Jump to content

Tehnikas ieplānotā novecošana


Arcane
 Share

Recommended Posts

marrtins

To jau mēs zinām, ka tavā ģerevņā nekā nav.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Jā - mēs zinām, ka pie jums tur nekas nenotiek. Pietiks? To taču tu bezmaz katrā otrā postā klārē...

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Tak cik var malt par šo, ka it kā veca tehnika bija labāka par jauno. 

 

Pirmkārt tad nebija tik daudz tā tehnika, tik pieejama viņa un nevarēja izvēlēties no 10474 dažādas kvalitātes produktiem. 

 

Otrkārt, cik tad no tām 1980. gada mašīnām ar miljons nobraukumu vēl ir reāli uz ielām no visām tā laika kopēji saražotajam mašīnām. Tāpat visi fiati, eskorti, audi 80 utt ir sapuvuši ar retiem izņēmumiem. Tas pats būs ar mūsu mašīnām, lielākā daļa nonāks lūžņos, daļa paliks un tad nu stāstīs ka mūsu laikā mācēja taisīt mašīnas jo redz šai jau 2 miljons kilometri. 

 

Treškārt, ir iespēja izvēlēties starp kvalitativu un nekvalitatīvu produktu. Man stāv mājas Krups tējkanna jau 20 gadus un nekas tur nepil, netek un strādā kā strādājusi. Mazliet pretruna ar Didža stāstu par sliktajām mūsdienu tejkanaam ne? Resivers jau 22 gadus vecs, darba laptops 5 gadus vecs, mobilais arī jau 3 gadus vecs mētājas, bet joprojām strādā. 

 

Ceturtkārt, visi laikam pēdējā laikā izlepusi, ka pa 5eur grib max kvalitāti 

Labots - Zin...
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , raiviic teica:

Ja tu šito domāji par to, ka rakstīts translitā, tad ar tevi pašu kaut kas nav labi. Uzskatu, ka prasme pareizi rakstīt translitā ir nepieciešama katram, arī ja sistēma ļauj rakstīt ar latviešu zīmēm, piemēram rakstot kādam ārpus Lv un nezinot, kas viņam par sistēmu (nereti tepat saņemu dizaineru uz ābola rakstītus tekstus, kur smuki ķeburi, arī emojs :) tiek attēlots kā burt J,

kaut uz ābola viss redzams pareizi. Tas pats par mobilajiem, ja nav latviskots.

 

Beidz aiztikt izbijušas osis žurkas :D

Link to comment
Share on other sites

Kazarms
pirms 6 stundām , Zin... teica:

Tak cik var malt par šo, ka it kā veca tehnika bija labāka par jauno

Pareizi! Jaunā tehnika nav slikta, tik vien kā ir iespēja nopirkt arī mēslus, gribot lētāku cenu. Man katras kaut cik nopietnas lietas iegāde sākas ar tirgus izpēti unreālo kandidātu atrašanu. Un neko, tās lietas kalpo. Laptopam jau 7 gadi, telefonam 4, veļas mašīnai 3. Protams, par tām ir jārūpējas. Pat ar ķīniešu mopēdu, kas citiem nokalpo max 5000 km es pamanījos 15 000 km ne tajos (mopēdam) vieglākajos apstākļos nobraukt. Un neko, garāžā laukos gaida nākamo, kas uzsāks motogaitas, lai kalpotu kā pirmās vasaras mācību transportlīdzeklis. Galvenais, ka viņš pie nopirkšanas ir jāpārlasa no viena gala līdz otram un regulāri (reizi 1000-1500km) jāmaina eļļa, kaut apkopes intervāls rakstīts 3000km. Kad tas izdarīts, braukt var, jo motors pats par sevi ir labs un vienīgie ieguldījumi sanāk riepās un oriģinālās biezpiena ķēdes+zobratu nomaiņā. Pārējais pa lielam viņam kalpo ļoti labi, ja speciāli nelauž.

 

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Nezinu par speciālo novecošanas algoritmu biosā ?, bet varu pastāstīt sekojošo.  Balkona margas no kaut kāda ~20mm kvadrāta, "poloskām" un 50-nieka leņķa "ražotas" kopā ar māju 1967-68. gadā. Krāsu nav redzējušas. Rūsas nav. Kaut kāda brūna noturīga oksīda kārtiņa vai. Tāda bijusi kopš vispār kaut ko atceros ?. Esmu tajā leņķī ~20 gadus atpakaļ izurbis caurumus - puķu kastes pielikt un veļas auklas. Protams, nekas (ap tiem izurbtajiem caurumiem) nav krāsots. Bet nekādas rūsas. Gadus divus atpakaļ namu pārvalde izdomāja, ka baigi svarīgais un vajadzīgais darbs ir pielikt balkoniem T20 rannilu-rukki-hvz. Protams savajadzējās dolbajobiem nokrāsot tās margas. Tagad krāsa lūp nost, apakšā tas pats noturīgais brūnais slānītis. Arī tajās vietās, kur senseji ar fleksi pārgāja. Savukārt piemetinātās jaunās "poloskas" rūsē tā ka prieks. Tālajā 1968. gadā neviens nekādu "kosmisko" metālu nepielietoja, par to variet būt droši. Nezinu neko par metalurģiju, bet gan jau racionalizatori "uzlabojuši" tehnoloģisko procesu, lai samazinātu izmaksas un paaugstinātu rentabilitāti. Fakts, ko redzu savām acīm. Tagad iegādāts (gan 235 gan 355) metāls rūsē tā, ka klusos klusos rudens vakaros var dzirdēt. Tai pat laikā dārzā no vecās sētas izrautie (dažādie ) "stabi" (nolikti - gan jau noderēs ?) kādi bija tādi ir.

Tai pat laikā ir cits stāsts. Droši vien visi zina ?, ka itāļu mašīnas rūsē. Tagad kaut kā šamās vispār pie mums praktiski nedzird, bet kādreiz fiati, alfas, ļančas bija diezgan. Un interesanti, ka viens modelis brauca kamēr virzuļi izlien, cits vakarā nolikts pie lieveņa no rīta bija sapuvis ?. Bija daudz visādu leģendu. Pat krievus vainoja - itāļi uzblieza VAZ, krievi norēķinājās ar nekvalitatīvu metālu. Realitāte citāda. Ražošanas optimizāciju rezultātā (ahoi, efektīvie manageri) vienu modeļu virsbūves sametina vienā cehā, krāsot ved uz citu (pat pilsētu) bez jabkādas pirmsapstrādes ļoti bieži neievērojot (siesta) neko.

 

p.s. vakar muterīte kūla putukrējumu ar 1973.gadā pirkto DDR ražoto mikseri.

20200701_094915.thumb.jpg.24f22e267d7f22fea688a43c45e0bd7e.jpg

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Jurkins said:

Nezinu par speciālo novecošanas algoritmu biosā

 

Biosā nē bet trubu firmvārēs gan, redz kā biedram truba klepo pēc 3 gadu lietošanas. Skaidrs ka tāpēc ka garantija sen cauri un šis nav praties jaunu nopirkt mhh

Link to comment
Share on other sites

Pirms 47 minūtēm , Jurkins teica:

neviens nekādu "kosmisko" metālu nepielietoja

  Nu melnais metāls mēdz būt dažāds. Kā viens speciālists teica, tad krievu ( un ne tikai) mašīnu super rūsēšanai viens no iemesliem ir paaugstināts sēra saturs dzelzī. Bet tas , laikam , atkarīgs kurš metālu ražojis/kādas izejvielas. Nu tipa kā bija Liepājas metalurgs no lūžniem, viens, kad no rūdas, cits. Ja ogļu koksā liels sēra saturs , tad sanāk kas sanāk. Tā ka tavi veco laiku dzelži varbūt bija tapuši LM.  Nu tad bez liekas piepūles, sanāks korozijas izturīgāks melnais metāls. Daži domā ka melnais metāls viss ir vienāds. Nu nav vis, bet labāks ir dārgāks. Kā minēja daži iepriekš, tad nesanāks ''par 5 eur'' super kvalitātes manta. 

