Jump to content

Laptops mācībām līdz 700e


-Jānis-
 Share

Recommended Posts

Man bij kolēģis kurš vienmēr somā līdzi nēsāja rezerves telefonu, lētu podziņnieku, kuru varētu ieslēgt kautkādā krīzes situācijā un pazvanīt.

Kad sākām par to runāt un viņš izvilka savu telefonu, tad izrādijās ka nemaz nevar ieslēgt, jo pēc kādas pusgada nēsāšanas batterija bij nosēdusies :D

Ik pa laikam varēja iezviegt par viņa "Emergency" telefonu.

 

  • Haha 5
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Pukinens teica:

Skatoties uz @Mateushs padomiem, es esmu pārliecināts, ka viņam vislaik kabatā ir defibrilators un mākslīgā plauša.

Vai piepūšamā sieviete.

  • Haha 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, itanium teica:

Vai piepūšamā sieviete.

Domā ka kopā ar mammu staigā?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/3/2020 at 2:21 PM, Jurkins said:

Galvenais neklausies mateušus un tadeušus 😁. Uztver datoru kā darbarīku, neiespringsti, kas tur iekšā griežas linux vai win.

 

Aha, Tu tāpat cilvēkiem teiktu, kad viņš grib likt durvis mājās un prasa padomu? Nav svarīgi, kādas durvis. Galvenais - ka durvis :D:D:D 

Link to comment
Share on other sites

On 9/3/2020 at 2:40 PM, ju said:

Un kur tad MacOS? Vajadzētu arī to uzlikt.

 

Cik atceros, arī linux veidoja savām vajadzībām vairākas partīcijas.

 

Ja kāds grib, droši var izmēģināt MacOS!

 

Linux neveido savām vajadzībām atsevišķas partīcijas. Instalēšanas laikā izvēlēties partīciju, montēšanas punktu / un visa sistēma tiks uzinstalēta uz vienu partīciju.

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Jurkins said:

p.s. es pilnīgi saprotu, ka cilvēkiem, kuri nodarbojas ar datoru/sistēmu uzturēšanu u.t.t., vajag to dual boot.

 

Dual boot vajag, lai cilvēks varētu salīdzināt un izlemt, kas viņam der! Vai nu Windows palaist uz Virtual Box...

  • Kādas šausmas! 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Mateushs teica:

lai cilvēks varētu salīdzināt un izlemt

Da, mļaķ, cilvēkam ir vajadzīgs darbarīks nevis salīdzināt. Papagaiļus salīdzina indigo šmurguļi, kuriem citu nav ko darīt. Pats Tu esi palaists uz virtualbox kā izskatās 😁.


Pirms 30 minūtēm , Mateushs teica:

Nav svarīgi, kādas durvis.

Noteikti svarīgākais ir pingvīns uz durvīm.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sveiki vēlreiz!

 

Pēc dažu ieteikumiem sapratu, ka 14 collenieks varētu būt labāks variants..

 

Jau kādu laiku atpakaļ iekrita acīs:https://www.elkor.lv/lat/lenovo-ideapad-s540-14iwl-14-intel-core-i5-8gb-256gb-blue-81nd00dhpb-en-v2g.html

Pazvanīju elkoram, jautāju vai ir jauns neatpakots un pilnām mutēm stāstīja, ka jā..  Kad biju pasūtījis un samaksājis man zvanīja un teica, ka tas ir no vitrīnas.. Domāju fuck it, ja būs no slēgtās vitrīnas un iedos vēl papildus atlaidi, varētu pirkt, bet atzvanīja vēlreiz un teica, ka ir no atvērtās vitrīnas un varot piedāvāt par 650e. Ņemot vērā, ka tas nav šī gada modelis, tad hvz cik ilgi viņš jau tur ir stāvējis. Droši vien baterija pamocīta, spaidīts utt, nav diži laba opcija.

