Jump to content

Shimano GRX

AndrisBB
 Share

Recommended Posts

Ai, es par to kājiņu. Atradu ražotāja mājas lapu, tur it kā tas ir viens variants, ja norādu velo ražotāju. 

Jā. Labajos vācu un tml. vekalos neatradu manu modeli. Ir gandrā, bet atradu kaut kādu okej.lv, tur ar piegādi būs tik pat cik gandrā, laikam. Tas veikals gan tāds mistisks.

Pirms 15 minūtēm , ju teica:

Tas veikals gan tāds mistisks.

Gandrs kādreiz deva visiem internetveikaliem kas vien grib, varbūt joprojām. Bet vai tad tev grūti Gandrā pa ceļam iebraukt?

Baltic Auto Parts arī ir vesels bars gailīšu:

http://fixus.lv/shop/prod/87/99

AndrisBB
Pirms 37 minūtēm , ju teica:

ekalos neatradu manu modeli.

Kas tad tev tas par velo?

Ja es gribu kaut ko vasarai, pārsvarā asfaltam, ne no koka un ne tievu, tad laikam Schwalbe Kojak 26 x 2.0 ir pareizā atbilde?

AndrisBB
Posted (edited)

Kāda jēga no sliktiem, kas ripo sliktāk kā kautkādas graveļriepas?

Caurumus pēctam lāpīt?

Edited by AndrisBB

Pirms 12 minūtēm , AndrisBB teica:

ripo sliktāk kā kautkādas graveļriepas

Kur tas ir samērīts?

https://www.bicyclerollingresistance.com/ es neatrodu ne Kojaku, ne, teiksim, Billy Bonkers, kurš vismaz ir mīksts, tādā nozīmē ka viegli lokās (kas varētu nozīmēt nesūdīgu rites pretestību, bet vēl jau arī saķere (grip) ietekmē, un tā Billijam nav maza, tā runā) apmēram kā laba xc riepa, pačamdīju veikalā. Savukārt Road Cruiser ir no koka. Hurricane lokanībā kaut kur pa vidu starp BB un RC. Protams arī Hurricane un RC nekas samērīts nav atrodams.

Bet graveļriepas uz 26" - ko vari ieteikt? :crazy:

Pirms 29 minūtēm , AndrisBB teica:

Caurumus pēctam lāpīt?

Kojakam ir raceguard.

Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

Tak liec kādas gribi, ko tev tur riepas mainīs?

Nu visas tās lietas, ko riepas var mainīt!

raivix95

No remonta atpakaļ rats ar jaunu kaseti. 21 jevriks šitais prieks. Domāju - nu tik gāzīs. Pūšu gaisu riepā - korķus izbliež garāžā, pārspiediena vārsts kompresoram izbeidzas, šņāc viss rajons. Riepā gaisa arī nav. Ar spieķi blakus ventīlim sadurta kamera. Nevajag tik sparīgi mētāt ričuku ar tukšām riepām... Kā viss var tik ļoti neiet pēc plāna? :D

20250616_231058.jpg

• Haha 1

Pirms 25 minūtēm , raivix95 teica:

No remonta atpakaļ rats ar jaunu kaseti.

Asij un gultņiem beigās viss bija labi?

Pirms 25 minūtēm , raivix95 teica:

Ar spieķi blakus ventīlim sadurta kamera.

Kāda tev tur aploču lenta? Ka spieķis kaut ko pārdur, to es esmu redzējis viensienas aplocēm, kurām tipiski virsū ir lētās gumijas (tādas pašas gumijas no kādas kameras) lentas un tām ar gadiem mēdz izrīvēties cauri, sevišķi tad ja vaļīgs spieķis tur ļurkājas. Uz dubultajām aplocēm, un tavējā pēc tādas izskatās, pareizi būtu jābūt cietajām plastmasas lentām vai auduma līmlentām, jo mīksto kameras spiediens iespiedīs aploces urbumā un kamera pārdursies pret urbuma malu vai spieķi, es esmu redzējis ka tā ir noticis.

Un kas ir tā skava, kas saspiež kameru, acīmredzot, līmējot, un kāpēc tu esi izvēlējies šādu paņēmienu? Kāda ir tava darbību secība kameras līmēšanā? Tas izskatās pēc kaut kā, kā var darīt, bet kā nav optimāli.

