Kazarms Posted May 23 Share Posted May 23 Jā, man arī quick link ir līdzi. Manam multitūlim ir pat speciāla vietiņa, kur 2 gab ielikt. Quick-Link stangas noteikti vajag, lai atvērtu arī krietni pabrauktai ķēdei, tā kā pats vaļā neatlēks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Pirms 9 minūtēm , osscar teica: svētdien sola ok laiku, varbūt sanāks beidzot kādu garāku aplīti izbraukt. Te pie manis jau gandīz divus mēnešus virs +22C. Reizēm karstāks. Reizes 3 - 4 nedēļā izmetu līkumu pa veloceļu, kas man te gar māju iet. Neko lielu, kautkādi 25km pa mežu augšā kalnā (vecā dzelzceļa līnija uz ogļu raktuvēm). Vienā virzienā konstants slīpums pret kalnu (kautkādi 400m), ir ko mazliet iesvīst. Bet tad pēctam atpakaļ tīrākā izklaide, kādus 20km (ja tik tālu aizbrauc) var mierīgi ripot uz 40km/h+ īpaši neminoties. Tik no suņiem jāuzmanās, kas skraida apkār un neskatās uz kurieni. Pirms 4 minūtēm , Kazarms teica: Quick-Link stangas noteikti vajag, lai atvērtu arī krietni pabrauktai ķēdei, tā kā pats vaļā neatlēks. Līdzi var paņemt tos lētos ķīniešu. Nav nekāds super instruments, bet vieglāk kā ar pirkstiem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 23 Share Posted May 23 Pirms 2 minūtēm , AndrisBB teica: Te pie manis jau gandīz divus mēnešus virs +22C Apskaužu... Es šogad īsajā kreklā esmu braucis laikam 2 vai 3 reizes, tās pašas lieldienās. Es gan braucu agri no rīta pirms darba, bet nu still, pat skriet t-kreklā varēja beidzot tikai šonedēļ. Pirms 3 minūtēm , AndrisBB teica: Līdzi var paņemt tos lētos ķīniešu O, šis inčīgs. Es uz ceļa izlīdzos ar ziptie, kā tajā kurpjušņoru metodē. Par laimi tikai 1x vajadzējis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted May 23 Share Posted May 23 jā, pa ceļam jau visdrīzāk nāktos aizvērt nevis atvērt :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Aizvērt jau viegli 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaads Posted May 23 Share Posted May 23 ar tādu ākstos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biete Posted May 23 Share Posted May 23 (edited) Kādas atsauksmes par Smoove? Es arī to lietoju, bet esmu vīlies - lai arī ķēdes sākumā kārtīgi notīru (vaitspirtā un tad tehniskajā spirtā), bet vienalga ķēdes diezgan apaug ar ķepīgu melnu masu. Ne gluži kā ar parasto eļļu, bet sagaidīju labāku rezultātu. Cik lasīju, tad varbūt pārāk bieži uzklāju, bet nu reizi 100+km neliekas bieži Edited May 23 by Biete Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted May 23 Share Posted May 23 cik es saprotu - šķidrie vaski tāpat satur zināmu % eļļas....ja vasko, tad karstais vasks - bet vai tā ņemšanās ir tā vērta vai nav - to katrs pats lai izvērtē... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 (edited) Šodien OK laiks braukšanai. Ne karsti, ne auksti. Viens līkums apkārt ielejai izmests. Kautkādu glupu žogu uzlikuši ap veloceļu. Neko nevar nobildēt. Vajag kautkādu garu selfiju-koku. Edited May 23 by AndrisBB 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 23 Share Posted May 23 pirms 2 stundām , osscar teica: vai tā ņemšanās ir tā vērta vai nav - to katrs pats lai izvērtē... Es par šo ilgi domāju, jo esmu slinks pēc dabas. Dienas beigās esmu traki apmierināts, jo kopumā sanāk daudz mazāk darba. Sagatavot jaunas ķēdes vaskošanai ir ej tu nost kāda šmuce un čakars. Pēc tam pārvaskot - 3 ķēdēm aiziet apmēram pusstunda ar aktīvo darbu ap 5 min. 1. Ieliek vasku kausēties, es izmantoju bļodiņu ūdens katliņā uz plīts. 