 

Latvijas i-veikalos tā arī joprojām neko īsti neesmu atradis pa šīm pāris nedēļām. Ieliekot i5+8gb+14""+w10 ir tikai lenovo ideapad c340.. Jau vairs konkrēti neatceros, bet viņam bija kkāda problēma, kuras dēļ atmetu kā variantu... Skatoties uz 15 colleniekiem laikam reālākais variants ir Thinkpad e15, ko biju ielicis pirmajā postā.

 

Sāku skatīties Vācijas veikalos un tur izvēle ir plašāka, daļai arī cenas draudzīgākas. Ir kādas atsauksmes par HP Probook? 

Konkrēti skatījos uz šo:https://www.notebooksbilliger.de/hp+probook+445+g7+1b7w2es+664582/eqsqid/6b7b5fcd-f46f-4ce5-9106-8fee6c8d24e4

Vienīgi viņam ir deutch kb layout, bet ja Latvijā neko labāku neatrastru, tad varētu sadzīvot. Vēl skatījos, ka viņiem ir problēmas ar klaviatūrām, bet cik sapratu problēmas pārsvarā ir ar softu.

Skatījos arī Latvijā daļa nāk ar norvēģu, vācu un citiem layoutiem..

 

Vēl ar piegādi - viens variants varētu būt caur piegādes kantoriem, otrs - sarunāt ar tēti lai viņš kā juridiska persona nopērk, jo tad viņi piegādā arī ārpus Vācijas

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Pirms 2 minūtēm , -Jānis- teica:

kā juridiska persona nopērk

HP juridiskai personai ir 1gads garantija.

Es jau vienreiz uz tādu iekritu.

Link to comment
Share on other sites

Kads sakars HP un 1 gada garantijai jur. personām? 1 gada garantija jur. personai būs jebkuram dzelzim, to nosaka mūsu likumdošana, nevis HP. Ražotājs var noteikt, ka garantija būs vairāk, piemēram, es pirku Dell ar 3 gadu garantiju, nešķirojot tā ir jur vai priv persona.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Stāsts par to, ka pērkot kā privātpersona, pircējs dabū 2 gadu garantiju, vai kā to pareizi nosaukt, neatkarīgi ne no kā. To nosaka likumdošana. Ja pērk kā juridiska persona, likums tādu pircēju neaizsargā tieši tāpat kā privātpersonu, neattiecas uz juridisku personu likumā noteiktā 2 gadu «garantija». Ir tikai ražotāja garantija. Vai nu 1 gads vai 3 gadi, kā ražotājs norādījis. Nezinu, vai likumdošana tagad nosaka kaut kādu obligāto garantijas laiku, kas saistoša ražotājam. Varbūt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , vvv teica:

Stāsts par to, ka pērkot kā privātpersona, pircējs dabū 2 gadu garantiju, vai kā to pareizi nosaukt,

stāsts par to, ka slinkums attiecīgos likumus palasīt (piem PTAL).

privātpersonai ir tiesība iesniegt prasību 2 gadu laikā par pārdotās preces neatbilstību pirkuma (līguma) noteikumiem. kas pie mums visu iesaistīto ērtībai ir novienādots ar 2 gadu garantiju. kuru godīgajā variantā (prece caur oficiāliem kanāliem) tiešām ar nodrošina ražotājs. bet ja grib "pa lēto", tad var gadīties pārdevēja, ne ražotāja garantija. un ja prece ņemta no visādu austrumpoļu vairumniekiem, tad vispār. :)

 

protams, topika autōra gadījumā tur nekāda sakara - pērk juridiska persona no Vācijas, 0%pvn, standarta ražotāja garantija un viss. ja grib, var te uz vietas suportpaku lētāko garantijas pagarinājumam piepirkt.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , ervie teica:

kuru godīgajā variantā (prece caur oficiāliem kanāliem) tiešām ar nodrošina ražotājs

Izstāstiet. Vai ražotājam ir kaut kāda garantija obligāti jādod? Ar likumu. Nezinu. Man šķiet, ka ar garantiju ražotājs dara kā grib. HP, piemēram, 1 gada garantiju dod, Dell, piemēram, 3 gadu garantiju dod (tas, kā šajā tēmā pieminēja). Tik pat labi kāds cits ražotājs var nekādu garantiju nedot. Ir ražotājam garantijas došana obligāta? Vai tas tā - brīvais tirgus noregulē?