Edited by 138

raivix95

Viss bij slikti. Gultņiem pavisam noteikti. Asij, iespējams, arī. Lenta diskā ir plastmasīga, bet veca kā Zeme. Spieķim pretī ir caurums lentā, tāpēc nospriedu, ka tur tā vaina.

Kameras vienmēr šādi ar līmspīlēm līmētas. Šai pašai viens ielāps jau ir un kalpo godam. Zinu, ka nav fenšui, bet kuru tas uztrauc, ja strādā? :D

Aploču lentas vietā nolīmēs izolentu 2-3 kārtās un dzīvos saules mūžu. 

Edited by raivix95

Pirms 8 minūtēm , raivix95 teica:

Viss bij slikti. Gultņiem pavisam noteikti. Asij, iespējams, arī.

Un to visu tev izjauca un samainīja, ieskaitot kaseti, precīzāk, "frīvīlu", kurš maksā ap 10, kopā par 21€? Pa lēto, bet ja viss tik slikti, prātīgāk būtu bijis mainīt visu rumbu, maz ticams ka gultņu bļodas vairs ir perfektas.

Pirms 13 minūtēm , raivix95 teica:

Spieķim pretī ir caurums lentā, tāpēc nospriedu, ka tur tā vaina.

Ir bilde? Jo kā jau rakstīju, nevaru iedomāties kā spieķis var pārdurt cieto lentu dubultajā aplocē, spieķa gals ir tālu no lentas.

Pirms 23 minūtēm , raivix95 teica:

Zinu, ka nav fenšui

Fenšui ir apmēram kā šeit viņš to otro ielāpu (par pirmo, caurspīdīgo, nav viedokļa, nekad neko tādu dzīvē neesmu ne redzējis ne lietojis):

Pie redzamā varu vienīgi piebilst:

1) viņš līmi uzsmērē nepiedienīgi biezā slānī, tādu varētu hz cik ilgi gaidīt kamēr apžūs, es smērēju cik vien plānā iespējams, un kad apžuvis, tas ir ātri, tad vēlreiz tikpat plāni uzsmērē un atkal ļauj apžūt pirms liek virsū ielāpu.

2) izmantojot šādus (otros) ielāpus, droši var pārbaudīt, cik labi pielīmējies, iepūšot, ko viņš rāda "kā nevajag" pie pirmā ielāpa.

Ielāpam var arī izmantot no kameras izgrieztu gabalu, to tad identiski apslīpē, apsmērē un ļauj apžūt. Spiest kaut ko ar lielu spēku - spīlēm utml nav nekādas vajadzības. Ja tu liec kopā uz neapžuvušas līmes un tad saspied ar spīlēm un atstāj līmēties uz kādu laiku, varbūt tas tiešām strādā un nav sarežģītāk, bet arī ne vienkāršāk un noteikti ne ātrāk.

Ja cauruma tuvumā ir kameras šuves "spura" kāda tavā bildē redzama, to var nokasīt vai nogriezt ar nazi vai žileti vai kas nu ir pie rokas.

pirms 10 stundām , 138 teica:

26" bīteriem

Conti Double fighter 1.9 platumā (laikam). Noteikti nav tās vieglākās, bet nu tur, šķiet necaurduramas bez nekādām speciālām tehnoloģijām. 

pirms 13 stundām , 138 teica:

Gandrā

Jā, man šo vajag, Pārslēdzēja kājiņa GH-058 - Pārslēdzēji un daļas - Gandrs

Bet es tagad reti uz Rīgu braucu.

Te GH-058 - Rāmja pārejas , gailīši - Rezerves daļas - Velo rez 25% lētāk :) jā, it kā tikai 2,50EUR, bet tomēr. Jāpaskatās, varbūt, jāpaciešās, un tad jau gandrā jāpaņem, ja tur vēl klienta atlaidi piemēro, tad varētu būt lētāk, kā tajā okej ar piegādi.

BAP biju piemirsis, ka viņi ko tādu tirgo, bet tur vēl dārgāk

Par TRODO nezināju, ka viņi tirgo velodaļas, un tur vēl dārgāk. Protams, nebūtiski.

