Jump to content

Sarežģījumi ar kredītvēsturi.


Stasss
 Share

Recommended Posts

Tātad, prasas papildspēkus lai tiktu skaidrībā ar iestagnējušām lietām.

Vēlos sakārtot savu kredītvēsturi, bet žuļiku kantoris Paus Konsults man ir kā skabarga pakaļā.

Ir viena lieta, kas man velkas astē no treknajiem gadiem. Žuļiki tika cedējuši kaut kādu manu kredītkartes parādu no Swedbank. Cik saprotu, Swedbank savā laikā paši ar tādām lietām nodarboties negribēja, un cedēja šos parādus asinssūcēju kantoriem. Man vairs pilnīgi nav ne jausmas, kas tolaik un kā notikās, bet runa gāja par kaut kādiem 400Ls mīnusu, kas bija izveidojies. Ar laiku tas bija pārvērties par kaut kādiem 500 Eur, un tagad tie jau ir 900 Eur..

Cik man atmiņā palicis, tādi utopiski izzīsti cipari nevarēja būt, jo tiku veicis parādu segumu uz pašu Swedbank, nevis asinsūcēju kantori. Bet šie uzskata, ka parāds bija viņiem, un joprojām uztur parādu piedziņas stāvokli pret mani, kaut arī parādam jau ir gadu 13 noilgums. 

Šodien es to blusu kantori atkal pakustināju, un šie pamodās, ka lietas joprojām nav nokārtotas.

Tad kad es šiem prasu - lūdzu paskaidrojiet sīki un konkrēti, no kurienes šādi cipari ir radušies, atbildes nav.

Maksā ragā un bez variantiem.

Otra lieta - bija kādreiz izveidojies nenomaksāts rēķins iekš LMT, kas tika nokārtots bez asinssūcēju palīdzības. Bet šie maitas uzskata, ka es viņiem esmu parādā piedziņas izdevumus. Kā var sanākt tā, ka šie man vienkārši var piestādīt rēķinu par pakalpojumu? Es taču neslēdzu ar viņiem kaut kādu līgumu par piedziņas procesu, lai justos šiem parādā?!

Kā cīnīties ar šo pilnīgu pašdarbību no blusu kantora puses?

Es protams to visu varu ignorēt, un man pokuj.. bet tai pašā laikā nav pokuj, jo jebkādas kredītdarbības man ir liegtas..

Jūtos savā ziņā ķīlnieka lomā gan pret uzņēmumu, gan likumdošanu.

Pēc likuma taču arī šiem piedziņas parādiem ir noilgums, ne tā?

Nekādas piedziņas protams arī nenotiek, jo asinssūcēji paši saprot, ka viņiem nav nekāda likumīga pamata piedzīt no manis šos līdzekļus. Vienīga cerība viņiem ir gaidīt, kad man tas dzīvē traucēs, un es šiem veikšu maksājumu. Un šobrīd tas traucē.

Labots - Stasss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)
Pirms 1 minūtes , ju teica:

Tas gan būs dārgāk kā samaksāt.

Jā, diemžēl.

Es protams varētu ņemties, un man tiešām būtu velme izdrāzt to kantori, bet saprotu, ka tas būs dārgi, un zaudējuma gadījumā būšu ieberzies vēl stipri lielākos finansiālos mīnusos, ka biju.

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Vaitad nebij kautkāda lapa kur varēja redzēt savu kredītvēsturi un vai kāds nav pieteicis ka esi parādā?

Link to comment
Share on other sites

Tās lapas katram blusu kantorim ir savas, un ne visām ir pieejas.

Pieņemsim Paus Konsults variantā iekš RISK.LV klāt tiek tikai klienti..resp. debitori.

Link to comment
Share on other sites

@Stasss

 

https://manidati.kreg.lv/ - oficiālais kredītu reģistrs..

tiesa gan vajadzēs: (ir gan laikam arī citas iespējas - pa pastu utml..)

image.thumb.png.658c0d623b8b8cd0f23440db599d5622.png

 

https://www.manakreditvesture.lv/ - ir vēl šāds.. autorizācija ar ibankām... pa brīvu kkas būs arī pieejams.

http://www.kib.lv/par-mums/ - pašu banku uzturēts serviss...