Link to comment
Share on other sites

Nav jādod. Bet jādod ir pārdevējam un šams var negribēt tirgot preci, kur ražotājs nedod garantijas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lūk.

Tāpēc ir atšķirība, ja pērk kā privātpersona, būs patērētāja tiesības, divu gadu laikā pieprasīt novērst preces neatbilstību (ražotājs vai tirgotājs to darīs), ja pērk kā juridiska persona, būs tikai ražotāja garantija, cik nu ražotājs noteicis, tāpēc juridiskai personai ražotāja noteiktā 1 gada garantija var būt neizdevīgāka par cita ražotāja noteikto 2, 3... gadu garantiju.

Biedra Stepselis vārdiem, var sanākt iekrist.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tajā Vācijas veikalā konkrētajam datoram arī fiziskām personām garantija konkrētajam datoram ir tikai viens gads, skatījos Latvijā tās pašas sērijas iepriekšējā gada modelim garantija ir 3 gadi.

 

Laikam reālākie varianti varētu būt tas thinkpad ar R5 (R3 vairns nav noliktavā), ko minēja @ieleja vai arī thinkpad e15 ar i5-10210u. Vēl gadījās viens probook ar R5 <700e, bet tur arī jautājums vai nav kkāds no vitrīnas or smth.

 

Skatījos it kā tas i5 benchmarkos uz papīra ir 25% jaudīgāks, R5 ir labāka grafika.. Kāda varētu būt atšķirība reālajā dzīvē lietojot?

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem, kas palīdzēja un iesaistījās, laikam beidzot esmu nonācis pie 2 reāliem variantiem, vēl jāpieņem gala lēmums.

 

Vēl vienīgi jautājums - kur labāk pirkt - Elkorā  un Dateksā cenas starpība minimāla - starp šiem divien servisā un garantijā varētu būt kkāda starpība, ja tas gadījumā nepieciešams?

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ņem dateksā, elkors ir izstāžuzāle ar pohujistisku personālu.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Interesanti bija palasit so tematu. Vienmer bus kads, kas spraugsies cauri ar saviem Linux jebkura tema, kur tiek pieminets Windows. Kaut gan temats nav par pashu Windows. Runajot par datoru izveli, interesanti ko tad izvelejas? Ja drikst savu pieredzi, neieteiktu njemt 15" ja loti daudz tiks staipits lidzi. Es saprotu, jo lielaks ekrans, bus ertak, bet ne vienmer panjemot lidzi, tev bus kur erto novietot. Ari svars tomer nosaka. Personigi kad kurp jadodas un nepiecieshams lidzi dators, tad stiepju 13". Esmu uzravies daudzos gadijumos, ka 15 ir par lielu kur novietot, vai nav eerti un atliek klepi lietot. Runajot par Thinkpad E seriju nav labakais variants, varbut ja nav pret lietotu preci, tad panjem Thinkpad T, X. Sheit varbut var tikt par labam cenam no biedra@DJWoX pie datora.

 

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , INTRASERVERNET teica:

Personigi kad kurp jadodas un nepiecieshams lidzi dators, tad stiepju 13".

 

Piekrītu šim. Pats arī lietoju 13''. Ērti staipīt, apmēram A4 lapas izmērā, ērti mašīnā lietot, arī lidmašīnā uz atmetamā galdiņa ideāli novietojas. 

Mājās atkal pieslēdzu pie dokstacijas un lielā monitora+ bezvadu klaviere un pele.

Link to comment
Share on other sites

Ja jāstaipa tikai apkārt, tad protams ka 13'' ērtāks, bet ja arī jāpastrādā uz tā laptopa, tad pa lielam 13'' nekam neder. Katram jau savas vajadzības, nav jau arī 15 tik lieli vairs, tie kuri faktizki bez "maliņām" ir diezgan kompakti. Tik kompakti ka ābols pat 16 collīgu sākuši taisīt. 