• Patīk 1

Kazarms
pirms 9 stundām , 138 teica:

Kāda tev viņam gumija un kā patīk?

Continental Tour Ride 26x1.75. Patīk tādā kontekstā, ka 4 gadu laikā nav nevienu reizi bijis jālāpa kamera, kas ir pēdējā lieta, ko gribu darīt tumša novembra rītā, lietū kaut kur uz trotuāra.

Ripo labāk par lētajām kendām, CST un kas tur vēl ir 10-15 EUR kategorij, sūdīgāk pat par tām pašām Maxxis Ikon ar drāti un kamerām. Pa līdzenu asfaltu ok, pa līdzenu granti arī ok, pa akmeņainu granti  - da nu, sajūta, ka zobi izbirs . :D

• Patīk 1

pirms 12 stundām , 138 teica:

Kungi, kādas riepas jūs turat uz saviem 26" bīteriem un kā jums tās patīk?

man uz 26 niekiem kur saimniecībā - schwalbe smart sam - 2.25  - labi ropoa pa asfaltu un vararī pa takām braukt, ja gribas vairāk iztērēt - var billy bonkers likt . 

• Patīk 1

pirms 14 stundām , 138 teica:

Starp citu:

"BR-UR300 flat mount suporti kopā ar klučiem 4e/gab"

https://mtb.xc.lv/t/klani-bremzes-parsledzeji-xtr-rati/23386

Es gan nezinu, vai viņu flat mount ir tāds pats kā RX400 flat mount, un galu galā, vai tavam rāmim ir flat mount vai kas, un cik viņas ir labas vai sūdīgas.

man šitās uz  kubika ir aizmugurē - klasiskais flat mount...šīs vel ir manītas slx izpildījumā

pirms 8 stundām , 138 teica:

Un to visu tev izjauca un samainīja, ieskaitot kaseti, precīzāk, "frīvīlu", kurš maksā ap 10, kopā par 21€? Pa lēto, bet ja viss tik slikti, prātīgāk būtu bijis mainīt visu rumbu, maz ticams ka gultņu bļodas vairs ir perfektas.

Ir bilde? Jo kā jau rakstīju, nevaru iedomāties kā spieķis var pārdurt cieto lentu dubultajā aplocē, spieķa gals ir tālu no lentas.

es jau teicu ka pa 50 var visu ratu dabūto  dubulto aploci un kasetes rumbu. vai pa 30 jaunu ar freewheel rumbu un dubulto aploci (zzk)...ok var rumbu pa 10 nieku jaunu + pārspieķošana, nav vērts :D  vecajaiem šitiem dinozauriem nav dubultās aploces ...zinu kā reiz pagājušovasar mainīju pakaļas ratu. 

Edited by osscar

raivix95
pirms 8 stundām , 138 teica:

Fenšui ir apmēram kā šeit viņš to otro ielāpu (par pirmo, caurspīdīgo, nav viedokļa, nekad neko tādu dzīvē neesmu ne redzējis ne lietojis):

Pie redzamā varu vienīgi piebilst:

1) viņš līmi uzsmērē nepiedienīgi biezā slānī, tādu varētu hz cik ilgi gaidīt kamēr apžūs, es smērēju cik vien plānā iespējams, un kad apžuvis, tas ir ātri, tad vēlreiz tikpat plāni uzsmērē un atkal ļauj apžūt pirms liek virsū ielāpu.

2) izmantojot šādus (otros) ielāpus, droši var pārbaudīt, cik labi pielīmējies, iepūšot, ko viņš rāda "kā nevajag" pie pirmā ielāpa.

Ielāpam var arī izmantot no kameras izgrieztu gabalu, to tad identiski apslīpē, apsmērē un ļauj apžūt. Spiest kaut ko ar lielu spēku - spīlēm utml nav nekādas vajadzības. Ja tu liec kopā uz neapžuvušas līmes un tad saspied ar spīlēm un atstāj līmēties uz kādu laiku, varbūt tas tiešām strādā un nav sarežģītāk, bet arī ne vienkāršāk un noteikti ne ātrāk.

Ja cauruma tuvumā ir kameras šuves "spura" kāda tavā bildē redzama, to var nokasīt vai nogriezt ar nazi vai žileti vai kas nu ir pie rokas.