 No otras puses: ja kantoris uztaisa ''mūžigu'' mantu, tad pēc laika maz kas pirks, jo klients nopirka un nevajag turpmākos 20 gadus. Tā kantoris aizies pa burbuli..., ja necep ko kas vajadzīgs 90% planētas iedzīvotāju.

Labots - oxygen
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pagalmā uz aciņas savulaik bija uzlikts IIWW vācu degvielas mucas vāks. Nekas viņam stipri nerūsēja, nekas nost nelobījās. Vēl tagad aiz suņubūdas paslēpts stāv, tas pats.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , oxygen teica:

ja kantoris uztaisa ''mūžigu'' mantu, tad pēc laika maz kas pirks, jo klients nopirka un nevajag turpmākos 20 gadus. Tā kantoris aizies pa burbuli... 

"mūžīga manta" ir nišas produkts, jo cilvēks ir skops pēc dabas, labāk izvēlēsies lētu un vēlāk par atlikušo naudu atkal nopirks jaunu. Protams ja naudu neskaita, tad pērc to labāko un kvalitatīvāko. 

 

Un arī kāda jēga nopirkt un ražot TV pa 1500 eur, kas kalpos 10 gadus, ja var nopirkt ik pa 3 gadiem pa 400 eur un vienmēr būs jaunākie formāti un pieslēgumi. 

Protams tie "mūžīgie" būs industriālie monitori, bet cits cipars un pielietojums

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Vecajiem kinoskopu tv regulaari bija jaasauc meistars, te kaada lampa jaanomaina, te kkas jaapieregulee... no modernajiem, kas atdoti radiem, vecaakajam buus gadi 12 un straadaa bez probleemaam. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , jozhix teica:

te kkas jaapieregulee

Bieži nostrādāja opcija uzsist pa kasti līdz iestājas pareizais regulējums.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Vecajiem TV vismaz bija lētas remonta iespējas un tās lampas nemaz nebija jāmaina (vismaz cik es atceros..netaceros ka beigtos lampa )…man  2 TV nobeidzās 10 gadu laikā (plazmas + viena garantijas laikā tika remontēta), vecākiem LG lcd nosprāga uzreiz pēc garantijas..3 šajā gadā. Nav diez ko spīdoša statistika…trakākais ir tas  ka viņi nav remontējami ( nu vismaz ekonomiski tas nav izdevīgi…Un vairums gadījumu pat detaļu/bloku nav  pieejami). Runājot par tv formātiem, fīčam   u.t.t….ja nebūtu nosprādzis- FHD kvalitāte uz 50 collām imho ir pilnīgi pietiekoša, ok es no USB neatskaņoju, tikai caur  HTPC -tā kā tā formātu štelle ir pārspīlēta. Nē nu ja izmanto tās smart funkcijas…bet nu viņas ir tik nelietojamas un samērā lēnas , ka man tas nav aktuāli.  Visādiem netflix faniem varbūt tas ir svarīgi – bet netu browsēt uz  TV softa ir vienkārši  neērti…pat ar visām madžik pultīm etc. Vismaz pēdējos 10 gados nekas ērtāks par PC pie TV izdomāts.

Par mašīnām – jaunajiem auto vismaz EU tirgū daudzām nemaz nav remonta detaļu – tikai “rashodņiki”. USA cik znu, kādreiz pēc likuma bija jānodrošina rezerves daļas 60g. garumā…nezinu kā tagad varbūt atcelts jau..nu tādā izpratnē jau visu dzinēju arī var uzskatīt par “detaļu” ja reiz nav virzuļi atsevišķi pieejami. Skaidrs, ka te atpalikušajās valstīs visu ko izdomās – ieliks vācietim japāņu virzuļus  u.t.t…:D
 

Link to comment
Share on other sites

Po par datoriem, telefoniem, Tv un citiem smart loriņiem, bet par sadzīves tehniku gan besis - bieži beidzas nost. Pie kam ne jau lētais gals. Un uzražo tā, ka nav ko remontēt - kā vienreizējie trauki ibio!