Lidmašīnā gan 15 collīgi diezko nepalietosi, bet nu cik tad bieži tas vajadzīgs, drīzāk tad paņem kautkādu tableti, lai var kādu grāmatu/filmu paskatīties.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Nu ja MacBook 15" 2018 ir tikpat liels ka 16" tad neteiktu ka ir kompakts. Bet 12" Macbook ko vairs nerazho, tas ir mazohisms gan.

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ātrais jautājums - Ryzen 5 4500U portablis būtu ok izvēle priekš šī brīža? Vai tomēr ko citu?

Cilvēks prasa padomu.

00BB39EF-8EB6-4D13-A5DF-6BA23FCFD837.thumb.jpeg.759a16edfdad257eb20daa556c925e67.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Pēc manām domām, jā šo var ņemt! Kā ar viņiem īsti ir zinās jau tik pēc 1+-2 gadiem :biggrin:

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Labāk paturpināšu šo topiku nekā vēršu jaunu...

Arī šobrīd skatos uz jaunu rumaku līdzīgā budžetā.

Pašlaik noskatīts 14' lenovo i5,8gb un mx330.

Itkā otra opcija būtu huawei matebook,bet tie ar r5 3500u nāk un integrēto videni.

 

Itkā nekas baigi netiks darbināts,bet dažreiz aiz garlaicības varbūt kādu spēli gribēsies uzraut,tādā ziņā itkā dodu priekšroku lētakam lenovo ar mx330 nekā huawei...

 

TLDR - atsauksmes par lenovo,ņemams aparāts?

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tu abus esi aprakstījis aptuveni šādi..

 

[quote]pupi ir, dibens itkā arī, vai ir ņemama?[/quote]

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , Anonīms Alkoholiķis teica:

Tu abus esi aprakstījis aptuveni šādi..

 

[quote]pupi ir, dibens itkā arī, vai ir ņemama?[/quote]

Jā, tiešām pamanīju, ka trūkst šķirbas apraksts :D  Tāpēc grūti kaut ko ieteikt :innocent:

Link to comment
Share on other sites

bet ja par tēmu?

galvenās prasības,lai ir 14' un nav baigais ķieģelis.Bieži tiks vazāts līdzi..

 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, maiss said:

Tu gribi teikt ka vega piekāpjaas mx sērijai?

Neko nesaku,tāpēc arī jautāju..

Cik pēc salīdzinājumiem skatījos tieši uz spēļu fps,tad vega 8 ir švakāka par mx330.

Link to comment
Share on other sites

Bet kopumā,varbūt kādam ir pieredze ar konkrētajām sērijām - gan huawei matebook,gan lenovo. Ir vērts uz sliktākas videokartes rēķina ņemt huawei ar cerību,ka tam korpuss būs mazliet kvalitatīvāks un būs labāka dzese?

 

Intresē konkrēti lenovo atsauksmes,vai nav baigi lēta gala plastmasas ķieģelis...

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

No Lenovo es tev tikai varu pastastit manu pieredzi ar Thinkpad X1 carbon, vai T serijas. Bet tie ir diezgan cita cenu kategorija. Un ja gribi ar dedicated video karti tad noteikti tas neieklausies nekaadi ne tuvu tava budgetaa.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Baigi aizslīdējis tas jēdziens integrēta/dedicated video karte. Kādreiz par integrētām sauca visas, kuras uzlodētas uz mātes plates.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, kris66 teica:

Intresē konkrēti lenovo atsauksmes

Par galīgi lētā gala nepateikšu, bet no daudziem man zināmiem, tikai viens ThinkPad, kas bija lidojis no skapja augšējā plaukta (slēpts no mazajām, čaklajām rociņām :biggrin:), kam nācās mainīt displeju un keisa apakšējo vāku, jo izlauzta eņģes stiprinājuma vieta un viens lētāks, kuram cits "mazais pianists" čakli spēlējot bija salauzis klaviatūru un apakšējo vāku:biggrin:.

Pašam 14" ThinkPad jau kādus 8 gadus kalpo bez problēmām, tiesa ne pārāk lietoju, vairāk stacionāro.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...