Jump to content

Win7 => Win10 legalitāte


markei
 Share

Recommended Posts

Sveika tauta!

            Sen jau interesē jautājums par win10 legalitāti uz Win7 lincencētiem datoriem no BSA izpratnes. Savulaik MS pats uzgrūda updeitus uz win7, lai visi upgreidotos uz Win10. Free upgreids no MS tika piedāvāts līdz 29.07.2016. Bet joprojām MS ļauj aktivēt win10 ar Win7 atslēgu. Tad interesē kā programmatūras pārbaudēs tiek noteikts, vai uzskatīt Win10 par legālu, ja ir win7 licence?!?

            A: piemēram dators pirkts 2015. ar Win7 OEM. Virsū stāv Win10. Vai tiek pārbaudīts kad ir veikts upgreids (līdz 29.07.2016.) vai vēlāk ?!?

            B: dators pirkts 2017. ar win7 OEM. Vai šādam datoram var tikt uzskatīts, ka Win10 ir legāls, ja dators iegādāts ar Win7, bet iegādes datums ir pēc FREE UPGRADE perioda?! 

            Vai viņiem pie kājas, kad ir iepirkts dators ar Win7, galvenais, lai ir licence un automātiski pielīdzina win7 = win10.

 

Link to comment
Share on other sites

Labs jautājums.

Arī interesētu.

Un vispār, kā tagad ir ar tām pārbaudēm? Notiek? Tiku kaut kad nesen vaicājis datorspečukiem, teica, ka pēdējā laikā diezgan kluss, neesot saskārušies, arī no citiem neesot dzirdējuši...

Link to comment
Share on other sites

spameris

Offt, bet vispār jau par to M$ licenzēšanu šad tad liekas pielnīgs pizģec. Manuprāt kā tam vajadzētu būt "ja atslēgu ņem tad legāli".  Ja nemaldos esmu runājis pat ar M$ licenzēšanas speciālistu, kas jau izklausās pēc kautkāda liekēža, kas cēli pateiks vai tu esi M$ appisis vai nē. A tā ja jābūt apmēram jurisam, lai saprastu vai nēesi zaglis galīgi nav ok :).

Link to comment
Share on other sites

Oficiālais bezmaksas jaunināšanas beigu datums bija 2016. gada 29. jūlijs. Pēc tam ilgi palika iespēja jaunināt legāli tiem, kas izmanto palīglīdzekļus, vai kā tur bija tas nosaukts, sīki nebija paskaidrots, kas tas skaitās, praktiski jebkurš lietotājs tur sevi varēja pieskaitīt, labi nesaredzi sīkus burtus, izmanto Windows iebūvēto programmiņu «Lupa», tātad jaunināt legāli. Šis legālais jaunināšanas veids beidzās daudz vēlāk, neatceros, pāris gadi bija, vai...

Link to comment
Share on other sites

tajā pašā manis dotajā linkā - Piezīme. pieejamības jaunināšanas piedāvājuma derīgums beidzās 2017. gada 31. decembrī.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , CAP teica:

pieejamības jaunināšanas piedāvājuma derīgums beidzās 2017. gada 31. decembrī.

Tad 17. gadā iegādāts dators vēl var sanākt legāli jaunināts.

Link to comment
Share on other sites

kāds sakars ar iegādi? ja bija upgreids aktivizēts tajā laikā, tad jā.. bet nu jālasa EULA..

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , markei teica:

dators pirkts 2015. ar Win7 OEM.

Nu nez vai BSA līdīs Microsoft serverī pārbaudīt, kad esi apgreidojies. Bet ja skatās pašā kompī - varbūt tu no 2016. gada kā #abi esi jau 15 x dienā pārinstalējis :D . Ja kompis pirkts pēc termiņa beigām tad gan varbūt var piekasīties.  Bet tās tādas manas pārdomas, tiešām vislabāk ar kādu M$ vai BSA pārstāvi pakomunicēt.

  Bet ja mājas kastei - nav dzirdēts, ka pat patiesi pirātiskos kāds meklē, kur nu vēl, ja M$ atzīst   par legālu.  Nezinu par W7 tagad, bet pirms pāris nedēļām man atstiepa 7 gadus vecu laptopu ar legālu 8.1 - iemetu SSD,  tīru W10 un aktivizējās bez kādas žagošanās .

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Visu PC puses legalizācijas faktoru nosaka viens nenozīmīgs ieraksts SLIC tabulā (YES/NO), kuru var veikt sekundes laikā pirktam vai nepirktam WIN, starpības nav nekādas. Kad ieraksts ir VIENREIZ veikts var vēlāk instalēt legālu/nelegālu/jebkuru WIN, ja versija atbildīs, automātiski aktivizēsies. Loģika saka priekšā ka, pat ja šī ieraksta izdarīšanas laiks ar speciālu programmatūru ir izdarāms, nez vai BSA, vai kas tur, ņemsies to vilkt ārā no datora. Tik smalki neesmu pētījis, nu nav intereses ne mazākās, tik pieļauju ka SLIC tabulas ieraksta datums vienmēr sakritīs ar pēdējo BIOS atjauninājuma datumu, kuru drīkst atjaunot kaut 5x dienā.

Augstāk kaut kur minētā doma ka, ja licences nav, tad vajag vispirms likt WIN7 un tad apgreidot ir idiotisms, jo uz mūsdienīgas tehnikas WIN7 nemaz neuzliksi, vai nojakāsies ar to ilgi. Vajag likt jebkuru WIN10, veikt ieraktu SLIC tabulā, nonest partīcijas un likt pēc izvēles jebkuru WIN, gribi LTSC, gribi kaut ko no M$ serveriem kačātu.

Ja atnāks BSA, tad arī demonstrēsi savu papīra licenci.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Tas, ja viņa nebūs diskreditēta 😄

Tos Legacy murgus jau vairs neatceros, bet pa lielam vajadzētu būt tā ka, ja uz SLIC jau bija ieraksts no WIN7 laikiem, tad instalējot WIN10 pa virsu nekādu kodu nemaz neprasa/nav obligāti, vai kaut kā tā.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , CAP teica:

kāds sakars ar iegādi?

Tēmas autors savā pirmajā komentārā pieminēja 2017. gadā pirkto datoru ar OEM W7.

Pirms 20 minūtēm , abi teica:

nez vai BSA, vai kas tur, ņemsies to vilkt ārā no datora.

BSA skatīsies papīrus. Pirkuma dokuments viņiem svarīgs. Jautājums ir - kā viņi skatīsies uz datoru, kurā W10 apgreida rezultātā, bet datora ar W7 OEM pirkuma dokuments pēc 17. gada. It kā ir iemesls piekasīties, jo MS nepiedāvā iespēju legāli apgreidoties uz W10 pēc 17. gada.

Link to comment
Share on other sites

Vai tab MS helpdesk Nr nozaudēts, uzzināsi visu pa tiešo?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 30 minūtēm , vvv teica:

Pirkuma dokuments viņiem svarīgs.

Juridiskam klientam jā, grāmatvedībā visam jābūt. Parādi man vienu privāto, kurš  jebkam saglabā kādus pirkuma dokumentus ilgāk par garantijas laiku (ja vispār saglabā)?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , snukurins teica:

dot pilvērtīgu atbildi uz to vai OEM licenze

Ieraksti sarunu un viss LEGALIZĒJAS :devil:

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , snukurins teica:

Es tam neuzticētos.

+1

Ir diezgan bēdīgi ar to «helpdesku». Ir pieredzē, kad pēc viņu padomiem nonāku «tupikā», un tad saki viņiem, ko nu... A viņi tik bolās...

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Gala iekārtas Windows licence nevienam tā īsti neinteresē. Eksperta darba laiks to manuāli pārbaudīt izmaksā dārgāk nekā tā. Tā kā šis ir vismazākais punkts, par kuru satraukāties. Ja viss pārējais legāli, tad datumus neviens nepētīs. Ja ir problēmas ar dārgākiem softiem, tad var uzvilkt pie reizes arī par win neatbilstību.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , snukurins teica:

ož pēc tiesu darbie

Īstenībā tā ir, be ta jurists nav idiots viss izdosies.

Link to comment
Share on other sites

Vai biedriem ir informācija, kas tagad pārbauda? Kādreizējie BSA, ja pareizi saprotu, ir likvidējušies. Kas viņu vietā tagad? VID tantes nāk?

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , vvv teica:

pārbauda

bsa nekad nav pārbaudījuši.. drīzāk vk asistējuši.. tagad, ja nemaldos, to dara paši.. tobiš iestāde kam tas jādara..

Link to comment
Share on other sites

VID auditos paskatās cik datoru pamatlīdzekļos un vai ir visiem licences. 
Ekonomikas policija tad, ja ir informācija par plašiem pārkāpumiem.

Link to comment
Share on other sites

dainis61
pirms 10 stundām , Rainis teica:

Pazvani sapratīsi kur nokļuvi.   Bēdīgi.

sorry,ne to nospiedu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ganjau tikpat legāli cik nopirkt lēto keju kādā interneta veikalā pa 10-20 euro.


Protams aktivēsies bet ja jūs izlasat Microsofta EULA tad redzēsiet ka lietot atslēgas no citiem reģioniem vai tās kas tika pardotas citiem iemesliem nav īsti lēgāli.

Piemeram nopirkt OEM keju uz tirgus un ielikt datorā ko kāds cits jau salicis nav īsti legāli bet aktivizēsies.

