Jump to content

Diski cepās :( .


raiviic
 Share

Recommended Posts

Šodien tajā +32 grādu karstumā nācās pafotografēt un steidzīgi apstrādāt ap 200 bildēm. Kompis nenodega, bet vispār kļuvu domīgs. Karlsoni jau griežas kā traki, bet vēl 19:00 vakarā istabā pirts (dienā vispār uzturēties nevar - Saules puse un pie tam griesti un jumts.

 Vārdu sakot - SSD vēl neko, bet abi NVMe (ir tās it kā dzesējošās uzlīmes, bet nez vai ko dod) karst pēc velna. Forumos saka, ka līdz +70 varot mierīgi strādāt, bet kaut kā neticas. Kā jums ar cepeškrāsnīm istabā?

Untitled.jpg.312ebdf5f7662358f9901bc3238de023.jpg

ADATA un apakšējais Samsung ir NMVe.

Untitled2.thumb.jpg.095e8b8598e4132a9820439f24cad419.jpg

Dienas rezultāti.

DSC03243.thumb.jpg.ed9ec1303e31971c49ea548b9bb97adc.jpg

Istabā 19:00 :(. Kur dabūt ledusskapi, kurā ietilpst dīvāns, un datorgalds :( ?

 

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Te arī ir karsts, virs 30 grādi. Bet man istabā ir kondicionieris un var strādāt visu dienu bez problēmām.

Tāds mobilais nav nemaz tik dārgs, ap 400 eiriki, atkarībā cik krutu gribās.

Link to comment
Share on other sites

Ko Tu te dirs, šodien toč nav karsts, ja vakar bija +30, tad šodien knapi +20.

Link to comment
Share on other sites

marrtins
1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

Tāds mobilais nav nemaz tik dārgs,

Neesmu sekojis līdzi tehnoloģijām... kur tie liek kondensātu? Kaut kādā krātuvē? :dntknw: Neies tak trubu uz izlietni/pa logu vilkt? :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Gan ir krātuve, gan trubu pa logu var izvilkt. Man tāpat viņš stāv pie piebūves (konservatorija? durvīm), tapēc nav nekāda problēma izvilk šļauciņu, lai tek uz dārzu.

Ja liktu guļamistabā, tad tak ar var izbāzt šļauciņu pa logu bez problēmām. Sliktākajā gadījumā izurbt caurumu, ko kad nav karsti un agrigāts netiek lietots tad var ar kādu smukāku korķi aizbāzt :)  

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Pirms 24 minūtēm , marrtins teica:

kur tie liek kondensātu? Kaut kādā krātuvē?

Tieši tā, un kad trauks pilns, atslēdzas.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , marrtins teica:

kur tie liek kondensātu?

Vai iztvaicē karstā gaisa plūsmā. 

Bet tas "mobilais" kondiška tāds pus risinājums vien ir. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nu labāk ir nekā nekas. It īpaši UK kur tās karstās dienas nav tik daudz, bet jāstrādā no mājām.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nu ja - labāk tā, nekā nekā... Jo baisi negribas, lai te ņemās, urbjās, velk vadus utt. Būs jāpapēta tik tiešām kas piedāvājumā

Link to comment
Share on other sites

Mobilajam arī vajag caurumu sienā pa ko karsto gaisu novadīt. Pats no sevis viņš diemžēl nerodās. 

Nē, nu labi - var izbāzt pa logu, šķirbas aizlipinot ar plēvi, kartonu un skoču. Cik tas ir funkcionāli un kā izskatās nekomentēšu... :) 

Nekas tur diži mobīls nav.

Mobilais siltumu novada  pūšot ārā karstu gaisu. Istabā vakuums nevar rasties un izpūstā gaisa vietā tiek sūkts siltais āra gaiss. Līdz ar to efektivitāte nekāda - jo pūš viņš gaisu ārā pamatīgi. 

Nākošais faktors - troksnis - pamatīgi lielāks kā split sistēmai, kurai galvenais trokšņu  avots kompresors, atrodas ārā.

Un galvenais - cena , jā split sistēma ir dārgāka, tomēr ne dramatiski. Vienīgais tagad visi uzstādītāji ir aizņemti gan jau ka vismaz mēnesi uz priekšu. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, tagad šim gadam laikam par vēlu, jo pēc prognozēm nākošā nedēļa būs krietni vēsāka, bet tā kā nu jau katru vasaru ir šitādi cepieni - būs jāpadomā, kā uzlabot dzīvi.

 Bet kā tur ir ar to NVMe karšanu, ticēt importa forumos lasītajam, ka +70 pieļaujami ?  Nu tik traki uzcepis vēl neesmu, pēc dūmiem vai svilstošas plastmasas nesmird, bet bail, ka pie tādas temperatūras var jau sāk MB čakarēt. No papildus karlsoniem arī īsti jēgu neredzu, jo tāpat to istabas karsto gaisu vien pūtīs.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , 138 teica:

jūsu viedoklis par šo smieklīgo izstrādājumu

Kaut kā neticas, ka ko spēj. Paskatījos šitādu te un arī sapratu, ka nē, jo bez ledus nestrādā :D .

Link to comment
Share on other sites

Bija laiks ka pročiem 90 bija darba temperatūra:biggrin:, tagad pie 50 panika, vēl tagad ir WD grupa kas līdz 70 strādā

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , snukurins teica:

Bez tā šis aparāts ir stipri bezjēdzīgs

Izmet ledusskapi miskastē! Bet tev jau noteikti ka tāda nav!

Link to comment
Share on other sites

Par to štruntu, man jautājums radās, uzduroties šim kreatīvam. Tur ir jel cik vairāk patiesības nekā strukturētajā ūdenī?

 

Un tieši tāpēc, @jema, es arī teicu "smieklīgais izstrādājums" un "štrunts"  ;)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , 138 teica:

"smieklīgais izstrādājums"

Tikai daunis var tādus izstrādājumus meklēt, un lielīties ar saviem rezultātiem, pārējiem sen viss par to ir skaidrs!


Vispār tev ir uztaisīta tava līmeņa sadaļa izpaudies tur!

Link to comment
Share on other sites

Epte, kurā vietā es lielos?

 

Runa ir par atzīstamas sviestainības bulšitu (skatīt linkā iepriekšējā postā vai spoilerī zemāk), kurā ir tik daudz bulšita, ka kaut ko varbūt neesmu pamanījis, vai kaut kā bulšitainības apmērus varbūt nespēju pilnībā novērtēt. Tāpēc gribētos dzirdēt kāda cita viedokli. Un šis taču ir topiks par kondicionieriem un tiem līdzīgiem priekšmetiem :)

 

Spoiler

 

Personīgais gaisa dzesētājs vs Gaisa kondicionieris: Kas ir labākā izvēle?

 

Mēs strādājam garas darba stundas un esam pelnījuši atelpu, kad atgriežamies mājās. Tomēr, nav iespējams strādāt vai atpūsties karstā, nekomfortablā vidē. Tā ir norma sūdzēties par karstumu, bet labāk ir darīt kaut ko lai uzlabotu šo situāciju.

Protams, ir pieejami dažādi gaisa kondicionieri kas pilda savu funkciju, un ir pirmā izvēle cilvēkiem, kuriem vēl nav gaisa dzesēšanas iekārtas mājās. Šo iekārtu uzstādīšana un uzturēšana ir dārga, tās patērē daudz elektroenerģijas, kā arī tās atstāj negatīvu iespaidu uz Jūsu ķermeni un vidi. Vai ir kāda alternatīva un efektīva opcija, lai atdzesētu gaisa temperatūru?

Izmaksu ziņā ļoti laba alternatīva ir gaisa kondicionieriem ir personīgie gaisa dzesētāji. Salīdzināsim personīgo gaisa dzesētāju ar gaisa kondicionieri, lai noteiktu kurš ir piemērotākais risinājums Jūsu dzīves apstākļiem.

Kā salīdzināt šos abus gaisa dzesēšanas risinājumus?

Mēs esam izmantojuši gaisa kondicionierus ilgu laiku. Kādēļ mums būtu jāsāk izmantot personīgie gaisa dzesētāji? Šajā sadaļā mēs detalizēti runāsim par to kā personīgie gaisa dzesētāji var būt labāka izvēle par AC, apskatot dažādus šo iekārtu aspektus.

  1. Dzesēšanas metode

Pērkot dzesēšanas iekārtu, lielākā daļa no mums nemaz neapzinās, ka vielas, kas atdzesē gaisu var būt bīstamas. Gaisa kondicionieri, atšķirībā no gāzes, ko lieto ēdiena pagatavošanai, izmanto aukstumaģenta gāzes, kurām nav smaržas. Tātad, ja iekārta nav pareizi uzturēta, vai arī tai ir ražotāja defekts, Jūs varat tikt saindēti, pašiem par to nemaz nezinot. Nemaz nerunājot par to, ka aukstumaģenti ir kaitīgi apkārtējai videi, un tie pēc lietošanas ir jāutilizē.

  1. Energoefektivitāte

Gaisa kondicionieri netiek uzskatīti par luksusa preci, tomēr tā ir investīcija, kuru ne visi var atļauties. Pārvietojamās ierīces maksā mazāk, tomēr, ja vēlaties uzstādīt šādu ierīci katrā Jūsu mājas vai dzīvokļa istabā, uzturēšanas un elektrības izmaksas laika gaitā kopā veido ievērojamus izdevumus.

Augsts elektroenerģijas patēriņš iespaido ne tikai Jūsu personīgo budžetu. Jo vairāk elektrības Jūs patērējat, jo vairāk resursu būs nepieciešams, lai šo elektrību saražotu. Šis apstāklis var atstāt iespaidu uz klimatu, jo īpaši, ja neizmantojat alternatīvus enerģijas avotus.

No otras puses, personīgajiem gaisa dzesētājiem, nav nepieciešams liels enerģijas patēriņš, un tie var pilnībā darboties ar zemu enerģijas patēriņu. Tas nozīmē, ka Jūs ietaupat uz elektrības rēķiniem, un papildus nenodarat kaitējumu apkārtējai videi.

  1. Klimatiskie apstākļi

Ja Jūs dzīvojat sausā klimatā, gaisa kondicionieri nebūs ideālais risinājums priekš Jums. Esat pārsteigts? Lieta tāda, ka gaisa kondicionieri sausina gaisu – tie atdzesēs apkārtējo vidi, bet arī padarīs Jūsu ādu sausu un saspringtu, kā arī radīs Jums dehidrācijas sajūtu.

Gaisa kondicioieris ir lielisks gaisa atmitrinātājs. Tomēr, ja gaiss ir sauss un karsts, Jums būs jāiegādājas papildus gaisa mitrinātājs. Vai Jūs zinājāt, ka Jums nepieciešams konstants 30% līdz 50% iekštelpu gaisa mitruma līmenis, lai veiksmīgi cīnītos ar vīrusiem?

Gaisa kondicionieri nav piemērots risinājums gaisa attīrīšanai, jo īpaši, ja neesat nomainījis filtrus. Gaiss vairākas reizes cirkulē telpā atkārtoti vairākas reizes, kas nozīmē to, ka Jūs netiekat pie tik daudz svaiga gaisa kā ar personīgo gaisa dzesētāju, kas ļauj Jums turēt atvērtus logus, kā arī izmantot šo ierīci ārpus telpām.

Ja Jūsu atrašanās vietā ir konstanti mitrs gaiss, ievērojami virs 50%, personīgie gaisa dzesētāji tikai paaugstinās gaisa mitruma līmeni. Tomēr, ja dzīvojat sausā vai normālā klimatā, personīgie gaisa dzesētāji efektīvi atdzesēs, mitrinās un attīrīs gaisu.

  1. Uzturēšana un apkope

Standarta gaisa kondicionierim nepieciešami vairākas apkopes darbības. Filtri jātīra katru mēnesi, vai saskaņā ar ražotāja rekomendācijām, un katru gadu tiem nepieciešama padziļināta tīrīšana un aukstumaģentu nomaiņa, kas jāveic profesionālim. Neaizmirstiet par papildus izmaksām, kas saistītas ar filtru un aukstumaģentu nomaiņu. Visas šīs apkopes darbības prasa laiku un naudu.

No otras puses, personīgajiem gaisa dzesētājiem nepieciešama tīrīšana reizi mēnesī, izmantojot tikai ziepes un ūdeni. Lai uzturētu ierīci optimālā darbības kondīcijā, ieteicams izskalot ūdens glabātuvi pirms ūdens nomaiņas.

  1. Skaņa

Šis noteikti ir aktuāls jautājums cilvēkiem ar cauru miegu, un tiem, kam grūti noturēt uzmanību. Ir gandrīz neiespējami gulēt telpā, kurā darbojas gaisa kondicionieris, kas ir jau nokalpojis labu laiku. Skaņas, ko rada šīs ierīces ir skaļas, novērš uzmanību, un traucē Jūs ne tikai miegā, bet arī Jūsu ikdienas rutīnā.

Par laimi, personīgie gaisa dzesētāji nerada vērā ņemamu troksni, kas potenciāli var iztraucēt Jūsu miegu vai novērst uzmanību. Zemā, dūcošā skaņa, ko rada personīgie gaisa kondicionieri, saplūst kopā ar citām fona skaņām un pat var kalpot kā white noise.

  1. Cena

Viss ir atkarīgs no naudas, kad cenšaties veidot komfortablu dzīvojamo vidi. Personīgie gaisa dzesētāji ir ilgtspējīgs un ekonomisks risinājums Jūsu vajadzībai atdzesēt gaisu karstā vasaras dienā. Ja salīdzinam personīgos gaisa atsvaidzinātājus ar gaisa kondicionieriem, redzam, ka cenu ziņā šie abi risinājumi ir tālu viens no otra.

Jūs varat iegādāties kvalitatīvu personīgo gaisa dzesētēju cenu amplitūdā no 100 EUR – 200 EUR, bet gaisa kondicionieru cenas sākas no 250 EUR par pārvietojamo gaisa kondicionieri. Visas mājas vai dzīvokļa aprīkošana ar AC sistēmu Jums izmaksās pāris tūkstošus EURO.

Kādēļ izvēlēties personīgo gaisa dzesētāju

Salīdzinot visus parametrus personīgājiem gaisa dzesētājiem un gaisa kondicionieriem, var redzēt, ka personīgie gaisa dzesētāji ir labāka izvēle, ņemot vērā cenu, energoefektivitāti, apkopes, skaļumu, un drošību.

Tirgū ir pieejami vairākas persnonīgo gaisa dzesētāju opcijas. Daudzi modeļi ir lieli un smagi, un tos nav ērti pārvietot. Bet Jūs varat izvēlēties iekārtu, kas ir kompakta, dizainiski pievilcīga un tikpat efektīvi spēj atdzesēt gaisu Jūsu atrašanās vietā – Evapolar EV-500.

Ar Evapolar kompakto gaisa dzesētāju Jūs iegūsiet šādas priekšrocības:

  • Jūs varat to ņemt sev līdzi, lai kur Jūs dotos. Šo gaisa dzesēšanas iekārtu varat viegli nēsāt sev līdzi. Jūs varat to novietot savā guļamistabā kad vēlaties gulēt, un dzīvojamajā istabā, kad vēlaties relaksēties. Tas arī var Jūs atvēsināt, kamēr strādājat.
  • To var viegli pārvietot. Iekārtai ir pat speciāls rokturis. Ļoti nozīmīgs faktors, salīdzinot personīgo gaisa dzesētāju ar jebkuru citu gaisa dzesēšanas iekārtu ir tas, ka personīgo gaisa dzesētāju ir iespējams darbināt ar pārvietojamo lādētāju (power bank). Tas nozīmē, ka varat personīgo gaisa dzesētāju ņemt līdzi pat piknikā.
  • Tas atdzesē Jūsu personīgo telpu. Ļoti bieži ir redzēts, ka cilvēki, kas atrodas vienā telpā, nespēj vienoties par optimālo gaisa temperatūru, jo katra cilvēka komforta zona ir atšķirīga. Evapolar atrisina šo problēmu, jo tas darbojas tikai uz cilvēku, kas atrodas dzesēšanas zonā, efektīvi samazinot gaisa temperatūru atbilstoši konkrētā cilvēka vajadzībām.
  • Tas ir izturīgs. Evapolar ražošanā izmantotie materiāli ir augstas kvalitātes un ļoti izturīgi. Iekārtā esošie filtri ir izgatavoti no patentēta evaBreeze materiāla. Šis materiāls ir neorganisks, kas to padara rezistentu pret baktērijām un pelējuma rašanos, un to ir vieglāk tīrīt.

Evapolar personīgie gaisa dzesētāji neprasa papildus darbu, lai sāktu tos izmantot. Tieši pretēji ir ar gaisa kondicionieriem, kuru uztrādīšanai nepieciešams profesionāls personāls.

Kopsavilkums

Personīgie gaisa dzesētāji iegūst popularitāti, ņemot vērā to spēju efektīvi veikt dzesēšanas funkciju, neizmantojot ķīmiju un zemākas izmaksas salīdzinājumā ar AC. Ja paskatamies uz to, cik daudz cilvēki tērē, lai nopirktu, uzstādītu un apkalpotu gaisa kondicionierus un cik daudz elektroenerģijas tie patērē, personīgais gaisa dzesētājs noteikti ir daudz pieejamāks un lētāks risinājums ilgtermiņā.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , 138 teica:

kurā ir tik daudz bulšita,

Visi tavi teksti ir tādi! Cik tu te esi prasījis biedriem darbu un piedirsis, nu jau ap desmit būs! Gribi tirgot dārgi sūdus, nepiekrīt, lecies, histēriju taisi! LV bankas neļauj tev kontus taisīt, tu meklē kreisās iespējas, tas nozīmē ka vispār nodokļus LV nemaksā, kas tas tad tu pēc tā esi, MISKASTNIEKS!!!

Nu lecies ja gribi, tavu būtība jau no tā nemainīsies!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , jema teica:

Cik tu te esi prasījis biedriem darbu, ap 10 būs!

Ja skaitam binārajā sistēmā, tad šī apgalvojuma daļa ir patiesa.

Link to comment
Share on other sites

Gribās melot?

Link to comment
Share on other sites

Bļoda ar ūdeni/ventilatoru kaut cik strādās , bet ne Latvijā (parasti). Tas der kādā tuksnesi, kur gaisa mitrums mazs. Ūdens iztvaikojot patērē nevāju siltumu , bet ja gaiss mitrs (siltais) tad maz kas iztvaikos un paliks tik mitrs ka īsti nedarbosies mūsu ''kondicionieris'', kas darbojās tieši pēc tādas paša bļodas/dvieļa prncipa- svīšana. Lielā gaisa mitrumā , iztvaikošana paliek vāja. Starp citu, laucinieki tīri labi zin ka strādājot laukā būs daudz labāk ja uzģerb gaišu  plānu kokvilnas vai linu kreklu nevis ar ''pliku muguru''. Iemesls- sviedri iesūcās kreklā un iztvaiko nevis notek kā bez krekla. Tas dod nevāju efektu nevis tik tas ka krekls gaišs.

 PS vecos laikos , kad strādāja uz lauka, dzeramo ūdeni glabāja neglāzētos māla traukos- bija reāli vēs, jo caur porām iztvaiko un atdzesē trauka saturu. Laikam no tiem paraugiem mēģina taisīt tos bezelektrības ''kondincierus''. Tik , Latvijas mitrajā gaisā būs kā būs  efektivitāte.

Labots - oxygen
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , raiviic teica:

Nu jā, tagad šim gadam laikam par vēlu, jo pēc prognozēm nākošā nedēļa būs krietni vēsāka,

Nekas nav par vēlu - vēl priekšā viss jūlijs un augusts. Un tieši jūlijs LV parasti ir viskarstākais mēnesis. Jā, jaunnedēļ nebūs tik karsti, bet domāju ka karstums vēl šogad būs. 

Link to comment
Share on other sites

Nez uz kāda pamata tas brīnums atdzesēs gaisu? :D

 

Un ja runājam par caurvēju - ja āra +32 bet iekšā tikai +28  - ko panāksim ar caurvēju? 

Vienīgais risinājums - pa nakti logi vaļā, pa dienu logi ciet. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Pirms 3 minūtēm , Ronalds teica:

Nez uz kāda pamata tas brīnums atdzesēs gaisu?

 

Ak dies, tas takš uz tā paša kondicjoniera un sprauslu principa. Nu bezvējā piekrītu - tur šķirba maza. Bet ja vēš pūš, IMHO potenciāls ir.

Ko ta kondiķis dara - tāpat smidzina gāzi caur šauru sprauslu. Tik krutāku un dārgāku gāzi.

Labots - VebKamera
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , raiviic teica:

 Bet kā tur ir ar to NVMe karšanu, ticēt importa forumos lasītajam, ka +70 pieļaujami ? 

ja jau raksta, ka pieļaujami, tad jau tā arī būs. Principā pietiek ar tiem 30 grādiem istabā, lai nodzesētu, lielākā problēma ir normāla gaisa apmaiņa, lai tiešām to karstumu novada un vietā nāk atkal 30 grādi. var pameklēt papildus mazos heat-sink, ko pielīmēt tiem NVME.

man pašam serverī stāv šāds: https://www.asus.com/Motherboard-Accessories/HYPER-M-2-X16-CARD-V2/ - tur gan vajag atbilstošu mātes plati, ja grib vairāk par vienu NVME pielikt

tas metāla gabals virsū ir viens liels radiators. arī viss stāv dzīvoklī(pēdējais stāvs), kur šobrīd noteikti ir tik pat karsti. īpaši nedzenājot tie paši +32 turās. ticu, ka dzenājot kaut ko, noteikti būtu vairāk.

 

pirms 9 stundām , Ronalds teica:

Mobilajam arī vajag caurumu sienā pa ko karsto gaisu novadīt. Pats no sevis viņš diemžēl nerodās. 

vasaras variantam derēs arī šāds: https://www.1a.lv/p/pagaidu-logu-trotec-airlock-100/53gv?cat=2r1&index=2

bet tā  piekrītu, ka Split sistēmā būs daudz labāka, bet ne visiem tādu dzīvoklī ir iespējams ierīkot.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , VebKamera teica:

Ko ta kondiķis dara - tāpat smidzina gāzi caur šauru sprauslu.

?

Un uztaisi un paskatīsimies.... A ja vējš pūs no otras puses? :D Ko tad? 

Kondiķis gāzi pamatīgi saspiež, pāri pa 10 atmosfērām. Gaze sašķidrinās, notiek fāžu pāreja. Tas nodrošina siltuma pārnesi. Es gribu paskatīties cik stipri gāze tie saspiesta kad plūst cauri pet pudelei.... 

 

Link to comment
Share on other sites

Kondicionieri/ledusskapji darbojās uz fāzu ( šķidrums-gāze) pārejas siltumefektu.Tas ''Bangladešas'' uz to ka saspiežot gāze sasilst, izplešot-atdziest. Efekts no tādiem ir mazs spiediena kritumiem ir niecīgs, bet ja mājai visa siena, varbūt kādu grādu dabū uz leju. Tik nestrādās (pa lielam) no ''caurvēja''. Darbojās vietās kur ''pus gadu '' pūš vējš no vienas puses. Nu tad to sienu vēja pusē un kaut kas jau sanāks. Latvijā nu gan nav ''musonu'' klimats. Parasti kad karsts, tad bezvējš. Arī par tiem pārvietojamiem kondicionieriem man tāds, skeptisks viedoklis. Nu lietderības koeficients nekāds. Lai izpūstu laukā, pa to cauruli, karsto gaisu, ir kaut kur arī tas gaiss jāņem. Tiek ņemts no dzesējamās telpas, bet dzesējamā telpa tiek iesūkts no arpuses lauka siltais.... Ja tam verķim būt divas ārpusē izvelkamas caurules, tipa pa vienu iesūc un pūš caur silto radiatoru , lai pa otro izmestu ārpusē, tad gan būtu efektīvs verķis. A tā- elektrību rij nevāji, bet dzesē nu... tā.

Link to comment
Share on other sites

marrtins
pirms 10 stundām , Ronalds teica:

Mobilajam arī vajag caurumu sienā pa ko karsto gaisu novadīt.

Par šo vakar vārtoties pie parastā ventilatora, arī iedomājos.. Tur tak ne tikai kondensāts, bet arī karstais gaiss rodas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Bomžu kondicionieris skaitās ja ieliek divas vai trīs 2L kolas pudeles ar ūdeni uz nakti saldētavā, pa dienu velk ārā, liek uz paplātes un ar ventilatoru pūš cauri gaisu. Teorētiski tas ar vāks mitrumu, tieši tāpēc vajag paplāti apakšā.

 

Pudeles gan pilnas nelej, kādas 9/10 max drīkst pieliet.

Link to comment
Share on other sites

Ja vajag vēsumu priekš tehnikas, tad ... vai nu īsts vai ''bomžu'' kondicionieris. Pats priekš sevis, karstās telpās, esmu atradis gana labu risinājumu: Depo pa lēto tipa šitāds.

Un nekādu problēmu. Kad strādā pie galda vai guli gultā, atliek tik ieregulēt lai pūš pareizā virzienā. Pat 32 grādos var justies diezgan komfortabli. Cilvēkam pa pirmo strādā paša ''kondicionieris'', galvenais lai ir gaisa plūsma (''vējš'') kas palīdz iztvaikot sviedriem. Tā ka var arī ''nešaut ar lielgabalu uz zvirbuļiem'' ja gadā kādu nedēļu tik tas karstums. Protams ar normālu kondicionieri, kam viens gals ārpusē , otrs telpā ir krietni jaukāk, bet ne visiem tas ir iespējams . Un ne jau naudas dēļ, bet , piemēram īrēts dzīvoklis...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Man NASam diskam 49 graadus raada. Disk health good, power on 932 days.

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Žaks Noriss teica:

Bomžu kondicionieris skaitās ja ieliek divas vai trīs 2L kolas pudeles

Jā, bet ziemā tās var aizvietot ar uz gāzes plīts uzkarsētiem ķieģeļiem...:D

Link to comment
Share on other sites

Ja normāle kaste, tad parasti pretī diskiem ir ventilators. Cita lieta ka bieži nav ielikts. Ar ventilatoru nedomāju ka var pārkarst. Nedzīvojam jau klimatā kur 45 grādi ir norma.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...