku" 😁.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Jurkins teica:

var uzlikt "raztjažku" 😁.

Ko es jau 3. postā ieteicu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Līdzīgā objektā vasaras sākumā tika paņemts Ezviz kamera + šāds štrunts.

Saimnieks pagaidām joprojām starā, ka nekas nav jālādē, tiesa kā būs ziemā vēl grūti komentēt, tiesa nav vēl zināms kāda tā ziema vispār būs.

Link to comment
Share on other sites

uldii12345
1 stundu atpakaļ, AVilks teica:

Līdzīgā objektā vasaras sākumā tika paņemts Ezviz kamera + šāds štrunts.

Saimnieks pagaidām joprojām starā, ka nekas nav jālādē, tiesa kā būs ziemā vēl grūti komentēt, tiesa nav vēl zināms kāda tā ziema vispār būs.

Nav slikti, bet netu vajag, lai redzētu online, pārsniegts budžets, un var aiznest kameru ar visu atmiņas karti

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...