Es tač zinu, ko daru. Salīmējies godam

20250617_090442.thumb.jpg.ff6726a5a5821a73938ba70e6352b1ac.jpg

pirms 6 stundām , Kazarms teica:

sūdīgāk pat par tām pašām Maxxis Ikon ar drāti

Nu re, man arī no pieredzes liekas, ka tūrisma-pilsētas riepas bieži ripo sūdīgāk nekā budžeta xc riepas, laikam tas nav tikai mans nocebo, kaut ar acīm skaties un brīnies kā tā, tām pirmajām taču nav pumpu bet otrajām viss vidus pumpās. Acīmredzot tas, ka pirmās visbiežāk ir kā no koka, bet otrās nē, atsver pumpainību. Pumpainās no koka, CST utml., jā, tās ripo vēl sūdīgāk. Starp citu, @raivix95, tavējās izskatās pēc kaut kā no šīs kategorijas.

Ja vēl pats velo labs, tad arī pavisam savādāk ripo. Labs karbons ar labā detaļā, un tām pašām racing ralph + racing ray man ripoja (bet arī labākās versijas, tur ir lētās), pēc sajūtām ar kādām 1.6atm ripoja tik pat labi cik man tas CX velo ar gandrīz gludām riepām un gandrīz 3atm

• Patīk 1

Ak jā, šodien pavisam neplānoti sanāca skriet uz Rīgu, ieskrēju arī gandrā, dabūju pa 9.30 . Laikam, kaut ko klienta atlaide tomēr dod.

Jāskrūvē kopā un jāregulē.

pirms 6 stundām , osscar teica:

var billy bonkers likt

Man viņas patīk pēc krāsas un viņas ir lokanas pačamdot, bet runā, ka diez kā neripo. Tu esi pats ar viņām braucis arī, ir viedoklis, par ko labāk vai sliktāk viņas ripo?

https://www.reddit.com/r/xbiking/comments/1au8i0o/billy_bonker_alternative/

https://www.reddit.com/r/bicycling/comments/1bzwla5/thoughts_on_schwalbe_billy_bonkers_anyone_had/

Bet ir arī apmierināti jūzeri

https://www.reddit.com/r/xbiking/comments/1dwsoew/so_guys_are_the_billy_bonkers_so_good_why_do_we/

Varbūt Maxxis DTH ir tas, ko es gribu, ja ne gluži Kojak vai Contact Speed (ex Sport Contact)

https://www.reddit.com/r/xbiking/comments/12wmhrk/unpopular_opinion_maxxis_dth_are_no_city_tires/

Kazarms
pirms 7 stundām , ju teica:

Par TRODO nezināju, ka viņi tirgo velodaļas, un tur vēl dārgāk. Protams, nebūtiski.

es caur salīdzini atradu. Manam atkal tā kājiņa trodo bija pusotru reizi lētāka nekā Gandrā. Piegāde uz pakomātu vienāda, jo pa ceļam nesanāk ne viens, ne otrs.

Pirms 27 minūtēm , 138 teica:

aut ar acīm skaties un brīnies kā tā, tām pirmajām taču nav pumpu bet otrajām viss vidus pumpās. Acīmredzot tas, ka pirmās visbiežāk ir kā no koka, bet otrās nē

Paņem abas riepas rokā kādā bodē un salīdzini. XC riepa ir mīksta kā lupata, kas ar zemu spiedienu spēj pielāgoties visiem ceļa nelīdzenumiem un attiecīgi samazina rites pretestību, tajā pašā laikā izejot uz kompromisu izturībai.Tūrisma riepai tur pretim ir pilnīgi citas prasības. Jāvar nobraukt daudz kilometru, jābūt labai aizsardzībai pret saduršanu, bet ir diezgan vienalga par samazinātu rites pretestību. Tā riepa ir smaga un bieza - uz 26x1.75 rakstīts, ka gandrīz 900g. Racing Ray uz 29x2.25 ir zem 700g.

Es nabaidos teikt, ka ar tām Continental esmu nobraucis tuvu 10k km, pakaļu tā kā laikam būtu pienācis laiks mainīt, priekša ir ok. Ar XC riepām par tādiem cipariem var pat nesapņot.