Labots - CAP
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Interesanti uzzināt vai es kādam neesu neko parādā, varbūt kautko esu aizmirsis un tagad pa 10 gadiem jau ntie tūkstoši sakrājušies :D

Jā, mēģināju pieinstalēt to eID parakstu, bet nekur tālu netiku, vajag mazliet jaunaku Linuxu. Varbūt jāuzliek uz VM kas jaunāks.

 

LV Bankas konta man nav, tapēc otrais variants arī nesanāks. 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , Stasss teica:

tiku veicis parādu segumu uz pašu Swedbank, nevis asinsūcēju kantori

1. Vai pārliecinājies, ka banka atsaukusi savu pieteikumu kredīta piedziņai ? Jo citādi jau kantoris to nezin, pie tam, ja: 2. Neesmu informēts, kā notiek trešo pušu iesaistīšana, bet vai gadījumā tas kantoris nenopērk tavu parādu un tad no tevis piedzen - tad jo sevišķi, jo naudu viņi izdevuši?

3. Kaut kad pirms jau vairākiem gadiem bija pieņemts kaut kāds likums, kas ierobežo % pieaugumu par parādiem - nedrīkstēja pārsniegt kaut kādu ciparu, kas savukārt atkarīgs no parāda summas.

 Bet - vai nav tā, ka arī visu nokārtojot, kredītvēsturē tiek saglabāta info, ka persona nav gluži tīra un balta ?

Link to comment
Share on other sites

Pēc oficiālajiem kredītreģistriem, banku utt es itkā esmu tīrs. 

Nelaime tāda ka visi nebanku kredītdevēji sadarbojas ar to mēslu kantori Paus.. un tad nu sekas. Nevajag man to kredītu šobrīd, bet vēlos satīrīt aiz sevis, bet pret tiem Pausiem man ir pamatots naids, un gribu pakasīties.

Link to comment
Share on other sites

@Stasss vari man piezvanīt, ja Tevi interesē finanšu konsultācija. Bet īsumā... jā, parādu piedziņas izdevumus kontrētā apjomā var un pat vajag piedzīt no parādnieka. Un tur nav runa par rakstisku līgumu... tiesu izpildītājiem tās ie lielas summas...

ja negribi maksāt, tad tikai un vienīgi fiziskās personas maksātnespēja... es gan to likumu neesmu lasījis un nezinu no kādām summām tas process... bet pēc šī procesa, ja kraditors ir banka, tad tāpat aizmirsti par kredītiem utt... nu tas ir mans viedoklis...


Un Paus ir viens no solīdajiem kantoriem... priecājies ka neesi cedēts vietējiem borjugām...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , Regisss teica:

ja negribi maksāt, tad tikai un vienīgi fiziskās personas maksātnespēja.

1K nav tā summa, no kā domāt par maksātnespēju. Man vairāk tracina tas, ka šie pat īsti nevar paskaidrot, kur tie cipari rodas.

Un pats interesantākais vēl ir tas, ka ar to LMT parādu man kaklā bija iekārušies gan Paus, gan Creditreforma. Credītreformai es pat piedziņu nomaksāju. Bet Paus uzskata ka viņiem savs kumoss arī pienākas.. SUKAS

Link to comment
Share on other sites

@Stasss Tu oficiālu iesniegumu (informācijas pieprasījumu) abiem uzņēmumiem esi rakstījis?

Link to comment
Share on other sites

Operators pa telefonu ir ierobežots iespējās sniegt datus, jo nevar identificēt klientu. Jāraksta normāls iesniegums un visu izskaidros.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , Regisss teica:

@Stasss Tu oficiālu iesniegumu (informācijas pieprasījumu) abiem uzņēmumiem esi rakstījis?

Karoč tur vispār bija teātris.. Nomaksāju es to LMT rēķina parādu.. Uzradās pēc laika Credītreforma ar piedziņu par piedziņas izdevumu piedziņu..(izklausas dīvaini). Samaksāju. Uzradās Paus, saka ka šie arī grib, jo viņu kantorī arī lieta pabijusi.. Es šiem saku ka ejat nakuj, es jau Credītreformai tortes kumosu atdevu.. Šie saka - dakaži.. meklē papīru kas apliecina, ka Credītreforma ir veikusi piedziņu un dabūjusi kumosu.. Es šiem saku - a jūs savā starpā, asinsūcēji nekomunicējiet? Šie saka, nē.. Ok. Aizeju dabuju no reformas papīru ka neesmu šiem parādā. Maksāju čiriku par isziņu, lai pierādītu Pausam pierādāmo. Šī izziņa bija jāgaida MĒNESI. Izrādas beigās ka konkrētā izziņa ir uzrakstīta, ka es Credītreformai vispār neesmu parādā nevis par konkrēto lietu.. Pauss saka, nikuja, tāda papīrs mums neder un ej taisi konkrēti..

Tai brīdī mana pacietība beidzās un es visus pasūtīju nakuj, jo zināju ka tāpat ar to manas nedienas ar to Pausu nebeigsies.

Bet kā tad īsti ir ar to noilgumu? Uz Pausiem noilgums neattiecas?

Link to comment
Share on other sites

Noilgums iestājas tad, ja 10 gadus neviens par parādu neliekas ne zinis. Ja parādniekam atgādina, ka laiks maksāt, noilgumu skaita no tā brīža.

Link to comment
Share on other sites

tev viennozīmīgi tas viss ir juridiski jāsakārto, sākot ar oficiālu iesniegumu iestādei.

(cik tur tā darba, mūsdienās elektroniski)

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Sanāk ka ja parādpiedzinējs nevar pierādīt ka ir atgādinājis tev par parāda esamību, tad iestājas noilgums?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nav nekas jāpierāda, ierakstīta vēstule ir kā dokuments. Tas tā, piemēram.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Tā ierakstītā vēstulae jau ir jāsaņem, tak ka ir izsūtīta nenozīmē ka adresāts viņu saņēma. Nav paraksta, nav saņēmis un nav pierādījuma.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Svarīgi ir tas ka nosūtot ierakstītu vēstuli vai citā likumiskā kārtā parādniekam ir paziņots. Saņēma, nesaņēma, saprata, nesaprata, tam nav nozīmes. Paziņots ir!

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , hehe teica:

Saņēma, nesaņēma, saprata, nesaprata, tam nav nozīmes

Nav gan! Nesen bija gadījums, kad rezerves karavīri kurus sauca uz mācībām vienkārši negāja pēc ierakstītas vēstules uz pastu. Un neko viņiem nevarēja padarīt. 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Ronalds teica:

Nav gan!

likums tev nepiekristu

 

https://likumi.lv/ta/id/212499-pazinosanas-likums/ - 8.pants...

 

Citēt

 

(3) Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

(4) Ja no pasta tiek saņemta izziņa par sūtījuma izsniegšanu vai atpakaļ nosūtīts dokuments, tas pats par sevi neietekmē dokumenta paziņošanas faktu. Prezumpciju, ka dokuments ir paziņots septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā vai astotajā dienā no dienas, kad tas iestādē reģistrēts kā nosūtāmais dokuments, adresāts var atspēkot, norādot uz objektīviem apstākļiem, kas neatkarīgi no adresāta gribas bijuši par šķērsli dokumenta saņemšanai norādītajā adresē.