2. Pa to laiku ar karstu ūdeni noskalo ķēdes. 3. Iet ēst kebabu vai dzert alu 4. Nāk atpakaļ pēc minūtēm 15 un mērc iekšā ķēdes uz 3-5 minūtēm, kaut ko tur pažvadzina drusku un ņem ārā. 5. Izlej ūdeni no katliņa un noliek uz balkona visu atdziest un sakalst. Dzīvojot dzīvoklī un vadājot velo auto salonā, lielākāis ieguvums ir tīrība. To ķēdi var ņemt kaut blakus gultā baltos palagos un nekas nebūs nosmērēts. Un nav tā mūžīgā ķēpa mazgāt ķēdi kaut kur koridorī vai pie mājas, kad kāds agri vai vēlu nāk kaut ko borzīt virsū. Bikepackingam gan laikam šī pieeja neder, ja nu vienīgi ik pa tiem 150-200km "papildināt" vasku no pudelītes. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted May 23 Share Posted May 23 Kā sauc to vasku, @Kazarms? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivix95 Posted May 23 Share Posted May 23 WD40 arī lieliski dara darbu. Nobraukti daaafiga km, tik viena ķēde nomainīta, tā kā metode strādā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted May 23 Share Posted May 23 Pirms 13 minūtēm , raivix95 teica: WD40 arī lieliski dara darbu. Jebkura eļļa, kas paredzēta jebkādiem tehniskiem nolūkiem, dara savu eļļošanas darbu, bet, ja gribas braukt baltās zeķēs utml., tad, lūk, cilvēki nonāk pie vaskiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Ja grib braukt baltās zeķēs, tad uzliek siksnu un miers. Nekas nav ne jāeļļo, ne jāvasko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivix95 Posted May 23 Share Posted May 23 Gribi teikt, ka ir brīvi nopērkami kiti ar siksnām un skriemeļiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Vaitad nav? Tik rāmi vajag ar to sadalītājmosmu un spriegotāju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Nav pat tā ka kautkādi īpaši dārgie velo būtu. Parastas pilsētas Canyons https://www.canyon.com/en-gb/hybrid-bikes/city-bikes/commuter/commuter/4204.html?dwvar_4204_pv_rahmenfarbe=BK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 23 Share Posted May 23 1 stundu atpakaļ, 138 teica: Kā sauc to vasku, Tīrs parafīns. Izlasīju internetus, iespējams Silcas gatavais vasks ir dažus procentus labāks, bet noteikti ne 10x labāks. Teorētiski vēl kaut ko var maisīt klāt, bet teflonu negribu un tos pārējos grūti atrast. Dažus tūkstošus vēlāk esmu apmierināts. Pirms 59 minūtēm , raivix95 teica: WD40 Eļļot jau var kaut ar cepameļļu. Un tām resnajām ķēdēm jau arī pa lielam vienalga. Tik cik kaseti apēd. Es principā zieminiekam ķēdi eļļoju ar transmisijas eļļu, jo tā ir vienīgā, ko sāls šļura nenomazgā, neko nemazgāju, tik smērēju to eļļu klāt. Pavasarī ķēde ar kaseti dodas uz miskasti, jo nekas tur vairs pāri nav palicis. Ja viss komplekts maksā 20 EUR, tad tā var darīt. Pirms 46 minūtēm , 138 teica: bet, ja gribas braukt baltās zeķēs utml., tad, lūk, cilvēki nonāk pie vaskiem. Par šo nemaz nebiju iedomājies, kā par bonusu. 🤣 Un tad padomāju, ka nu jā, neesmu sen eļļu no bikšu starām un zeķēm berzis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Nav jau arī tā ka tur īpaši kautko smērētu biksēm vai kājām, ja lieto 'parastos' lubrikantus. Neatceros kad pēdējoreiz ir bijušas melas stripas uz ciskām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 23 Share Posted May 23 Pa mežu, kur ķēde lēkā apkārt, tur jau kādreiz piesit un sasmērē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Pētot Canyon lapu, ievēroju ka viņi sākuši izmantot mazliet savādāku izmēru tabulu. Izrādās man neviens izmērs neder 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted May 23 Share Posted May 23 Man viens saliekamais elektriskais ir ar siksnu. Maksāja pat lētāk kā tas augstāk ieliktais. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Reāli kas tur var būt īpaši dārgāks? Rāmis un visi pribambasi tas pats. Tik cik rumbas ātrumi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 23 Author Share Posted May 23 Varbūt sanāk vairāk rīvēt ciskas gar ķēdi, ja brauc ar plakanajiem pedāļiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted May 23 Share Posted May 23 Pirms 28 minūtēm , AndrisBB teica: Tik cik rumbas ātrumi? Alfine kaut ko maksā. Kanjonam tavā linkā par pusotru (nevarētu nosaukt par lētuci) ir 8 ātrumu Nexus SG-C6001, kura arī kaut ko maksā, ap 200 veikalā. Cik maksā ar šo Kanjonu salīdzināmi velo ar tādu pašu Nexus, bet ar ķēdi? Nav jūtami lētāk? 🤷🏻♂️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted May 24 Share Posted May 24 pirms 11 stundām , AndrisBB teica: Ja grib braukt baltās zeķēs, tad uzliek siksnu un miers Arī siksna savāc putekļus, smiltis, dubļus, pati gumija var atstāt švīku. Tik cik varētu būt vieglāk pēc tam kaut ko izmazgāt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 24 Author Share Posted May 24 pirms 7 stundām , 138 teica: kura arī kaut ko maksā, ap 200 veikalā. Kasetes un pāslēdzēji parastie neko nemaksā? Uz plus/mīnus jēdzīgas komplektācijas velo, tā atšķirība neizskatās būtiska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 24 Author Share Posted May 24 Reku tev bezmazvai identiski velo https://www.halfords.com/bikes/hybrid-bikes/boardman-urb-8.9-urban-hybrid https://www.halfords.com/bikes/hybrid-bikes/boardman-hyb-8.9-mens-hybrid Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaads Posted May 24 Share Posted May 24 @ju neieiekrita acīs savā ''bardakā '' kur ir ? pamazām sāk tuvoties x diena. jābūt gatavam rezerves variantam, ja nu kas pēkšņi notiek ar savu auto . Kā pāris dienas atpakaļ, bez pazīmēm pēkšņi nobira kondicioniera kompresora gultnis, kas paralizēja braukšanu ar autu uz 1,5 dienu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted May 24 Share Posted May 24 pirms 2 stundām , AndrisBB teica: Reku tev bezmazvai identiski velo https://www.halfords.com/bikes/hybrid-bikes/boardman-urb-8.9-urban-hybrid https://www.halfords.com/bikes/hybrid-bikes/boardman-hyb-8.9-mens-hybrid Identiski mans dibens. 12sp Deore un 8sp Nexus. Salīdzini Nexus ar Cues (vai senāk Acera vai Alivio) vai Deore ar Alfine, un salīdzini cenas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 24 Author Share Posted May 24 Nu jau sāksies matu skaldīšana pa 50 eiro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted May 24 Share Posted May 24 Pirms 16 minūtēm , AndrisBB teica: Nu jau sāksies matu skaldīšana pa 50 eiro. Andris atkal ir sarunājis aplamības kādā tēmā, kurā nav eksperts, un tā vietā, lai to atzītu, kļūst smieklīgs stīvējoties ka viņam esot taisnība. Nexus ir budžeta igh grupa. Alfine ir premium igh grupa. Atšķirība starp budžeta igh vs budžeta zobratu ātrumiem vai starp premium igh vs premium zobratu ātrumiem būs manāmi vairāk nekā 50€, afaik. Bet mans vakardienas komentārs bija par ko citu - par igh ar siksnu salīdzinājumā ar igh ar ķēdi. Tur varētu arī būt ne īpaši vairāk kā 50€, ja ir atrodams kaut kas salīdzināms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 24 Author Share Posted May 24 Nu tak paņem tak jebkuru citu velo par piemēru. Bez atlaides tas Deore variants tāpat maksā