Jump to content

Apple datora iegade, vai nakotnes vilsanas Intel?


INTRASERVERNET
 Share

Recommended Posts

Labs visiem, es seit tomer intereses pec gribetu parunat par Apple pareju uz ARM bazes CPU. Laiki mainas, tehnologijas nestav uz vietas un es atbalstu kas ved uz jaunam iespejam, un uzlabo tehnologiju lietosanu. Pirms WWDC2020 skatiju MacBook Pro 15" iegadi, bet nu, kaut ka esmu nonacis interesanta situacija. Es zinu, kas notika ar PowerPC pareju uz Intel un daleji sanaca vilties, jo iegatata datora atbalsts nu nebija ilgs 2004 (tas bija pirms WWDC). Un seit ir loti lidzigs stasts par to, kas notiks ar Intel Mac, pec 2 gadiem. Jo Apple jau piedavas drizuma iegadaties Development kit kurs darbojas ar A12Z procesoru. 

Microsoft jau piedava Surface Pro X ar ARM procesoru, bet programmu saderiba ir loti pedigi.

Protams datora iegadee ir alternativa, ka variantu SurfaceBook 2Gen 15, vai Thinkpad X1 Extreme 2Gen.

 

 

Labots - INTRASERVERNET
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Vispār jau diezgan interesanti kāda būs Apple stratēģija cenu ziņā. Skaidrs ir tas ka ARM čipi viņiem izmaksā daudz lētāk par Intel.

Tad ko viņi darīs piemēram kautkādā MBP 13 segmentā:

 

* Turēs cenu apmēram tādā pašā līmenī kā bij Intel un vienkārši nopelnīs vairāk

* Vai agresīvi nolaidīs cenu, tādā veidā būtībā izkonkurējot Intel/Windows laptopus un pārņems tirgus nišu.

 

Tāka tīri teorētiski tas var būt diezgan liels pagrieziena punkts personālo datoru jomā. Ja Apple izvēlēsies agresīvu cenu stratēģiju, tad Intelim ies grūti, jo citiem ražotājiem nāksies pāriet uz ARM, lai var konkurēt. Un tas noteikti paņems pāris gadus, tikmēr jau tirgus izmainijies. Bet ko uz tām ARM kastēm darbinat? Chrome OS, Windows for ARM, Linux? 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Ja ARM čipi tiešām izmaksā lētāk, vai tad tā atšķirība izmaksās ir tāda, kas ļautu nolaist MBP cenu tādā mērā lai kaut ko izkonkurētu?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nav jau runa par to ka paliks uz pusi lētāk, jo SSD un RAM maksā to ko maksā. Bet custom ARM čips atļauj veikt oprimizācijas RAM, GPU arhitektūrā kā tas piemēram ir uz telefoniem. Uz x86 viss ir taisīts tā lai būtu max elastīgi, uz custom devaisa tā elastība nav tik ļoti vajadzīga. Teorētiski visu var sabāzt uz viena SOM, viss vienā (CPU, GPU, RAM, WiFi utt), kā tas ir embedded jomā.

 

Bet ja līdzvētrīgs (pēc veiktspējas) Dell XPS13 maksās tikpat vai dārgāk kā MBP13 ar labāku batterijas laiku, tad pats rēķini ko izvēlesies pircējs.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Domājams ka tur nekas nevienam ne-gremž. Apple tā pat kā visas citas kompānijas ir bizness, kura mērķis ir nopelnīt. Ja var nopelnīt vairāk ar pašu custom procesoru, tad kapēc maksāt Intel? Pie tam viņi tos procesorus taisa priekš tabletem un telefoniem, tad kapēc neuztaisīt jaudīgākas versijas priekš laptopiem?

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...