 

 

 

acīmredzot kareivja gadījumā bija objektīvi šķēršļi, bet citādi dokuments skaitās kā paziņots un iepūt trubā.. tas, ka nedzīvo deklarētajā adresē nav objektīvs šķērslis

 

https://likumi.lv/ta/id/64328-dzivesvietas-deklaresanas-likums/

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Objektīvs šķērslis - nesaņēmu paziņojumu par to ka jāiet uz pastu pēc vēstules. Iespējams ka kāds to nozaga no pastkastes. ;) 

(Tāpēc jau izdomāja oficiālo epasta adresi, kura ir obligāta visiem karavīriem un viņiem uzdots par pienākumu to regulāri pārbaudīt)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , Ronalds teica:

Objektīvs šķērslis - nesaņēmu paziņojumu

nav :D bet izlocīties iespējams..

 

 

Pirms 38 minūtēm , Ronalds teica:

oficiālo epasta adresi

mhm (pareizi būtu eAdrese, ar epastu tik vien saistības, ka paziņo no latvija.lv uz tavu norādīto epastu par ienākošiem paziņojumiem eAdresē).. man pašam tāda arī ir.. tagad iestādes uz to spamo, nevis man paskastīti piesārņo..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Ir vēl tāds maksas pakalpojums, privātpersonai sūtīt caur PMLP. Lielos projektos tiek intensīvi pielietots. Ar to gan nodarbojās citi cilvēki, tāpēc precīzi nepateikšu kā un kāpēc.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , AndrisBB teica:

Nav paraksta, nav saņēmis un nav pierādījuma.

Nesaņem tās ir tavas problēmas, pēc 14 dienām jebkurā gadījumā tiek uzskatīts ka esi saņēmis!

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , CAP teica:

bet citādi dokuments skaitās kā paziņots un iepūt trubā..

Tādā gadījumā pilnīgi neloģisks, nepārdomāts likums.

Tad jau parakstīšanās un dokumenta uzrādīšana saņemot arī ir bezjēdzīga.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , Stasss teica:

nepārdomāts likums.

Gan jau ka likums ir pārdomāts vairākas reizes un palikts pie lobistam izdevīgā risinājuma - galvenais ir rezultāts un pofig kā.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu bet cmon.. Kā nesaņemtu dokumentu var uzskatīt par saņemtu? Un pie tam nevis šā tā uzskatīt, bet tiesiski likumīgi uzskatīt..

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

(labots)
pirms 2 stundām , CAP teica:

(3) Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

Pag, pag..

Mēs te jaucam vēl dažādas lietas visticamāk.

Diez vai paziņots skaitas arī saņemts..

Jo ar jēdzienu "paziņots", juridiska iestāde visticamāk var atrakstīties ar faktu - darbs izdarīts. Pārējais vairs nav viņu problēma.

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

Starp citu, savulaik manā pastkastē regulāri tika mesta sveša korespondence adrešu fonētiskas līdzības dēļ. Nu ko es varu pateikt - nabag cilvēki, kuri nesaņēma. Noliku virs pastkastes un pastniece, cerams, saprata kļūdu.

 

p.s.

Betons startē.

 

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Priekš kam vajag to tīro kredītvēsturi? Bija man 20 gadus neatdots studiju kredīts, kuru atdevu tikai šogad, pa to laiku neviens neatteica ne kredītus, ne līzingus, lai gan esmu melnajā sarakstā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Mielestapa teica:

lai gan esmu melnajā sarakstā.

Kurā no visiem? Tādu sarakstu ir daudz..

Link to comment
Share on other sites

Oficiālas iestādes (jebkuras, arī pašvaldības, sociālie dienesti, drošības struktūras, ārstniecības ietādes, vēlēšanu iecirkņi u.t.t.) paziņojumus sūta uz deklarēto adresi. Ja adresāts tur nedzīvo un nav informējis reālā dzīvesvieta nesakrīt ar deklarēto (bet par to jāinformē diezgan īsā laikā ), tad tā jau viņa problēma. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , snukurins teica:

Ja jau reiz parāds nodots parādu piedzinējiem tad maksāt ,,pa taisno,, nav nekādas jēgas.

Jēga šad tad ir. Jo šādā gadījumā LMT man sniedz pakalpojumu, bet asinsūcējs sūkā līko. (tiesa līdz laika, kamēr man kaut ko nevajag citur)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...