par 300 dārgāk. Pati rumbas ātrumu esamība/neesamība kopējo cenu ietekmē labi ja pa 50 - 100 eiro, liekot kautvai Affine 11 ātrumu rumbu. Viss pārējais maksā tikpat. Un ja tev 5% izmaiņa cenā ir vienīgais arguments kautkam par labu vai sliktu, tad neviens no velo nav priekš tevis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted May 24 Share Posted May 24 Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica: Pati rumbas ātrumu esamība/neesamība kopējo cenu ietekmē labi ja pa 50 - 100 eiro, liekot kautvai Affine 11 ātrumu rumbu. 🍿 Pirms 10 minūtēm , 138 teica: kļūst smieklīgs stīvējoties ka viņam esot taisnība Nu parādi man velo ar 11sp Alfine, kurš ir ne vairāk kā 100 € dārgāks par velo ar Deore. Pirms 9 minūtēm , AndrisBB teica: Viss pārējais maksā tikpat. Tā jau var arī EV ar iekšdedzes auto salīdzināt, bundža tāda pati un maksā tikpat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted May 24 Share Posted May 24 pirms 3 stundām , kaads teica: neieiekrita acīs Jāiet būs uz šķūni lūrēt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 24 Share Posted May 24 pirms 18 stundām , AndrisBB teica: Varbūt sanāk vairāk rīvēt ciskas gar ķēdi, ja brauc ar plakanajiem pedāļiem? Hz, es biežāk bikšu kāju sasmērēju, jo aizmirstu vienkārši uzlocīt vai saspraust. A pa mežu un saknēm nobraucienos jau ķēde dzīvo savu dzīvi un tā kā man labā kāja gandrīz vienmēr aizmugurē, neizbēgami piesit pie kājas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 24 Share Posted May 24 Šodien laikam Rīgā bija labs laiks, bet es tikmēr aizbraucu salīt un pamērīt dubļus uz Vidzemes-Latgales robežu. Ceļi totāli izšķīduši, brīžam tā ka ritenis vispār neripo. Apstājies, noliec kāju zemē un iegrimsti dziļāk par zoli. Rapsis, protams, arī zied. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 24 Author Share Posted May 24 (edited) Kādreiz uz darbu braucot man faktiski vienmēr bij melna kāja, parasti vainu uzlocīju bikses, vainu uzvilktu tādu speciālu zeķi, lai vismaz bikses nav netīras. Bet tas bij tad kad vēl nebraukāju ar clip-less. Tagad nav bijis jau sen, bet reti braucu biksēs, ja nu vienīgi bezmazvai jau mīnusos. Domāju ka nav sakritība. Šodien kā reiz atnāca tas Finish Line Dry Lube. Redzēs kā tas ies. Pie reizes arī jauns priekšējais zobrats (40t), kasete (11-46t Shimano SLX) un ķēde. Ātrumi tagad slēdzas atkal perfekti. Iepriekējā ķēde jau galīgi bij izstiepusies. Edited May 24 by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Posted May 24 Share Posted May 24 Pirms 2 minūtēm , AndrisBB teica: Bet tas bij tad kad vēl nebraukāju ar clip-less. Tagad nav bijis jau sen, bet reti braucu biksēs. Domāju ka nav sakritība. Mok es valkāju pārāk platas bikses, bet arī ar clipless bikšu stara melna, ja aizmirst uzlocīt vai saspraust. Braucu tajās pašās biksēs, ar ko sēžu birojā, man tikai 7km cauri teju 20 luksaforiem, tā kā iesvīst teju neiespējami netaisot dragreisu no katra krustojuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted May 24 Author Share Posted May 24 Man parasti darbā vesela garderobe ko pārģērbties, pie reizes fiksi ieskrien dušā. Ja lietus līst vai nesen lijis, tad vienkārši netīrs tikuntā arī braucot pa pilsētu. Bib šorti un velo krekls arī atrāk izžūst. Jāsaigaida kad jaunais vasaras kits atnāks. https://www.alpinetrek.co.uk/gonso-ride-miles-bib-cargo-cycling-bottoms/ https://www.alpinetrek.co.uk/zimtstern-braapz-shirt-s-s-cycling-jersey/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts