Jump to content

Hidrofora izvēle


binary
 Share

Recommended Posts

Vajadzētu hidroforu pārcelt no bedres uz saimniecības telpu. Šobrīd ir ~20L, gribētos kaut ko lielāku, lai sūknim būtu retāk jāslēgājas, lai spiediena svārstības būtu retākas, lai elektrības pārrāvuma gadījumā hidroforā būtu pieejams mazliet vairāk ūdens utt utjp.


Visi tie hidrofori ir vienādi? Jebšu ir labāki, ir sliktāki?


Paskatījos, kas citasantehnika.lv pieejams:
100L, 160 EUR
* 150L, 175 EUR
* 200L, 265 EUR


No šiem droši vien kā "best price / performance" variantu ņemtu 150L. Gribētos lielāku, bet tur jau cena krietni pieaug. Vai ir kāds labāks variants?
 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir viņiem atšķirība, citiem gumija draņķīga un pēc gada pūslis beigts. Daži bunduļi rūsē krietni ātrāk nekā lētie. Tāpēc ir svarīgi, kur tas bundulis atradīsies, jo sanāks nopludināt tur, kur viņš atrodas maiņas gadījumā.

 

Ar pārāk lieliem nevajadzētu aizrauties, jo ūdens var sastāvēties un pēc tam veidoties nelaba smaka, baktērijas, it sevišķi, ja atradīsies siltā telpā.  Es uzliku 80L garāžas bedrē un nomainīju automātiku uz elektromehānisko un viss apmierina. Svarīgi noregulēt pēc iespējas mazāku spiediena starpību, jo tas tiešā veidā ietekmē hidrofora ilgmūžību, bet ar tiem mehāniskiem automātiem tā praktiski neizpildāma misija.

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Par ūdens sastāvēšanos īsti nav bažu. Ja hidrofors ir 250L, tad tajā tāpat daudz vairāk par 100L ūdens nebūs. Pēc "Boyle's Law" pie ieslēgšanāš spiediena 1.5atm un izslēgšanās spiediena 2.5atm, 250L hidroforā būtu max ~100L ūdens. Ja ieslēgšanos ieregulē uz 2.0atm, tad ūdenim paliek vien ~50L. Man šķiet, ka tas ūdens nomainīsies vairākas reizes dienā. Spriežot pēc tā, cik ilgi Venden ir auksts pēc tam, kad aukstu nakti nostāvējis mašīnā, silta telpa tur arī neko daudz nevarētu ietekmēt.

 

Mainot to "draņķīgo" gumiju, ir iespēja uzlikt normālu? Jebšu kāds tam hidroforam paredzēts, tādu arī jāliek?

 

Par telpas nopludināšanu lielu bažu nav, ir doma pie tā bunduļa ierīkot trapu, turklāt gumijas maiņas gadījumā lielāko ūdeni tāpat varēs +/- civilizētā veidā notecināt.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Spices gadījumā liels bundulis būtu problēma, jo tām maksimālā ražība ierobežo ātru uzpildīšanos, līdz ar to veicināt papildus slodzi nozīmē ātrāku tās nobeigšanos. 250L gumijas cena būs noteikti augstāka un jebkurā gadājumā nekas nav mūžīgs un es nezinu, kas tev tas pa trapu, kur var vienkārši nogrūzt 1/4 tonnas ūdeni. Arī situācijas, kad šāds tilpums būs nepieciešams, varbūt būs 2x gadā un tās pašas reizes var spainī ieliet ūdeni, lai kakas noskalotu.  

 

Cik ir temperatūra telpā, kur atradīsies tas bundulis?  

 

Pirms 11 minūtēm , binary teica:

Mainot to "draņķīgo" gumiju, ir iespēja uzlikt normālu? Jebšu kāds tam hidroforam paredzēts, tādu arī jāliek?

Vismaz Depo piedāvāja 2 gumijas - lēto un dārgo pa 20EUR priekš 80L.

 

Es iestatīju ieslēgšanās spiedienu 2.8atm un izslēgšanās 3.9 (vairāk sūknis nedod), lai normāli var dārzu laisīt un otrā stāvā dušā normāls spiediens.

Link to comment
Share on other sites

Līdz šim ar spices ražību problēmas nav novērotas. Arī tad, kad bagātīgi pludināju ~50m garu ~30cm platu tranšeju ("blietēju" smilti, rokot kanalizācijas cauruli). Spici lietojam kādus 6-7 gadus, pirms tam dažus gadus lietoja iepriekšējie īpašnieki.

 

Traps - caurums grīdā, kurš pievienots kanalizācijai. Šobrīd ir D110 truba, tālāk jāskatās, kāds būs traps - sanāks dabūt D100 vai nāksies likt pāreju uz D50. Bet nu nav jau jāgāž visu trapā, vairumu ūdens varēs notecināt kaut vai caur dārza šļūteni.

 

Temperatūra telpā - droši vien kaut kas ap 20 grādiem. Varēšu domāt, kā cīnīties ar kondensātu :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu skaties, jo tas pūslis var nobeigties visnepiemērotākā brīdī, kad ārā -20 un tad dārzs pārvērtīsies pa slidotavu :)  Man spice jau vienreiz atjaunoja, bet šad tad ik pa brīdim nāk augšā smiltis pie lielākas slodzes (kad ilgstoši laista dārzu).  Vienreiz piedzina pilnu filtru līdz augšai un hidroforā arī pusspaini izkasīju ārā.  Bija doma tos 80L papildināt ar otru hidroforu ar vajadzīgiem krāniņiem, lai vajadzības gadījumā var pārslēgties uz otru. Pūšļa maiņa aizņem vairākas stundas un tas netīrs pasākums. 

 

Ja aukstā bedrē pūslī krājās tikai smiltis un dzelzs, tad siltumā tur var kas vairāk veidoties. 3x padomā, vai to vajag. 

Link to comment
Share on other sites

Dārza izvadam vajadzēs arī krānu telpā, lai uz ziemu varētu izpūst ūdeni, varēs pa to notecināt :) Piemājas slidotava gan arī varētu noderēt.

 

Par smiltīm - vispār jā, kad pirmo reizi mainīju mehānisko filtru, tad bija piedzīts pilns ar smiltīm... Nākamajās maiņas reizēs gan tas nav novērots. Nav ne jausmas, kas darās tagadējā hidroforā - varbūt arī pilns ar smiltīm :D Pirms hidrofora domāju ielikt neilona sieta filtru, kaut kādu 100mk, tas varētu daļu smilšu aizturēt.

 

Tev tas 80L ir vertikālais? Vai horizontālais? Es plānoju likt vertikālo, tajā laikam nekas daudz uzkrāties nevar.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man ir horizontālais bundulis.

 

Pirms 4 minūtēm , binary teica:

Pirms hidrofora domāju ielikt neilona sieta filtru, kaut kādu 100mk, tas varētu daļu smilšu aizturēt

Pilnīgi un noteikti neieteiktu šā darīt. Aizdambēsi visu trubu un vienā brīdī pamanīsi, ka ūdens spiediens būs nekāds. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...