Par ķīniešu riepām, ar ko aprīko pašus lētākos riteņus - sadurt viņas ir vieglāk par vieglu un ripo viņas tieši nekā. Man tās klasiskā Kenda kādreiz stāvēja kā priekšējā riepa ziemā, jo vienīgais, kam viņa diezgan ok derēja bija braukšanai pa sniega šļuru. Turēja viņa labi.

Kenda 26-inch Alpha Bite Tire - The Bikesmiths

ar BB neesmu braucis, bet izskatās stilīgi un gan jau ripo ok. Vairāk sliecos Kazarma viedoklim piekrist - laba ražotāja riepas ripo + - labi, vismaz es grandiozu atškriību nejūtu 40mm starp smart sam ar drāti un folding conti terra trail xc/gravel riepu, ja nu vienīgi to ka tā ir biku vieglāka. dilst +- vienādi. gan jau 5kkm izvilks un ja samainīs vietām - vēl biku domājams. vot kaut kāds chaojang gan ripo nekādi vai tie plastmasas ķīnas no name :D kaut gan  laikam chao jang jau kā cst pie labajiem ķīniešiem skaitās :D   to pašu jack rabbit daudzi slavē.

Pirms 32 minūtēm , ju teica:

Ja vēl pats velo labs, tad arī pavisam savādāk ripo. Labs karbons ar labā detaļā, un tām pašām racing ralph + racing ray man ripoja (bet arī labākās versijas, tur ir lētās), pēc sajūtām ar kādām 1.6atm ripoja tik pat labi cik man tas CX velo ar gandrīz gludām riepām un gandrīz 3atm

Ieķēru lietotus labus vieglus ratus ar vecajiem Racing Ralph (tas protektors kas tagad saucas Rapid Rob) EVO un sasodīts kā viņi ripo, es jau biju aizmirsis kā ripo jēdzīga xc riepa kaut evo man nekad nav bijušas, bet RRRRRRRRRRRR, gribas uzlikt kaut ko pilsētīgāku kas tomēr neripo (daudz) sliktāk, tāpēc šīs pārdomas.

Pirms 18 minūtēm , Kazarms teica:

vienīgais, kam viņa diezgan ok derēja bija braukšanai pa sniega šļuru

Varu apstiprināt. Bet kurš gan vēl atceras regulāru braukšanu pa sniega šļuru? Pēdējās ziemās mēs tādu esam redzējuši labi ja pāris dienas :(

Kazarms
pirms 2 stundām , osscar teica:

laikam chao jang jau kā cst pie labajiem ķīniešiem skaitās :D   to pašu jack rabbit daudzi slavē.

Nu par biezo galu es nerunāju. :D Maxxis arī ir ķīnieši, bet tiem ar riepu ražošanu viss labi.

pirms 2 stundām , 138 teica:

gribas uzlikt kaut ko pilsētīgāku kas tomēr neripo (daudz) sliktāk

Nu pameklē to pašu jauno Ralphu 26" izmērā. Viņš ir gludāks par veco un ripo fantastiski. Vēl var salikt ar TPU vai lateksa kamerām pilnai laimei, lai ripo tuvu tubeless. Domājams, ka freeride riepai, kā BB neviens baigi netaisās rites pretestību mērīt, jo tur jau nav diži svarīgi pašam visu to pasākumu dzīt uz priekšu ilgu laiku

.

pirms 2 stundām , 138 teica:

Bet kurš gan vēl atceras regulāru braukšanu pa sniega šļuru?

Godīgi - nepietrūkst. To vienu dienu, kad ir šļura, labāk izvēlos citu transporta līdzekli. Studiju laikā vienkārši nebija citas izvēles, lai paspētu pārvietoties starp vajadzīgajām lokācijām, tāpēc arī tika meklētas riepas un dubļusargi, pončo un kas tik vēl ne, lai šo uzdevumu atvieglotu.

• Patīk 1

1 stundu atpakaļ, Kazarms teica:

Viņš ir gludāks par veco un ripo fantastiski.