Link to comment
Share on other sites

Vai taisnība, ka apgreidojoties no Win7, pēc 30 dienām šī licence kļūst par Win10 licenci, bet tajās 30 dienās vēl ir iespēja tik atpakaļ uz Win7? Gribēju laptopam ar legit Win7 uzlikt dual-boot arī Win10, bet nopratu, ka abas os nevarēs būt legālas. Pareizi?

Link to comment
Share on other sites

Lūk šis ir interesants jautājums - faktiski jau OEM licence paredzēta vienam, konkrētam datoram. Bet, ja tajā konkrētajā datorā saliek 2 - 3 HDD/SSD un uz katra to pašu OEM OS? Dators taču viens. Piemēram man jau sen kastē ir 2 win sistēmas (win legāls, pro) un viena pingvīna. Šobrīd pat 3 win, jo divas W10 un viena W11 (kā W10 apgreids) - aizvien vairāk sliecos desmito nahrenizēt un uzlikt 2 W11+Mint.

 Tā padomāju - uz vienas kastes pat gribēdams neuzliksi 2 sistēmas ar dažādiem key - jo tikko tiksi internetā, M$ serveris ieraudzīs konkrēto kasti un aktivizēs ar piesaitīto key. Ja mainīsi (ja vispār sanāks), tad atkal piesaistīsies abām esošajām. 

 

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Smieklīgākais ir ka ļoti daudzi cilvēki saskatās visādus youtube kur met sponsor linkus uz saitiem kas tirgo OEM Atslēgas legālas bet no citiem reģioniem pa tur 10-20$ nesaprotot to ka pat ja tu aktivizē to, tas nepadara tavu windowsu legālu piemeram Eiropā.

 

:D tik pat labi palaid hwidgen uz jebkura windows installa no githuba kas izmanto windows 7 uz 10/11 bezmaksas keju upgrade mehaniku un aktivizē tavu windows permanently bez nekādiem crackiem vai KMS sudiem.

 

Varbūt pat likuma priekšā tass upgrade kejs ir legalāks nekā cita reģiona OEM kejs.

 

Mana nostāja vienkārša, pats Microsofts vainīgs ka nevar sakartot bardaku kas ir ap windows licenzēm. un izskatās ka tiem pat īsti nerausta tas ka fiziskas personas to lieto pa velti.

Labots - Laxe
Link to comment
Share on other sites

LV likumdošana nosaka legalitāti tie iepirkšanas dokuments, viss tavs stāsts ir kaķim zem astes! Un EU vispār ir pie pakaļas kas tev tur virsū.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 43 minūtēm , jema teica:

LV likumdošana nosaka legalitāti tie iepirkšanas dokuments

 

Tikai fiziskām personām nav pienākuma glabāt pirkumu čekus.

Un pēc Civillikuma saistību noilgums ir 10 gadi, pat ja čekus glabā.

Tā ka par Win 7 (a la 2009) diez vai vispār kāds vairs var piesieties. Bet nu juristi noteikti par šādu kašķi berzētu rokas.

Link to comment
Share on other sites

Ja MS baigi rūpētu, tad sen jau kreisi aktivizēt W būtu krietni grūtāk, tāpat kā lietot kreisi aktivizēto. Tas "rūp" tikai un vienīgi "birkaviem" - piķis ne par ko 😁.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , jema teica:

Un EU vispār ir pie pakaļas kas tev tur virsū.

Nu nez vai tā būs. Mans čoms (īsts Vācijas vācietis), likt  jebko pirātisku/nelegālu uz saviem ģimenes datoriem baidās kā velns no krusta, jo atšķirībā no Latvijas, Vācijā varot sanākt problēmas ne pa jokam. Laikam jau zin, ko saka.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , VebKamera teica:

Tā ka par Win 7 (a la 2009) diez vai vispār kāds vairs var piesieties.

Nu ja tu lieto viņu šodien, tad tur noilgums?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , raiviic teica:

Mans čoms (īsts Vācijas vācietis), likt  jebko pirātisku/nelegālu uz saviem ģimenes datoriem baidās kā velns no krusta

Cik gan varēja kādreiz noprast vācu krievvalodīgajos tehniskajos forumos, tad tas miljons ''ģermovcu'' gan ne visai no tā krusta baidās.😃

Link to comment
Share on other sites

Man liekas ka tā vairāk tāda A-Eiropas īpatnība, kur kādas institūcijas ķersta cilvēkus vai biznesus un pārbauda Win legalitāti. Bet tā kas Vācija vispār privātam lietotājam pārbauda vai ir vai nav legāls Win? 

Link to comment
Share on other sites

Šķiet ka Bils Geits bija teicis, ka ja zog, tad labāk lai no manis :)

Microsoftam ir divas intereses:

1) sagrābt pēc iespējas lielāku tirgus daļu;

2) nopelnīt pēc iespējas vairāk.

Te nevar nepiekrist @Jurkins  - pirmo viņi panāk ar bardaku licenzēšanā un kontrolē, bet otro ar pieradināto lietotāju slaukšanu.

Labots - Boņs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...