Nu par laimi tagad EK cep augšā direktīvu, kur sadzīves tehnikai kalpošanas ilgums nevarēs būt mazāks par 10 gadiem un jābūt remontējamai. Stāsts par to, lai dabā, jeb izgāztuvēs mazāk (lēnāk) nonāk nobeigusies sadz. tehnikas. Principā jau šī ir vislielākā problēma! Jo šos "mēslus" saražo bezjēgā.....un tik maina un tik maina uz jaunu...

Labots - DeEK
  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Jā man viena zanussi vai kāda tur vešene 4 gados caurrūsēja kā opelis ?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Mani gan pilniibaa apmierina tv smart funkcijas, peedeejo reizi PC pie tv sleedzu klaat... laikam nekad, tik cik notesteet ka straadaa ekraana mirrorings bez vadiem :) webu nebrowseeju, netflix un youtube pashas apdeitojas, online filmaam izmantoju fork player. Filmu kolekcija no nas.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , jozhix teica:

Vecajiem kinoskopu tv regulaari bija jaasauc meistars

Nu man te vienam Samsung kineskopu TV jau vairāk kā 10 gadi. Joprojām darba kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
2020.07.1. , 10:32, noname teica:

 

Biosā nē bet trubu firmvārēs gan, redz kā biedram truba klepo pēc 3 gadu lietošanas. Skaidrs ka tāpēc ka garantija sen cauri un šis nav praties jaunu nopirkt mhh

Tu laikam esi skolnieks vai uzeedies trollis ka neproti kontekstu lasiit. Man jau labu laiku ir cits jaunaaks telefons kas neglucii(bet veel nav beidzies garantijas laiks) peec taa Huawei bet pirms Huawei viedtelefoni negluko un nerada Low disk space kaut iztiiriiti. Es vienkaarshi veel neesmu nodevis Recycle sisteemai

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Electronic_waste#Recycling

ieprieksheejos bet plaanoju. Un video noskaties no saakuma liidz galam.

Labots - Arcane
links
Link to comment
Share on other sites

10 gadi jau moderns... man Sony Wega 32" (4:3) trinitrons ir vecaaks, raada ideaali un skan lieliski. Neviens vinju pat netaisaas mainiit uz lcd.

Vecais bija domaats padumjo laiku tv.

Tas pats ar taa laika mototehniku - jaa vinja straadaa veel joprojaam, bet nu visu laiku prasa iipashu apkopi. Bet nu jaa saremonteet gan vareeja ar jebko kas bija pie rokas... :)

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Pagaidiet, kad uzņems apgriezienu 5G. Nevarēs vairs nopirkt vienkārši podu, būs jāpērk advansētais defekācijas komplekss ar vismaz 3 gab. 5G modemiem pamatkomplektācijā un apgreida iespējām.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Tak kas liek kādam ko pirkt? Arī vecās Noki 5510 vēljoprojām strādā tīri OK.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Mans 6233 vēl joprojām strādā - drīz jau būs 15 gadi. Spēj tik mainīt baterijas. Pa to laiku vienam čomam jau kādi 3 vai 4 iphone vai nu nosprāguši, vai sasisti, vai visādas citādi gļuki (piemēram, vienkārši nevar piezvanīt). Citiem paziņām fartphoniem neskaitāmi ekrāni plīsuši, sabremzējušies, utt, utt., spēj tik pirkt jaunus :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nav ko pirkt iphonus tad. Tak netrūkst telefonu kas ies 10 gadus un nebūs tik viegli sasist, pietam būs lētāk kā iphoni. 