Gaņau ripo, bet tas kā mainīt īlenu pret ziepēm. Vecais jau arī ripo, tikai skaļš. Ja es braucu pa pilsētu un gribu pirkt jaunas riepas, tad es gribu tādas, kuras objektīvi ir (Kojak, Sport Contact, DTH) vai kuras es vismaz pielietojot iztēli varu sev definēt kā (Billy, Double Fighter, Hurricane) pilsētīgākas.

pirms 1 stundas , Kazarms teica:

freeride riepai, kā BB neviens baigi netaisās rites pretestību mērīt

Viņš ir dirt riepa it kā, imho varētu jau nu kāds arī samērīt.

TPU vai lateksa kamerām

Tubeless jāšanos ar šķidrumiem es kvēli ienīstu, man sāp acis uz to vien no malas paskatoties, bet šīs izvirtības varētu apsvērt, paldies par ideju. Paga, a viņas salīmēt arī var? Svarīgi, jo tak gandrīz riepas cenā.

tāpēc arī tika meklētas riepas un dubļusargi, pončo un

bahilas!! :crazy:

Man sen nav bijušas, bet pagājušogad vienas nopirku no rokas par piecīti, taisi ragavas vasarā, tipa. Šajā ziemā es tās esmu uzvilcis 0 reižu, bet ar ziemas "galīgi nav žēl pa sāli" velo esmu izbraucis reizes divas.

AndrisBB
Posted (edited)
Pirms 9 minūtēm , 138 teica:

Tubeless jāšanos ar šķidrumiem es kvēli ienīstu, man sāp acis uz to vien no malas paskatoties

Cilvēk mīlais izklausās ka tu nemaz neesi tuvumā bijis tubless vai kautko pilnīgi šķērsām darijis.

Kāda tur jāšanās? Uzliek riepu, piepumpē. Izskrūvē ventīli un ielej/iespied šķirumu. Piepumpē atkal. Kāda tur jāšanās?

Caura riepa nav bijusi ne reiz braucot ar tubless, gadus 4.  

Edited by AndrisBB

Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

izklausās ka tu nemaz neesi tuvumā bijis tubless

Tuvumā esmu bijis.

Pirms 2 minūtēm , AndrisBB teica:

Kāda tur jāšanās?

Mainot riepu mazgāt ārā to zaņķi un kasīt viņu nost tur kur piekaltis.

Kazarms

Tubeless ir forši, bet imho nevajadzīgi parastai ikdienas tehnikai, ko nelieto sportam. Pa mežiem, saknēm, akmeņiem, tur tas, protams, ir neaizstājams.

Pirms 45 minūtēm , 138 teica:

Paga, a viņas salīmēt arī var? Svarīgi, jo tak gandrīz riepas cenā.

Internets saka ka var.

Pirms 42 minūtēm , 138 teica:

bahilas!!

Dubļusargs ar garo gumiju un kājas pa lielam sausas. Kāds punktiņš jau uzlido, bet es balles kurpēs nebraucu. Bonuss - ķēdi nepiemet tik traki.

Pirms 30 minūtēm , AndrisBB teica:

Ar dušu noskalo un viss.

Šito var darīt tikai tie, kas nedzīvo kopā ar otru pusi, vai otra puse arī nodarbojas ar līdzīgām muļķībām. :D 

Pirms 40 minūtēm , 138 teica:

Paga, a viņas salīmēt arī var? Svarīgi, jo tak gandrīz riepas cenā.

var salīmēt, kamera lēti nemaksā, tas gan.

Pirms 31 minūtēm , 138 teica:

Mainot riepu mazgāt ārā to zaņķi un kasīt viņu nost tur kur piekaltis.

ne reizi neko nekasu, varbūt no šķidruma atkarīgs, hvz. Joprojām lietoju lielo pudeli, un nav beigusies vēl joprojām. Kā ar citu ražotāju šķidrumiem nezinu, nav pieredze.

Neleju caur ventili, bet atspiežu riepas malu no diska, kad tā uzmontēta jau un sēž savā vietā. un iegāžu  pa taisno riepā uzreiz. un uzmontēju atpakaļ riepu.

AndrisBB
Pirms 2 minūtēm , Kazarms teica:

Šito var darīt tikai tie, kas nedzīvo kopā ar otru pusi, vai otra puse arī nodarbojas ar līdzīgām muļķībām. :D 

Nu kāda tur starpība - ar dušu, dārza šļūteni, izlietni vai spani ar ūdeni. Nav jau tur īsti ko skalot.