Ganjau arī ifonam varētu uzlikt ekrānu ko nav iespējams sasist, tik cik tas maksās.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu vai ražotājs vainīgs pie tā, ka ekrānu tu ņem un sasit ? tak ražotājs nav vainīgs ja tu paņem un makskerkatu uz ceļa uz pusēm pārlauz

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nafig taisa tādus kātus ko var salauzt? Lai varētu vairāk nopelnīt, jo ja nevarēs salaizt, tad vairāk neviens nepirks un cauri. Tas pats ar to ka grimst ūdenī, kāpēc netaisa tādus, ko nav iespējams nogremdēt.  

Link to comment
Share on other sites

Pirms 30 minūtēm , AndrisBB teica:

Nav ko pirkt iphonus tad. Tak netrūkst telefonu kas ies 10 gadus un nebūs tik viegli sasist, pietam būs lētāk kā iphoni. 

Tas tiesa. Nesen dzirdeeju ka viens pacans nopircis vai nu liizingaa vai taapat 2(!) iphone bet suudzas ka papildus jaamaksaa veelkautkas. Tas ir taspats kas nopirkt vai liizingaa vai citaadaak daargu auto un suudzeeties par servisa izmaksaam. iPhone jau nav leeti telefoni. Ja var atljauties taadus tad var atljauties arii uztureet.

Pirms 16 minūtēm , AndrisBB teica:

Nafig taisa tādus kātus ko var salauzt? Lai varētu vairāk nopelnīt, jo ja nevarēs salaizt, tad vairāk neviens nepirks un cauri. Tas pats ar to ka grimst ūdenī, kāpēc netaisa tādus, ko nav iespējams nogremdēt.  

Bizness. Taisa lai vai nu pirktu jaunu makshkjeri vai papildus apriikojumu kaa sho aksesuaaru kas glaabj sliikonjus:

 

Link to comment
Share on other sites

marrtins
Pirms 54 minūtēm , Zin... teica:

Nu nezinu vai ražotājs vainīgs pie tā, ka ekrānu tu ņem un sasit

Nu taisni to pašu arī Apple saka - jātur telefons ir plauktā, aiz slēgtām durvīm.

Tāpat kā macpro - nav ko mocīt gpu ar visādām tur video apstrādes programmā un tad video nemirs :sarkasms:

Un vispār pogas nav ko tur spaidīt - tad arī klaviere nemirs.

Link to comment
Share on other sites

Tuubijs
pirms 1 stundas , AndrisBB teica:

Nafig taisa tādus kātus ko var salauzt? Lai varētu vairāk nopelnīt, jo ja nevarēs salaizt, tad vairāk neviens nepirks un cauri. Tas pats ar to ka grimst ūdenī, kāpēc netaisa tādus, ko nav iespējams nogremdēt.  

Apsveicu! Tu tikko atklāji, kas ir mārketings un bizness mūsdienās! Ilgi Suntažos par to nebija dzirdējuši?

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Zin... teica:

Nu nezinu vai ražotājs vainīgs pie tā, ka ekrānu tu ņem un sasit ? tak ražotājs nav vainīgs ja tu paņem un makskerkatu uz ceļa uz pusēm pārlauz

Man piem. izkrita no bikseem arii tas Huawei kaapjot no auto un jau iepliisa stikls pret asfaltu. Tas ir normaali? Senaakiem telefoniem kaa podzinjtelefoniem vareeja pat speciaali sviest pret zemi nekas buutisks nenotika. Shis iemesls ir arii viens no papildus iemesliem kaapeec nepeerku vismaz es daargas mantas. Ja sapliisiis daargaaka manta buus lielaaka shkrobe nekaa ja leetaaka manta sabojaasies. Veelviens iemesls ir zaglji. Jo krutaaki mobilie vai cita portatiivaa tehnika jo vairaak lieki skatieni..un gruutaak nosargaat. Razhotaajs ir liidzvainiigs ja taisa "shtruntus".

Link to comment
Share on other sites

laikamTak
Pirms 4 minūtēm , Arcane teica:

izkrita no bikseem arii tas Huawei kaapjot no auto un jau iepliisa stikls pret asfaltu. Tas ir normaali?

nē, bet pieļauju, ka problēma bija biksēs

  • Patīk 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tur ir mega sazvērestība apakšā. Senos laikos bija tādi lieli telefoni ar ripu un pie vada. Izturīgi pēc velna, salauzt grūti, saplīst arī maz kas tur varēja. Vienreiz nopirki un lietoji līdz mūža galam. Tad ražotāji saprata, ka drīz jāklapē rūpnīcas ciet - visi būs sapirkuši un nevienam nevajadzēs. Un dzima velnišķīgs plāns - sākt taisīt pārnēsājamus. Un nevis vienkārši pārnēsājamus, bet - vispirms lielus, tad mazākus, pēc tam pavisam maziņus, un kad visi pieraduši pašās beigās viegli plīstošus. Plāns aizgāja uz urrā.

  • Atbalstu 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Tā pilnīgi noteikti ir sazvērestība! Jo manam P1i kad saplīsa stikls vai ekrāns es to 3x nomainīju par nieka 35 eirikiem par oriģinālu bet tagad tos ražo vismaz 3x dārgākus un lai tu pats nevarētu nomainīt!!

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Patērētāju sabiedrība jau orientēta uz lietu pirkšanu un izmešanu. Piemēram, auto,  - jaunajiem modeļiem nav kurbuļa - tas ir, lai visi pirktu un remontētu starterus. Ja nedarbojas logu stiklu slotiņas, jāpērk vai jāremontē, nav kā traktoram T-40, ar roku kustināmas. Ja nosēdies auto akumulators - nevar paņemt un ielikt no kaimiņa, iedarbināt, izņemt akumulatoru no darbojošās mašīnas un ielikt savējo, lai lādējas, jo var nomirt borta kompis vai ģenerators. Tas ir speciāli izdomāts, lai cilvēki pērk jaunu akumulatoru vai tā lādētāju. Tas pats ar ieročiem - pērc tik patronas un šauj, un pērc atkal, izņemot varbūt medību munīciju, ko pats var izgatavot, pildot mājās patronas. Agrāk bija musketes - lodes varēja pats izliet, vajadzēja tikai pulveri, prapjus un kramiņus. 

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 15 minūtēm , Mielestapa teica:

Tas ir speciāli izdomāts,

Nu jau nu jau, atlaid biški. Pēc folijgalvas izklausies..

Elektroierīces kļūst modernākas tāpat kā automobīļi un viss pārējās, un tās pašas elektroierīces paliek atkarīgas viena no otras. Un ja gribam lai ierīces darbotos kaut cik autonomi, tad tie kompji ir vajadzīgi un bez tiem neiztikt. Ja to visu negribam, tad varam turpinat braukt ar saviem žiguļiem, T40 un rēķināt ar skaitīkļiem..

 

Link to comment
Share on other sites

marrtins
Pirms 7 minūtēm , Stasss teica:

Pēc folijgalvas izklausies..

Izklausās, ka tagad tu nemāki sarkasmu?

Hmm, a varbūt es @Mielestapa teikto ne tā uztvēru? :crazy:

Link to comment
Share on other sites

2020.07.1. , 10:45, ggg97 teica:

Pagalmā uz aciņas savulaik bija uzlikts IIWW vācu degvielas mucas vāks. Nekas viņam stipri nerūsēja, nekas nost nelobījās.

Savulaik ļaudis kāsēja, ka krievam labais metāls beidzās, kad nebija vairs vācu tanku, ko pārkausēt, ar savēju rūdu un citiem bleķiem īsti netika galā. :)

Pirms vācieša (Krupa), slavens bij zviedru tērauds, atceros, kad dabūju mizā no opja, ka noasināju skolai zīmuli ar vienu no viņa slavenajiem zviedru bārdas nažiem... :D

Link to comment
Share on other sites

laikamTak
pirms 2 stundām , marrtins teica:

nemāki sarkasmu?

Mielestapas sarkasmu māk tikai izredzētie. Es māku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...